Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2011 jún. 07 09:58 #7894

CSERROBI !

BOLDOG NÉVNAPOT !

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 jún. 07 09:52 #7893

Kedves NORCSI !

Boldog születésnapot!

És utólag boldog névnapot is! (ha Norbert vagy)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 jún. 03 21:26 #7883

Új árakat kértek a super marketekre és a tavernákra.
NINCS VÁLTOZÁS A TAVALYTÓL.
Talán csak annyi, hogy nincs nagy kínálat. Szegényesebek a polcok is és az étlap választékok. Egyenlőre. De gondolom 2-3 hét míg utolérik magukat a kiszolgáló egységek, és a régi rendben lesznek. A nadrágösszehúzás, úgy látszik rájuk is vonatkozik...

Re: Általános 2011 jún. 02 15:05 #7876

Most utoljára offolom a fórumot ezzel! :oops:

Akinek van elérhetősége: www.facebook.com/notes/gjon-delhusa/versike-kedves-bar%C3%A1taimhoz/191553517559477 - www.facebook.com/notes/gjon-delh ... 3517559477

Akinek nincs:<!-- ia0 -->gjon.jpg<!-- ia0 -->
Az iskola nagy kampányt folytat. :)

És akkor ne feledjétek! Vasárnap éjfélig minden nap szavazzatok, mert a nyaralás után nagyon ki leszek pihenve és festeni is szeretnék. :)
Szavazzatok Hapci Benőre!
letscolour.hu/palyazatok/82# - letscolour.hu/palyazatok/82#

Re: Általános 2011 jún. 02 08:59 #7875

Vihar66!
Én is lemaradtam tegnap. :(
Utólag is, Boldog szülinapot!

Re: Általános 2011 jún. 01 23:55 #7874

Szia Vihar!
Átlógtam a hajnalba! Sok boldog szülinapot kívánok!!!

Re: Általános 2011 jún. 01 13:32 #7873

Szia Ági
azt kérded történt-e velünk-bárkivel hasonló egybeesés, mint Veled történt Chrisopoliban... a válaszom az, h velem IGEN! Folyamatosan ilyenek történnek:-) A dolgok egyszercsak összeállnak, mint egy láncon a gyöngyszemek, egymás után, szépen sorban-sorban. Kigondolok valamit, keresem valamire a választ, s az élet egyszercsak elém rakja, a vonzás törvénye alapján bevonzom a szükséges szituációkat, embereket! Csak legyek elég éber és nyitott :-) és legyek elég tudatos :-) És tudjak élni a lehetőségekkel, amiket megteremtettemmagamnak:-)
szeretettel:
Mónika (az idei első Apollonos csoportodból (Aethrionban szálltunk meg Anival) :-))

Re: Általános 2011 jún. 01 11:19 #7872

Születésnaposunk, vihar66 !

Szülinapodra sok boldogságot és ilyet:

Re: Általános 2011 jún. 01 09:09 #7870

Szia Ági !

Nagyon elgondolkodtató amikat írtál....
Sokan nem foglalkoznának ezzel,észre sem vennék, vagy legalábbis nem keresnék az összefüggéseket, gyorsan túllépnének a dolgokon.
Azonban,valószínűleg Te nagyon szíveden viseled a gyermeked sorsát ( számomra ez egyértelmű és megértem !!!) emiatt, aztán nagyon érzékenyen reagálsz mindenre,ami ezzel kapcsolatba hozható. Hogy van-e benne valami ? Nagyon bölcs lennék, ha tudnám erre a választ. Úgy gondolom ezekre majd később ,ad választ a sors.Pedig ,ugye ha tudnánk,hogy el fogunk esni ,előtte leülnénk, de lehet ,hogy időnként muszály elesni ! ?.
Nem gondolnám , hogy vigasz a számodra, de én ugyanilyen lelkizős-gondolkodós,egyesek szerint: aggodalmaskodós vagyok. Nehéz teher ez,de szerintem minden lelkiismeretes ember (anya) ilyen.
És hát igen, minta azért a férfiak, ezt a dolgot is sokkal tárgyilagosabban tudnák kezelni. Ezért is jó párban élni,valahogy kiegészítjük egymást, talán könnyebb eligazodni az életben,meghozni együtt a helyes döntéseket.
Kívánom Nektek , hogy a fiúk vállalkozását siker kísérje, vigyázzon Rájuk a sors ,na és a féltő-óvó anyaiszív ! :)

Puszi. Ildi.

