Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2012 jan. 03 17:56 #8872

Nem tudom miért van ez nála 10 éve járunk,de ezt mindig beparázza.Lesz lesz majd olvassuk az írásod.Remélem aki el akar menni el is tud. Igy nagyon bízom benne,hogy ennyire nem lesz gond!!
Bár ahogy elindultunk,elromlott az autónk 50ezerért meg csinálták,nem panasz csak rosszul esett,de én anélkül nem tudok menni dolgozni mert hát a BKV éjjel nem a legbiztonságosabb,így vagy megjavíttatuk,vagy nincs munka,ha nincs munka akkor nincs semmi. Igy indultunk,de lesz ez jobb is!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2012 jan. 03 17:44 #8871

Pamag!
Jól elindultál,ezt én is szeretném látni!No majd ha vissza térsz erről az utazásról sok pozitívummal akkor majd Tamásnak is megmutatom mit írtál,így hátha könnyebb lesz meggyőzni.Már a Görög utak bevállalásánál is sokat kell győzködni,de most egy új cselhez folyamodtam barátokat szervezek mellénk az útra.Nem Görögországtól fél csak egy kicsit a Szerbektől és Szkopjei résztől. Pedig még soha semmi atrocitás nem ért bennünket.

Nagyon szeretném megnézni! Remélem, sikerülni is fog (ugye nem csak akaraton múlik.....)
Atrocitás????? hiszen soha semmi baj nem történt... az összes atrocitásunk az volt 2004-ben Bulgáriában, hogy egy 60-as táblánál kb. 70-nel mentünk és olyan helyen, ahol nonstop mérnek a rend őrei... némi fejmosás után elengedtek büntetés nélkül.
A szerbek igyekeznek befele az Unióba, olyan rendezett az országuk, hogy ihaj, bár Magyarország lenne ilyen... Magyar népességű településen előfordulhat helyi ellenségeskedés, nemzetiségi ellentét, amit aztán tálal a sajtó... de mivel nem ott élünk, nem tudjuk, kinek mekkora része van benne, mert ugye kettőn áll a vásár... Se északra, se délre soha nem fordult elő, hogy a magyar rendszámunkra rávicsorgott volna valaki... igaz, nincs rajta nagymagyarországos matrica.
A macedónok most tartanak ott, hogy pénzt próbálnak kicsikarni a helyzetükből - ha kötekedni akar a határőr, jobb egy kis pénzmaggal békésen megkenni, mint vitatkozni. Hiszen pénzt akar, nem ilyen-olyan papírokat....
Na szóval remélem, hogy lesz mit írnom!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2012 jan. 03 15:27 #8870

ÁGI!!!
Tudod mi jutott eszembe???Honnan is tudnád,de most elárulom:tavaly írtál valahol valamit a Te jósodról,vagy valakiről aki sok idő után felhívott és a rejtélyeket csak szeptember utánra ígérted,ezt nem fejezted be vagy csak én nem tudom hol van.Nagyon határozott vagyok a kérdésben vagy mégse :oops: .Biztosan tudod mit akarok neked olyan jó memóriád van ,hogy sokan irigyeljük.Imádom a soraidat így jutott eszembe ez a történeted is !! :Thassos-fan:

Re: Általános 2012 jan. 03 15:16 #8869

Pamag!
Jól elindultál,ezt én is szeretném látni!No majd ha vissza térsz erről az utazásról sok pozitívummal akkor majd Tamásnak is megmutatom mit írtál,így hátha könnyebb lesz meggyőzni.Már a Görög utak bevállalásánál is sokat kell győzködni,de most egy új cselhez folyamodtam barátokat szervezek mellénk az útra.Nem Görögországtól fél csak egy kicsit a Szerbektől és Szkopjei résztől. Pedig még soha semmi atrocitás nem ért bennünket.

Re: Általános 2012 jan. 03 12:26 #8868

...........JÓ ÓMEN A LENCSE! FŐLEG A GÖRÖGBABÉRRAL!!!! ENNEK IS UTAZÁS ILLATA VAN!!!.....

Bár a próféta szólna belőled..... :nyálcsorgató:

...........Nagy szemű diót beletesz egy szem aszalt szilvába, és bevonja étcsokis mázzal. Diószem nagyságú, isteni!.....

