Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2011 jún. 30 21:45 #8035

Kígyók maximum a hegyen, eldugott részeken vannak. A kígyó nem szereti az embert, fél tőle, ha teheti, elkerüli. Ha sarokba szorul (vagy úgy érzi), akkor támadhat.
De hány kígyómarásról hallottunk az utóbbi években ???? ugye hogy egyről sem.
Aki többet akar kószálni gyalog a hegyen az átlagosnál, az mondjuk jól teszi, ha zárt cipőt és hosszúnadrágot vesz föl.

Egy kis ismertető :

Információ a kígyókról

A melegebb területeken élnek kígyók. A legtöbb ember azonban fél tőlük. Nem ismerik, és azt gondolják, minden kígyó bánt. De a kígyó nem támad emberre, sokkal jobban fél az embertől és elmenekül.
Ha kígyóval találkoznánk, fő a nyugalom megőrzése.
A Thassoson élő legismertebb fajták :
1. Ugrósikló: kékeszöld színű, a hasa világosabb, narancsvörös fej. egészen 2,5 méteres hosszig nőhet. Nem mérges, de nagyot tud szökkenni. (A latin név: coluber jugularis caspius)
2. Karcsú sikló: kékesszürke színű, a hasánál világosabb, a fejnél pár sötétebb folt látható, nagyon vékony, 1,4 méterig nőhet, nem mérges. (coluber najadum)
3. Szarvasvipera vagy homoki vipera: a fején van egy kis szarvacska, a hátán cikk-cakk vonalas minta, főleg reggel és este aktív. Nagyon mérges, de nem mar gyorsan. Nappal holtnak tetteti magát, többnyire rejtőzködik napközben. Legtöbbször kövek között található. (vipera ammadytes montadoni)

4. Leopárdsikló: világosszürke-kékesszürke alapon feketével keretezett piros vagy barna mintázattal. Nem mérges, hossza 1 méterig terjed, igen védett faj. (elaphe situla)

A kígyó, ami nem az
Sok túrázó találkozik ezzel az állattal, élve vagy halva. Ez, amint a latin neve (ophisaurus apodus thracius) is mutatja, egy lábatlan, páncélos kígyógyík fajta, a kuszma nevű gyíkféle rokona. A görög neve tiflitisz. Akár 1,25 méteresre is megnőhet, barnás-zöld vagy barnás-narancsos színe lehet. Mozgása a kígyóéra hasonlít. Ami alapján egy kígyótól megkülönböztethetjük:
? - Van két fülnyílása, hall, míg a kígyó süket.
? - Van szemhéja, tud pislogni, míg a kígyó szeme mindig nyitva van.
? - A pikkelyei a hátán és a hasán egyforma méretűek, és nem mozgathatók, emiatt merevebb és lassabb a mozgása, mint a kígyónak, nem tud elég gyorsan átmenni az aszfaltúton. A kígyó pikkelyei különböző nagyságúak.
? - A fej és a farok között mindkét oldalán húzódik egy bőrredő. Ilyen redő nincs a kígyókon.
Ez az állat teljesen veszélytelen az emberre, de gyakran megölik, mert mérges kígyónak hiszik.
Kihalófélben lévő, egyedi faj Európában. Vigyázzunk rá, az autósok ne gázolják el.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 jún. 30 20:59 #8034

Sziasztok!

Az autóbérlős fórumon olvastam, hogy vannak kígyók a szigeten. Én amúgy köszönöm szépen jóban vagyok velük, de valaki valami homoki viperát emlegetett... gondolom azért nem olyan veszélyes a helyzet!... Ugye? (gyerekekkel megyünk)
És ha már a vadállatoknál tartunk... Mi a helyzet szúnyog-fronton a szigeten? Eddigi görögországi tapasztalataink alapján nem volt sok gond velük. Készüljünk valami védőfelszereléssel?
Azért ha állatokról van szó én is a delfinekre szavazok! :D

