Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 21 06:15 #7945

E hét pénteken lecsekkolom és megírom a helyzetet. :)
De ahogy én is olvasgatok, állandó változás van a környéken. Vannak hosszabb-rövidebb lezárások, de ezek változók.

Szegény Bazsit megszakítottam e héten! :lol:
De mit csináljak, hát úgy felpörgött minden. Hogyan képzelem készülődését, erre épp tegnap hallottam egy rá is illő esetet:
Sarolt és Boróka, -a gyerekek - egymást verték, hogy ki milyen pipere és egyéb luxus cikkek hozzanak az útra. Barna,- az apu- még a delfin ugrándozásunkat nézte feltett videónkon. És Olgival előkerestette a hajókirándulásuk képeit -4 szer jöttek velem a hajós kirándulásra. Szegény Olgi- az anyu- azon gondolkozott: Vajon Áginak összecsomagolt minden gyógyszert? A gyerekek lomtára vaj befér-e a böröndbe? Barni intelektuális dolgait is eltette- e, mert hogy Barna még mindig öröm visongásokkal nyugtázta a delfinek ugrándozásait. Majd mivel nem tudta megszámolni hány delfint is látott, oda hívta a gyerekeket, hogy ők is számolják össze. A videó felvétel így ide oda tekerődött, az idő telt, de a három buzgó csomagolni segítő még mindig nem tudott egyezségre jutni hány delfin is lehetett. Majd Saci kunyeráló hangja: Jaj! Juj! De, anyu, nem segítesz nekünk, hátha te jobban számolod meg őket ?! Olga, mint jó anya, és mint állandó honlap néző, még rájuk is szánt időt. Mert hogy a 3 utazni készülő a busz indulás előtt 1 órával előtte próbál nem összecsomagolni, és elolvasni a honlap összes új írását.

Bazsi! Zsuzsának mily atrakciót csináltok a visszaszámlálás előtt?
Add át mély tiszteletem és szeretetem a végtelen türelme előtt. :Thassos-fan:
Azt hiszem más munkád már nem lesz... Csak itt. A gépem ventilátorának cseréje, meg esetleg egy leégett USB csatlakozó csere??? :oops:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 jún. 21 05:52 #7944

Jet-ski:több helyen is lehet kölcsönözni.Mi Potoson jeteztünk.15perc 20euro volt.

Köszönöm az információt.

Nem kell oly messzire elmennetek, ha itt vagytok az Aranyparton. A vízi sportosunknál, ki a camping melletti partszakaszon van ott is lehet. Árat nem tudok.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 jún. 20 19:54 #7943

....................
Miután ma hazaestünk (sajnos) Thassosról, .....................

:lol: :( :lol:
De jó lesz visszaemlékezni.... :-)

:D háát igen..párom kinézte az eladó kis kőházat a hegy oldalában Scala Potamián....most erre gyűjtünk :lol:

Re: Általános 2011 jún. 20 13:02 #7942

Jet-ski:több helyen is lehet kölcsönözni.Mi Potoson jeteztünk.15perc 20euro volt.

Köszönöm az információt.

Re: Általános 2011 jún. 20 11:59 #7940

....................
Miután ma hazaestünk (sajnos) Thassosról, .....................

:lol: :( :lol:
De jó lesz visszaemlékezni.... :-)

Re: Általános 2011 jún. 19 22:27 #7937

Re: Általános 2011 jún. 19 20:51 #7936

Jetski-t hol lehet bérelni a szigeten és mennyiért. előre is köszönöm ha tud valaki információval szolgálni.

Re: Általános 2011 jún. 19 19:01 #7934

Sziasztok!

Miután ma hazaestünk (sajnos) Thassosról, gondoltam pár tapasztalatot gyorsban megosztok veletek.
2 hetet töltöttünk a Pontios apartmanban...a házigazdáinkról Sofiaról és Babisról, csak superlativuszokban tudok beszélni!!!!

Első nap, csak mert megszagoltam az illatozó futórózsákat, kaptam egy csokorral, attól kezdve minden nap ott illatozott az asztalon egy csokor.
Aztán hol egy kis levessel, hol tzatziki salátával, hol zöldséggel( salátához a kertjükből), tojással (mikor mivel)leptek meg minket , a legédesebb, hogy Babis miután megfejte a kecskét minden nap hozta a páromnak a frissen fejt tejet :-).

A konyha felszereltsége valóban egyszerű, de ha bárminemű edényt kértem Sofiától azonnal kaptam (kérnem sem kellett egyébként) látta a kapacitásunkat és hozta a nagy űrtartalmú edényeket.

Egyébként egyszerű apartman, de az egyszerűséget feledteti a 2 házigazda...és egyébként is nem hotel szolgáltatást vettünk igénybe és nem a Hilton konyhájába szerettem volna 2 hetet tölteni, ergo mindenki mérje fel mire fizetett be és ahhoz mérten állítson fel követelményeket:-)
Egyébkét jobban éreztem magam a végtelen egyszerűségben, mint a négy csillagos fehérkesztyűs pincéres hotelben.

