Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2011 dec. 14 21:50 #8786

üdv.

Egy olyan kérdésem volna, hogy itt az oldalon feltüntetett szállások közül lehet-e pár napra foglalni? Vagy 1 hét a minimum. Azért kérdezem, mert felmerült, hogy nem csak Thassoson nyaralnánk, hanem amolyan Görög körutazás keretében töltenénk el az időt, és ennek az első, és egyben a kiinduló pontja Thassos lenne ahol olyan 2-3 napot töltenénk. (Bár ennyi idő alatt szerintem nem lehet rendesen körbejárni a helyeket, de nem mivel nem egyedül megyek nyaralni, így nem én döntök egymagam...)

A másik topikban tetted fel a kérdést, de itt is gondolkodjunk róla.

És merre körutaznátok?
A honlapon találsz ismertetést a Thassoson kívüli, főleg keletre eső részekről. Görögország egyéb tájairól sok helyen lehet infót találni.

Az én véleményem : körutazásnak úgy van értelme, ha sok helyen akarsz megnézni egy-két dolgot. Műemléket, múzeumot, híres helyet, híres látképet... Akkor érdemes végigjárni az útvonalat, mindenütt vagy csak egy (esetleg két) éjszakát tölteni, vagy csak néhányat pár csillagtúrához. Ha viszont valaki csak a homokban akar heverni a strandon, akkor - mondom: szerintem - nincs értelme több helyszínt beiktatni, és itt is meg ott is a vízparton lenni... akkor kényelmesebb egy helyen berendezkedni, és majd másik évben máshova menni.

Thassos szigete egymaga elég egy kéthetes körutazáshoz :D és ehhez elég egy helyen megszállni... :D és körben a szigeten, na meg a belsejében apróra megnézni mindent. És mikor hazamész, megfogadod, hogy jövőre megnézed még ezt is meg azt is meg amazt is, mert kimaradt... :fotó:
2-3 nap alig több, mint a Halkidikiről átmenő fakultatív kirándulás... :( ... csak azt látod, hogy mennyi mindent nem néztél meg.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 dec. 14 13:31 #8783

Sziasztok!

Újra működik a másik webkamera is a szigeten:
www.thassos-island.com/webcam/popup.html - www.thassos-island.com/webcam/popup.html

Ad hőmérséklet infókat is.

Úgy látom.hogy ott egy kicsit kellemesebb az égkép. Nálunk du.fél kettőkor is ködös, felhős és néha esik is.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 dec. 14 10:49 #8782

Sziasztok!

Újra működik a másik webkamera is a szigeten:
www.thassos-island.com/webcam/popup.html - www.thassos-island.com/webcam/popup.html

Ad hőmérséklet infókat is.

Re: Általános 2011 dec. 13 21:45 #8781

Én pedig megtudtam, h..............

Húúúúúú de izgi!
(Jaj de szeretek a múltban kutakodni, Rák vagyok)

Re: Általános 2011 dec. 13 18:35 #8780

Én pedig megtudtam, hogy anyám őse (Országh család) Mátyás király nádora volt , neve Országh Mihály, és a Hollókői vár az övé, vagyis az Országh család tulajdona volt ....vagyis az őseimé :)
A nádor egyébként a király első embere, szabad kezet kapott mindenfajta intézkedésben a király távollétében.
Apai ágon is érdekes a történetünk...

Re: Általános 2011 dec. 13 12:16 #8778

Jééééééééé.....! Megtaláltam a szüleimet...

(A Kaptam egy kör-emailt-be illene... )

Re: Általános 2011 dec. 13 09:53 #8777

Bemásoltam ide egy linket. ha van kedvetek nézzetek szét itt. Az első cikk pl. arról szól, hogy nem halt ki az Árpád ház.
Hogy mégsem a magyar történelmi útmutató topikba írtam ezt a hozzászólást, annak az az oka, hogy pl. utánanézhettek ezen az oldalon régi anyakönyveknek. Én. pl. megtaláltam a nagymamám születésének anyakönyvi bejegyzését 1914-ből. Egy kicsit elérzékenyültem...

genealogia.blog.hu/ - genealogia.blog.hu/

Re: Általános 2011 dec. 06 06:41 #8767

Nincs csizmám. :)
De úgy látom, hogy már számítógépezik is a Mikulás, a postaládámat kiürítettem, oda jöhet az ajándék. :D

<!-- ia0 -->mikulas.jpg<!-- ia0 -->

A Miklósoknak boldog névnapot!