Most vagyok ötödszörre a szigeten, eddig még nem volt velük dolgom. Pedig voltam már 2* Jeep túrán is a hegyekben. Biztosan van, nem mondom, hogy nincs, de ...................
Szúnyogok jelentem jelenleg nincsenek. De volt már, mikor voltak. (Mindig június utolsó hétvégéjén szoktunk jönni 2 hétre.)
Delfineket is már 2* láttam, de mindig csak messziről! Most már olyat szeretnék, hogy a hajó előtt ugráljanak. :)
Sajnos erre minimum 1 évet várnom kell. :(

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 jún. 30 20:31 #8033

Sziasztok!

Az autóbérlős fórumon olvastam, hogy vannak kígyók a szigeten. Én amúgy köszönöm szépen jóban vagyok velük, de valaki valami homoki viperát emlegetett... gondolom azért nem olyan veszélyes a helyzet!... Ugye? (gyerekekkel megyünk)
És ha már a vadállatoknál tartunk... Mi a helyzet szúnyog-fronton a szigeten? Eddigi görögországi tapasztalataink alapján nem volt sok gond velük. Készüljünk valami védőfelszereléssel?
Azért ha állatokról van szó én is a delfinekre szavazok! :D

Re: Időjárás itt a szigeten és máshol 2011 jún. 30 18:30 #8031

Tiszta irígy vagyok!!! Én is akarok delfint!!!!! :D Messziről is jó lesz...csak legyen!!!!

Kamerával is elkaptam. Majd otthon feltöltöm! :)

Re: Időjárás itt a szigeten és máshol 2011 jún. 30 17:35 #8030

Ma hajókázni voltunk! És volt delfin, de csak messziről. :(

Tiszta irígy vagyok!!! Én is akarok delfint!!!!! :D Messziről is jó lesz...csak legyen!!!!

Re: Általános 2011 jún. 30 17:33 #8029

Robi!
Utólagosan én is köszöntelek!! Isten éltessen!!!!

Re: Általános 2011 jún. 30 12:46 #8026

Éttermi árak: gyros: 2 - 2,5 Euró, tzatziki 3, főételek 5-6 Eurótól (Mix grill 10 volt, de nem bírtam mind megenni annyi, kardhal filé 8,5) Rönkösben a szuvlaki 1 Euró (most este elpusztítottunk 20-at :D)
Bolt: kenyér 0,9, zsemleszerű valami (de nagyobb) 0,3-0,5, Amita rostos 1,8-tól

Ennyire emlékszem hirtelen, de megmondom az őszintét, nem nagyon figyelem.

Ingyen wifi-ről nem tudok, nekünk itt a szálláson van, lehet, hogy nektek is lesz. De internet kávézók vannak.

Ahogy elnézem az árakat, nemigen változtak tavaly szeptember óta.További kellemes pihenést.

Re: Általános 2011 jún. 30 12:44 #8025

Sziasztok!

Megint működik a webkamera, már nem csak a bozótost mutatja! :)

Ehh elkapkodtam a forgató motor még nem megy, csak egy totált mutat az öbölről.. (de az eget már látni ...)

Elég rossz is a kép, vagy csak párás a levegő?

Re: Általános 2011 jún. 30 11:23 #8023

Halihóóóóóó!

Nagyon szépen köszönöm a köszöntéseteket! :D
Sajnost :lol: tegnap nem voltam net közelbe (nem is értem miért) :örül: ,kicsait kírugtam (nem berugtam) hámból.

Mig 1x köszönöm,hogy gondoltatok rám.

A lányoknap puszi a kanoknak meg pacsi.

Re: Általános 2011 jún. 30 10:12 #8022

Sziasztok!

Megint működik a webkamera, már nem csak a bozótost mutatja! :)

Ehh elkapkodtam a forgató motor még nem megy, csak egy totált mutat az öbölről.. (de az eget már látni ...)

Re: Általános 2011 jún. 30 09:27 #8021

Cserrobi! XL lettél. Gratulálok!

