Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2011 szept. 29 07:54 #8503

Na azért ezt valamikor írd le kérlek, szívesen olvasnék róla! :)

ok.Megpróbálkozom vele, csak nem tudom, hogy melyik részbe írjam. A beszámolók közé?

Miért is ne!? Nagy élmény lehetett ! :lol:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 szept. 29 06:53 #8502

ok.Megpróbálkozom vele, csak nem tudom, hogy melyik részbe írjam. A beszámolók közé?

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 szept. 28 21:36 #8500

.....................de leginkább annak aki átélte. .........................

Így igaz ! :D
Csak....... vagyunk néhányan, akiket ismeretterjesztő lelkülettel áldott meg a sors - és úgy érezzük, kíváncsiságot és kedvet tudunk ébreszteni másokban egy-egy hely felkeresésére és megismerésére, vagy a leírtakkal segíteni másoknak a felmerülő kérdések megválaszolásában.

De nem vagyunk egyformák. Csak mindannyiunknak jólesik a másiktól pár szót hallani-olvasni arról, hogy örömmel és jókedvvel töltődött fel a nyaralása alatt és jó emberekkel találkozott. Itt az évek során többé-kevésbé baráti viszony szövődött a fórumtársak között, és szeretünk örülni a másik örömének - mindenki örömének. :dumcsi

Ez pont így van!
Ha belegondoltok, az egész oldal egy nagy élménybeszámoló. Ypsarió megközelítése, szirének medencéjének megtalálási módja, márványpartok, ..... Ez mind-mind valakinek az élménybeszámolója, vagy abból lett megírva. Aki ide téved, az lehet, hogy nem tudja, de ez így van.
Én pl. az útikönyveken kívül mindig átnézem a szaktopikokat és személyes élménybeszámolókat keresek minden új helyről. Az útikönyv az egy jó alap, de a nem író által készített leírások nekem sokszor többet mondanak....

Re: Általános 2011 szept. 28 20:26 #8499

Én is így gondolom :) Egyébként most olvastam a lengyel beszámolód! :) Tetszik !!! Írtam kommentet is .

Csak....... vagyunk néhányan, akiket ismeretterjesztő lelkülettel áldott meg a sors - és úgy érezzük, kíváncsiságot és kedvet tudunk ébreszteni másokban egy-egy hely felkeresésére és megismerésére, vagy a leírtakkal segíteni másoknak a felmerülő kérdések megválaszolásában.

De nem vagyunk egyformák. Csak mindannyiunknak jólesik a másiktól pár szót hallani-olvasni arról, hogy örömmel és jókedvvel töltődött fel a nyaralása alatt és jó emberekkel találkozott. Itt az évek során többé-kevésbé baráti viszony szövődött a fórumtársak között, és szeretünk örülni a másik örömének - mindenki örömének.
:dumcsi

Re: Általános 2011 szept. 28 20:16 #8498

kisborsikatalin írta:

Még ma is beleborzongok, amikor eszembe jut, hogy engem ott szinte elrabolt egy gazdag éjszakai férfi. Akkor úgy éreztem ,hogy csodálatos módon menekültem meg,

Re: Általános 2011 szept. 28 20:12 #8497

Nagyon régen, amikor először utaztam Görögországba - akkor még egyedül -, rengeteg élményt szereztem, úgy jót, mint rosszat. Pár évvel később leírtam csakúgy magamnak - papírra-, mert úgy éreztem, hogy erre mindig szeretnék emlékezni. Még ma is beleborzongok, amikor eszembe jut, hogy engem ott szinte elrabolt egy gazdag éjszakai férfi. Akkor úgy éreztem ,hogy csodálatos módon menekültem meg, Igaz, akkor elég fiatal voltam és nem tudatosultak még bennem tetteim következményei, csak évekkel később jöttem rá, hogy nagyobb baj is lehetett volna. De ez csak egy élmény a sok közül.
Szóval, lehet, hogy ami velem történt senkit sem érdekel, de az is lehet, hogy valakit igen. A magam részéről, amikor először Thassosra utaztunk, azokból az élménybeszámolókból szereztünk információkat, ami az oldalon található. Én szeretek olvasni, és ha tudok írok is.