Re: Általános 2011 jún. 01 06:32 #7869

Tegnap a Keramoti feletti városka Chrisopoli Lidjébe mentem vásárolni.
Beugrottunk a piacra is. Ott a sok viszontárus között kiszúrtam egy fájós hátú, nénit és bácsit, akik már szedegették össze kis holmijukat.
Újkrumplit vettem, hagymát és uborkát tőlük. Pános a vásárlás közben panaszosan engem nézve kérdezte, egy fillért nem alkudtál. Mondtam a helyi üzleteink árainál így is sokkal olcsóbbak, minden friss, és szép. Meg nézz erre a két emberkére. Ma még dolgoznak, holnap a kórházban lesznek. Tudják majd fizetni az orvosaikat? Közben megkaptam a kért dolgokat. Távozás előtt kérdeztem, a bácsit: Hogyan csinálják, hogy feje legyen a hagymának? A mienk mind virágos, hiába töröm le a virágos fejet. Mondja hogy nem jó a szaporító magom. De hát csak ilyet kapok a kereskedelembe. Kérdezte kérek-e olyat, amiből csak fejes hagyma lesz, mert most megy a kertbe, ahol épp ezt megy duggatni, add szívesen egy kilót belőle. Így közösen indultunk a Lidlel szemközti kiskertjébe. Ott egy csodakertet találtunk. Kikérdezte mit hogy ültetünk. Kaptunk tőle ajándékba fél kilónyi hagyma dugványt, és olyan tápszereket, több mint egy kilót, amiből ha veszek 15 Euró/kg áron vásárolhatok. Mondta most mást nem tud adni, mert már megvásároltam, amije most terem. De ha legközelebb a Lidlbe jövünk vásárolni és itt dolgozik, süthetünk rántottát is, meg amikor paradicsomja, paprikája van, magunk is szedhetünk majd belőle. ( Ajándékba!) Siettünk a hajó miatt, pedig szívesen beszélgettünk volna velük. elmesélte, hogy nagyon sok ember van munka nélkül itt a környéken. Romba döltik az országot egyes telhetetlenek. Elmesélte, hogy évekkel ezelőtt itt virágzó gazdaságok voltak. Majd jött egy ember, állami pénzből épített egy tégla gyárat. Elhordta a szántó földek jó földjei, és téglát épített. A szántó földek termő réteg nélkül maradtak. A tégla gyárat hamarosan be kellett zárni pereskedés miatt. Rossz tengeri viszonyok miatt és rossz teher hajóval küldte a rakományát országszerte. Thassos alatt a Paradisó öblünk előtti tengeri szakaszon viharba került egy hajója, elsüllyedt, magával nyelve a tenger a 14 emberét. A gyár bezárt. A több száz méter gulás kiszerelésű téglarakomány most is ott porosodik Chrisopoli határában. A családok kártérítést nem kaptak. A szántóföldek használhatatlanok.
Pánost távozásunk után kérdeztem, nem értettem mindent. Kiről van szó??? Mondja, hogy az öblünk nagy szálloda tulajdonosáról. Kouszáli úrról a többszörös milliomosról. Hát így jönnek a százezrek naponta. Ő lesz a gyerekek szomszédja. Azaz, bocsánat. Nem tudom hogy is jó a sorrend. Ez a part, ahogy a márványpart a mienk volt, azaz mindenkié, ez is a mienk volt. Itt vannak fotóim, hogy a gyerekekkel sárkányt eregettünk, nyáron sokan vadkempingeztek itt. Idejártunk az óriás nagy fenyő tobozt gyűjteni. Ideépítettünk a fenyőfára kisgyerekházat. Most az Alexandra Golden hotel hiper super szállodája, tilos egyéb vendégeknek a területre bemenni. A gyerekek jöttek hát ide, vagy Kouszáli úr telepedett ránk??? Hortobággyá tett,csonka családú, síró embereket maga után hagyva ,majd Potos szélén kezdett 15 éve, mint HOTEL ALEXANDER, a sziget első nagy szállodája. Tavaly óta itt van. A hotelkomplexumát egy év alatt építette fel. Hol lesz a következő területe???
Bátrak a gyerekek, de én ezt a vakok bátorságának érzem. Bár húszévesen senkitől és semmitől nem félünk.
Vagy vajon ezt a históriát, hogy most tudtam meg, ez talán jeladás, hogy ne hívjuk ki magunk ellen a sorsot, ill. Kouszáli úrat?
Hiába mondanám a gyerekeknek. Pános sem hisz e megérzéseimbe. Sajnos engem a sors sokszor igazol, hogy ha hallgatok a sugalatomra, akkor másként alakult volna minden. Menjen, hát minden ahogy a többiek akarják. Bár valószínű napokig fogok morfondirozni magamba e furcsa időben érkezett történetről. Hisz tavaly is hallhattam volna, mikor foglalkoztatta az egész falut, hogy a fenébe tud egy épület ily gyorsan kibújni a földből... Miért tegnap hallottam...????? Valami akar segíteni???
Ti nem voltatok még ilyen esetbe?

