Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2011 szept. 09 19:23 #8419

3 napja de nagy itt a csönd!
A tűzesetek miatt nem tudtok szóhoz jutni?

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 szept. 06 06:29 #8417

Én is elgondolkoztam, hogy hogy juthatott ilyen eszébe a gyereknek. Az én pszihologiám az volt, hogy lehet, hogy gyermek kora óta kísérte a téma. Azt gondolom, hogy esetleg családi beszélgetések során évente felmerülhetett a régi eset felidézése, mikor az éves nyári tüzeket látták a médiából. És most bekattant nála, hogy ő is kipróbálja.
Egy érdekes a rendőrségen. Mindent azonnal bevallott. Ő volt mindig aki értesítette az összes tűzoltót a tűzről. Az első pillanattól gyanakodtak rá. Viszont bár bevallotta még a verés előtt, azt is hozzátette, hogy miért csak őt kapják el, hisz galeriben voltak. És mondott feddhetetlen neveket is. A rendőrség arra gondolt, hogy valami összetűzése lehetett azon személyekkel. 2 napra szabadon engedték. Valaki a faluból felhívta a rendőröket, hogy miért engedték szabadon. Attól tartva, hogy a falu fel kel ellene és tényleg kinyírja. A válasz a törvény részéről az, hogy 10 év alatti büntetés esetén a végső bírósági tárgyalásig óvadék ellenében szabadlábon lehet. Az óvadékot a családja letette és szabadon kószál az egyén. Ami még kiderült a bevádolt egyéb neveknél, hogy talán hasis ültetvények eltüntetése is cél volt. És hogy nem minden tüzet ő tett esetleg. A rendőrség tehát nagy nyomozásban van, arra várnak ki mit súg be.

Egy nagyon nagyon jó hír viszont.
Van két éve egy szervezet, aki felé pénzeket adtunk be, hogy működni tudjanak. Ők helyezik e téltől működésbe egy olyan webkamerát, ami a tűzoltók és a rendőrség számára lesz majd látható. A hegyes és erdős területet ellenőrzi majd és automata riasztást ad feléjük, ha valahol tűz van, vagy sittet öntenek le.
Csak nehogy úgy járjunk mint Krétán Prevelin. Ott is nagy volt az öröm mikor az főnix pálma óázisban kiépítettek egy olyan locsoló berendezést, ami automata kinyílik, ha tűzet észlel. Ki lett építve, de működésbe nem hozták soha.
A sok negativ tapasztalat adja, hogy pesszimistán álljak a témához.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 szept. 05 15:54 #8416

Ma egy kicsit megint foglalkoztam a beszámolóval, sőt a képeket is kiválogattam.
Íme: www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=418:balazsh-2011-es-beszamoloja&catid=48:thassos-i-elmenybeszamolok&Itemid=193 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Itemid=193

Nagyon jók a képek. Még a szivárványt is észrevettem.

Re: Általános 2011 szept. 05 15:35 #8415

Re: Általános 2011 szept. 04 16:07 #8414

Mi többször jártunk Hepih-éknél a boltban (ez volt a legközelebb), de az egyik reggel olyan lekezelő volt a csaj, hogy onnantól kezdve be sem tettem a lábam hozzájuk.

Ha kellett, mi is hozzájuk mentünk, sőt a gyerekeket is elküldtem néha, ha csak kenyér kellett.
De ritka bunkó volt a nő, a Gergő is panaszkodott egyszer.... Amikor lehetett mi is kerültük, bár mi könnyebb helyzetben voltunk, mert csak bepattantunk a kocsiba és ....

