Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2011 máj. 05 19:04 #7517

Szia Ági! Sziasztok :D

Mi már megkezdtük a visszaszámlálást, (bár én már januárban nekiláttam :D )

Június 3-án indulunk az addigi pár napot, már fél lábbal is kibírjuk...

:-)

p.s.elrettentő az autó kölcsönzési ára

p.s.II.: ki- ki megérdemelt nyaralásáig kitartást és erőt kívánok

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 máj. 05 17:26 #7516

Hmmm...Ilyen lett a titkos márvány partunk: Vathi öble
-
... re=related

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 máj. 05 07:53 #7514

Húsvét napjától a teljes tengerparti üzletsor mind mind kinyílt.
Akkor volt is nagy mozgás egészen május másodikáig.
Voltak külföldi vendégek is jócskán.
Egy kis élet, majd most üresen vannak a vendégváró egységek. Az idő sem igazán kedvező, tehát ha van is valaki, kevésbé tűnik fel, mert a hűvösebb időben vagy autókáznak, vagy a lakásokban olvasgatnak.
Egy két túrázót lehet látni az útszélén, és kerékpárosokat, akik most kevésbé izzadhatnak a sziget körbe útjuk során.
Az új árakról még csak annyit, hogy az autókölcsönzőktől kaptam meg az új árakat.
(Herz és Potos) Onnan a jeepekről érdeklődtem
Június 60 Euró/nap
Július -augusztus 65-70 Euró/nap
Szeptember 60 Euró.

Tehát emelkedett, hisz tavaly júniusi időszakra 50 Euróért kaptunk autót...
A kompárak a télen emelkedtek 10%-ot, de tegnap a híradóban azt hallottam, hogy a kormány kéri a hajótársaságokat, hogy csökkentsék a jegyárakat. elősegíti ezt a kérése teljesítését azzal hogy csökkenti a társaságok felé kivetett nagyon magas adóját.
Tájékoztatlak majd benneteket a pontos árakról.

Élelmiszerekből mi újság???
A Topsisunk maradt a tavalyi normál árfekvésű.
Niki magas ár.
Halkiás tűz, vigyázz, meg ne égj, ha teli teszed a kosarad.
Ami nagyon kedvező árú:
Limenas: ARVANITIDIS( tudjátok a Makri Ámmos felé a foci pálya mellett.)
Ott maradtak a régi mosolygós árak.
Lehet 70 centért coca cola 1,5 l, felvágottak 4 Euró/kg, feták 4 euró/kg, nyers húsok a 3-5 Euró/kg, vannak olsó friss zöldségük is.
Azt látom,hogy egész Potámia lakossága átszokott oda vásárolni. Mi vagyunk legjobban teli üzletekkel, de itt csak a létfontosságút vesszük meg, és beautózunk, bebuszozunk nagy bevásárlásokhoz Limenásba az ARVANITIDISHEZ.
Ezt ajánlom majd nektek is.
Érdemes vagy az autóbuszos magán kirándulásotokat ott végezni, és onnan feltölteni magatokat az konyhai fontos dolgokkal, de esetleg ajándékokkal is.
Bár majd látjuk, hogy ha beindul igazából a szezon, akkor hogy alakul a potámiaiak üzletpolitikája.

Azt tudom, hogy én mindenre felkészültem.
A kis kertünkket fullosra beültettük uborka, cukkini, hagyma, paradicsom, a paprikát és a padlizsánt csak ezután palántázzuk.
Én bő termésre számolok, hogy ha ez így lesz, tudjátok megdézsmálhatjátok majd ti is a termésünket!
( Amin bosszankodom, hogy a fürtös uborkám egy sem kelt ki. Én vetettem a szomszédomnak is, fél óra különbséggel, neki mind kikelt, nekem meg semmi...
Erre mondják, hogy a más kertje virágosabb???)

Hétfőn megyek az irodába az Apollonos részletek megbeszélésére.
Foglak tájékoztatni a megbeszélésünk tartalmáról.

A tavernákat is érkezésetek előtt egy két nappal fogom majd jelezni!

Kezdhetitek a visszaszámlálásotokat!
Kezdődik a Vakáció

Re: Általános 2011 máj. 04 20:37 #7512

köszi kiscsillag

Re: Általános 2011 máj. 04 17:04 #7511

...............

