Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2011 dec. 31 13:42 #8846

???? ??????!

B.U.É.K. !

<!-- ia0 -->BUEK2012.jpg<!-- ia0 -->

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 dec. 30 12:13 #8843

Hajnal 1.18. ....................

Itthon azért az 0.18 volt... :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 dec. 30 10:11 #8842

Ritkán nézek be mostanában, ezért kicsit le vagyok maradva. Most Honey köszöntéséről is.
Kedves Honey! Megkésve, de nem kevesebb szeretettel kívánok nagyon boldog szülinapot! cuppppp :)
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT98cDHGWXW-tup1xJVMF8SgOyJoPX7e86KHKg35ufqDM8hfdzT
+egy marcipán szülinapi torta

Re: Általános 2011 dec. 30 00:19 #8841

Hajnal 1.18. Pamag dolgozik az újévi köszöntőn!
Én most végeztem a piszkozattal. Pamag és Kokó rágták a fülem valamin. Hát kitaláltam...

Re: Általános 2011 dec. 28 21:09 #8840

Köszönöm szépen!! Örülök, hogy gondoltatok rám!!!!

Re: Általános 2011 dec. 28 16:19 #8839

Honey!
Nagyon sok boldog születésnapot kívánok!

Re: Általános 2011 dec. 28 15:24 #8838

Itt is Boldogat neked: :Thassos-fan: :örül:

Re: Általános 2011 dec. 28 11:36 #8837

Igen!
Honey ma születésnapol!
Már szólt a facebook is. ;)

Boldog születésnapot!!!!!
:Thassos-fan:

Re: Általános 2011 dec. 28 10:15 #8836

Nini.... újabb születésnap!

Mézecskénk!

BOLDOG, BOLDOG, BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT !

Re: Általános 2011 dec. 25 18:28 #8824

Nahát....
Még karácsonyi születésnaposunk is van!
Bár Pegi ritkán néz ide.... de boldog szülinapot neki!

Re: Általános 2011 dec. 25 17:48 #8822

Áldott békés karácsonyt kívánok!

Re: Általános 2011 dec. 24 15:19 #8821

Áldott karácsonyt minden kedves fórumozónak, és regisztráltnak! :D

Re: Általános 2011 dec. 24 09:55 #8820

Kívánok én is mindenkinek Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket!

<!-- ia0 -->karacsony.jpg<!-- ia0 -->
A fa alá pedig kívánok mindenkinek egy jövő évi thassos-i nyaralást! :)

Re: Általános 2011 dec. 23 21:41 #8819

Békés, nyugodt, áldott Karácsonyt mindenkinek!

Re: Általános 2011 dec. 22 13:56 #8818

Igaz még van pár nap karácsonyig, de már szeretnék mindenkinek nagyon kellemes ünnepeket kívánni!!!
Én nagyon szeretem a készülődést, minden napra tervezek valamit, amit a gyermekemmel együtt elkészítünk. Nálunk a mézes már egy hete kisült, mert a suliba is mindig visz a lányom a többieknek. Holnap fogom a beigliket sütni, remélem nem fog kirepedni az idén.
Kívánok mindenkinek kellemes ( idegbajtól mentes) készülődést.

Re: Általános 2011 dec. 21 18:54 #8813

Békés,boldog,szép karácsonyt mindenkinek!

Re: Általános 2011 dec. 21 17:20 #8812

Halihó!
Meg vagyok még csak ezer a bajom ,de azért olvaslak benneteket minden nap.
Honey éppen most csináljuk a mézes kalácsot a tőled kapott mézből!! Bízom benne, hogy ebben a rohanó világba mindenki tud egy kicsit lassítani majd a hét végén!!!
Ágit nagyon régen olvastam és hallani is régen hallottam felőle valamin elsiklottam ugye nincs vele semmi csak az olivát szüreteli.Most éppen az első vizsga időszakom közepén vagyok a felén már túl.Nagyon hiányzik Görögország így,hogy most 10év után nem voltunk egy űr maradt a lelkemben. :Thassos-fan:
Lassan lassan készüljetek az ünnepre,és vigyázzatok szeretteitekre. :karácsonyfa:

Én is a napokban bontottam fel a mézedet. Zsálya teát iszogatom vele. Isteni finom!

Ilyenkor szoktunk hazaindulni...
No, majd csak elmúlik az érzés ami bennünk van.
Ugyan azt az űrt érezzük Pánossal, mint te, csakhogy mi haza...

Re: Általános 2011 dec. 21 12:04 #8806

Bazsi jól megmosta a fejem. Még a hajam is levágta. :oops: :(
Mondta, hogy mindannyian zsörtölődtök...