Re: Általános 2011 szept. 28 19:20 #8496

De nem vagyunk egyformák. Csak mindannyiunknak jólesik a másiktól pár szót hallani-olvasni arról, hogy örömmel és jókedvvel töltődött fel a nyaralása alatt és jó emberekkel találkozott. Itt az évek során többé-kevésbé baráti viszony szövődött a fórumtársak között, és szeretünk örülni a másik örömének - mindenki örömének.
:dumcsi

Re: Általános 2011 szept. 28 12:07 #8494

Nem lehet túl boldog ember az, aki nem leli örömét ilyesmiben ! Nem véletlen, hogy mennyi élménybeszámolót olvashatunk itt is, és más fórumokon is! Alkotóik sem rendelkeznek feltétlenül több idővel másoknál, hisz ha utaznak, nekik is dolgozni kell ugyebár....
Igazatok van Balázs és Ági! Én még hozzátenném, hogy mi értelme van egy csodálatos nyaralásnak, ha azt újra és újra nem élhetjük át ?! Márpedig minden egyes filmkészítésnél, minden egyes leírásnál, vagy visszaolvasásnál, ismételten átéljük legszebb élményeinket. Mennyire messze van még a következő nyár, és mennyire sok energiánkba telik, hogy a munkánkat jól végezzük. Ehhez pedig szükség van a feltöltődésre. :kosaras:

Hát én már csak ilyen boldogtalan ember vagyok, de nem fáj. Számomra az élménybeszámoló magamnak érdekes amit a képekkel és videókkal évekkel később is vissza tudok idézni. Másnak a beszámolója is biztos érdekes lehet, de leginkább annak aki átélte. Meg amilyen 'sűrűn' sikerül ilyen útra elmenni, nem lesz nehéz fejben tartanom. Valamint elég volt egyszer beszámolót írni és ezzel ki is fulladt az ilyen irányú törekvésem...

Re: Általános 2011 szept. 28 11:15 #8492

Nincs mindenki jóban a szavakkal, a fogalmazással, a gondolatai kifejezésével. Van, aki természetileg ilyen. De sajnos a kultúra elfajulása el is korcsosította a kifejezésre való készséget. Már az iskolában sem követelik meg, hogy a gyerek megtanuljon fogalmazni, hogy megtanulja anyanyelvének helyes használatát. Ezek fejlesztésére egyébként kiváló módszer, ha valaki sokat olvas. Na de manapság? lehetetlen helyesírási hiba nélküli nyomtatott szöveget találni... :( És az olvasás kultúrája helyett a képi kifejezés került előtérbe. Ami készen adja az élményt, nem kell külön, az olvasottak alapján elképzelni.
Amúgy meg tudom érteni azt, akinek készsége ugyan lenne, de energiája nincs a mindennapi taposómalom mellett ilyen fölösleges dolgokra, mint útibeszámoló írása. Azt viszont nem tudom megérteni, aki az élményeiről készített képeket ugyan közzéteszi, de arra nem veszi a fáradságot, hogy oda is írja, mit ábrázol. Egy-két év, és ő maga is elfelejti... A papírképek hátuljára is érdemes volt odaírni, hol és mikor készült.

Olvastam egyszer (régen!!!) egy pöttyös lányregényt. A szirupos happy end-től eltekintve a mondanivalója valós dolog volt. Arról szólt, hogy egy írói tehetséggel megáldott szegény lányt egy gazdag szponzor támogat a tanulmányaiban, és azt kéri, hogy cserébe a lány rendszeresen írjon neki levelet, mert az fejleszti a fogalmazást. A csavar a történetben az, hogy a szponzor nem fedi fel magát, hanem egyéb néven ismerkedik meg a lánnyal, és a regény végére természetesen egymásba szeretnek... :D

Re: Általános 2011 szept. 28 08:45 #8491

Nem lehet túl boldog ember az, aki nem leli örömét ilyesmiben ! Nem véletlen, hogy mennyi élménybeszámolót olvashatunk itt is, és más fórumokon is! Alkotóik sem rendelkeznek feltétlenül több idővel másoknál, hisz ha utaznak, nekik is dolgozni kell ugyebár....
Igazatok van Balázs és Ági! Én még hozzátenném, hogy mi értelme van egy csodálatos nyaralásnak, ha azt újra és újra nem élhetjük át ?! Márpedig minden egyes filmkészítésnél, minden egyes leírásnál, vagy visszaolvasásnál, ismételten átéljük legszebb élményeinket. Mennyire messze van még a következő nyár, és mennyire sok energiánkba telik, hogy a munkánkat jól végezzük. Ehhez pedig szükség van a feltöltődésre. :kosaras:

Egyetértek. És sajnálom én is, hogy a régebbi nyaralásaimról nincs feljegyzés. Bár emlékszem még rájuk, mert a barátainkkal időről-időre felelevenítünk egy-egy történetet.

