Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2012 jan. 10 15:32 #8910

Ja és olvasd át az Autóval Thassosra topikot - sok mindent kitárgyaltunk már ott.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2012 jan. 10 15:29 #8908

...........elkérték az útlevelet.
................................
.........................nem volt semmi gond útközben a szerb vagy macedón rendőrökkel?

Elég a személyi igazolvány.
(Amíg friss volt a rendelkezés, hogy nem kell útlevél, nem minden egyenruhás ismerte a rendeletet, vagy csak bepróbálkoztak egy kis zsarolással, egy kis baksisért.)

Rendőrök (és határőrök) :
Sokan, sokszor megtették az utat autóval.
Aki utólag problémát jelzett - szinte minden egyes esetben kiderült, hogy az illető fütyült a közlekedési szabályokra, száguldott stb. Aztán fújta a tüzet a szemét rendőrök-re.
Fontos : a közlekedési szabályokat be kell tartani! Főleg a sebességet.
Nem véletlenül van ezekben az országokban sok rendőr az utakon. A saját állampolgáraik balkáni vezetési szokásait kordában kell tartani.
Személyes tapasztalataim arról vannak, hogy ha a rendőr érzékeli, hogy aki tévesztett, az ijedt külföldi turista, aki életében először jár erre, akkor kifejezetten segítőkész lesz.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2012 jan. 10 15:28 #8907

Igazán nincs mit. Ezért is jó ez az oldal mert megpróbálunk mindenkinek segíteni bármiben ha tudunk.Jó sok olvasni való van Én már 3éve olvasgatom ,de mindíg találok újat!!

Re: Általános 2012 jan. 10 15:22 #8906

Köszönöm. :D

Re: Általános 2012 jan. 10 15:02 #8904

Az útlevél helyett jó a személyi is.Soha semmi gond nem volt ,de erről is olvashatsz a fórumon ha van kedved.Autóval Thassora cím alatt,sok hasznos infót is találsz itt,meglátod sokkal jobb döntés lesz az autó,mint a repülő! :Thassos-fan:

Re: Általános 2012 jan. 10 14:01 #8903

Sziasztok!

Valahol olvastam, hogy vannak akiktől mind a szerbeknél, mind a macedónoknál elkérték az útlevelet.
Az enyém tavaly nyáron lejárt, tehát érdemes lenne megújíttatnom?

Valamint kérdés azokhoz akik utaztak már Thassosra autóval:
nem volt semmi gond útközben a szerb vagy macedón rendőrökkel?

Re: Általános 2012 jan. 09 17:51 #8902

Igazából a párom jobban izgul ezen, mert még nem nyaralt külföldön. De szerintem minden rendben lesz.
Igen, már fölvettem a kapcsolatot Ágival. Köszönöm. :P

Re: Általános 2012 jan. 09 16:57 #8901

............................
Eddig mindig Olaszországba jártunk, de ott volt egy magyar hölgy aki sokat segített. ............

Itt is van egy magyar hölgy :D , aki sokat - MINDENT - segít... :D

................ ment a szótárazás és a kézzel-lábbal magyarázás! :D

Akkor most miért izgulsz? Az élénken gesztikuláló görögökkel igen jól lehet kézzel-lábbal beszélgetni... :D
Mondjuk pár görög szóért nagyon hálásak a helyiek - ilyen kifejezéseket a honlapon is találsz, de bármelyik útikönyv mellékletében is.

Re: Általános 2012 jan. 09 15:18 #8900

Az autónk egy nagy dízel állat, ráadásul avant úgyhogy lehet bele pakolni is rendesen.:) A párom kicsit félti az autót, de most megnyugtattál...a lényeg az, hogy legyen majd rendes parkolóhelye. :)
Párszor már megjártuk vele Olaszországot, szeret utazni nem lesz vele gond! :D
Mi is úgy számoltuk, hogy csak az oda-vissza út kijönne úgy 90 körül, plusz amit még a szigeten elmegyünk vele és amit fizetünk rá kétszer a kompon. Szerintem 110ből ki kell jönnie.

