Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2011 okt. 13 18:32 #8575

De ez nem függ össze a nyaralással :lol: :lol: :lol: :roll: ciao

Szavak embere az vagyok,de íródeák az sajnos nem.
Lehet hogy lusta vagyok,mert fogalmazni azt jól tudok. :(

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 okt. 13 13:53 #8574

Köszönöm Ági a tintahal receptet. Remélem jövő tavasszal találkozunk. Mond, Te ilyenkor pihensz? Tényleg, a turistáktól nagyon elfáradtak a falusiak és elegük van? Gondolom,hogy van azért olyan apartman ahova lelehet menni szilveszterezni.

Valamit meg szerettem volna kérdezni és ez a temetés. Tényleg ötévenként újra temetik a halottaikat, és miért? Az urnákat nem viszik haza, mint nálunk teszik?

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 okt. 13 11:06 #8573

........................
:D Ugye nem vagyok normális? :lol:

De ez nem függ össze a nyaralással :lol: :lol: :lol: :roll: ciao

Re: Általános 2011 okt. 13 11:02 #8572

Van születésnapos!

ANIKUSZ !

Boldog szülinapot!

Re: Általános 2011 okt. 13 11:01 #8571

Rövid beszámoló: Szép volt,jó volt! :örül:

Jó volt a szállás? Igen
Jó időtök volt? Igen
Milyen volt a tengerpart, a strand? Szuper
Voltatok kirándulni? Nanááááá

:D Ugye nem vagyok normális? :lol:

Re: Általános 2011 okt. 13 10:57 #8570

Szia!

Jó volt a szállás?
Jó időtök volt?
Milyen volt a tengerpart, a strand?
Voltatok kirándulni?

:Köszi:

Re: Általános 2011 okt. 13 08:56 #8569

Szia Robi! Elhiszem, hogy jó volt.

Re: Általános 2011 okt. 13 08:47 #8568

Re: Általános 2011 okt. 12 21:58 #8567

Kellemes szép napot Thassos.hu :lol: !

......................
Tőled elég lesz egy rövid is. :)
No persze nem olyan, hogy jó volt!

Igen Robi!
Legalább annyi mondatot kérünk, ahány napig nyaraltál !!! :lol:
Na jó, elég lesz a fele is... :lol:

Re: Általános 2011 okt. 12 21:36 #8566

Hurrá! :örül:
Isten hozott itthon! :vigyor:

Jöhet a beszámoló is!!! Tudod, van olyan topic, hogy Nyaralások más helyszíneken. :)
Tőled elég lesz egy rövid is. :)
No persze nem olyan, hogy jó volt!

Re: Általános 2011 okt. 12 17:57 #8564

Hurrá! :örül:
Isten hozott itthon! :vigyor:

Re: Általános 2011 okt. 12 16:51 #8563

Re: Általános 2011 okt. 07 11:14 #8552

...............
Keletre van Filippi, Nyugatra Krynidi, vagy Lydia: iszapfürdő- ???????????
Teljesen egymás mellett vannak.
Ott ahol ki van táblázva Filippi, oda nem fordulsz be, hanem még egy km-t haladsz. Majd nyugatra ki lesz táblázva: ???????????
.................................................

Vadásztam információra (emlékeztem, hogy valamikor láttam ilyen képeket a neten):
www.kairos-holidays.com/mud-bath.html - www.kairos-holidays.com/mud-bath.html
és
www.pilotherapia.gr/ - www.pilotherapia.gr/

Re: Általános 2011 okt. 07 09:21 #8551

Ehira-Kinyra között bányát említenek. Ez valós?

Igen!
Sőt akár most is megnyithatnák!
Kinira felett és a kolostor utáni partszakaszon voltak és lehetnének az arany és ezüst bányák.