Szóval, ebben az évben nagyon-nagyon szeretnék eljutni török földre, Isztambulba és Trója köveihez. Leginkább azért, merthogy aszondja, hogy Poszeidón Szamothraki hegycsúcsáról nézte a trójai háborút, merthogy onnan odalátni. De a Fengárira nem tudtunk fölkapaszkodni, az nekünk sok. De meg vagyok veszve, hogy megnézzem, Trójától vajon látni-e a Fengari csúcsát???
Ezért már hosszú ideje kutakodok a neten, mindenféle információt, adatot és képet gyűjtögetve. És a nagy gyűjtögetés közben találtam ezeket a képeket:

Fügének néz ki, aszalt fügének.... füge meg ugye Thassoson is van (és milyen finom, nyammm...) :lol: :roll:

Re: Általános 2012 jan. 02 22:57 #8867

Ebédre értünk haza. (15.00 óra)
Ki gondolta volna, hogy nem főzött Marci.
Tévelyegtem, hogy mit üssek össze. Hop, találtam egy székelykáposzta konzervet. Valaki rám hagyta.
Hogy megörültem neki... Ti biztos nem hatódtatok volna a székelykáposztán, én viszont a rengeteg görög kaja után a ti töltött káposztátok után vágytam.
No, hogy javítsam fel? Még volt a tavalyi hordós káposztámból, kis rizs és kevés marhapörkölt.
Mikor felbontottam a konzervet Pános és Marci rámeredt a dobozból kiöntött és összekutyult valamire.
Pános Marci felé: anyád képes kutyakaját enni előttünk! Gyere fiam, majd főzök én neked!
Én mennyei Totál joghourtos székely káposztát ettem thassosi módra. Ők sajtos makaronit.
A kecske mamát visszaadtuk a gazdijának. Sikerült Pánost meggyőznöm, hogy nyáron, ha dolgozol, ki hozza a faágakat a kis gidáknak. Ez volt a végérvem.
Sajnáltuk, de ez volt a helyes. Azóta Pános búskomorságban. Csak a székelykáposztám látványa nevettette meg!
Butus, hogy nem kóstolta meg!
És desszertnek mit ettem? Barbarától kaptam, házilag készített.
Nagy szemű diót beletesz egy szem aszalt szilvába, és bevonja étcsokis mázzal. Diószem nagyságú, isteni!
Minden évben elhatározom én is, hogy készítek ilyet, de mivel csak én szeretem e gyümölcsös furcsaságot, megvárom Barbara küldeményét.

A lencsét itt is szeretem. De a ti otthoni füstölt húsos lencsétek az a világ teteje! Ezt csak akkor tudom elkészíteni, ha otthon vagyok.
Hurkát senki nem evett? Egyetek helyettem és gondoljatok rám!
No elég az evészetből!

Ó, és egy okos dolgot hallottam ma a tv-ben.
Emlékeztek kagyló szedés idején a tengeri csalánozóktól időnként Donald kacsaként bújok ki a vízből, majd 10 napig herpeszes sebekkel virítok. Azt mondták, hogy félbevágott citrommal a csípés bekenése, minden tünetet megszüntet.
Csak emlékezzem erre a nyáron is!

Re: Általános 2012 jan. 02 11:42 #8866

Nagyon szeretem olvasni Ági sztorijait, mert mindig valami vicces történik velük.
Azt hiszem , azén napom nem nagyon különbözött a többi újévtől, hacsak annyiban nem, hogy nem voltam másnapos. Reggel frissen főztem meg a lencselevest (szilveszter napján már nem volt kedvem), míg a többiek délig aludtak. Igaz, nem is tudom mi lett volna, ha tavaly nem eszünk lencsét??? De majd az idén. Ebéd után mondtam a páromnak, hogy séta lesz, mert én nem bírom a sok ünneplést.Úgyhogy egy kellemeset jártunk a faluban, ahol egy két lelken kívül nem nagyon láttunk ( pedig nem olyan pici a falu).
Este még meglátogatott minket egy régi barátunk, aminek nagyon örültem, mert átfutott az agyamon, de jó lenne, ha ma jönnének... és így legyen ötösöm a lottón. Sajnos ritkán tudunk már találkozni.Hó nincs, napsütés annál inkább.És ma hajában sült krumpli lesz az ebéd, vajjal és savanyúkáposztával.
További szép napot , évet mindenkinek.

Re: Általános 2012 jan. 02 10:13 #8865

Megérkeztem Én is nagynehezen!