Akkor új fényképet várunk. :D :twisted:

Re: Általános 2011 dec. 20 21:00 #8802

Én is Halihó! :D
Égett a házunk!
Majd szó szerint.
Október 28-án átmentünk a bolgárokhoz, Pánost rávettem megvettünk egy kandalló bélést.
előtte 2 hétig mestert, utána még hétig szintén mestert kerestünk, meg szétkaptuk a nappali teljes berendezését, hogy elférjenm a kandalló. Majd mint kiderült egy mekk eleket fogtunk ki, majd a próba tüzeléskor majdnem kigyulladtunk. Újabb mestert fogadtunk, hogy az újonnan épített kéményt szétbontsa, ill. a szörnyű vaslábakat szétszedje, majd a beépítés. Szaktudás gondok, ill. hozzávalók hiánya okozta a hosszadalmas munkálatokat. De ha a vége jó, minden jó. Szombaton sitt kitakarítás a lakásból, és mostmár vidám tűz biztonságban melegíti a lakásunkat. Ez lett a karácsonyi ill. évi ajándékunk.
Többször kibuktunk, de minden elfelejtet az a szépség, ami lett belőle.
Hát ez volt eltünésem oka. Ill. tudjátok, vízkeresztig mindenévben kitalálok okokat.
Ezentúl létesítettünk egy baromfiudvart.
Jelenlegi állományunk egy kics és egy kövér pulyka. Egy fiú kacsa, és két kövér kacsa lány. 4 liba, 5 kis kakas és kutyarágta megcsappant kis tyúkállomány. ezzel is bajlódunk, és elvette az időnket, met tojóházikót, kávézót, ' nappalit készítettünk a baromfiudvarunknak!
Meg hát favágóknak csaptunk fel. Be kellett gyűjteni annyi tűzifát, hogy 1-2 hónapot átvészeljünk.
Mit mondjak. A lábfájásomnak ez lett a legjobb gyógytorna. Az időjárás változáskor a lebénulásig húzta a görcs a törött bokám. olívázáskor még húztam a lábam. erre rájött a hegyen az erdő tisztítás közben egy két ficam, és minden a helyére rázodott. Mostmár egy kis masszírozás után esténként a dagadás is elmúlik. Jót tesz neki, hogy nem kímélem.
Az olívázást egy hét alatt megtettük. Mindenki.
34 fát szedtünk le 3-an egy hét alatt. ebben benn a van az egy nap eszközök összekészítése, meg az feldolgozóba behordása. 160 kg olajat nyertünk a hatalmas 34 fa terméséből. az össz. kg-ra nem emlékszem. Nevetséges kicsiny mennyiség. De ez volt a sziget átlag is. Mindenki így járt mint mi. ahogy Krétáról hírt hallottam, ott is ilyen gyatra termés hozam lesz. Ott most kezdtek e héten a szürethez. itt nov 10.e körül, de nov. utolsó hetére a teljes sziget befejezte az olívázást, és a gyárak is bezártak.
Hát ennyi dióhéjban.
Tudjátok, hogy nyáron itthonról veszek el, azt be kell hoznom.
Kirándulni nem voltunk sehol. És nem is készülünk.
A szezon utolsó csoportja távozáskor voltunk egyszer a sárfürdőbe, meg a bulgárokhoz mentünk reggel, este 20.00 órakor már a kompon voltunk haza felé.
De egyenlőre boldogok vagyunk, hogy régi álmunk a kandallót sikerült megvalósítani. Nagy áldozat volt. Megér sok kirándulást.
Pános rötyög rajtam. Mondja eddig, ha valahol máshol aludtunk, vittük a kispárnákat, később paplant is becsempésztem, ezután vagy a kandallót is visszük, vagy nem vagyok hajlandó szállodában aludni :D
Úgye megbocsájtjátok, hogy elvesztem...Bazsi jól megmosta a fejem. Még a hajam is levágta. :oops: :(
Mondta, hogy mindannyian zsörtölődtök...

Re: Általános 2011 dec. 20 17:20 #8801

Halihó!
Meg vagyok még csak ezer a bajom ,de azért olvaslak benneteket minden nap.
Honey éppen most csináljuk a mézes kalácsot a tőled kapott mézből!! Bízom benne, hogy ebben a rohanó világba mindenki tud egy kicsit lassítani majd a hét végén!!!
Ágit nagyon régen olvastam és hallani is régen hallottam felőle valamin elsiklottam ugye nincs vele semmi csak az olivát szüreteli.Most éppen az első vizsga időszakom közepén vagyok a felén már túl.Nagyon hiányzik Görögország így,hogy most 10év után nem voltunk egy űr maradt a lelkemben. :Thassos-fan:
Lassan lassan készüljetek az ünnepre,és vigyázzatok szeretteitekre. :karácsonyfa:

Re: Általános 2011 dec. 19 08:01 #8800

Mackópajtás,
amikor legelőször voltunk Thassoson, 2 hétre mentünk alapból. 7 napra béreltünk motort (a középső 7 napra). Sok mindent megnéztünk, de nem volt elég rá a 7 nap, hogy körbemenjünk a szigeten. Az idén sajnos csak 1 hétre mentünk, volt ismét robógónk, de a szigeten még most se értünk körbe :D Tulajdonképpen annyi mindent érdemes megnézni, látni. De ez persze mind egyéni. Ami engem érdekel, nem biztos, hogy Téged is. Mi pl az idén voltunk Limenasban az Archeológiai múzeumban is. Ez egy olyan program, amire biztos nem megy el mindenki.(pedig érdemes)...Lehet azt mondani valamire, hogy ezt vagy azt kötelező megnézni, elmenni , ha a szigeten jársz. De azok számára is paradicsomi hely, aki csak pihenni szeretne, meg strandolni, mert Skala Potamiában szuper a tengerpart is. Jó készülődést és jó böngészést a honlapon!
(Egy kicsit irigykedem, hogy Ti már ennyire konkrét terveket szövögettek a nyaralással kapcsolatosan :oops: )

Re: Általános 2011 dec. 18 22:42 #8799

Előre kérem, hogy ne egyétek le a fejem, ezt ,mint zöldfülű kérdezem. :oops:

Ha azt nézzük, hogy kirándulni és persze azért pihenni is megyek a szigetre, akkor mivel lehet eltölteni ezt a 2 hetet? Itt konkrétan a kirándulásokra gondolok, mert ugye akár végig lehet pihenni a tengerparton, de most kirándulás felfedezés szemszögéből nézve. 1 nap hajókirándulás a sziget körül, 1 nap az Ypsairo ,meg pár nap motorozás a szigeten, de ugye a sziget körbe majdnem 100km tehát azért 1 nap alatt meg lehet kerülni, még ha meg is állok a kis falvakban.

Hamm! Volt fejed, nincs fejed. :)

5* voltam a szigeten, de még idén is úgy jöttem el, hogy ezt kár volt kihagyni.
Valóban, 1 nap alatt körbe lehet motorozni a főutat, de minek? Számtalan öböl, van, amit az útról lehet, hogy nem is látsz. Azért vannak a szigeten a körúton kívül is látnivalók!
Szerintem böngészd az oldalt! Ajánlom ezeket:
Látnivalók Thassoson: www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=category&id=37&Itemid=76 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... &Itemid=76
Régészeti emlékek: www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=99:regeszeti-emlekek&catid=38:altalanos&Itemid=75 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... &Itemid=75
Élménybeszámolók: www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=category&id=48:thassos-i-elmenybeszamolok&Itemid=193&layout=default - www.thasos.hu/index.php?option=c ... ut=default
Ági blog (itt is van sok hasznos infó): www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=39&Itemid=65 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... &Itemid=65
Letöltések: www.thasos.hu/index.php?option=com_phocadownload&view=category&download=29:thassos-sziget-autval-motorral-gyalogosan-felderthet-partszakaszai&id=3:lersok&Itemid=176 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Itemid=176

Ha ezt mind átnézed, és továbbra sem tudsz kitalálni magadnak két hétre való programot, akkor ne menj a szigetre!
És ne gondold, hogy a 100 km kevés, mert a megállás nélküli körbeautózás sem kevés idő (szerpentin, hegyek völgyek), motorral meg még lassabb!

Szóval olvass, olvass, olvass! Majd: tervezz, tervezz, tervezz! És ha eljössz, akkor meglátod, hogy a tervekből mennyi minden kimaradt!

Re: Általános 2011 dec. 18 19:57 #8798

Thassos szigete egymaga elég egy kéthetes körutazáshoz ...

Előre kérem, hogy ne egyétek le a fejem, ezt ,mint zöldfülű kérdezem. :oops:

Ha azt nézzük, hogy kirándulni és persze azért pihenni is megyek a szigetre, akkor mivel lehet eltölteni ezt a 2 hetet? Itt konkrétan a kirándulásokra gondolok, mert ugye akár végig lehet pihenni a tengerparton, de most kirándulás felfedezés szemszögéből nézve. 1 nap hajókirándulás a sziget körül, 1 nap az Ypsairo ,meg pár nap motorozás a szigeten, de ugye a sziget körbe majdnem 100km tehát azért 1 nap alatt meg lehet kerülni, még ha meg is állok a kis falvakban.

Re: Általános 2011 dec. 18 11:21 #8797

A NASA űrfelvétele

Hóangyal

Békés karácsonyi készülődést!

Re: Általános 2011 dec. 15 08:44 #8790

Sziasztok!

Egyet kell értenem Magdikával, háromszor voltunk, persze mindíg a három gyerkőcünkkel és tényleg mindent megnéztünk, mégis megfogadtam, hogy kettesben a párommal vissza kell mennünk negyedszerre is, mert rengeteg dolog kimaradt (ahová a kicsikkel nem tudtunk menni). Alaphangon 10 nap Thassos.

Oldalmegjelenítési idő: 0.323 másodperc