Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2012 febr. 14 12:49 #9163

Hm... Kölyökknek születésnapja van - de nem hiszem, hogy benéz ide.
Mindenesetre Isten éltesse!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2012 febr. 14 12:47 #9162

........ bár erre felé szállóige, mely szerint 40 felett mindennap ajándék.............

Hm.... nem teszik ezt nagyon koránra? Ráér ezt mondani néhány tíz évvel később... :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2012 febr. 14 11:04 #9161

Akkor én a legszebb koromban vagyok, bár erre felé szállóige, mely szerint 40 felett mindennap ajándék.Ha belegondolunk igen, ajándék, ha a családod melletted van, ha a barátaidra számíthatsz. Ha van munkád és még mindig vannak álmaid, akkor boldog ember vagy, én az vagyok. Nehézségek az élet bármely szakaszában vannak, és számít, hogyan éljük meg a gondokat.Szerencsés ember vagyok, mert az én párom pesszimista emberből átváltoztatott optimistává. Neki is megköszöntem már, hisz nem elég csak az, ha azt gondoljuk érzi a másik a hálánkat, szeretetünket, ki is kell mondani - KÖSZÖNÖM ÉS SZERETLEK!!!!!

Re: Általános 2012 febr. 13 20:06 #9160

Sziasztok fénykorban levők!
Kikhez szólok?
35, 36, 37, 38, 39, 40 évesek!
Tudjátok, hogy az életetek legszebb évei ezek?
Miért?
Már tudod mi az amit szeretnél.
Már kezd kialakulni egy szép család, amit te alapítottál.
Munkában, már van olyan is amit gyakorolsz, mit nem a kötelező miatt teszel, hanem, mert az vagy!
Kisebb pofonok már értek, de a heggek még nagyobb erőt adtak, hogy a csúcsra érj.
S már elérhetőnek érzed a csúcsot!
S, mit neked, ha a lépcsőn vissza is kell nézni.
Erős vagy, szép vagy, egészséges vagy.
Már vannak emlékeid, de még nem emlékezel.
A homokórád még csak hetekben csordogál.
Álmodsz, bátran, merészen, és érzed a teljesítés sikerét tiszta, biztos szorítású markodban.
Mit felejtettem ki?
Aki most éli ezeket a napokat írja meg.

Bazsi! Sok boldog születésnapot kívánok!
Az elő estén már túl vagy.
Innen tartozom feléd, felétek egy recepttel. Itthon is eltudjátok készíteni majd. Gyors étel, és az egyszerű nyaaralói konyha is megfelel hozzá!
A fő napon is.
Ma dolgoztál, tanultál.
Ha tudsz, a családdal légy innen kezdve. Ha meg dolgozol, akkor azt ünnepeld, hogy erős teljében tudod ezt tenni! Az is ünnep.

Az ünnepet ne csak úgy képzeljük, hogy ünneplő ruha és terülj asztal. Egy érzés egy gondolat is lehet ünnepi.

Tehát, kik a fénykorban vagytok, ünnepeljétek úgy a születésnapotok, mint a karácsonyt, az új évet és a húsvétot!!!

Re: Általános 2012 febr. 13 07:47 #9159

Köszönöm szépen mindenkinek a köszöntést!
Megjöttünk a Dionysos-ból.
Azt ettem, amit utoljára Thassoson - Garides Saganaki (rákfarok, paradicsomos fetás szószban).
A különbség az volt, hogy itthon tisztított rákfarok volt, kint meg egész rákok.

De a kintit könnyen meg tudtad enni? Úgy értem, hogy neked kellett széttörni kézzel? Szerintem azért volt itthon csak rákfarok, mert az fagyasztott garnéla lehetett. Bár én még csak néhányszor ettem kint Görögországban rákot és azt is Gergő tányérjáról loptam el. :oops:
Rendelni még nem rendeltem tavernában soha.

Re: Általános 2012 febr. 12 21:45 #9158

Köszönöm szépen mindenkinek a köszöntést!
Megjöttünk a Dionysos-ból.
Azt ettem, amit utoljára Thassoson - Garides Saganaki (rákfarok, paradicsomos fetás szószban).
A különbség az volt, hogy itthon tisztított rákfarok volt, kint meg egész rákok.

Re: Általános 2012 febr. 12 11:10 #9157

Balázs, megnyugodtam!
Immár akkor időben is megköszöntelek:
Boldog szülinapot!!!!

