Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2011 aug. 15 19:22 #8330

Azért jó volt olvasni ezt a kis részt is, úgyhogy csak erőltesd a beszámolót. nekünk itthon maradottaknak azért is jó, mert egy kicsit megint ott lehetünk.Holnap reggel indulunk Vonyarcvashegyre 4 napra, de ez inkább kirándulás, mint nyaralás lesz. Szeretnénk megnézni a környék látványosságait és esetleg fürdünk is. Mert hiába a Balaton a magyar tenger nem sós.....

Erőltetni nem szabad, mert nem lesz jó!
Vonyarcvashegyről tudom ajánlani Keszthelyt ! :)
Ha a Festetics kastélyba is elmentek, akkor a tükörterembe képzeljetek oda egy fiatal szerelemes párt, akik már 16 éve ott mondták ki az IGENT!
Nálunk pont 16 évvel fiatalabbra gondoljatok, mert mi voltunk azok. :D Én ugyanis keszthelyi vagyok, pontosabban 20 évig ott laktam. De elárulom, hogy cserrobi is ott gyerekeskedett! :)
Rossz idő esetén (ami persze nem lesz) jó kirándulóhely lehet a sümegi vár, a szigligeti várrom, .... Héviz, ha nem akartok fürödni a tóban, szerintem kihagyható.

Te Balázs Zsuzsi akkor még fiatal korú volt!!!!! :oops:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 aug. 15 17:29 #8329

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 aug. 15 17:05 #8328

Azért jó volt olvasni ezt a kis részt is, úgyhogy csak erőltesd a beszámolót. nekünk itthon maradottaknak azért is jó, mert egy kicsit megint ott lehetünk.Holnap reggel indulunk Vonyarcvashegyre 4 napra, de ez inkább kirándulás, mint nyaralás lesz. Szeretnénk megnézni a környék látványosságait és esetleg fürdünk is. Mert hiába a Balaton a magyar tenger nem sós.....

Erőltetni nem szabad, mert nem lesz jó!
Vonyarcvashegyről tudom ajánlani Keszthelyt ! :)
Ha a Festetics kastélyba is elmentek, akkor a tükörterembe képzeljetek oda egy fiatal szerelemes párt, akik már 16 éve ott mondták ki az IGENT!
Nálunk pont 16 évvel fiatalabbra gondoljatok, mert mi voltunk azok. :D Én ugyanis keszthelyi vagyok, pontosabban 20 évig ott laktam. De elárulom, hogy cserrobi is ott gyerekeskedett! :)
Rossz idő esetén (ami persze nem lesz) jó kirándulóhely lehet a sümegi vár, a szigligeti várrom, .... Héviz, ha nem akartok fürödni a tóban, szerintem kihagyható.

Re: Általános 2011 aug. 15 15:50 #8326

Balázs!
Szerintem ne erőltesd a beszámolót. Ha nem történt semmi olyan, ami más, lényegesen más, mint az eddigi élményeitek, ami más, mint mások élményei, akkor ne vacakolj vele.
Esetleg az utazás részletei - amiket dokumentálni szoktál - lehetnek fontosak.
A fényképekkel viszont tessék foglalkozni !!!!! :wink2:

Akkor íme: www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=418:balazsh-2011-es-beszamoloja&catid=48:thassos-i-elmenybeszamolok&Itemid=193#yvComment418 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Comment418
Folytatás és fényképek is lesznek majd. :)

Re: Általános 2011 aug. 15 15:21 #8325

Re: Általános 2011 aug. 15 14:44 #8324

Honey!
Örülök, hogy minden jól sikerült!
Az Ypsario-s túrára fel voltatok készülve, max nem számítottatok ilyen nehéz terepre. Egy biztos, felejthetetlen élmény marad! Ha másért nem, azért, hogy jól elfáradtatok. A beszámolót várom!
A mariesi vízesés olyan, amilyen. Megmondom őszintén, a plitvicei vizek után a thassosi vízesések eltörpülnek, de azoknak az a szépsége, hogy Thassoson vannak! Ezek szerint jól sikerülnek a fényképek, ha többre számítottatok. :)

Re: Általános 2011 aug. 15 14:30 #8323

Balázs!
Szerintem ne erőltesd a beszámolót. Ha nem történt semmi olyan, ami más, lényegesen más, mint az eddigi élményeitek, ami más, mint mások élményei, akkor ne vacakolj vele.