Újévi köszöntö

Újesztend?, vígság szerz?, most kezd újulni,
újulása víg örömet most kezd hirdetni.
Hirdeti már a Messiást eljöttnek lenni,
Legyetek a nagy Istennek igaz hívei!
Új napokkal, bor, búzával látogass minket.
Így szentelünk mi is Neked víg esztend?ket.
Elmúlt t?lünk az ó id?, melyben bánkódtunk,
bánat miatt siralomra gyakran jutottunk.
Jutott hozzánk az új id?, melyben vigadjunk,
vigadással Úr Jézusnak glóriát mondjunk!
Újesztend?, vígság szerz?, most kezd újulni,
újulása víg örömet most kezd hirdetni.

Re: Általános 2012 jan. 02 09:39 #8864

A Delpoi jósda megfejtése:
JÓL SIKERÜLNEK A VIZSGÁID!
Lesz időtök a hölgyikével foglalkoznotok.
Lesz időtök pihenésre, esetleges utazásra!

Ági ha így lesz nagyon boldog évünk lesz!!!
Köszönöm a biztatást,tök jó a suliban kicsit kikapcsolódok a munka világából! Ugyan a vizsgák előtt ez egy doping,jó az izgulás folyamata ahogy közeledik a vizsga.Már csak kettő van hátra és meg van egy félév soha sem hittem volna!!!

Mákisnak szorítok,hogy sikerüljön,és egy kicsit mozdítsa ki őt is a maga bajából jót fog tenni neki!!Ti meg egy kicsit biztassátok és írígykedjetek felé.Majd a nyáron megbeszéljük a diák életet a fügefa alatt!! :?:

Re: Általános 2012 jan. 02 07:31 #8863

......................
Nektek hogy telt a mai napotok?
...................

Lencselevest ettünk, mint mindig Újévkor (a babérlevelet, ami benne főtt, persze Ági küldte a szigetről... :D ), hogy legyen pénzünk egész évben.
Hááááááát.... de hát ugye, az előző évekre vonatkozóan azt nem tudjuk, mi lett volna, ha nem eszünk lencsét??? :roll:

JÓ ÁMEN A LENCSE! FŐLEG A GÖRÖGBABÉRRAL!!!! ENNEK IS UTAZÁS ILLATA VAN!!!

Azt a kecskét magam elé képzelem.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hát igen. Kecske... Pános hol dühöngöt, hol rötyögött. Amikor egy egy pillanatra sikerült elcsípni a kecskét. Hol ő húzta a kötélen, hol én, hogy új akoljába vezessük. Mondja, a hajókötél húzása ehhez nem hasonlítható. Nemsokára megyünk a kertbe. Elpaterolom, ha összetört vagy megevett valamit...
Ébresztem Pánost. Vigye vissza a kecskéjét...Bele se merek gondolni mi minden történhetett a kertbe...Pontios este mondta, felénk jön, hogy segítsen tanácsot adni, hogyan tudnánk korlátozni a mozgását.

Re: Általános 2012 jan. 02 07:24 #8862

Mi egész nap játszottunk, thassoson jártunk,olvastunk, fényképeket nézegettünk mert a leányzó 30.-án született és össze szedtük a szülinapi fényképeit ,hogy nőtt elképesztő ,és semmi fontosat nem csináltunk!! Ha igy lesz az idén nem tudom mi lesz??? :oops:

A Delpoi jósda megfejtése:
JÓL SIKERÜLNEK A VIZSGÁID!
Lesz időtök a hölgyikével foglalkoznotok.
Lesz időtök pihenésre, esetleges utazásra!

Apropó. Hogy csodállak benneteket, ezt elszerettem volna mondani. Felnőtt fejjel az iskolapadban a fiatalok közt. Tudod-e, hogy Mákis beiratkozott 10 éve a Komotiniban levő mérnöki szakára. Egy újabb diplomát szeretett volna szerezni. Amiért felfüggesztette, hogy munkagyakorlat helyben is kellett volna a sikeres vizsgákhoz. ennek nem tudott eleget tenni. De álmodik arról, hogy befejezi, és megszerzi a diplomát. A napokban Athéban van a nyugdíját intézni, majd az egyetem folytatásáról gondolkozik. Ha nem kell munkahelyre bejárnia, akkor átjárhat az egyetemre. Nevettük Mákist, eddig csak őszülő hajad csodálhatták volna a fiatal lány hallgatók, nyugdíj után esetleg kopaszodó homlokod. Hajrá, mert ez a fiatalodás titka. Mondta neki Pános. Hihetetlen energiátok van. Bazsinak is, neked is és Mákisnak is!