Jaj de szép az a leányzó meg az az érem!
Gyűjtsön sok ilyet!
:teniszező: :focis: :kosaras: (bocs, csak ilyen szmájlik vannak...:-D)

köszi, szerintem biztos szeretne még érmeket

Én is gratula az éremhez. még sok-sok ilyet!! :örül:

Re: Általános 2011 máj. 04 17:02 #7510

Már csak 113 nap és éljen :Thassos-fan: :örül:

Re: Általános 2011 máj. 03 20:09 #7508

...............

Gyűjtsön sok ilyet!

köszi, szerintem biztos szeretne még érmeket

Re: Általános 2011 máj. 03 16:44 #7507

...............

Gyűjtsön sok ilyet!

Re: Általános 2011 máj. 03 16:40 #7506

.................
Ha nem is megyünk nyaralni idén sehová akkor is olvasom az utazási fórumokat :)

Hát majd legközelebb! Addig is gyűjtöd az infókat!
Azért hátha sikerül idén is... :wink2:

Re: Általános 2011 máj. 03 10:34 #7505

Ó, nem néztem délelőtt.... :-(((
Van születésnaposunk!

ttomi75 ! Isten éltessen!

Nagyon szépen köszönöm!
Ha nem is megyünk nyaralni idén sehová akkor is olvasom az utazási fórumokat :)

Re: Általános 2011 máj. 03 06:21 #7504

Gratuláció az ezüstéremhez!!!!

köszi

Re: Általános 2011 máj. 02 19:17 #7503

köszi

Re: Általános 2011 máj. 02 15:57 #7502

Re: Általános 2011 máj. 02 10:17 #7500

Tegnap volt a lányom első lovas versenye. Egész nap áztunk, a versenyszámok is folyamatosa csúsztak, ennek ellenére 18 gyermek közül a 2. lett. Ez amolyan lovas majális is volt egyben Orosháza-Bogárzón. ( virslit nem is láttam!). Ez az ország második legnagyobb galopp pályája. Egyszer, ha lesz időm rájövök hogyan méretezzem át a feltöltendő képeket.

Re: Általános 2011 máj. 02 09:23 #7499

Mindenki elveszett vagy a tegnapi virsli megártott a majálisozóknak?

Ági! A torta nagyon jól néz ki. Le tudnék küzdeni most egy szeletet! :-)

Re: Általános 2011 ápr. 30 20:23 #7498

Nagyon sok boldog szülinapot kívánok!

Hozzávalók:

A tésztához:

7 tojás
7 ek kristálycukor
1 cs sütőpor
1 dl étolaj
2 ek kakaópor
5 ek rétesliszt (simával is jó,én azzal csinálom)

(ezekből a mennyiségekből 1 db piskótaszerű alap lesz 26 cm átmérőjű tortaformában )

Ehhez a tortához 2 db ilyen tésztaalapra lesz szükség.

Töltelék:
1.résznél:
étcsoki izű pudingpor,2 dl tej, 15 dkg margarin
A sakkos résznél:
1/2 kg túró
2 csomag vaníliás cukor (én 4et tettem bele)
5 ek kristálycukor (ezt kihagytam)
25 dkg margarin (csak 15 dkg-ot tettem bele)
2 dl Hulala habtejszín
Teteje:
4 dl szénsavas narancsos üdítő
1 vanília ízű pudingpor
3 evőkanál cukor

Díszítés:
roletti
karamell rózsa
kókuszreszelék
fehárcsokiba és kókuszreszelékbe mártott mandulaszemek (ezzel raktam ki az 50-est)

Elkészítés:

Először megsütöm a 2 db tortaalapot.(a 7 tojás sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a sütőport és az 1 dl olajat.Kicsit megint összekeverjük és hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport.Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük és közepes fokozaton kb.20-30 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Ezitán az egyik piskótaalapot 5 db körgyűrűre kiszabdaljuk.(ehhez lehet használni sütőpapírt is, amire előre megrajzoljuk körzővel a vonalakat és annak segítségévl vágunk, de én csak szemmértékre csináltam..)