Akkor íme: www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=418:balazsh-2011-es-beszamoloja&catid=48:thassos-i-elmenybeszamolok&Itemid=193#yvComment418 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Comment418
Folytatás és fényképek is lesznek majd. :)

Re: Általános 2011 aug. 15 13:36 #8321

Az előzőhöz hasonló, részletes beszámolót nem tervezek írni. Balázs kérésének eleget téve, viszont az Ypsariós gyalogtúráról lesz egy beszámoló, vagy inkább leírás. (Balázs, ezt majd elküldöm Neked és Te majd odateszed a megfelelő helyre. Már 75 %-ban kész van).
Az egész nyaralás nagyon jól sikerült. Viszonylag jó időben (mármint napszakban, nem időjárás tekintetében) érkeztünk a szigetre (az utánunk jövő csoporthoz képest mindenképpen, mivel ők du-án 1/2 5-re értek a szállásra). Nagyon jó szobát kaptunk az Aethrionban :D !!! Szombat vasárnap egész nap pihentünk. Este béreltünk 2 robogót, hogy hétfőn és kedden tudjunk kirándulni.
Hétfőn elmentünk a Szirének medencéjéhez. Végre megtaláltuk. Most elsőre!!!! Gyönyörű, de elég veszélyes volt. Nagyon hullámzott a tenger és sűrűn, nagy hullámokkal átcsapott a medencébe. Ennek ellenére gergő sokat ugrált (bár először oda sem mertem nézni!). Utána elmentünk a Mariesbe a tóhoz és a vízeséshez. Ez számunkra egy kicsit csalódás volt. Helyette inkább Theologosba kellett volna menni. De már nem volt rá idő, így is 5 óra volt, amikor lementünk a Paradiso beachre még egy kis esti fürdésre.
Kedden Limenasban jártunk. Láttuk az Archeológiai múzeumot. nagyon szép a kiállítás és modern a múzeum, mégis átérződik az egész ókori kultúra. Felmentünk a színházhoz. Zárva volt a kapu, de a turisták leleményesek, természetesen mi is megtaláltuk a megoldást. Szó szerint. :) A színházban esténként előadásokat tartanak, ennek a nyomai látszódtak is. A színházból lementünk abba a kis kávézóba, tudjátok, ami közvetlenül a parton van Limenas keleti csücskén és elképesztően gyönyörű a panoráma. Limenasban sétáltunk egy kicsit a bazárosban, majd tovább motoroztunk Prinos felé. Útközben nyakon csípett egy méhecske, e miatt tartottam egy rövid pihenőt. megkerestük a régi, jól bevált standunkat Sk. Prinos és Sk. Sotiros között. Estig strandoltunk.
Szerdán hajnalban elindultunk az Ypsarióra. Még sötét volt !!!! Reggel 9-re értünk fel a csúcsra. Visszafelé gyorsabbak voltunk, mert fél 10-kor indultunk el visszafelé és délben értünk Potamiába. Nagyon nehéz volt, mindenünk fájt a végére. sajnos már érződött a közeledő vihar, mert nagyon párás volt a levegő. Így a csúcson készített fotók sem az igaziak. Délután strandoltunk, este pedig leszakadt az ég. Sötétedés után kezdődött a vihar, széllel, mennydörgéssel, villámlással és szakadó esővel. A teraszunkra becsapott az eső, minden elázott. Másnap reggel viszont kristálytiszta időre ébredtünk. Nyoma sem volt az éjszakai viharnak, így nem maradt el a hajókirándulás sem. Elmentünk mi is. Jó volt nagyon!!
Péntek a pihenésé volt és szombaton délután pedig indultunk haza. Nagyon jó utunk volt mind kifelé, min haza. A szigeten az ünnep miatt nagyon sok a görög, ugrásszerűen megnőtt a népsűrűség. Folyamban áramlottak a szigetre, a kompok egymást érték a sűrített járatok miatt.
Jó utastársaink voltak az apartmanban is. A végére néhányan jó összebarátkoztunk. Áginak ezúton is puszi mindenért!
A sziget iránti érzéseink csak erősödtek. Visszavágyunk!!!! :Thassos-fan:

Re: Általános 2011 aug. 15 12:06 #8320

.....................
Viszont már elkezdtem, de sok a dolog, így nem haladok gyorsan.
Ha hiszitek, ha nem, még az idei fényképeket sem válogattam ki, sőt még meg sem néztem. :(

Balázs!

Re: Általános 2011 aug. 15 12:00 #8319

Van egy születésnapos - Kovimi77 -, de két éve nem nézett rá a fórumra, csak akkor, amikor utaztak.
Azért Isten éltesse őt is!

Re: Általános 2011 aug. 15 10:59 #8318

Sziasztok!
Újra itthon vagyunk. Nehéz szívvel, de megérkeztünk! Nagyon csodás volt minden. Az Ypszariós túra lélekemelő, de nagyon-nagyon nehéz volt!! Mindenről írok bővebben, de egy kicsit később, ha nem haragszotok meg érte nagyon.... Addig is legyetek türelemmel még egy kicsit.
(Ezt a topikot visszaolvastam valamennyire: Zsuzsát utólagosan is isten éltesse. / mi vettünk térképet még 2 éve egy az integetős mólóhoz közeli bazárban. Az Ági térképe viszont sokkal részletesebb volt/)

Szia!
De jó Nektek...Biztosan szuper volt! :lol:
Én is nagyon várom a beszámolót!...Remélem jövőre mi is mesélhetünk! :P

Re: Általános 2011 aug. 15 07:41 #8317

Ezzel én is így vagyok Balázs!!!Lassan lassan,de majd csak elkészül minden így tovább emlékszünk,a nyárra. :oops:

Re: Általános 2011 aug. 14 21:02 #8316

Honey! Üdv. újra itthon!
Elhiszem az érzéseidet!
Várunk türelmesen, de olyan sokáig azért ne kelljen ám, mint az én beszámolómra! :) vagy :( :oops:
Viszont már elkezdtem, de sok a dolog, így nem haladok gyorsan.
Ha hiszitek, ha nem, még az idei fényképeket sem válogattam ki, sőt még meg sem néztem. :(

Re: Általános 2011 aug. 14 17:31 #8315

Sziasztok!
Újra itthon vagyunk. ...............