Összefoglalva PONTIOS APARTMAN : REMEK!!!!!!!!!!!

Aztán....mi egy szervezett programra sem fizettünk be, mert mi eléggé magunknak való jószágok vagyunk. Béreltünk ezért 10 napra quadot.Az első 2 napon 2 quad ment gallyra, aztán a 3-dik már végig kísért minket.AZ igazsághoz hozzá tartozik: valóban nem tudod milyen állapotban vannak a robogók, a quadok és az autók...ergo csak a bátrak és nyelvtudással rendelkezők béreljenek egyébként a szervezett programok (sziget túra, jepp és hajós kirándulás ajánlatos)....A görögök rendkívül segítőkészek, mindkét alkalommal azonnal segítettek, de tényleg ha az Isten háta mögött robbansz le és még térerő sincs a telefonodon és még azt is elfelejtetted megnézni ugyan merre jársz, hát na akkor van gáz...
Mindezzel együtt bejártuk az egész szigetet, ami vadregényes gyönyörűséges, szívet sajgatóan hiányzós már most:-)

Re: Általános 2011 jún. 17 19:42 #7927

A felnövő nemzedéknek - a két ballagónak, Honey és Balázs gyerekeinek, Gergőnek és Eszternek

Re: Általános 2011 jún. 17 11:40 #7925

Születésnaposunk van:

Andriska
(ugye Te vagy a táncos?)

Isten éltessen!

Re: Általános 2011 jún. 16 17:46 #7922

Némi kényszerű távollét után, üdvözöllek Benneteket!
Mindenkinek a legjobbakat kívánom, Áginak gyors felépülést, Robinak még ha kissé utólag is, boldog névnapot, Bocsikának jó utat és még jobb nyaralást, a hamarosan indulóknak pedig jó készülődést. Ha valamit kifelejtettem, akkor nézzétek el nekem.
Örülök, hogy jól sikerült a találkozó, mert lehet hogy így lesz még következő, amin talán ott tudok majd lenni :lol:
Átolvasgattam a fórumot, de valahogy tényleg elég kihaltnak látom, sőt odaát sem pörögnek úgy az események mint tavaly.
Nem tudom, ennek mi az oka, de lehet, hogy még nagyon nyár eleje van. Én most már sűrűbben benézek, ha tehetem.
Balázs!
Azt lehet tudni, mi lett Hapci Benő sorsa, nem tudom, hogy sikerült-e megnyerni? Amíg tehettem szavaztam rátok!

Re: Általános 2011 jún. 14 15:20 #7916

Nálunk ballagás volt. Vagyis pénteken ballagás, szombaton ünnepi ebéd. Most pihenjük ki a fáradalmakat.
Ági! Mihamarabbi gyógyulást!

Gratulálok a fiatalúrnak!!
(Hogy ünneprontó legyek, én azt mondtam itthon, hogy 8-ból ballagni nem érdem, hanem minimum elvárt! Sőt a többi is.)
Nálunk most pénteken lesz!
De az Eszter nem szeretne ennyi virágot cipelni. :)
Kérte mindenkitől, hogy lehetőleg keveset, én meg TÁMOGATOM!!!!
Vasárnap jön a Zsuzsa szülinapja! Szép kerek, azt ünnepeljük!
Szóval mostanában kijut a jóból! (ugye most volt, egy hétvége két lagzi...) :D
De már nagyon várjuk a 24-ét, hogy végre induljunk Thassosra!

Re: Általános 2011 jún. 13 09:27 #7914

Kedves Ági!

Köszi a biztató választ !
A szállás a lényeges nem a konyha! Ez pár évi görög tapasztalatom.Főzzenek csak a tavernákban összetettebb és illatos ételeket :lol:
A szállás konyhája úgy sem nyolc fogásos vasárnapi ebédek elkészítésére van kitalálva.
Ha ugye halsütésre kerülne sor, már be van csomagolva a jól bevált összecsukható grillsütőnk.
Ami már párszor bizonyított naplementében a tengerparton ... :futyul:

Még 39 nap :örül:

Re: Általános 2011 jún. 12 21:33 #7913

Kedves Ági!

Mindenek előtt JOBBULÁST kívánok neked! Mielőbb gyógyulj meg mert mint már írtam 41 nap múlva Thassos-on leszünk
és mint mi e helyen újoncok leszünk .
No aztán nekünk is kellenek az infók tőled, meg 1-2 kirándulás is be van tervezve veled :lol:

Kérdésem is lenne.
Írtad május 22.-én , hogy alakul a beszámolód a szállásokkal kapcsolatban. Szóval milyen is lett a Pontios? :D

Legelőször is, mindannyotoknak köszönöm a jó kívánságotokat!
És tényleg bár kora reggeltől éjjelig lótok futok, pihenek egész nap közben, mert félig fekvő helyzetben, a lábam kipárnázva vagyok ott mindenhol. Mindenütt segítenek és vigyáznak rám. Lehet, hogy mikor te jössz, akkor kerül le a lábamról a gipsz.