Re: Általános 2011 máj. 31 15:42 #7862

Ági! Amikor reggel (kora reggel) elolvastam, azt gondoltam , ezek a gyerekek nagyon bátrak. De jól van ez így ki kell próbálni magunkat. És az én környezetemben nem sok ifjú vállalkozna ilyesmire. Hajrá!!!!

Re: Általános 2011 máj. 31 10:50 #7857

BEACH BÁR
Hát gyerekek, ezt is megértem...
A nagyobbik fiúnk első igazi munkát vállalt.
......................................................
.......................................................

Úgy meglepődtem a helyszínen, hogy most akár hogy is kutatok az agyamban, nem emlékszem
Vajon jobb lábbal léptem be a területre?
Nem baj, majd pótlom a jobb lábas belépést, ha megnyílik a bár!

Tiszta szívemből kívánom, hogy sikerrel járjanak! :pápá:
Ide a honlapra is ki kéne tenni nekik egy kis reklámot!

Re: Általános 2011 máj. 31 10:43 #7856

.........
Józsi Magdikájához továbbítod a kívánságom, mert vele már rég beszéltem, és rá is gondoltam! Add át puszimat feléjük!

Oké ! Meg fog történni ! :ölel:

Re: Általános 2011 máj. 31 08:34 #7855

Ági!
Gratuláció a gyerekeknek,nagyon bátrak!!
Tiszta szívből kívánok nekik mindent amit ebbe a szakmába kell.Kitartást kitartást,kitartást!!!! :örül: :pohárköszöntő: :martinis: :pezsgő: :megadós: :Mythos