Re: Általános 2012 febr. 12 10:27 #9156

Balázs! Ez a nap is eljött!

Re: Általános 2012 febr. 12 09:59 #9155

B A L Á Z S !

Isten éltessen! egészségben, boldogságban, gazdagságban, szeretetben!

... ..

Re: Általános 2012 febr. 12 09:54 #9154

....................... És azt tudjátok mesélni aztán szeretek!
.........................................................

Tudjuk ! :lol: :lol: :lol:

Re: Általános 2012 febr. 12 07:18 #9153

Bazsi és Pamag reagációja a tegnapi köszöntömre.
Ági öregíteni akar engem. Pedig szemtelenül fiatal vagyok.

2012. február 11. 17:33 Ónodi Ágnes írta, <agnes@thasos.hu>:

Melyik naptárt vegyem?
ÁGI NAPTÁR-t!!!!
És az ünnep három napig tart egy végbe

MIT JELENT EZ ?
A HÁRMAS SZÁMOT ILLETŐLEG:

- A Thermosphoriak ünnepe Athénben és Lakoniában 3 napig tart.

Roscher: i. m. 32. p.

- A görögöknél szokás volt a temetkezési szertartás végeztével 3-szor nevén szólítani a halottat, s 3-szor hangoztatták: „élj boldogul”.

Fustel de C.: i. m. 9. p.

- A házassági szertartás 3 cselekvényből állott: az első az atyának a tűzhelye előtt ment végbe, a második az atyai háztól a férj tűzhelyéhez való menetből állott, a harmadik a férj tűzhelye előtt játszódott le.

Uo. 52. p.

- Az imák bevégeztével a házaspár kalácsot, kenyeret és gyümölcsöt, tehát 3 félét osztott meg.

Uo. 54. p.

- Minden görögnek, ha valami régi családhoz tartozott, 3 neve volt: a saját neve, az atyjáé és az egész gensé.

Uo. 151. p.

- Athénben törvény volt, mely nem engedte, hogy a szószékre oly szónok lépjen fel, aki már 3-szor javasolt a népnek a törvénnyel ellenkező határozatot.

Uo. 504. p.

- A nép a törvény megváltoztatására 3-szor gyűlt össze és csak 3-adszorra szavazott.

Uo. 505. p.

- Az általános gyűlésen a polgárnak 3-szor havonként jelen kellett lennie.

Uo. 506. p.

- Istenképükben is gyakorta szerepel a 3-as.

- Az istenek közül Hermésznek mellékneve Triszmegisztosz: a 3-szor nagy; Pallasz Athéné mellékneve pedig Tritogeneia: a harmadik napon született. Kronosznak 3 fia van: Zeusz, Poszeidón és Hádész, akik egymás közt fölosztják a világ uralmát. 3 a Moirák, az Erinnüszök, a Khariszok, a Gorgók és eredetileg a Múzsák száma.

A Moirákat (Párkákat) vö. a skandináv mitológiában a 3 Norná-val: Urd (= a volt), Werdandi (azaz a most lefolyó, a jelen) és Skuld (a keletkezendő, a leendő). Grimm: Deutsche Mythologie. 1875. I. 335. p.

- 3 az alvilági bírók száma is. Erisz almájáért 3 istennő versenyez.

Homeros Iliasa. 195. p.

- Igen érdekesek a 2 ősi eposznak, az Iliásznak és Odüsszeiának 3-as számai:

- Agamemnón pajzsán 3 sárkány, ezüst karöltőjén pedig egy háromfejű sárkány van.

Homeros Iliasa. 195. p.

- Az alvilági Kerberosznak is 3 feje van. Odüsszeusz bajba jutva, 3-szor kiált, míg végre Meneláosz meghallja és segítségére siet.

Uo. 207. p.

- Achilles Hektort 3-szor kergeti Trója körül, amikor 4-edszer futnak, Zeusz mérlegét kezébe veszi és Hektor sorsa lebillen:

Uo. 413. p.

- Achilles Hektor holttestével szekerén 3-szor kerüli meg Patroklosz tetemét.

Uo. 448. p.

- Az Odüsszeiában ezek a kitételek szerepelnek:

- „3-szor boldog fenséges anyád, atyád,… 3-szor boldog testvéreid”.

Odysseia. 97. p.

- „boldog apád háromszor, anyád is boldog, az úrnő,
és testvéreid is háromszor…”

Homérosz: Odüsszeia. VI. 154—155. p. Devecseri Gábor fordítása.