A másik tortalapot kettávágjuk és megkenjük a csokis krémmel. (1 tasak étcsoki (vagy sima csoki) ízű pudingport 2 dl tejjel felfőzünk, majd kihűtjük és 15 dkg margarint keverünk hozzá)

(ha nagyon érthetetlen , amit írtam, akkor itt tudtok róla képet nézni:http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=82811&step=3&page=45&bw=1 a Mansiah nevű hozzászólónál)

Ezután következik egy vékony lekvár réteg.(nálam sárgabarack)

Erre rárakjuk az előre kivágott körgyűrűkből a legszélsőt, a középsőt és a legbelsőt egymástől kb. egyenlő távolságra.A közöket habzsák segítségével megtöltjük a következő krémmel: felverünk 2 dl Hulala habtejszínt, ebbe belekeverünk 2 csomag vaníliás cukrot, 25 dkg túrót,5 evőkanál kristálycukrot és a margarint.Ezt robotgéppel jól kikeverjük.

Miután a közöket kitöltöttük,a tetejükre rakjuk a maradék 2 körgyűrűt.És az így keletkező 2 közt is kitöltjük a krémmel.(a torta szélén így 1 körszeletnyi rész kimarad, tehát úgy néz majd ki a torta, mintha emeletes lenne)

A krémmel úgy gazdálkodjunk, hogy maradjon annyi, hogy ezután az egész tortát kívülről lekenjük.

Az alsó emelet szélét kókuszreszelékkel meghintjük, a peremet pedig csokidarával.Az emeleti szintet körberakjuk rolettivel.

Ezután elkészítjük a tetejére a bevonatot:4 dl szénsavas narancs üdítőben kevés cukorral felfőzünk egy vanília pudingot.Ha kész, kihűlésik kevergetjük, majd a tortára öntjük.

Innentől már akárhogy dízsíthetjük a tortát.

Tudom kissé bonyolultan írtam, de sajna nem tudtam fényképezni a fázisokat.

Megjegyzés:Nálam azért lett sárga az alsó rész teteje, mert elfeleztem az egyik tésztát és a feléből a kakaóport lisztel helyettesítettem és külön-külön sütöttem meg.

Re: Általános 2011 ápr. 29 22:05 #7494

Ó, nem néztem délelőtt.... :-(((
Van születésnaposunk!

ttomi75 ! Isten éltessen!

Re: Általános 2011 ápr. 29 17:38 #7491

Viktor!! Nagyon gyönyörű a bébi!!!!!

Köszönjük szépen!!!

Re: Általános 2011 ápr. 29 16:56 #7490

Viktor!! Nagyon gyönyörű a bébi!!!!!

Re: Általános 2011 ápr. 28 20:01 #7489

........
Húsvét vasárnapján a kis Jázminka már itthon is volt,nyuszika hozta.
Nagyon nagyon jó kislány, éjszaka csak kétszer kell fel szopizni,nem egy sírós baba!
...................

Nőjön nagyra!
Sok örömöt!
:D

Re: Általános 2011 ápr. 28 18:48 #7488

[attachment=0]P230411_14.08.jpg

Re: Általános 2011 ápr. 28 18:46 #7487

<!-- ia0 -->P220411_16.36.jpg<!-- ia0 -->
Pici tenyér pici láb
Ez a pici láb fogja megmászni az Ypsario-t!!

Re: Általános 2011 ápr. 28 18:30 #7486

Csatlakozom a gratulálókhoz!
Sok boldogságot a kicsihez.
De aztán Thassos fan-nak nevelni ám!
No, jól van, elég lesz Görögország fan-nak is. :D

Sziasztok!!
Nagyon szépen köszönöm a gratulációt mindenkinek!!
Húsvét vasárnapján a kis Jázminka már itthon is volt,nyuszika hozta.
Nagyon nagyon jó kislány, éjszaka csak kétszer kell fel szopizni,nem egy sírós baba!
Majd próbálok képet is felrakni a kis hercegnőről csak rá kell jöjjek, hogyan kell kicsinyíteni a képet.

melléklet nem található

<!-- ia0 -->P220411_16.11.jpg<!-- ia0 -->

Re: Általános 2011 ápr. 26 21:55 #7481

Csatlakozom a gratulálókhoz!
Sok boldogságot a kicsihez.
De aztán Thassos fan-nak nevelni ám!
No, jól van, elég lesz Görögország fan-nak is. :D

Re: Általános 2011 ápr. 26 21:44 #7480

Szia Viktór apuka!
Én is küldök egy húsvéti hintaágyat Jázminnak!
Sok boldogságot és egészséget kívánok!

Oldalmegjelenítési idő: 0.383 másodperc