PONTIOS APARTMAN HOTEL
Imádni fogjátok a szállást. Most már tényleg bátran merem mondani. Maximálisan figyelnek, segítenek, szeretnek benneteket. Ez a 4. hetünk, s ez általános véleménye volt mindenkinek. A főzés a gyenge oldala, de ha ezt letudjuk, akkor eszményi a hely.
A főzés gyengeségéről egy kis storit:
A férj kérdezi:
Ágikám, hát megijedek. Hogy fogok palacsintát, pacal birka pörköltet, sült halat enni. Otthon az asszony nem főz, bár elszívónk és külön konyhánk van, de mert nem szellőzik ki az étel illat, hát mindig azt mondja: EZT MAJD, MIKOR NYARALUNK.
És, most nyaralunk. Hát megint nem ehetek ilyet?
A feleséget kérdezem: Ha lenne eszköz, megfőznéd a párod számára ez ételeket?
Ő mosolyogva mondja:
Itt egy légtérben alszom a konyhával. Ha otthon nem szagolom, itt miért szagoljam. Majd megkérdezte, itt a tavernák ezt nem jobban főzik?
Ezek után mindannyian mosolyogtunk.

ACHILLES HOTEL
Az Achilles is. És amin csodálkoztam, a most hazamenők között megrögzött Aethrionosok laktak az Achillesben. 3 pár. Kérdeztem az elején is, és a végén is tőlük. Melyik a jobb?
:D :D :D
A nők egyértelmű válasza: ACHILLES!!!!
A férfiak: AETHRION!!!
Hiába, a pénztárca a férfiaké. Az Achillesnél ürült, az Aetrionnál a feleség besegített a főzéssel.
Kérdeztem most haza felé. Hova jöttök jövőre?
Férj: Aethrion
Feleség: Achilles!
Gyanítom, hogy mindig mi nők győzünk... :oops: :)

Re: Általános 2011 jún. 12 16:32 #7912

Nálunk ballagás volt. Vagyis pénteken ballagás, szombaton ünnepi ebéd. Most pihenjük ki a fáradalmakat.

Ági! Mihamarabbi gyógyulást!

Re: Általános 2011 jún. 11 15:57 #7909

Kedves Ági!

Mindenek előtt JOBBULÁST kívánok neked! Mielőbb gyógyulj meg mert mint már írtam 41 nap múlva Thassos-on leszünk
és mint mi e helyen újoncok leszünk .
No aztán nekünk is kellenek az infók tőled, meg 1-2 kirándulás is be van tervezve veled :lol:

Kérdésem is lenne.
Írtad május 22.-én , hogy alakul a beszámolód a szállásokkal kapcsolatban. Szóval milyen is lett a Pontios? :D

Re: Általános 2011 jún. 11 07:34 #7908

Tényleg nagy a csend. Mi lovastúrára megyünk, ha az ég is úgy akarja.
Mindenkinek jó hétvégét!

Re: Általános 2011 jún. 10 22:47 #7907

Emberek!
Mi ez a csend? Mindenki Thassos-on van? Vagy mindenkinek villám csapott a gépébe???

Mi két hét múlva ilyenkor már úton leszünk! :D
Ha minden a terv szerint halad, akkor már valahol Belgrád környékén (után) járunk ilyenkorra.

Most hétvégén én nem leszek, mert két lagziba is hivatalos vagyok (szombat és vasárnap is lesz egy). :)
Mindenkinek szép hétvégét!

Áginak pedig kitartást és jobbulást!

Re: Általános 2011 jún. 08 18:33 #7906

Ági!
Neked is nagyon szépen köszönöm,főleg ezt a habos tortát :D
Puszi!

Re: Általános 2011 jún. 08 06:50 #7901

Hú, Robi, itt a nagy hajtásban úgy jártál mint a gyerekek! Mindig csak utoljára jut eszembe: ISTEN ÉLTESSEN!!!!!

Re: Általános 2011 jún. 07 21:10 #7899

Remélem nem munkával ünnepled! ELég, ha én dolgozom! :)

Én is dolgoztam sajnos ! :(

Re: Általános 2011 jún. 07 21:08 #7898

Lányok, Asszonyok és Kanok!!!

Köszönöm mindenkinek a jókívánságát!
Proszit!
:örül: :örül: :Mythos :Mythos

Re: Általános 2011 jún. 07 19:28 #7897

Robi!!!
Csatlakozom én is a jót kívánók közé!!! :pohárköszöntő:

Re: Általános 2011 jún. 07 12:42 #7896

Cserrobi!
Nagyon sok boldog névnapot!

Re: Általános 2011 jún. 07 10:47 #7895

cserrobi!
Boldog Névnapot!
:Mythos
Remélem nem munkával ünnepled! ELég, ha én dolgozom! :)

Oldalmegjelenítési idő: 0.607 másodperc