Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2012 jan. 24 12:03 #9015

Remélem, hogy sikeres volt a műtét és az a kicsi lány hamarosan felépül!!!!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2012 jan. 24 11:57 #9013

Köszönöm nektek.
Nem írok többet erről a témáról, mert nem szeretném, hogy ez a rész szomorú legyen, csak annyira aggódtam. És arra gondoltam, hogy nem árthat, ha sokan gondolunk rá.Mert azt szeretném, hogy ez a kislány még fürödjön a thassosi habokban.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2012 jan. 23 22:00 #9011

Ima beteg gyermekekért

Uram, kérlek hallgasd meg imám,
Nyisd meg kérlek szíved,
S fordítsd reám orcád.
Tekints le kérlek a szenvedőkre,
És ne rejtsd magad el előlük,
Adj gyógyírt megsebzett szívükre.
Mert Nélküled az Élet Sivár pusztaság,
üresség,
Nem nyújthat Reményt más,
Csak Te, s a Szeretet,
Mely belőled fakad,
Mint a Föld és mint az Ég.
Ne hagyd kérlek Uram,
Hogy szenvedjen a gyermek,
S ne hagyd Uram azt,
Hogy a keserűség,
s bánat Betöltse a szíveket.
Add Uram, hogy életünket
Vezérelje a Szeretet,
Add, hogy Fiad szent fénye
Betöltse életünket.
S mielőtt még imám bevégzem,
Istenem el kell mondanom:
Nagyon szeretlek Téged!
Ámen

Re: Általános 2012 jan. 23 18:14 #9008

Ma van a kislány műtétje, kérlek szorítsatok neki. :(

Gondoltam rá napközben is...

Re: Általános 2012 jan. 23 11:32 #9004

Ma van a kislány műtétje, kérlek szorítsatok neki. :(

Re: Általános 2012 jan. 22 20:25 #9001

Áginak szeretettel !

Re: Általános 2012 jan. 21 11:13 #8992

Hrrrrrrr..... nem igaz.... ha szóköz van a betűk között, nem vesz tudomásul több szóközt.... és így úgy néz ki, hogy a két szó egybe van írva :conf

Re: Általános 2012 jan. 21 11:10 #8991

B O L D O G N É V N A P O T !

Re: Általános 2012 jan. 21 10:00 #8990

ÁGI!

Tudom, hogy nem tartod! De akkor is Boldog Névnapot!!!

Re: Általános 2012 jan. 21 07:49 #8989

Gyógyulást kívánok én is a kicsinek...

Köszi, nagyon aranyos vagy. :)

Re: Általános 2012 jan. 21 07:48 #8988

Ági! Nagyon sok boldog névnapot kívánok!

Re: Általános 2012 jan. 21 07:36 #8987

Gyógyulást kívánok én is a kicsinek...

Re: Általános 2012 jan. 20 17:55 #8986

Édes vagy Pamag! :)

Re: Általános 2012 jan. 20 13:41 #8985

............. kislányuknál komoly betegséget állapítottak meg. ....................

Ezt küldöm a kislánynak

Meg neked is!

Re: Általános 2012 jan. 20 13:17 #8984

Épp arra gondoltam én is, hogy nagy a csend.Tegnap este óta esik az eső, és ez a hangulatomnak nem tesz jót. Az egyik barátunknál tényleg nagy a baj, kislányuknál komoly betegséget állapítottak meg. Ott tényleg baj van. És ha elkezdeném magam sajnálni, mennyi gondom is van, rögtön eszembe jutnak ők.
Ha megkérdezik, hogy vagyok, azt mondom_: köszönöm jól vagyok.

Re: Általános 2012 jan. 20 11:43 #8983

Nagy a csend, és általában érzem, hogy nyomott hangulatban vagytok.
Az időjárás is ehhez a komorsághoz ad okot.
Hiába, ez a tél...
Tudjátok, hogy a görög ha valakivel találkozik, hogy üdvözli?
??? ?????; Hogy vagy?
??? ?????????, ????! ?? ???? Köszönöm jól. És te?