Egyébként erről beszélünk:

Szombat éjjeltől hétfő délutánig rettegésben volt a sziget minden lakója. 5 tüzet oltottak el a tűzoltók és a falunk lakói. Minden éjjel szólt a falu harangja, hogy valahol tűz van. Mire a tűzoltók odaértek, Potámia, Panagia lakói már csákánnyal, kapával, lapáttal 100-ával ott voltak, hogy megfékezzék a szemmel láthatólag szándékos tüzet. Szerencsére 2-3 órás kemény munkával, a repülők, tűzoltók és a helyi erőkkel ez sikerült. Hétfőn délután csípték el az elmebeteg tettest. Raxanidis,- HEPIH SUPER MARKETT- fia, Laskari, egy 34 éves két kisgyermekes családapa tette. Emlékeztek, hogy jellemeztem őket, mindig amikor a Hepih super markettet kellett ajánlanom bevásárlásra... Az egész család elmebeteg. A családfő Raxanidis úr- nak köszönhető a 1985 -ös évi nagy szigettűz. És most megint az ő familiája...Laskari előzetes letartoztatásban van. Mivel indokolta az 5 tűzgyújtást??? Nem vette fel a dimos mezőőrnek. És most látni akarta, hogy fut a falu. Platanaka az egykori görögestes hegyoldal, Sklimouri, a falunk északi csücske feletti erdőség, a Platanos öble feletti még épp erdőség, a Panagia mögötti Limenas felé huzódó völgy állt veszélyben a mániákosunktól. Volt, aki véleménye az volt, hogy az utolsó tűznél be kellett volna taszítani a tüze közepébe. A méhész, akinek már másodjára volt veszélyben állománya, ő csípte fülön. az első tüze óta ott aludt a hegyen őrködve a területet. Látta a második tűzgyújtást, riasztotta a falut. A beteg egyén motorjával haladt volna a hegyen fentebb, hogy másik tüzet is gyújtson.
A baj, hogy mindannyian azt mondjuk, hogy a tettes beteg. Vajon hány év múlva szabadul, ha lecsukják??? Egész nyáron két esőnk volt. Június 25. körül volt az utolsó egy órás jégeső, ill. Aug első szakaszában lehetett még egy rövid éjszakai eső. Mindenhol száraz avar. Fenyőtoboz. Minden oda lehetett volna. És gyanítom, hogy egy két év után a Raxanidis familia újból együtt....

Re: Általános 2011 szept. 04 10:32 #8413

A tűzről a címoldalon, az Ypsariós cikkhez írott hozzászólásában van szó. Mi többször jártunk Hepih-éknél a boltban (ez volt a legközelebb), de az egyik reggel olyan lekezelő volt a csaj, hogy onnantól kezdve be sem tettem a lábam hozzájuk. Legjobban az fájt, hogy az előttem kiszolgált angol pasast meg annyira ajnározta, hogy az már több, mint feltűnő volt. :-( Inkább Kedves Máriáékhoz mentünk. Igaz, kisebb a bolt, de legalább korán kinyitottak és későig nyitva is voltak. E mellett minden szükséges dolgot kapni náluk is)

Re: Általános 2011 szept. 03 16:11 #8411

én is olvastam.Sajnos nálunk is elég sok elmebeteg szaladgál.

Re: Általános 2011 szept. 03 12:59 #8409

Megtaláltam! Ez szörnyű!

Re: Általános 2011 szept. 03 12:54 #8408

Olvastátok Ági kommentjét a tűzről? Elképesztő! Nem hiába vannak a szigeten több helyen is a tűzoltók megfigyelő állásban.

Hol van???

Re: Általános 2011 szept. 03 11:53 #8407

Olvastátok Ági kommentjét a tűzről? Elképesztő! Nem hiába vannak a szigeten több helyen is a tűzoltók megfigyelő állásban.

Re: Általános 2011 szept. 02 11:48 #8402

Én is jó utat kívánok. Kiscsillagék meg mindjárt indulnak haza (holnap). Írtam neki sms-t, de nem reagált, szerintem meg sem kapta. Így nem tudom, hogy mi van velük.

Re: Általános 2011 szept. 02 11:35 #8400

Viszem! Viszem. Mindenkiét.