Re: Általános 2011 okt. 07 09:19 #8550

Nagyon egyszerű.
Keletre van Filippi, Nyugatra Krynidi, vagy Lydia: iszapfürdő- ???????????
Teljesen egymás mellett vannak.
Ott ahol ki van táblázva Filippi, oda nem fordulsz be, hanem még egy km-t haladsz. Majd nyugatra ki lesz táblázva: ???????????
Elég butaság, hogy sem angolul, sem más nyelven nem jelzi tábla.
Csak görögül egy egyszerű tábla.
Ott kb 2 km-t haladsz és ott vagy.
6 Eurós belépőt kérnek.
Először egyet tusolsz. Majd a lépcsőn kötélről húzod be magad hason. Megpróbálsz úszni. Csak a szemed és a füled hagyod szabadon. Ráfekszel a sárra és napozol. Jót tesz, ha sikerül magadra szárítani. Kb 1 órát lehetsz bent. Nem ellenőrzi senki, de ez az ajánlott orvosilag. Majd egy szórt fejes gyógyfürdős tusolás. Majd vízmasszázsos tusolás.
Meztelen vagy. Külön van női és férfi oldal. Semmi szert nem szabad használni a tusoláshoz.
A hajad egy hétig nem szabad utána megmosni. A tested sem vagy két napig.
Csoda bőröd és selymes hajad lesz.
Azon gondolkozom, hogy jövőre ráveszem az irodát tegyünk ilyen kirándulást.
Filippivel összekapcsolva. Filippit idegenvezetés nélkül, mert az megdrágítaná.
A jeeptúra után felüdülés lenne!

Re: Általános 2011 okt. 06 13:42 #8544

Szia , Ági ! Áruld el kérlek,hogyan lehet eljutni Philippi romtól az iszapfürdőbe? Mesélted,hogy sok nemesfém-bánya volt. Azóta utána olvastam Ehira-Kinyra között bányát említenek. Ez valós?

Re: Általános 2011 okt. 05 16:53 #8542

Jó érzés ilyet olvasni! :)

Verus,
csak most néztem fel a honlapra és látom a hozzám intézett kérdésedet. De már azt is látom, hogy tárgytalan. Az idén nem írtunk beszámolót csak az Ypsariós kirándulásról. A Te beszámolód viszont megmelengette a lelkemet és csodásan szép emlékeket idézett fel.

Re: Általános 2011 okt. 05 09:52 #8541

Verus,
csak most néztem fel a honlapra és látom a hozzám intézett kérdésedet. De már azt is látom, hogy tárgytalan. Az idén nem írtunk beszámolót csak az Ypsariós kirándulásról. A Te beszámolód viszont megmelengette a lelkemet és csodásan szép emlékeket idézett fel.

Re: Általános 2011 okt. 03 15:37 #8525

Honey! a 2009-est olvastam, nagyon tetszett. Azt külön sajnálom, hogy a Paradise beach-et csak fentről néztük meg Te pedig egy egész más nézetből örökítetted meg, mint a megszokott. Nem mintha az csúnya volna!Segítenél megtalálni az írásodat? (Na igen , az Ypsario-ezt meg alulról nézegettük. Csak úgy , mint Kefalonián az Aenos hegyet!) Szörnyű vagyok, mi ? Mindig csak a tenger...:)))
Végre megtaláltam az Ypsarios leírásodat! Most olvasom :)

Szia Verus!

Úgy örülök, hogy jelentkeztél! Annak is, hogy tetszett Parga. Más, mint Thassos, de nem kevésbé gyönyörű. Reméltem, hogy az elküldött kis doksi jó szolgálatot fog tenni. Mi augusztusban Thassoson nyaraltunk. Sajnos, csak egy hetet, de nem elégedetlenkedek, mert tavasszal még nem is reménykedtem abban, hogy eljutunk egyáltalán valahová. Nagyon jó volt, még az Ypsariót is meghódítottuk gyalogosan. Olvasd el a leírást róla itt a honlapon, ha van egy kis időd. Sőt, szívesen olvasnánk a pargai élményeidet is egy kicsit bővebben.

Re: Általános 2011 okt. 03 15:19 #8524

Ó, köszönöm :) :D Az volt! Képzeld, mikor megérkeztünk, annyira fura volt a gyerekek nélkül, hogy még bőgtem is ...
De ez elmúlt hamar, amikor felhívtam őket telefonon! Pedig már felnőttek, de eddig mindig velünk voltak!

Biztosan furcsa, de azért jó volt ez így, ugye?

Hű, de még mennyire! Ez olyan második nászút volt... :wink: ..az ismerőseink is ezt mondták :)

Re: Általános 2011 okt. 03 10:13 #8523

Ó, köszönöm :) :D Az volt! Képzeld, mikor megérkeztünk, annyira fura volt a gyerekek nélkül, hogy még bőgtem is ...
De ez elmúlt hamar, amikor felhívtam őket telefonon! Pedig már felnőttek, de eddig mindig velünk voltak!