Re: Általános 2011 szept. 27 21:43 #8488

Re: Általános 2011 szept. 27 21:15 #8487

Áginak igaza van!
Az ember magának is írja a beszámolókat! Jól jön az évek múlva, mikor újra olvassa!
Mikor kérdés van, én egy csomószor ott nézem meg a pontos választ. Az útadatok is jól jönnek sokszor. :)

Bár érdekes, a tavalyi Rómát nem írtam meg. Kíváncsi leszek, hogy a hétvégi Nápoly-val mi lesz?
Sokat egyébként nem tervezünk, mert gyerekekkel megyünk.
1. nap du. : érkezés, Nápoly séta
2. nap: Vulkán túra - Herculaneum, Vezuv csúcs, Pompei és esetleg, ha belefér elautózunk Solfatarat-hoz is.
3. nap: Sorrentó félsziget - Sorrento, Amalfi, valahol csobbanás és ha marad idő és lelkesedés du., este még Nápoly
4. nap de.: Nápoly séta, du. repülünk haza.

Re: Általános 2011 szept. 27 20:31 #8486

Én sem szeretek beszámolókat írogatni! :(

Na megint ide sikerült jutnom. Szóval a beszámolókat én se nagyon szeretem már írogatni. Ahhoz sincs már nagyon kedvem, hogy úti filmet csináljak a videókból és abból a 700 képből... De az tény, hogy mindenkit csak invitálni tudunk a környezetünkben a szigetre és egyre jobban érik a téma, hogy jövőre vissza :). Bár a 2 hét kicsit nehezen megoldható volt mert a macskát valakinek felügyelni kell itthon...

Tudjátok, hogy én Sanmoutrákival és még másik kettő kirándulással jártam így. Pedig feljegyzéseket is készítettem. Akkor esténként kellett volna leírni egy egy nap élményeit. Később már nem tudtam összecsatolni. Sajnálom. Mert nektek csak egy érdekes írás lett volna, nekem és a gyerekeimnek egy életre szóló emlék...Mit szeretnék ezzel mondani? Azt, hogy magunknak örökítjük meg az emlékeket, amiket ha 10 év múlva visszaolvasunk, hatalmas élmény. Pánossal sokszor vitatkozunk, hogy ez vagy az mikor és hol történt. Keverjük már az eseményeket és a helyszíneket. Amit leírtam és átolvasunk azt idáig csak a gyerekeknek olvastuk vissza még. ill. ők olvasták át. Olyankor újból kedvet kapnak, hogy újra velünk legyenek.

Re: Általános 2011 szept. 27 19:41 #8485

Időm az nekem sincs , most sincs. Csak amire akarok :)

Re: Általános 2011 szept. 27 13:20 #8482

...................mert a macskát valakinek felügyelni kell itthon...

Szia sorstárs!

Szia! Na igen, ez az örökös gond, ha még csak egy hétvégére is megyünk valahova. :?:

Re: Általános 2011 szept. 27 10:14 #8481

...................mert a macskát valakinek felügyelni kell itthon...

Szia sorstárs!

Ági!
Verus hozzászólását rontottam el, nem a beszámolóról van szó. A beszámoló rendkívül színesen, az élményeket teljesen átadva mutatja be Verusék kalandjait.

Re: Általános 2011 szept. 27 09:23 #8480

Én sem szeretek beszámolókat írogatni! :(

Na megint ide sikerült jutnom. Szóval a beszámolókat én se nagyon szeretem már írogatni. Ahhoz sincs már nagyon kedvem, hogy úti filmet csináljak a videókból és abból a 700 képből... De az tény, hogy mindenkit csak invitálni tudunk a környezetünkben a szigetre és egyre jobban érik a téma, hogy jövőre vissza :). Bár a 2 hét kicsit nehezen megoldható volt mert a macskát valakinek felügyelni kell itthon...

Re: Általános 2011 szept. 27 06:58 #8479

Jesszusom, rosszul csináltam, eltüntettem Verus szövegét....!!! :oops: :cry:
Mea culpa! :roll:
A lényeg, hogy várjuk a képeket és a beszámoló többi részét!

Magdikám! No problem, aki akarta, már elolvasta .
Honey drága! Nagyon kedves vagy, köszönöm! Persze, igyekszem. Már megírtam, de nem enged valami miatt másolni a gépem, sem word-ben, sem oen office-ban. Lehet, hogy valami vírust kapott, ami nagy baj lenne, mert a munkahelyemről hazahozott dolgaimat sem tudom megcsinálni.
Azért majd varázsolok valamit :) Igen, remélem lesz folytatás! Annyira jó itt megint Veletek!
Honey, feltétlenül megnézek mindent! A képeid mindig gyönyörűek! De most megyek aludni. Jóejt nektek! Hamarosan jelentkezem :) :hahoo:

No problem, aki akarta, már elolvasta .
Tévedés, mert én sem olvastam még el. Meg egy barátnőmet szintén elengedtem az idén máshová nyaralni. Ő is ott volt. Feléje majd belinkelem, valójon neki is hasonló élményei voltak-e.
Még nincs időm átolvasni. De bennem is sok emléket ébreszt e hely. Annak idején Korfuról mentünk hetente oda kirándulásra.
Nagyon szép hely mind kettő.