Ezt naponta 100-szor hallva, a végén még jól is érzi magát.
Annál nagyobb illetlenség nincs, mint a hogy vagy.ra valaki panasszal válaszol.
Nem is él senki azzal a sértésnek megfelelő válasszal.
Ha nagyon nincs jól, akkor legfeljebb így válaszol:
???? ??? ???! ??????? ??? ??? ?????.
Hál isten! Hát már látsz és beszélgetünk. Így csak jól lehetek!

Ugye, ti is jól vagytok!

Re: Általános 2012 jan. 16 08:08 #8967

Nagyon szépen mondtad mind kettőt. És így igaz! Én is csak a magam módján vagyok vallásos. De azt mondom azokra amit írtál: ÁMEN!
És gondoljunk arra, hogy mi amikor felnőttünk mi mindenünk volt!? Talán a negyede sem. Nagy családok vettek körbe bennünket.
Vasárnapi ebédeknél volt csak finom finom étel, meg ünnepekkor. Hétköznap a vizes kenyér cukorral. Hiszem, hogy nemcsak én ettem ilyet . Ma már a gyerekeim ezt kinevetik. Gondoljunk arra, hogy ne rohanjunk harácsolni. Azok a francos vitrinek ne acsarkodjanak velünk. A szép házat, ha már berendeztük, őrizzük a békéjét.

Átcsapok a másik oldalra. Nagy meglepetésem volt tegnap este...

Re: Általános 2012 jan. 15 21:54 #8965

Ez azért még megosztom veletek -most olvastam :) Szorosan kapcsolódik a lentebb írtakhoz.

„Az öröm tíz parancsolata:

1 Minden reggel hűségesen kérd Istentől az örömöt.
2 Mosolyogj és tanúsíts nyugalmat kellemetlen helyzetben is.
3 Szívből ismételgesd: Isten, aki szeret engem mindig jelen van.
4 Szüntelenül törekedj arra, hogy az embereknek csak a jó oldalát lásd meg.
5 Könyörtelenül űzd el magadtól a szomorúságot.
6 Kerüld a panaszkodást és a kritikát, mert ezeknél semmi sem nyomasztóbb.
7 Munkádat örömmel és vidáman végezd.
8 A látogatókat mindig szívesen és jóindulattal fogadd.
9 A szenvedőket vigasztald, magadról feledkezz el.
10 Ha mindenütt az örömet terjeszted, biztos lehetsz abban, hogy magadra is rátalálsz..”

/Mária Rádió, 2012. január 13. reggeli napindítóból részlet/

Remélem a nem vallásosak is találtak benne megszívlelendő gondolatokat !

Sikeres örömteli hetet Nektek!

Re: Általános 2012 jan. 15 21:20 #8964

Köszi Balázs, így már sikerült behozni. :)

Kedves Ági, tökéletesen egyetértek!!!!

A legnagyobb veszély az országban, hogy az embereket sikerül-e egymásnak, és a kormánynak ugrasztani.
Jól tudják, a minket térdre kényszeríteni akarók, hogy ez a leghatékonyabb módja egy ország leigázásának,erre játszanak....
Ez a legnagyobb birodalmaknál is időről - időre megtette a hatását a történelem folyamán. A belső cseppfolyóssá válás még a halhatatlannak hitt Római Birodalmat is lesöpörte a térképről. Mi lesz akkor egy iklyen sérülékeny amúgy is megtépázott országgal, , mint a miénk ?! Legnagyobb ellenségünk az értékvesztettség, identítás vesztés, békétlenség, bedőlés a provokációnak.
(A görögök valóban jobban csinálják, mint mi. Büszke ,öntudatos emerek. A hazaszeretet generációról generációra a vérükben van. Pedig mint udjuk, ott is lehetne ok a pánikra...)