Időjárás Thassoson: Ma elég felhős volt, de azért sikerült mindnyájunknak lepirulni. :) Eső tegnap előtt éjszaka volt, napközben eddig nem esett egyszer sem. Valóban nincs olyan meleg, mint eddig, de megvan az az előnye, hogy ilyen zöldnek még egyszer sem láttuk a szigetet. Pedig eddig is mindig június utolsó hétvégéjén jöttünk. A víz sem annyira meleg, de még nekünk megfelelő. A gyerek így is órákat van bent. :)
Árak: Mi érdekel?
Kölcsönzési árakat nem tudok, mert autóval jöttünk.
Éttermi árak: gyros: 2 - 2,5 Euró, tzatziki 3, főételek 5-6 Eurótól (Mix grill 10 volt, de nem bírtam mind megenni annyi, kardhal filé 8,5) Rönkösben a szuvlaki 1 Euró (most este elpusztítottunk 20-at :D)

Ingyen wifi-ről nem tudok, nekünk itt a szálláson van, lehet, hogy nektek is lesz. De internet kávézók vannak.

Balazsh!

Nagyon szépen köszönöm az információkat!

További szép nyaralást kívánok! :)

Üdv:
Clara

Re: Általános 2011 jún. 29 21:30 #8019

Cserrobi! XL lettél. Gratulálok!

Időjárás Thassoson: Ma elég felhős volt, de azért sikerült mindnyájunknak lepirulni. :) Eső tegnap előtt éjszaka volt, napközben eddig nem esett egyszer sem. Valóban nincs olyan meleg, mint eddig, de megvan az az előnye, hogy ilyen zöldnek még egyszer sem láttuk a szigetet. Pedig eddig is mindig június utolsó hétvégéjén jöttünk. A víz sem annyira meleg, de még nekünk megfelelő. A gyerek így is órákat van bent. :)
Árak: Mi érdekel?
Kölcsönzési árakat nem tudok, mert autóval jöttünk.

Re: Általános 2011 jún. 29 18:34 #8018

Ma lemaradtam, mint a borravaló...

CSERROBI !

Nagyon-nagyon boldog születésnapot :!: :!: :!:

:Mythos :Mythos :Mythos :Mythos :Mythos :Mythos :Mythos :Mythos :Mythos :Mythos

Re: Általános 2011 jún. 29 14:24 #8016

Szia Balazsh!

Ha jól értem, akkor Te most pont Thassoson vagy. :)
Ha nem jön közbe semmi mi is megyünk 8-án Skala Potamiaba. Ha nem okoz túl nagy gondot, akkor tudnál írni friss infókat? Árak, autóbérlés, egyebek?
Nagyon jó nyaralást kívánok Nektek! :)
Köszönöm szépen a segítségedet!

Üdv: Clara

Jajj az előbb lemaradt a lényeg. Milyen most ott az idő? Milyen a tenger? Az időjárás előrejelzés elég vegyes időt mutat oda. Mára pl. esős időt jósolt. Igaz??
Thassoson egyébként van ingyen wifi kapcsolat??
Köszi szépen!

Re: Általános 2011 jún. 29 13:38 #8015

Szia Balazsh!

Ha jól értem, akkor Te most pont Thassoson vagy. :)
Ha nem jön közbe semmi mi is megyünk 8-án Skala Potamiaba. Ha nem okoz túl nagy gondot, akkor tudnál írni friss infókat? Árak, autóbérlés, egyebek?
Nagyon jó nyaralást kívánok Nektek! :)
Köszönöm szépen a segítségedet!

Re: Általános 2011 jún. 29 11:41 #8013

Cserrobi!
Isten éltessen sokáig!!!!
Nagyon kerek az éveid száma :D

Re: Általános 2011 jún. 28 19:58 #8009

Megint szerkeszteni szerettem volna, de nem enged be.
Tehát, ma 5 autós érkezésem volt reggel 5.00-17.óráig. Mindenki zökkenő mentes határról számolt be.
Köszönöm, hogy e hírt mindenfelé továbbítjátok.