Re: Általános 2011 szept. 24 23:51 #8477

Magdikám! No problem, aki akarta, már elolvasta .
Honey drága! Nagyon kedves vagy, köszönöm! Persze, igyekszem. Már megírtam, de nem enged valami miatt másolni a gépem, sem word-ben, sem oen office-ban. Lehet, hogy valami vírust kapott, ami nagy baj lenne, mert a munkahelyemről hazahozott dolgaimat sem tudom megcsinálni.
Azért majd varázsolok valamit :) Igen, remélem lesz folytatás! Annyira jó itt megint Veletek!
Honey, feltétlenül megnézek mindent! A képeid mindig gyönyörűek! De most megyek aludni. Jóejt nektek! Hamarosan jelentkezem :) :hahoo:

Re: Általános 2011 szept. 24 22:50 #8476

Re: Általános 2011 szept. 24 19:39 #8475

Szia Verus!

Úgy örülök, hogy jelentkeztél! Annak is, hogy tetszett Parga. Más, mint Thassos, de nem kevésbé gyönyörű. Reméltem, hogy az elküldött kis doksi jó szolgálatot fog tenni. Mi augusztusban Thassoson nyaraltunk. Sajnos, csak egy hetet, de nem elégedetlenkedek, mert tavasszal még nem is reménykedtem abban, hogy eljutunk egyáltalán valahová. Nagyon jó volt, még az Ypsariót is meghódítottuk gyalogosan. Olvasd el a leírást róla itt a honlapon, ha van egy kis időd. Sőt, szívesen olvasnánk a pargai élményeidet is egy kicsit bővebben.

Re: Általános 2011 szept. 24 11:27 #8474

......................... Lettek képek is , de sajna még a nyudíjas masinákkal, nem olyan szépek, mint Honey képei, de ha érdekel benneteket, feltölthetek párat, s az élménybeszámolót is befejezem végre. ............

Várjuk a képeket!!! Sőt! követeljük!
Az élménybeszámoló izgi, várjuk a folytatást! :irkálós:

Re: Általános 2011 szept. 24 08:43 #8473

Sziasztok, elég rég jártam erre! Hogy telt az idei nyár?
Magdikám, merre kalandoztál az idén?
Honey! Ezúton is minden segítségedet köszönöm, nagyon hasznos infókat küldtél! Te merre voltál ezen a nyáron?
Ági, köszi , hogy a hűtlenségem ellenére is megörvendeztettél egy -egy méllel! Remélem Neked is jól telt az idei szezon!
Balázs, mizujs a sulival? :Thassos-fan:

Szia elveszett!
Kérdéseidre a válaszok, ahogy én tudom, de majd jön mindenki és elmondja.
Gyorsan. :(
Lengyelország.
Hát hol, Thassos-on!!! :)
Suli? Az mi? :D Februárban végeztem vele, papírom is lesz róla, ha meglesz a nyelvvizsga.Egyenlőre az angolt gyűröm.

S veled mi van? Mesélj Te is, ne csak kérdezz. :)

Re: Általános 2011 szept. 24 08:34 #8472

Kívánok szép utolsó hetet...olyan lelket érintően simogatósat :wink:

Re: Általános 2011 szept. 24 06:40 #8469

Az a jó, ha mindannyian elvagyunk! Ki ki rohangáljon, intézze dolgát.
Mindannyian itt vagytok velem akkor is amikor nem írok.
Főleg a hozzám legközelebb állóakat szoktam szó nélkül hagyni, hogy amikor összeröcsenünk, akkor jó kibeszéljük majd magunkat.
Gyerekek, most jön egy nagy Kecskeméti csoport.

Tudjátok onnan vagyok. Mindenki az én korosztályom körüli korú. Kíváncsi vagyok milyen lesz e hetem. Kiket ismerek meg.
Hiába, ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed jön a hegyhez. És a tengerhez!
Kicsit izgulva várom őket...Nagy bográcsozást is tervezek. Hoznak gyomirtót. ez volt az utolsó otthoni rendelésem. Akkor derült ki számukra, hogy ki vagyok. Addig lapítottam, hogy földi vagyok.
Kívánjátok, hogy aranyosak legyenek, mert ez a záró hetem. És mivel az idén én sem jutok haza, ez külön öröm, hogy általuk otthon lehetek majd.
Az időnk egyenlőre jónak ígérkezik.
No, lassan indulok a kikötőbe.
Pánossal érkeznek majd. Ő majd meglepi őket! Bár a sapkáját itthon felejtette. azaz kifakult, és hiába mostam ki, foltos maradt. Ő precizebb nálam. Lehet azért nem vitte magával mára a hajóra?.. De majd viszem én hozzá.
Puszi mindannyiotoknak!

Oldalmegjelenítési idő: 0.395 másodperc