A szállások:
Akrogiali-Anseon Villa és a Jota Apartman. Mindkettőnél mazonett apartmanra gondoltunk. Reméljük sikerül kiválasztani a megfelelőt minden szempontból.
Mindkettő nagyon szép, bár képeken a villa kilátása ellenállhatatlan.:)
Azért szeretnénk fölfedezni a szigetet is, egyéb dolgaink mellett. :oops:

Re: Általános 2012 jan. 09 15:09 #8899

....
A repülésről kezdünk letenni, mert nagyjából kiszámoltuk a költségeket és ha a saját autónkkal megyünk még mindig olcsóbban kijön az oda-vissza út mint a repülő-taxi-komp verzióval.
Persze a komp így is meglesz, de még mindig olcsóbb a helyzet és legalább a szigeten is otthon érezzük majd magunkat a saját járgányunkkal. :P

Most írtam egy érdeklődő e-mailt a szállásokkal kapcsolatban. Természetes már előzetes számolgatásaim alapján is sokkal olcsóbban jönnénk ki bármelyikkel, mint az általam talált szállással. :D
Mennyivel hamarabb szoktátok lefoglalni a szállást?

Jó döntés! :) Ezt már ahova először írtad a hozzászólásodat is kielemeztük.
Saját autó = kényelem, megbízhatóság. Kint az autót félteni nem kell, mert hozzá nem nyúlnak. Helyiek még az indító kulcsot is bent felejtik.
Nem tudom milyen autótok van, de kb. 120 eFt-ból meglesz a teljes autó költség. Ebben benne van a szigeten megtett 500-600 km is.
Igaz, lehet hogy Ti nem mentek annyit, mert nászúton lesztek. :) :oops: :twisted:
Mivel májusban mentek, nem hiszem, hogy nagy zsúfoltság lesz, tehát ráérhet a szállás is. Bár, ha megvan, akkor azzal legalább már nem kell foglalkozni.

Melyik szállásokat nézted ki? Ági biztosan segít Nektek megtalálni a tökéletest!

Re: Általános 2012 jan. 09 14:37 #8898

Honey!
Most néztem át az itt található szállásokat és bár a többség apartman, így is találtam kettőt ami szóba jöhetne.
Nagyon tetszetősek és szép környezetben találhatóak.
A repülésről kezdünk letenni, mert nagyjából kiszámoltuk a költségeket és ha a saját autónkkal megyünk még mindig olcsóbban kijön az oda-vissza út mint a repülő-taxi-komp verzióval.
Persze a komp így is meglesz, de még mindig olcsóbb a helyzet és legalább a szigeten is otthon érezzük majd magunkat a saját járgányunkkal. :P

Most írtam egy érdeklődő e-mailt a szállásokkal kapcsolatban. Természetes már előzetes számolgatásaim alapján is sokkal olcsóbban jönnénk ki bármelyikkel, mint az általam talált szállással. :D
Mennyivel hamarabb szoktátok lefoglalni a szállást?

Re: Általános 2012 jan. 09 14:01 #8897

jnikcsi!
A nyelvtudás miatt ne aggódj. Mi sem állunk a toppon sajnos, mégis mindig elboldogulunk. Legújabb nyelvünk az angol-német-görög-magyar egyveleg, amelyhez időnként mutogatás is társul. (én nyekergem az angolt, de tényleg csak minimális szinten, pedig alapfokú nyelvvizsgát is tettem 10 éve, de az a tudás már az enyészeté lett. A férjem az osztrák határon szolgált, amikor katona volt. Némi görög pedig már az 5 év alatt ránk ragadt.)Mindig bérlünk robogókat, de volt már, hogy autót is .
A jármű már csak azért is hasznos, mert ha olvasgatod majd a honlapot, látni fogod, hogy rengeteg látnivaló van a szigeten, amit érdemes megnézni. Úgyhogy szerintem ne vesd el ezt a lehetőséget még.
Szállásügyben pedig fordulj bizalommal anyánkhoz, Ágihoz, aki ennek a honlapnak a megálmodója, létrehozója, gazdája , szíve-lelke. Igaz, ő nem 5*-os szállásokat ajánl, hanem apartmanokat, de azok is nagyon megbízhatóak és csodás helyeken vannak.
Mi ugyan utazási irodával szoktunk menni (2x voltunk Thassoson), de így is Ági a gazdasszonyunk.

Re: Általános 2012 jan. 09 12:47 #8896

Sziasztok!

Köszönjük szépen a gratulációkat!:)

Ha vannak jó szállás ötleteitek, ahol esetleg már megfordultatok, azokat is szívesen fogadom....
Nem gondolkodtunk autóbérlésen, mert igazából szerintem csak akkor kellene amikor oda megyünk és vissza.
A legnagyobb gondunk így is az lesz, hogy nem beszélünk idegen nyelveken....Így szeretnénk megkönnyíteni a saját dolgunkat ahogyan csak lehet.
Pontosan ebből az okból kifolyóslag nem tudnék érdeklődni magától a szállástól sem.