Re: Általános 2012 jan. 01 21:41 #8861

......................
...................

Lencselevest ettünk, mint mindig Újévkor (a babérlevelet, ami benne főtt, persze Ági küldte a szigetről... :D ), hogy legyen pénzünk egész évben.
Hááááááát.... de hát ugye, az előző évekre vonatkozóan azt nem tudjuk, mi lett volna, ha nem eszünk lencsét??? :roll:

Azt a kecskét magam elé képzelem.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Re: Általános 2012 jan. 01 19:15 #8860

B U É K !
Hiszek egy új évben,
egy boldogabb jövőben,
az igazságban, a szeretetben.
Hiszek, még mindig,
makacsul, meggyötörten,
de mégis hiszek ész vesztetten
az Emberekben.

Hiszek a jóban és a szépben
a reményben, egy jobb életben.
Hiszek a jóság erejében.
Hiszek még bambán,
bárgyún, rendületlen,
az igaz fényben, hogy ránk ragyog
e nagy sötétben!

Re: Általános 2012 jan. 01 18:11 #8859

Mi egész nap játszottunk, thassoson jártunk,olvastunk, fényképeket nézegettünk mert a leányzó 30.-án született és össze szedtük a szülinapi fényképeit ,hogy nőtt elképesztő ,és semmi fontosat nem csináltunk!! Ha igy lesz az idén nem tudom mi lesz??? :oops:

Re: Általános 2012 jan. 01 17:57 #8858

Ah, gyerekek, megint milyen meglepetés ért.
Pános reggel 8 kor kivágott az ágyból. Velem főzette a kávét. Hozzátéve, ügyeljünk a mai nap minden pillanatára, mert amit ma teszünk, azt tesszük egész évben. És szegény hisz ebben a babonában.
Ma nem volt hajlandó dolgozni.
a baj mikor kezdődött.
A teraszra fáét mentem. Elfogyott.
Mondtam, irány a hegy?
Pános kivitt az udvarra. Mondta hallgass bele a csendbe. értetlenül sükedkedtem. Semmit nem hallok. A tengert kellene hallanom? Senki sem dolgozik. NEM NEM MEGYÜNK FÁÉRT! E, oké, mit tegyek?! A jószágainknak összekészítettem az ételt, és 9 órára odaértünk ahhoz a kerthez ahol azok vannak. Épp készen vagyunk az etetéssel. Pontios Babis úr jelenik meg nálunk. Frissen haj vágva, borotválkozva. Boldog új év, majd Szó szót követ, Pánossal hablatyolnak valamit. Amit én értettem valaki kecskéje, aki ellik, a csak a csengő 20 Euró, hozzam, hozzad.
Nem foglalkoztam velük. El kezdtem fát vágni. Két ládával megtöltök, befékez egy furgon az autónknál. Egy kecske van rajta. Majd utasít Pános adjak pénzt. 60 euró volt nálunk. Egy terhes kecske lekerül a furgonról. A fához kötjük. Álmélkodok, majd azzal ott haghy bennünket az állat tulajdonos, hogy engedjük szabadon a jószágot. Ne kössem fel az olívafára.
Hozzákezdek hát a ket vágében levő fedett akolhoz kerítést készíteni. Pános morog, befejezzük a munkát. Majd hátrafordulok az utolsó mozdulatnál, a kecske nemcsak kint, hanem a szomszéd telken termett egy pillanat alatt. Majd vissza, leeszegetve az összes frissen rügyező frissen ültetett rózsámat. 4 órahosszáig üldöztük a kecskemamát. Ő GYŐZÖTT!
Szabadon hagytuk. Hadd menjen szomszédolni, ide oda. Holnap mit látok összetörve, szétzúzva, egyelőre nem gondolok bele.
Jól megadtuk e nap jellegét. Vajon mit hoz egész évre? Egész évben szökött kecsét üldözök, vagy szaporodunk? Ha hiszek a babonában, a jobbik oldalára szeretnék gondolni.
Emlékezzetek mit mond Pános!
AMIT MA CSINÁLSZ, AZT TESZED EGÉSZ ÉVBEN!!!!

Re: Általános 2012 jan. 01 15:14 #8857

Re: Általános 2012 jan. 01 15:12 #8856

Boldog Új Évet Kívánok!
Bemásolok egy filmet, remélem sikerühttp://www.gorogorszag.info/kretal!