Amire szükségünk van, az a hit , a jókedv, és optimizmus Szükség van a családunkra, és a Híradó helyett a közös programokra, sok beszélgetésre, egymás örömének örülésre.
Egyensúly van a világban, és marad is, ha hagyjuk. Ha rendbn mennek a dolgaink a családban, rendben megy a minket körbevevő nagyobb közösségekban is , kihat az ország jövőjére.
Hallgassunk Ágira, ne engedjük be a negatív energiákat. Legyünk vidámak, optimisták! A múltunkat őrizzük meg a szívünkben, de a jelennel foglalkozzunk. Ez az, amit befolyásolni tudunk.

Re: Általános 2012 jan. 15 14:57 #8961

Gyerekek, nagyon fontos a pszhiologia!
A legfontosabb, hogy hogy kapcsoljátok ki az agyatokból a médiából kisugárzó negativ energiákat.
Én ott már csak dokumentum filmeket, kaland és szerelmes filmeket nézek.
Olvasni szép felemelő dolgokat.
De ezek azok után kell, hogy jöjjenek, hogy elfoglalod magad a család kisebb, nagyobb ügyeivel.
De ezt ti mind jobban tudjátok! Otthon csodálatos a gyermek nevelési szisztema!
A hírekben hallom mi történik. Ugyanazt mondják, mint tavaly nálunk. Itt sem változott semmi.
Ugyan úgy szoros a kötél. De nem azzal foglalkozunk, hogy a konc körül kik marakodnak. Hanem a mi kis közösségünkre.
Amivel még a lelkem ápolom. A gyökerek keresése és tisztán tartása. Csak ennyit engedek be magamhoz a politikából.
Novemberben megint kaptam egy otthoni riportra kérdést.
Meséljek az öngyilkos hullámról...
Hiába mondtam Juditkának: NEM TUDOK ARRÓL BESZÉLNI? AMI NINCS! Fél órás monologom, mire néha megint az öngyilkosági témára irányozó kérdés hangzott el szörnyű volt. Szabi és Juditka, ha most olvastok! Hetekig betege voltam a beszélgetésünknek. Mindenáron negativ irányba szeretted volna terelni a gondolatom. Így készülnek hát a riportok.
Gondok, bánatok, nehézségek mindig, mindenhol vannak. tudjuk, hogy megszállás alatt vagyunk, és bújtatott háború folyik.
DE A NÉP HA ÉLI A MINDENNAPJAIT, ÉS KELL- HOGY A CSALÁD ÖRÖMEINEK SZENTELJE EREJÉT!- AKKOR A NEHÉZ PONTOKBAN CSAK CSAK EGY PILLANATRA REKED MEG.
Próbáljatok többet mosolyogni. Olykor terhes számomra az ünnepi hangulat megteremtése, mert azt szeretném, ha minden nap szép hétköznap lenne. És megtudom ezt valósítani magam körül. Az elegáns drága ünnepeket nem. Ezért nem szeretem talán a nagy ünnepeket. Otthon ti más körülmények közt éltek. Nyugatosabban. Elegánsabban éltek. A nagy ünnepeken oly szépen örültök, oly nyugalomban éltek. Érzem ezt. Aztán vége az ünnep, és kezditek az aggódást.Próbáljátok hát nemcsak az ünnepnapokon sutba dobni a poitikát, hanem a mindennapokon is. A család öröme, egészsége, a történelmünk által az önérzetünk ápolásával kiegyensúlyozottabbak lehetünk.
A görög talán ezt teszi jobban. Ma legyen rendben minden, a holnapot majd holnap látjuk. Nem rohan, nem kapkod.
Én itt magyar módra cselekszem. Pánosra is próbálom ezt ráerőltetni. Ritkán van csak igazam...
Egyszerűbben és lasabban élni. És sokat nevetne, és kis odafigyelésekre másokra kis ajándékokat szerezni másoknak, magadnak. És NEM HIRADÓT NÉZNI!!!

Re: Általános 2012 jan. 14 20:23 #8960

Drága Ági ! Nagyon köszönöm az ajándékot, de e sajnos nem tudom a linkedet megnyitni!!! :( Ezt írja ki, amikor rákattintok :

Firefox doesn't know how to open this address, because the protocol (ttp) isn't associated with any program.