Eddig mindig Olaszországba jártunk, de ott volt egy magyar hölgy aki sokat segített. Nélküle pedig ment a szótárazás és a kézzel-lábbal magyarázás! :D

Re: Általános 2012 jan. 09 12:29 #8895

...........

Májusban lesz az esküvőnk és rögtön utána Görögországba utaznánk nászútra.
...................

Szia Nikcsi!

Először is sok boldogságot, zavartalan boldogságot kívánok!

Taxi: 1. Ági segít - 2. esetleg a szállodát lehet közvetlenül megkeresni, hátha várják a vendégeiket járművel. 3. autóbérlés, esetleg már Thessalonikiben.

(Megjegyzés: az itteni törzsközönség az ilyen árszínvonalú szállásokról nem tud sok információt nyújtani.)

Re: Általános 2012 jan. 09 12:13 #8894

www.booking.com/hotel/gr/alexandra-golden-boutique.hu.html - www.booking.com/hotel/gr/alexand ... ue.hu.html
Smile

Szia jnikcsi!
Közelgő esküvőtökhöz én is gratulálok. A kiválasztott szállás nagyon szuper. Valódi 5*-os szálloda. Egyszer éjszaka átmentünk a medencék között (akkor az integetős mólótól jöttünk visszafelé Sk. potamiába). Nyitva volt a kapu és besétáltunk. Nem nagyon találkoztunk emberrel, mert már nagyon késő volt. De gyönyörű látványban részesültünk. Ki volt világítva az egész és egy kicsit irigykedve gondoltunk azokra, akik abban a szállodában laktak. Jórész azért, mert biztos piszok gazdagok, hogy megengedhetik maguknak. Igazi Luxus szálló. Voltak olyan földszinti szobák, ahol külön kis medence vagy jacuzzi lehetett, de oda nem igazán lehetett belátni, pedig próbálkoztunk. :oops:

Szerintem több az a séta Balázs, mint 20 perc. Szerintem 30-35 perc is van Sk. Potamia kp-ja kényelmes tempóban. A partszakasz viszont tényleg nagyon jó. Igaz, ott nem túl széles. A szállodának vannak kint napernyői és törölközőket is adnak természetesen, amiket levihetsz a partra.

Szerintem a taxi baromi drága lehet. Autóbérlésben nem gondolkodtatok?

Re: Általános 2012 jan. 09 11:47 #8893

Szia!

Köszönöm a választ!

Nagyon szép a szállás és ami a leginkább megfogott az a saját medence!:) Egyszer megyünk nászútra.
Nem, mi sem akartunk félpanziót...a reggeli viszont benne van az árban.
Természetesen szívesen fogadok bármilyen szállást amit ajánlanátok csak szép és ízléses legyen. Valamint az is fontos, hogy homokos legyen a part és ne kavicsos.

Ágti megkérdezem a taxiról, köszönöm szépen! :P

Re: Általános 2012 jan. 09 10:44 #8892

Sziasztok!

Találtam egy nagyon szép szállást:
www.booking.com/hotel/gr/alexandra-golden-boutique.hu.html - www.booking.com/hotel/gr/alexand ... ue.hu.html

A segítségeteket szeretném kérni:
repülővel mennénk...így gondolom Budapest-Szaloniki járattal mennénk, de onnan hogyan tovább?
Taxival Keramotiba és onnan komppal Thassosra?
Valamint amikor már Thassoson vagyunk újra taxival jutunk el a szállásunkra? Visszafelé nem lesz gond újra taxit találni ami kivisz minket a kompig? Valamint Keramotiból újra Szalonikibe?

Egyébként a repülőjegyet az előbb néztem meg és oda-vissza kettőnknek 100 ezerből jönne ki.

Ha tudnátok segíteni annak nagyon örülnénk!

Smile

Szia!
Üdv. a körünkben!
Bemásolom ide is, bár már elment e-mail-ben is, de jól jöhet másnak is.
A cikkhozzászólásodat pedig törlöm. A téma inkább a fórumra való.

Gratula az esküvőhöz!
Taxi ügyben az Ágival kellene felvenni a kapcsolatot. <!-- e --><a href="mailto:agnes@thasos.hu-agnes@thasos.hu

A belinkelt szállás valóban szép. Tudom is hol van. Az öböl közepén a központi részek kb. 20 perc séta. A tengerparti rész finom homokos.
De szerintem nagyon-nagyon drága. Megnéztem, májusban 1 hét 2 főre reggelivel 980 Euró. Mi ennél kevesebb pénzért két hetet szoktunk ott eltölteni négyen.....
Tipp: félpanzióra ne fizessetek be, sok-sok jó taverna van a parton, ahol azt esztek, amit megkívántok.