Re: Általános 2011 jún. 28 16:12 #8007

Rossz hír újfent túl lőtt a célon.
5 órára tervezték vendégeim az érkezést.
Zökkenő mentes határ átkelésről számoltak be.
Most amit Pamag írt, majdnem én is bedöőtem. Felhívtam délelőtt a határt. Nincs a személyi autóknál várakoztatás. A normál haladás van!!!!! :D

Re: Általános 2011 jún. 28 08:49 #8001

Rossz hír. A Hellász fórumán tették közzé.

Ide írom, mert az autókat és a buszokat is érinti.

srb.time.mk/read/378544706f/b5032c8606/index.html

Szerbül van, nem macedónul, szerbről fordítja a google fordító.

A sztrájk határátkelőknél

A határátkelőhely között Macedónia és Görögország Madonna - Evzoni zárva lesz éjféltől miatt a sztrájkot a görög vámhatóság. Személygépkocsik lesz átjárható kétóránként.

Macedón Belügyminisztérium bejelentette, hogy a határátkelő közötti Macedónia és Görögország Madonna - Evzoni éjféltől ma le kell zárni a következő 48 órában miatt a sztrájkot a görög vámhatóság.

A következő két napon át a határátlépés nem lesz átjárható buszok és teherautók, mint személygépkocsik lesz átjárható kétóránként.

Macedón belügyminisztérium bejelentette, hogy tegyen meg minden szükséges intézkedést annak forgalmat átirányítani a macedón határátkelők a régi Dojran és a Medzitlija.

48 órás sztrájkba kezdtek a vámosok Evzoninál mától - kizárólag személyautót és azt is csak kétóránkánt engednek át.
Más határátkelők működnek, úgy tűnik.

Re: Általános 2011 jún. 27 20:24 #7996

Bocsika! Üdv. itthon. Én is éreztem már ilyet. Jó volt máshol is, de Thassosról mindig fájt hazajönni. Majd várjuk a beszámolódat.

Re: Általános 2011 jún. 27 17:38 #7994

Kedves Ági!

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet az Achillion Hotelt illetően. :D
Esetleg azt lehetne tudni, hogy most mennyibe kerül a motor és az autóbérlés (a legkisebb kategória) 2-3 napra?
Előre is köszönöm a segítséget.

Re: Általános 2011 jún. 27 15:28 #7992

Éppen ma néztem én is a webkamerát, de ráuntam a bozótra.
:D
Bocsika! Üdv itthon! Majd mesélj egy kicsit bővebben!!!!Várjuk a beszámolót és a képeket!
Balázs: Te csak pihengess, majd mi dolgozunk! :twisted:

Re: Általános 2011 jún. 27 14:27 #7991

Sziasztok!
Megérkeztünk,a nyaralásból,majd lesz egy kis fénykép,egy kis beszámoló is.
Jó volt, jó volt, csak nem Görögország itt nem éreztem ,hogy fáj hogy haza kell jönni.

Re: webkamera 2011 jún. 27 13:18 #7989

Szervusztok!

Tud valaki valamit a partot pásztázó webkameráról, már végleg ebben a helyzetben marad?

Tényleg elég unalmas a bozót. De ha most kinézek az ablakon, akkor én a tengert látom. :)
Azt írják, hogy a 15-i viharban adta meg magát. Megyek megnézem és megszerelem. :) :D

ÁÁÁÁÁÁÁÁ, most jutott eszembe, ez most az idei újítás, ha megtalálod a helyet a bozótban, akkor egészen közeli képet küldhetsz haza. :D
(Lehet, hogy nem kellene ennyit pihennem?)

webkamera 2011 jún. 27 12:45 #7988

Szervusztok!

Tud valaki valamit a partot pásztázó webkameráról, már végleg ebben a helyzetben marad?

Oldalmegjelenítési idő: 0.167 másodperc