Re: Általános 2011 máj. 31 06:31 #7854

BEACH BÁR
Hát gyerekek, ezt is megértem...
A nagyobbik fiúnk első igazi munkát vállalt.
Ehhez egy kis előtörténet jár.
Ő bár nagyon jó fejű, nem az iskola az erőssége.
Dolgozni próbálna, de a fizetés mindig elmaradt, így kedve szegetten mindig máshol máshol próbálkozik.
Egy hónapja, mikor nem vagyunk a kertbe, el el kéri a kertkapu kulcsát.
Itthon el nem tudtuk képzelni mi ütött a gyerekbe.
Tegnap este derült fény a settenkedésére.
A kertünkből eltűntek a szőlő lugasnak kivágott és befestett gerendáink, egy villanygula asztalunk, egy függőágyunk.
A nyomok után eredtünk a párommal.
A Golden Alexandra és a Villa Almyra közti parti dzsungelbe találtunk rá.
Dozer gép egyengette a területet és 3 fiatal kemény munkában volt.
Mint kiderült 2 nagy kamasz, egyik a fiunk, kibérelt két parti területet, megvásárolt 60 napágyat, és most egy beach bár megnyitásán dolgoznak. Tátott szájjal, meredt szemmel hallottam a kérdéseimre a válaszokat.
- Kikötőparancsnoksági, Dimosz, építkezési engedélyek???
-Itt vannak. (Minden törvényes, hivatalos, kiegyenlített számlák a borsos számlákra...)
- Szenzációs a terület. Van erre is szerződésetek?
-Igen két évre szól.
- Honnan volt pénzetek???
- Megtakarítottuk, de már fogyóban van a keretünk.
-Honnan vesztek a bárhoz székeket és egyéb berendezéseket?
- Megoldjuk... Ma például 4 órakkor ébredtünk Keramoti mocsaras nádasába, ahonnan megtöltöttünk egy kis furgont náddal, a kerítéshez és a bár napernyőihez. Tegnap hajnalban fent voltunk a hegyen, két fenyőfát vágtunk szeletekre, hogy rönkös ülőkéket készítsünk. Amit a kertből vittünk el, télen majd pótoljuk nektek.
Ezek után elnémultam. Kockázatos dolog e dolgok ily módon való beteremtése. De soha nem láttam még az örök álomszuszék gyermekünket ily kemény fizikai munkán, és ily lelkesnek.

A nagy strand parti szakaszán lesz a Villa Almyra alatt é a part között a bár.
Az áram agregátorral fogműködni.

Nem tudom a Villa Almyra és a Golden Alexandra 6 csillagos hotel- sziget legnagyobb legelegánsabb- mit szól e kalyibás bárhoz. A fiatalok biztos örülnek majd neki. Az engedélyek valóban rendben. 2 hét múlva a gyerekek nyitni szeretnének.
Hiszem, hogy szükség van a fiatalok igényét kielégítő helyekre. azt is hiszem, hogy ez tájba illőbb lesz, mint az elegáns hotelek. Viszont nem tudom a gyerekek mit tudnak ennyi idő alatt pénz nélkül kihozni. Ill. aggódom, hogy hogy fognak kitartani ha a nagyok ráugranak erre a Hippi- bár stilusa. Nem az igazi ok, a stilus. A valós ok,- amit mondtam a fiúknak-, hogy a nagy hotel tulajdonosa többszörös milliomos, nagy kapcsolatokkal. Ezt a területet 4 éve próbálja felvásárolni, és nem jött be neki. Hogyan fogja lenyelni, hogy két kamasz beleköpött a levesébe...
Áldásom rájuk, és sikerüljön legalább egy kis zsebpénzt összegyűjteni nekik a nyári munkájuk által...

Úgy meglepődtem a helyszínen, hogy most akár hogy is kutatok az agyamban, nem emlékszem
Vajon jobb lábbal léptem be a területre?
Nem baj, majd pótlom a jobb lábas belépést, ha megnyílik a bár!

Re: Általános 2011 máj. 31 06:07 #7853

De mondom, hogy az igazi Magdolna-nap július 22. !

Azért nagyon köszönöm!

Józsi Magdikájához továbbítod a kívánságom, mert vele már rég beszéltem, és rá is gondoltam! Add át puszimat feléjük!

Re: Általános 2011 máj. 30 11:29 #7845

De mondom, hogy az igazi Magdolna-nap július 22. !

Azért nagyon köszönöm!

Re: Általános 2011 máj. 29 22:46 #7838

Nagyon sok boldog névnapot kívánok először is a mi PAMAGUNKnak! MOST IS!!!!! :D
És a sok más Magdika nevű vendégeinknek!
Magdolna

Naptári napok:
Május 29.
Július 22.

Név jelentése:
Magdala városából, a Genezáreti-tó mell?l való n?

Név eredete:
Héber eredet?, a Magdaléna magyarosodott alakváltozata

Név elemzése:
A Magdolna név rendszerezetté és gyakorlatissá teszi visel?jét mindenben, amit csinál. Élvezi azt az érzést, amit a gondosan elvégzett munka után tapasztal. A tulajdonában lév? dolgokat óvja és ügyel rájuk, így tárgyai sokáig jó állapotban vannak. Kiadásaira is figyel, munkájának elvégzése során türelmes és figyelmes.