Jó utat Zsuzsa, bár lehet, hogy ezt már nem olvasod.
Az én szívem is fáj, mert tavaly ilyenkor ott voltunk.

Re: Általános 2011 szept. 01 17:05 #8399

Viszem! Viszem. Mindenkiét.

Re: Általános 2011 szept. 01 16:55 #8398

Holnap indukunk!!!!Készülj Thassos!

Vidd magaddal az én vágyamat is!!!

Jó utat, és hazatérés után csillapíthatatlan vágyat a visszatérésre! :lol:

Re: Általános 2011 szept. 01 15:25 #8397

Holnap indukunk!!!!Készülj Thassos!

Re: Általános 2011 aug. 31 10:52 #8390

Gratulálok Balázs! Sok szép élménnyel gazdagodj a víz alatt.

Re: Általános 2011 aug. 30 14:37 #8389

Re: Általános 2011 aug. 30 13:17 #8388

Köszönöm, köszönjük a gratulációkat!
Hogy hol fogom használni? Az főleg anyagi kérdés lesz. De pl. Thassoson is bérelhetünk cuccot és merülhetünk már, meg bárhol, ahol elfogadják a PADI búvárigazolványát. Rengeteg búvártúrát szerveznek, mindenfelé, szinte minden tengerparti nyaralóhelyen.
Magyarországon igazából ha gyakorolni akarunk, akkor a gyékényesi tóban lehet merülni, esetleg Dorogon is, de ott rosszabbak a látási viszonyok.
Cél egyszer (többször) mindenképpen a Vörös-tenger lesz.
Sajnos, ami a búváravatáson elhangzott, az nálunk nem állja meg a helyét: A búvárkodásban a pénz és az idő nem lehet akadály.
Lassan töltődnek fel a képek, ha meglesz, akkor belinkelem, hogy hol lehet megnézni. Bár igazából a fénykép azoknak mond sokat, akik ott voltak......

Re: Általános 2011 aug. 30 10:56 #8387

Balázs én is gratulálok!
Legyen minél több szép víz alatti élményben részed!

<!-- ia0 -->búvár.jpg<!-- ia0 -->

Re: Általános 2011 aug. 29 21:13 #8386

Gratulálok Balázs!

Re: Általános 2011 aug. 29 20:20 #8385

Gratulálok Balázs! Ez igen. Igazán sokoldalú vagy! Mikor és hol tervezed kamatoztatni a tudásod? Ja...és jók voltunk! :D

Re: Általános 2011 aug. 29 20:16 #8383

Megjöttünk!
Jó volt, szép volt, fáradtak vagyunk! Ja, és vizsgázott búvárok is vagyunk!
Hamarosan jelentkezem! :)

Re: Általános 2011 aug. 23 23:00 #8365

.................
Ott nincs net, tehát nem látlak benneteket!
Jók legyetek!

Re: Általános 2011 aug. 23 22:53 #8364

Utólag is, boldog szülinapot a csak olvasó jozsinak!
Most szólok, hogy holnap már lehet nem leszek. Csütörtök hajnalban (2 óra) indulok Horvátországba - Kaprije szigetre búvárvizsgára! Van még addig pár elintéznivalóm.
Jók legyetek!

A buvárvizsgát ha letetted akkor sikerüljön Neked is ez! www.youtube.com/watch_popup?v=WK2LpUoqX6A&amp;amp;amp;vq=medium - www.youtube.com/watch_popup?v=WK ... ;vq=medium

Re: Általános 2011 aug. 23 21:17 #8363

Utólag is, boldog szülinapot a csak olvasó jozsinak!
Most szólok, hogy holnap már lehet nem leszek. Csütörtök hajnalban (2 óra) indulok Horvátországba - Kaprije szigetre búvárvizsgára! Van még addig pár elintéznivalóm.
Jók legyetek!

Oldalmegjelenítési idő: 0.201 másodperc