Biztosan furcsa, de azért jó volt ez így, ugye?

Re: Általános 2011 okt. 03 06:02 #8520

Á, a megbetegedés szélén állok. Itthon olyan ruha halmaz van elővéve a szekrényből, hogy átláthatatlan hogy helyezem vissza. a befőzések is várnak. Az idei különlegességem a szőlős mézes lett. Tegnap éjfélkor hagytam abba a bográcsozását. egy ládával tettem el. Úgyhogy a jövő évi Thassos találkozón e finomsággal rukkolok majd ki nektek. Meg a paradicsomos vackorral! A receptet Imi bácsitól kaptam szeged melletti kis faluból. A körte az Ypsárióról lett szedve!
Fügét az idén nem volt időm szedni. A szeder szörp meg a száraz idő miatt maradt el.
A kiwi termés lesz jó. azt mint egy 10 nap után szeretnénk leszedni.
A szölő édes. Pános megkezdte a szüretét.
Pános abba hagyta a munkát, de ő meg a kertekbe próbálkozna rendet tenni, amihez a segítségem várja.
Az olíva? A két minikertben amit Pános metszett, egy szem termés nincs.
A papa másik két kertjében, amiből az egyik 5 hektár, ott itt ott van. No, nem a metszés tehetett róla! Volt virágzáskor valami betegség, és mi nem permeteztünk. Novemberben látunk majd az olívázásnak. Csak ketten Pánossal, mert a papáék tavaly ősztől rokkantosították magukat. Sóban eltett aszalt olíva bogyót szeretnék majd eltenni többet mint tavaly. Az volt a kísérleti év. Az idén jobban próbáltam volna felkészülni. Otthon láttam káposzta savanyító hordót. Kerámiát. Hozattam egyet a tesómmal.
Itt vettük jobban szemügyre miféle dolgot készítenek otthon. Sza..t... :( Durva szemcsés az agyag. Belül ki van mázolva lakk réteggel. Fényessel. Ez ólom tartalmú. Otthon káposzta savanyításra árulják. Azt nem teszik hozzá, hogy a sav megmarja a mázat és ólom tartalom megy a terménybe. Azon még gondolkozom, hogy legalább a kész olívabogyót tárolásra bele tegyem-e. tartok tőle, hogy a sótartalom is megmarja a szigetelő réteget...Régen aludttejjel tömítették az agyagedények pórusait.

Meg az idén új program kidolgozásokat kell tennem a szállásoknál. A pihi tehát ....Nem még mindig nem.
Minden utolsó hónapi levél még itt van tárba, hogy egyenként most válaszoljak...Kilátástalan a helyzet..

Re: Általános 2011 okt. 02 15:25 #8516

Re: Általános 2011 okt. 01 18:53 #8511

Na azért ezt valamikor írd le kérlek, szívesen olvasnék róla! :)

ok.Megpróbálkozom vele, csak nem tudom, hogy melyik részbe írjam. A beszámolók közé?

Miért is ne!? Nagy élmény lehetett ! :lol:

ok. de megvárom míg rossz lesz az idő, mert most még rengeteg dolog van odakint. Ja, és olvastam a beszámolódat, nagy élmény lehetett, mert így olvasva is nekem nagyon tetszett.

Re: Általános 2011 szept. 29 10:17 #8504

Ez pont így van!
Ha belegondoltok, az egész oldal egy nagy élménybeszámoló. Ypsarió megközelítése, szirének medencéjének megtalálási módja, márványpartok, ..... Ez mind-mind valakinek az élménybeszámolója, vagy abból lett megírva. Aki ide téved, az lehet, hogy nem tudja, de ez így van.
Én pl. az útikönyveken kívül mindig átnézem a szaktopikokat és személyes élménybeszámolókat keresek minden új helyről. Az útikönyv az egy jó alap, de a nem író által készített leírások nekem sokszor többet mondanak....

Én is Balázs kinyomtatott beszámolójával keresgéltem a szigeten,nagyon hasznos volt,enélkül nem találtam volna meg jóformán semmit :lol:

Oldalmegjelenítési idő: 0.262 másodperc