Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2011 júl. 21 10:04 #8182

Segítségeteket szeretném kérni utasbiztosítással kapcsolatban, hogy milyent váltsak ki.................

Először is jó nyaralást!

Van egy összehasonlító oldal, ami megadja, hogy a különböző biztosítók díja mennyi:
www.netrisk.hu/biztositas_dijszamitas/utasbiztositas/utasbiztositas.php?gclid=CJmn-675kaoCFQcx3wodAE2jzQ - www.netrisk.hu/biztositas_dijsza ... 3wodAE2jzQ

A határokon senkit nem érdekel, milyen az a biztosítás. Némelyik határon az érdekli az adott országot, hogy egyáltalán van-e. Konkrétan a macedónok szokták kérni, a maguk szempontjából jogosan - borzasztó nagy az országon átmenő forgalom, míg az ottalvós turizmus kicsi, baleset is sok történik, a sérülteket el kell látni, stb., ezt az adott állam meg is teszi, de aztán szeretné behajtani valakin a költséget, mert aránytalanul sokat nem akar költeni ilyesmire.

Nézz körül a nagy biztosítóknál, különös tekintettel az orvosi ellátásnál mit térít - majdnem mindegy, melyiket választod, az azért jó, ha megadnak olyan magyar telefonszámot, amit bármikor föl lehet hívni segítséget kérni.

Orvos - Ági mintha azt írta volna, hogy a helyi orvos nem is szokott kérni semmilyen papírt, anélkül is ellát. Na most a gazdasági válságuk miatt nem biztos, hogy továbbra is ilyen lazán kezelik ezt, de nem hiszem, hogy kikötné, hogy csak X biztosítóval hajlandó ügyet intézni.
Mivel pénzbe nem kerül, érdemes kiváltani az EU-s egészségbiztosítási kártyát - van, amikor azzal egyszerűbb az ellátásnál az adminisztráció, van, amikor a biztosítással.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 júl. 21 09:56 #8180

Én évek óta EUB-ot használok, nem az alapot, hanem a középsőt (Klasszikus TOP).
Sajnos 2* már volt rá szükség, és nagyon korrektek voltak.
Orvos másolta a kötvény, az elég volt. Itthon pedig még a gyógyszer költséget is kifizették.
Ne felejts el hozzá autós szolgáltatás is kötni.
(2 hét autóval a családnak kb. 30.000 Ft)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 júl. 21 09:47 #8179

Figyelmedbe ajánlom az Allians Utitárs Ezüst utasbiztositást! Nézz utánna a Dijkalkulátorba.

Re: Általános 2011 júl. 21 09:11 #8178

Segítségeteket szeretném kérni utasbiztosítással kapcsolatban, hogy milyent váltsak ki. Egyénileg fogunk utazni (autóval) olyan érdekelne amit a határokon is elfogadnak de a FŐ LÉNYEG ha orvosi ellátásra lenne szükségünk (bár ne kerüljön rá sor) akkor ne a nyaralásra szánt pénzt keljen ott hagyni az orvosnál egy rossz utasbiztosítás megkötése miatt. Válaszotokat előre is köszönöm.

Re: Általános 2011 júl. 20 16:16 #8177

Sziasztok

A hajókirándulás időpontja engem is érdekelne! Komoly tervezgetésben vagyunk mi is :-) Pénteken indulunk ... :futyul:

Re: Általános 2011 júl. 20 12:18 #8176

Ági (vagy aki tudja) ,
melyik napokon is van a hajókirándulás??? Lassan meg kellene tervezni a programokat. Ami eddig biztos:
utolsó nap: punnyadás a parton
utolsó előtti napon (csütörtök): gyalogtúra az Ypszarióra
Előtte min. 2 napra kirándulás járművel (Szirének medencéje!!!!!, Limenas, márványpart, stb...stb, ami belefér)
Hajókirándulás
Fürdés, pancsi, habzsi-dőzsi :D

Re: Általános 2011 júl. 20 09:34 #8174

Köszönöm kedves Ági!