Re: Általános 2012 jan. 01 12:34 #8855

Verus, köszönöm! Szép a torta, kár hogy nem lehet megkóstolni. De jó ötletet adtál, majd megpróbálkozom vele talán egyszer! :D

Az előbb volt a tv-ben, a Travel ch-en egy film a görög szigetekről. De csak Santorini, Skopelos és Kefalonia volt benne. 3 szigetcsoport 3 szigete. (Sajnos Santoriniről éppen lemaradtunk). Mindig hiányolom, hogy Thassosról nem nagyon hallani, sem útikönyvekben olvasni. Ez egyrészt jó, mert nincs az a tömeg, mint más, felkapott helyeken. Másrészt egy kicsit olyan, mintha méltatlanul mellőznék.

Mindenkinek egészséget, boldog új évet, csodaszép görög nyaralást kívánok. Ja és azt is kívánom, hogy ismét találkozzunk 2012-ben!!!! :pezsgő:

Én is kívánok mindenkinek nagyon boldog újévet, kívánságok teljesülését!
Honey! Örülök, hogy örültél.
A filmet a Travelen végég láttam. Sajnos Santorini nekem nem nagyon elérhető, de csodaszép volt, az biztos. Skopelos nem vonz a kavicsos partjai miatt. Skiathoson felismertem a templomtornyot, ami alatt én is álltam...Kefaloniában meg örömmel ismertem fel azokat a helyeket, ahol 2010-ben megfordultunk. (Még a Mythos nevű hajó is ott ringott Skala partjánál, amivel mi is utaztunk)
Kicsit hiányzott, hogy Assosról nem esett szó, csak a végén egy rövid képbevágás volt. Pedig legalább olyan szép kis város, mint Fiskardo, és a fekvése is kivételes.
Na igen, Thassos, ami bennünket összehozott. Őszintén szólva nem tudom mikor jutunk vissza, pedig a szívembe zártam.
Az idén Korfu lesz terítéken. Már nem nagyon van visszaút, mert leelőlegeztük :)
Még egyszer BUÉK Mindenkinek ! :Thassos-fan:

Re: Általános 2012 jan. 01 11:24 #8854

Kívánok én is mindenkinek utazással,egészséggel teli, boldogabb, :pezsgő: szebb jövőt!!

Re: Általános 2012 jan. 01 11:21 #8853

Bort, búzát, békességet,
sötétségben fényességet!
Új esztendő újat hozzon,
régi jótól meg ne fosszon.

Ki barát volt az maradjon,
ki elindult az haladjon.

Szerencsés évet mindannyiunknak!

Re: Általános 2012 jan. 01 09:28 #8852

Re: Általános 2011 dec. 31 17:20 #8851

Nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek!
Vettem egy görög útifilmet, mert nagyon olcsó volt,így karácsony első napján görögországban voltunk. Itt sok szigetet bemutattak, de Thassosoról itt sem esett szó.
Mi most itthon szilveszterezünk, nem volt kedvünk elmenni sehová. Legalább kipihenjük magunkat.

Re: Általános 2011 dec. 31 17:15 #8850

Verus, köszönöm! Szép a torta, kár hogy nem lehet megkóstolni. De jó ötletet adtál, majd megpróbálkozom vele talán egyszer! :D

Az előbb volt a tv-ben, a Travel ch-en egy film a görög szigetekről. De csak Santorini, Skopelos és Kefalonia volt benne. 3 szigetcsoport 3 szigete. (Sajnos Santoriniről éppen lemaradtunk). Mindig hiányolom, hogy Thassosról nem nagyon hallani, sem útikönyvekben olvasni. Ez egyrészt jó, mert nincs az a tömeg, mint más, felkapott helyeken. Másrészt egy kicsit olyan, mintha méltatlanul mellőznék.

Mindenkinek egészséget, boldog új évet, csodaszép görög nyaralást kívánok. Ja és azt is kívánom, hogy ismét találkozzunk 2012-ben!!!! :pezsgő:

Re: Általános 2011 dec. 31 16:26 #8848

Egészségben, utazásban gazdag békés,boldog új évet kívánok mindenkinek!

Re: Általános 2011 dec. 31 14:10 #8847

Boldog, szerencsés, sikeres, utazós, békés új esztendőt kívánok mindenkinek!

.................. .....'

Oldalmegjelenítési idő: 0.159 másodperc