Isten hozott itthon !!!

Várunk türelemmel...! :lol:

Re: Általános 2011 aug. 14 17:00 #8314

Honey!
Isten hozott!! :Thassos-fan:

Re: Általános 2011 aug. 14 14:20 #8313

Sziasztok!
Újra itthon vagyunk. Nehéz szívvel, de megérkeztünk! Nagyon csodás volt minden. Az Ypszariós túra lélekemelő, de nagyon-nagyon nehéz volt!! Mindenről írok bővebben, de egy kicsit később, ha nem haragszotok meg érte nagyon.... Addig is legyetek türelemmel még egy kicsit.
(Ezt a topikot visszaolvastam valamennyire: Zsuzsát utólagosan is isten éltesse. / mi vettünk térképet még 2 éve egy az integetős mólóhoz közeli bazárban. Az Ági térképe viszont sokkal részletesebb volt/)

Re: Általános 2011 aug. 11 10:40 #8306

Régi ismerős születésnapos (de nem is tudom, hogy benéz-e :( )

Vandus02!

Isten éltessen! Adjon hosszú, boldog életet, sok-sok utazással!

:legjobbakat:

Re: Általános 2011 aug. 11 09:35 #8305

Az idén vette Ági azt, amit nemrégen töltöttem fel. Én is kerestem, vettem volna, de nem találtam sehol. :(
Szerencs, hogy véletlenül nálam maradt, mert így legalább be tudtam szkennelni. De már megint Áginál van, mert Honey visszavitte. :)
Hát egy A4-es oldalon tényleg nem látható, de mi van akkor, ha több darabba nyomtatod ki és összeragasztod???

Re: Általános 2011 aug. 11 08:32 #8303

Igen vásárolni szeretnénk, kinyomtattuk a harmadikat de nagyon kicsi, az Istvánom felnagyitja de az nem lesz szines,nekünk a mellékutak volnának fontosak.

Re: Általános 2011 aug. 10 22:39 #8299

Ugye jól emlékezem gyalog akartak felmenni! Tényleg , lehet valahol Thassos térképet venni, mert nekünk csak olyan péknél kapott térképünk van.

Mármint hogy a helyszínen valami boltban, ugye, papírt.
Hát azt nem tudom. Valamit vettünk legutóbb, ajándékboltban, de nem emlékszem, hogy mennyire részletes, azóta el van csomagolva.

Biztos, ami ziher, amit kimásolunk a letöltések közül, az biztosan jó (az első kettő az igazán jó).
(Szoktam kimásolgatni térképeket, akármelyik országról van is szó - csak legtöbbször több részletben kell kinyomtatni, merthogy a nyomtató csak A4-t tud, de aztán össze szoktam ragasztgatni a részeket.)

Re: Általános 2011 aug. 10 21:44 #8294

Ugye jól emlékezem gyalog akartak felmenni! Tényleg , lehet valahol Thassos térképet venni, mert nekünk csak olyan péknél kapott térképünk van.

Persze, a letöltések között!!!
www.thasos.hu/index.php?option=com_phocadownload&view=category&id=9:thassos-trkpek&Itemid=176 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Itemid=176

Re: Általános 2011 aug. 10 21:11 #8293

Re: Általános 2011 aug. 10 18:05 #8289

[Ma reggel is jött egy sms : Fölértünk az Ipszárióra!... - feladó: Honey

HURRÁ! Gratuláció Nekik! :örül: :örül: :taps:
Mostanra már biztosan le is értek, és pihennek!

Re: Általános 2011 aug. 10 15:51 #8288

Időnként simogatják a lelkemet a barátaim azzal, hogy kapok egy sms-t, mint pl. Itt ülök a milánói dóm lépcsőjén... vagy Itt állok a Vezúv tetején...
:wink2:

Ma reggel is jött egy sms : Fölértünk az Ipszárióra!... - feladó: Honey

Re: Általános 2011 aug. 09 20:18 #8283

Balázs!
Használtam a keresőt,de szerintem nem jól írom be :S.
Ezt linkelted akkor? : www.repteri-parkolas.hu/ - www.repteri-parkolas.hu/

Biztosan igen, mert mi náluk hagytuk az autónkat, mikor tavaly Rómába mentünk. :)

Oldalmegjelenítési idő: 0.130 másodperc