Re: Általános 2012 jan. 09 10:15 #8891

Sziasztok!

Találtam egy nagyon szép szállást:

A segítségeteket szeretném kérni:
repülővel mennénk...így gondolom Budapest-Szaloniki járattal mennénk, de onnan hogyan tovább?
Taxival Keramotiba és onnan komppal Thassosra?
Valamint amikor már Thassoson vagyunk újra taxival jutunk el a szállásunkra? Visszafelé nem lesz gond újra taxit találni ami kivisz minket a kompig? Valamint Keramotiból újra Szalonikibe?

Egyébként a repülőjegyet az előbb néztem meg és oda-vissza kettőnknek 100 ezerből jönne ki.

Ha tudnátok segíteni annak nagyon örülnénk!

Smile

Sziklamászás 2012 jan. 09 08:57 #8890

Szervusztok!

Vajon van a szigeten kiépített sziklamászó útvonal? Mi sehol sem láttunk mászókat, bár nem is kerestük :), de most felmerült a kérdés és nem tudok rá válaszolni. ( Kiépített alatt azt értem, hogy van néhány kampó beütve a sziklába, tehát valaki már megmászta. )

Re: Általános 2012 jan. 07 10:58 #8882

Isten éltessen minden Attilát!

Re: Általános 2012 jan. 04 18:07 #8879

Nem lehetne rögziteni a nagy eseményt?

Hát úgy, ahogy az integetéseket mentettük, úgy lehet. (Print screen-képszerkesztő....stb.) Csak nem voltak igazán felismerhetőek az egyes személyek.
Az igazi az lenne, ha a helyszínen videózna valaki. :fotó:

Gyerekek, tudjátok videóm nincs. Fotókat készítek, meg leírást. Ma éjjel dolgozom rajta, holnap olvashatjátok, és hozzátűzzük a fotókat. Az idő, még nyugodt. Remélem tehát a legjobbakat.
Bocsánat, hogy megkavartalak benneteket. 6.án vízkereszt! Holnap csak liturgia.
A fontos fontos dátumokkal mindig gondom van. Most sem hazudtoltam meg magam. Agyon aggódom hogy belefagy a gyerek a vízbe...

Re: Általános 2012 jan. 04 17:39 #8878

Nem lehetne rögzitteni a nagy eseményt?

Re: Általános 2012 jan. 04 13:39 #8877

Marci vízkeresztkor merülni szeretne a tengerben a liturgia keresztjéért.
Ha ébred küldöm vazelinért, és konyakért.
Tartok tőle, hogy bejön a meterológusok jóslása. 15 fokos tenger víz, két méteres hullámokkal...
Az egyházi őrület viszont nem ismer gátat e szokásnak. Fel kell készülnünk.
Holnap lesz a nagy nap, hogy Marci először merül férfi módra az egyház nevében!

Beszéltem Ágival. Aki tudja, holnap 11 környékén figyelje a webkamerát, mert akkor lesz a merülés a panaggiai oldalon, ahol az integetős móló is van.
Kinti idő szerint 11:30-kor indul a menet fentről, tehát kb. délre érnek le.... Az itthon 11. Én nem biztos, hogy gépközelben leszek addigra.

Re: Általános 2012 jan. 04 11:28 #8876

Ági nem akartalak sürgetni :cry: csak eszembe jutott akkor és ott így leírtam!!!

Re: Általános 2012 jan. 03 22:00 #8873

ÁGI!!!
Tudod mi jutott eszembe???Honnan is tudnád,de most elárulom:tavaly írtál valahol valamit a Te jósodról,vagy valakiről aki sok idő után felhívott és a rejtélyeket csak szeptember utánra ígérted,ezt nem fejezted be vagy csak én nem tudom hol van.Nagyon határozott vagyok a kérdésben vagy mégse :oops: .Biztosan tudod mit akarok neked olyan jó memóriád van ,hogy sokan irigyeljük.Imádom a soraidat így jutott eszembe ez a történeted is !! :Thassos-fan:

Sorra kerül az is!
Fontosnak éreztem ezt a sorrendet. Otthon is legyünk, itt is, fontos a téma időrendszerűsége. És amikor már félre is beszélhetek, akkor jön az. Pamag ráérzett, hogy gondolkodom az ókori íráson....Ami a helyiek igénybe vételét is kell tennem.

Oldalmegjelenítési idő: 0.207 másodperc