Valamivel jobban hangzik :) Igaz, kicsi a sziget, de lehet, hogy igény lenne esti sétára Limenas-ba. Én ugyan még csak egyszer, kirándulni voltam a szigeten, és azt is elképzelhetőnek tartom, hogy S.Potomiában is jól el lehet tölteni az esti időt. Kérdésem lenne, hogy ez a busz amelyik Sk.Potomiába megy megáll-e Sk.Panagiába is? A menetrendet pedig itt töltöttem le, ezen Thassos-Sk.Potomia /hétköznap/ utolsó járatnak 16.15 van feltüntetve. Ha valaki friss menetrendet feltenne, akkor az segitség a nyaralóknak. Egyébként nagyon jónak tartom ezt a honlapot, és tényleg sokat jelent azoknak akik először látogatnak el ide. :) Köszönettel üdvözlom: Picifoxi

Re: Általános 2011 júl. 20 08:13 #8173

Sziasztok!

Letöltöttem a 2011-es buszmenetrendet. Nagyon csodálkozom rajta, hogy Thasszoszról a Golden Beach-re 16.15-kor megy az utolsó busz. :roll: Lehetséges ez? Mert gondoltuk, hogy többször átruccanunk délután sétálni, de akkor nem tudunk haza jönni. Van valakinek tippje, azonkivül, hogy nem szeretnénk semmi jármüvet bérelni.

Ez a sziget egy 12.000 fős lakosú sziget. És minimális turizmussal.
Tehát a viszony arányoknak megfelelő a tömegközlekedés.

A pontos menetidőt nem tudom, de azt gyanítom, hogy itt sem remekel a közinformáció adás. 17.45 percre tudom az utolsó autóbusz járatot Skála Potámiába Limenas városkájából.
Ez egy kicsit jobban hangzik?

Re: Általános 2011 júl. 19 14:12 #8172

Sziasztok!

Letöltöttem a 2011-es buszmenetrendet. Nagyon csodálkozom rajta, hogy Thasszoszról a Golden Beach-re 16.15-kor megy az utolsó busz. :roll: Lehetséges ez? Mert gondoltuk, hogy többször átruccanunk délután sétálni, de akkor nem tudunk haza jönni. Van valakinek tippje, azonkivül, hogy nem szeretnénk semmi jármüvet bérelni.

Re: Általános 2011 júl. 19 07:03 #8171

Igen, ezt mind tudom én is. De a röhej, hogy még görögül sincs. Új dimosz vezetőnk van. Mondják új seprő jól söpör, de a mostani azt mutatja ez még a réginél is rosszabb. Nem készítették el még a programtervezetet....

Re: Általános 2011 júl. 18 19:40 #8170

Nagy barátunk a googel fordító :-)

.............................

Na ja....
De próbáltál már vele komoly szöveget fordítani? Mert akkor tudod, hogy olyan, mint pl. birtokviszony, még véletlenül sem állapítható meg vele... hogy kinek a mije, meg minek a kije... :(

Re: Általános 2011 júl. 18 17:14 #8169

Nagy barátunk a googel fordító :-)

Kiválasztod a forrás nyelvet majd a cél nyelvet , bemásolod a kívánt oldal linkét nyomsz neki 1 entert és kész.

Önéletrajz fordításához nem ajánlom de itt a net-en infót gyűjteni szuper!

translate.google.com/ - translate.google.com/

Re: Általános 2011 júl. 18 14:59 #8168

Múlt hét szombaton elkezdődtek a nagy fesztiválok, amik mint városházi rendezvények lennének.
Ma jutott eszembe kereskedni utána:
..........................................

Hát ez sajnos mind görögül van.... :roll: Legalább egy dátumtáblázatot adhattak volna angolul... :wink:
Pedig érdekes lehet.

Re: Általános 2011 júl. 18 10:23 #8166

Múlt hét szombaton elkezdődtek a nagy fesztiválok, amik mint városházi rendezvények lennének.
Ma jutott eszembe kereskedni utána:

Nem találom a dimosunk által kiállított összesítőt...

www.philippifestival.gr/programme.aspx - www.philippifestival.gr/programme.aspx

Színházi előadás:
tranzistoraki.jimdo.com/%CE%B8%CE%B5%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/ - tranzistoraki.jimdo.com/%CE%B8%C ... %B9%CF%82/

www.facebook.com/topic.php?uid=134486826565365&topic=441 - www.facebook.com/topic.php?uid=1 ... &topic=441

Ez lesz az.....www.kulturosupa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3979:tothasoy&catid=90:festival&Itemid=293 - www.kulturosupa.gr/index.php?opt ... Itemid=293

www.difono.gr/news/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=2813&cntnt01origid=56&cntnt01returnid=56 - www.difono.gr/news/index.php?mac ... eturnid=56

Nem készítettek egy összefoglalót.....