Így próbáld meg: www.ustream.tv/recorded/19718516 - www.ustream.tv/recorded/19718516
Csak egy h betű hiányzott az elejéről! :) ttp protokol nincs, csak http

Re: Általános 2012 jan. 14 19:46 #8959

Drága Ági ! Nagyon köszönöm az ajándékot, de e sajnos nem tudom a linkedet megnyitni!!! :( Ezt írja ki, amikor rákattintok :

Firefox doesn't know how to open this address, because the protocol (ttp) isn't associated with any program.

A meglepi tüzijáték az ablakotok alatt nagyon izgi lehetett, bár gondolom, nem az első újévköszöntés, amióta a szigeten élsz :) Mitagadás, ez azért jó kis meglepi lehetett!!! :) Akkor Ágikám, Boldog görög újévet Nektek is! Azt kívánom sose fogyjon el az optimizmusod, és jókedved, amiről ismerünk. a magam részéről én is igyekszem megőrizni az optimizmusomat a pánikkeltő hangulat ellenére is.

Re: Általános 2012 jan. 14 16:51 #8957

Verus, a meglepetések még nem értek véget. Hogy milyen nap volt még tegnap?!!!!!
Mikor is van a névnapod? Azt mondod január 13.-án?!
És ha azt mondom az óév utolsó napján?

Elaludtunk este 10 óra körül.
Marci a szobájában, én a hálóban, Pános a szalonban.
Mély álomban lehettem.
Egyszer csak hatalmas dörrenések, villámlások, úgy, hogy az ablakaink beremegtek. Felriadok. Szemben a hótól megvilágított hegy, az ég csillagokkal teli szórt, s fejem fölött dübörgés. Kiugrok az ágyból, a folyóson levő komjuterhez ugrok, kiszaggatok minden vezetékét. Nem tudtam vihar kezdődik, vagy a kéményünk robbant fel. Ráugrok mélyen alvó gyerekem ágyára, jégé dermedve hallom a fejem fölött csapkodó valamit, látom az ablakunk előtt hulló tűzszikrákat.
Itt a vég, gondoltam. Remegve megyek a szalonban, ahonnan hallom Pános is felugorhatott ijedtében, és a kinyitott ajtón kémlel ki az éjbe.
A dübörgés, villámlásban így már öröm kiáltások is hallatszottak.
Az ajtóhoz rohanok, Pánosba csimpaszkodva kérdezem, kigyulladt a kémény, vagy villám csapott a házunkba?
Párom átölel, : BOLDOG ÚJÉVET!
A petárdákat és a tűzijátékot Annáék a szemben szomszédaink tették itt alattunk a téren. Az csattant a házunk felett.

Ó.....
Boldog új évet neked is...
Ó, istenem, hát miért nem szólt erről előre nekem senki...

Nézzétek meg ezt a szívet melengető videót.
Hogy szerettem volna én is ott lenni.
(Én most megyek Efiékhez újévet köszönteni. Ő is az ó naptár szerinti.)
Verus, tőlem ezt kapod névnapi ajándékként.

Téli napforduló a Pilisben
www.ustream.tv/recorded/19718516 - www.ustream.tv/recorded/19718516 (linket javítottam, balazsh)

Re: Általános 2012 jan. 14 13:11 #8956

Verus, még ilyet! Épp reggel gondoltam írok valami cikket, hogy ma mindenkinek jó napja lesz, ha idegondol, mert kedd és 13 a vészes nap a görögöknél.
No, mindenkinek jó napja volt!
VERUS, NEKED A LEGJOBB!!!
Sok sok boldog névnapot kívánok!!!!!!

Nagyon köszönöm Ági, nagyon kedves Tőled! Puszi !!!!!!!!!

Re: Általános 2012 jan. 13 20:38 #8955

Verus, még ilyet! Épp reggel gondoltam írok valami cikket, hogy ma mindenkinek jó napja lesz, ha idegondol, mert kedd és 13 a vészes nap a görögöknél.
No, mindenkinek jó napja volt!
VERUS, NEKED A LEGJOBB!!!
Sok sok boldog névnapot kívánok!!!!!!

Oldalmegjelenítési idő: 0.139 másodperc