Re: Általános 2011 dec. 05 21:21 #8766

Kipucoltátok a csizmácskátokat? Kitettétek az ablakba?

Re: Általános 2011 dec. 02 15:53 #8765

Persze, azt az albumot láttam, csak nem mind1, hogy mennyi a valószínűsége annak ,hogy látsz-e csillagot, szép halakat,stb.
A választ pedig köszönöm!

Re: Általános 2011 dec. 02 11:00 #8764

A sziget partjainál mennyire aktív a vízi élővilág júniusban? Lehet amatőr szinten búvárkodni (snorkel-elni) ? Bár biztos lehet, de látni is lehet élőlényeket?

A Fotóalbumunkban van olyan, hogy Vízalatti képek: thasos.hu/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=7&Itemid=112 - thasos.hu/index.php?option=com_p ... Itemid=112
Az mind Thassos-on készült.

Halból, sünből, uborkából van sok, csillagot lehet találni (a golden beach pl. tele van barna csillaggal, pirosak inkább a sziklás részen vannak), polipot egyszer sikerült már hálóval fogni, tintahalt is láttam menet közben. Szóval van minden, csak türelem és kitartás kell. Én a sziklás részeket ajánlom, de gondolom ezt tudod is.

Ilyet is láttak már: thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=292:tengeri-elefant-vagy-tengeri-nyul&catid=55:erdekessegek&Itemid=108 - thasos.hu/index.php?option=com_c ... Itemid=108

Bár, már megint ott tartanánk, hogy ezt lehessen csinálni. :(

Re: Általános 2011 dec. 01 19:06 #8763

Re: Általános 2011 dec. 01 18:54 #8762

mackópajtás!

Ezek között a képek között van viz alatti is,idén fényképeztem, igaz, augusztus végén :)

picasaweb.google.com/100380440597382453895/Thassos2011?authkey=Gv1sRgCKSVyuST3ceUXA-https://picasaweb.google.com/1003804405 ... yuST3ceUXA

Re: Általános 2011 dec. 01 18:22 #8761

A sziget partjainál mennyire aktív a vízi élővilág júniusban? Lehet amatőr szinten búvárkodni (snorkel-elni) ? Bár biztos lehet, de látni is lehet élőlényeket?

Re: Általános 2011 nov. 27 19:16 #8756

Kisborsikati!
Viszont kívánom neked,hisz én se nagyon figyeltem.Sajnos semmire nincs időm....
-

Re: Általános 2011 nov. 27 15:47 #8755

Drágáim nagyon köszönöm a köszöntéseket!!!Köszi: :ölel:

Bocsi Bocsika, azért mert Katalin vagyok , illett volna nekem is köszönteni téged,
Sok boldog névnapot kívánok.

Re: Általános 2011 nov. 26 17:42 #8754

Drágáim nagyon köszönöm a köszöntéseket!!!Köszi: :ölel:

Re: Általános 2011 nov. 26 09:23 #8753

Köszönöm a köszöntéseket.Szép napot mindenkinek.

Re: Általános 2011 nov. 25 18:25 #8752

Így van, a Katalinokat, már én sem hagyom ki a köszöntésből.
Boldog Katalin napot!
De most akkor a karácsony locsogni fog, mert ma kopogott. De végülis mindegy, mert 24-én dolgozni fogok. :(

Re: Általános 2011 nov. 25 16:33 #8751

Nagyon sok boldog névnapot a Katalinoknak!!!!

Re: Általános 2011 nov. 25 13:27 #8750

........
Tetszik a tenger hullámzása , illett az ebédemhez, mert gyrost készítettem, saját sütésű pitával.

Jó étvágyat hozzá!

Igen, úgy gondoltam, hogy erre a helyre a tenger hullámzása illik, bár többféle betűtípus van ott, ahol ezt találtam.

Mégegyszer boldog névnapot!

Re: Általános 2011 nov. 25 12:29 #8749

Köszi Pamag!
Tetszik a tenger hullámzása , illett az ebédemhez, mert gyrost készítettem, saját sütésű pitával.

Re: Általános 2011 nov. 25 10:12 #8748

Re: Általános 2011 nov. 24 23:52 #8747

Jéééééé!

Kijött a vízből, és a szárazföldön sétált egy polip - videó

www.origo.hu/tudomany/komment/20111124-szarazfoldon-setalo-polipot-videoztak-kaliforniaban.html?SYSref=NONE&cmnt_page=1

Re: Általános 2011 nov. 07 21:28 #8734

Isten éltessen Vandaba!

Oldalmegjelenítési idő: 0.140 másodperc