Becenevek:
Magdi, Magdika, Magdácska, Magdus, Manyi

noisegutja.blogspot.com/2010/07/ki-maria-magdolna.html - noisegutja.blogspot.com/2010/07/ ... dolna.html
És egy érdekeség
nevek.szammisztika.com/index.php?option=com_numerology&Itemid=50 - nevek.szammisztika.com/index.php ... &Itemid=50

Re: Általános 2011 máj. 29 22:32 #7835

.............sok boldog névnapot kívánok!
.............

Jaj, nagyon kedves vagy! Jaj de szép!
(de nem most tartom, hanem júliusban)

Re: Általános 2011 máj. 29 19:30 #7831

Sheidi!
Köszönöm szépen!

Re: Általános 2011 máj. 29 19:19 #7830

Bocsikának, utólag is nagyon sok boldog szülinapot kívánok!

Re: Általános 2011 máj. 29 19:12 #7829

Kedves Magdi!
Nagyon-nagyon sok boldog névnapot kívánok!
Igazán sajnálom, hogy személyesen nem köszönthettelek fel.

Tenger élővilága 2011 máj. 29 17:32 #7827

Kérdezném , hogy milyen a tenger és a tengerpart élővilága? Gondolok itt olyanra mint kagyló gyűjtögetés a parton esetleg szép apró kövek, kicsi lányomnak ez minden évben komoly elfoglaltsága :-) A vízben normális távolságra a parttól halak esetleg kisebb hal rajok , nagyobbacska kagylók találhatóak-e? Amik szemüveggel- pipával felfedezhetőek.

Re: Általános 2011 máj. 29 16:39 #7824

Szia Ági!

Húúúú. Olvasom amit írtál de értem is meg nem is, kicsit nehézkes a felfogásom . :-) No de sebaj , majd a helyszínen kiderül , hogy mennyi is az annyi.
Lesz -e kicsi kedvezmény vagy sem. Addig még alszunk 54-et és már ott is vagyunk! :-) Már nagyon mehetnékünk van,már ott lenne az egész kis családom!!!!

Re: Általános 2011 máj. 29 09:27 #7822

Sziasztok!

Nagyon köszönöm ezeket a részletes leírásokat, érveléseket!!!! Még a fel nem tett kérdéseimre is válaszoltatok .:-)
Azért kocsit bérlünk az mát tuti, de a hegyi kirándulás marad a második hétre. Ha belefér a költségvetésbe akkor szervezetten nekivágunk . Magán akciótól kicsit elbátortalanodtam.

Nagyon fontosak a visszajelzések amiket adtok.
Mindig küzdök az irodával az árak miatt.
Megpróbálok egy új árszisztémát kieszközölni az irodától.
Most azt félig-meddig önkényesen tettem, hogy szállásonként kértem állítsanak össze egy listát. A jeepre, ha kijön 4 fő egy autóra, azt magamtól levittem 200 Euróra a 260 Euró helyett. És ma délben nézem majd meg a listát hogy kik jelentkeztek. És eszerint adom le az iroda felé. Ez így már elfogadható, mert ha egy pár kivesz egy jeepet 65+25_90 Euró, és nem tudja hova megy.
Így viszont felhőtlenül barangolhatunk.
Drukkolok, hogy az iroda ne csapjon a fejemre. 10.00 óra.

NO.... MEGKAPTAM:::: NEM VIHETEM LE AZ ÁRAKAT:::::::::::::::::::::. :(
Ha ez így bejön, akkor szerintem el fogja fogadni.... 13.20 óra

Tudjátok érzem én magam is hogy sokszor olyan vagyok, mint egy nagymama, aki mielőtt a gyerekek kimennek játszani, szereti őket rendben találni. Sapka, sál, kiskabát begombolva...Jól van fiam, akkor mehetsz. De vigyázz magadra!

Oldalmegjelenítési idő: 0.578 másodperc