Még Barbaránkra rákérdezek, mert ő mint kórus tag, tudom, hogy 27.én a Tarsanánál egy program keretében énekel itt a kikötőben a kórussal. Tegnapelőtt volt a Karatios árnyjátékunk.
Sehol egy hirdetés....
Lehet, hogy csak most jön ki a nyomdából????? :oops:

Re: Általános 2011 júl. 17 23:28 #8164

Kedves Pamag!
Nagyon sok boldog születésnapot kívánok!!!!!!!!
Kicsit lemaradtam a fórumon.

Köszönöm !!! :lol:

Re: Általános 2011 júl. 17 20:39 #8163

Kedves Pamag!
Nagyon sok boldog születésnapot kívánok!!!!!!!!
Kicsit lemaradtam a fórumon.

Re: Ki, mikor van a szigeten? 2011 júl. 17 17:46 #8160

Kedves kiscsillag!
Azt nem tudom az Aethrion merre van, nem találtam az oldalon, de biztosan összefutunk a szigeten! Egyébként kicsit utánad olvastam a bemutatkozós részben :oops: ! Látom Ti is Szegedről jöttök, csak ha jól gondolom talán busszal? Mi megrögzött autós-utazók vagyunk, még Tolo-ra is autóval mentünk tranzitszállás nélkül, pedig az cirka 1600 km, csak oda... Na azt jól meggondoljuk, hogy mégegyszer nekivágjunk egy ilyen útnak! Ja, egyébként mi is pont 2008-ban voltunk Sartin, lehet hogy már ott is találkoztunk!? :D

Igen az előfordulhatott. Kicsi a világ. Ha találkoztunk Sartin, akkor úgy is megismerjük egymást. Mindenesetre nagyon várom már. Jah, és igen busszal megyünk, mivel nincs autónk. Az Apollonnal megyünk. :) Merre vagytok Szegeden? Már ha nem titok? :)

Re: Általános 2011 júl. 17 15:25 #8159

Ki tudja megmondani mennyibe kerül a merüléses hajókirándulás?

Re: Általános 2011 júl. 17 10:57 #8156

..........................
Mivel hogy ma születésetek napja vagyon,
Egy talicska Thassos-i olivabogyó csapjon agyon!!!
.................................

Re: Általános 2011 júl. 17 06:49 #8155

Kedves Születésnaposok!!!
Egy kis versike nektek tőlem:

Mivel hogy ma születésetek napja vagyon,
Egy talicska Thassos-i olivabogyó csapjon agyon!!!

Nagyon Boldog Születésnapot Nektek!!!! Pussz-Pussz

Re: Általános 2011 júl. 17 06:44 #8154

HURRÁ!
zelfi-nek is lett képe! :örül: :örül: :örül:

Szia!!!
Mégegyszer Köszönöm a segítséged!!!
Nemhiába kollégák összetartanak vagy mi!!! :) :Thassos-fan:
Üdv: Zelfi

Re: Általános 2011 júl. 16 21:04 #8152

Bár én nem tudok be illeszteni, ilyen formás képeket, de azért mindenkinek köszönöm a jókívánságokat…. :örül:

Re: Általános 2011 júl. 16 11:07 #8141

Kedveseim!
Nagyon köszönöm!

De fidorr-nak és kriszta9-nek is jár a köszöntés! (Micsoda születésnap-dömping! Nemhiába, ez az év legszebb napja! :lol: )
Isten éltessen benneteket is!

Re: Általános 2011 júl. 16 09:47 #8140

Kedves Pamag!
Nagyon boldog születésnapot kívánok Neked!
És persze, mindenki másnak is aki ma ünnepel!

Re: Általános 2011 júl. 16 09:08 #8139

Tegnap este szórakoztam a Google Eart nevű programmal és a felvett iGO track-ekkel.
Ez jött ki belőle:<!-- ia0 -->jeep_k.jpg<!-- ia0 -->

Oldalmegjelenítési idő: 0.404 másodperc