- A Földre, Égboltra és a Sztüx vizére esküsznek az istenek így az Odüsszeiában, mint az Iliászban.

Homeros Odysseiája. 83. p.

- A 3-as eskü a későbbi korban is előfordul, így esküdtek Zeusz, Poszeidón, Demeter nevére, vagy Zeusz, Poszeidón és Athéné nevére.

Homeros Odysseiája. A 84. laphoz lásd a fordító jegyzetét uo. 378. p.

- Odüsszeusz beszéli hadészi útjáról:
„3-szor nyujtám kezeimet megölelni anyámat, 3-szor kisuhant kezemből, akárcsak az árnyék.”

Homeros Odysseiája. 171. p.

-Háromszor nekiindultam, vágyódva erősen,
háromszor surrant ki kezemből, mintha csak árnyék
s álom volna…”

Homérosz: Odüsszeia. XI. 206—208. Devecseri Gábor fordítása.

- A Kharübdisz naponkint 3-szor szíja be a vizeket s 3-szor ereszti ki.

Uo. 187. p.

- Pénelopé 3 éven át kibontja éjjel, amit nappal szőtt, a 4-ik évben egy rabnője elárulja.

Uo. 361. p.

És mivel az idei év 3+1-el kezdődött, zárjuk egy olyan 3-as számmal, amit minden magyarnak illik ismerni:

Magyarország térképe régen az emberi agyat mutatta, Tri-a-non (három a nem test-lélek-szellem szintjén nem)) óta a tobozmirigyet, vagyis a harmadik szemet ábrázolja. Az agyról mindent lehántottak, csak a legértékesebb része, a tobozmirigy (harmadik szem) maradt meg. Ez azt jelenti, hogy a harmadik szem revitalizálásával (újraélesztésével) - mivel az őseink jól tudták használni a harmadik szemüket - újraéleszthetjük Magyarországot. Magyarország alatt a teljes eredeti Magyarország értendő. A harmadik szem újraélesztésére megvannak a megfelelő technikák, amihez megfelelő lelki érettség is szükséges.

Aj, Bazsi! És Pamag!

Azt tudjátok e, hogy a történelem és az irodalom tanáraimnak a kedvence voltam.
Soha nem jártam ez miatt az óráikra. Mindig a családi és magánügyeik intézésére küldtek, mondván, hogy én mindig a legjobb vagyok náluk.
Még tétel íráskor sem voltam jelen náluk. A döbbenetük csak akkor volt, mikor vizsga idején közöltem velük:
Csak ezt.... a tételt ismerem. Legyenek szívesek besegíteni annak kihúzásában, ha örülni szeretnének végeredményemnek is.
Nem tudtak segíteni. A végén mégis 5-re vizsgáztam!

Hiába, a magyar népmeséknek legendájuk van. És azt tudjátok mesélni aztán szeretek!
TEHÁT MÁSODSZORRA IS EGYSZER BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK! :wink:

Re: Általános 2012 febr. 11 22:28 #9152

Hűha! Tényleg szülinapja volt Balázsnak? Ajajj! Akkor erről lemaradtam (-tunk)!
Utólag is Sok Boldog Szülinapot Balázs!!!!

Nem! Csak Ági öregíteni akar! :D
Viszont figyeljétek a fórum alját, mert nem sokat tévedett. :)

Re: Általános 2012 febr. 11 21:33 #9151

Hűha! Tényleg szülinapja volt Balázsnak? Ajajj! Akkor erről lemaradtam (-tunk)!
Utólag is Sok Boldog Szülinapot Balázs!!!!

Re: Általános 2012 febr. 11 19:48 #9150

Most is esik szépen :)

Re: Általános 2012 febr. 11 07:46 #9149

Sok boldog szülinapot kívánok Bazsinak!
Névnapodon havaztál, de hogy a szülinapodon is???!!!!

Re: Általános 2012 febr. 10 10:46 #9148

Én az alábbiak szerint számoltam, a mi repjegy árakkal.

Április 10-17. 7 éjszakára, kb. 2500 km. 7 literes fogyasztással, 4 főre, 300 Ft-os EUR-ral

Repülő Autó
Útiköltség 82 000 79 000
Matrica 0 12 000
Komp 17 000 17 000
Autóbérlés 67 000 0
Szállás 84 000 84 000
Összesen 250 000 192 000
plusz kaja, költőpénz
Kaját autóval itthonról is tudok vinni, viszont repülővel nem.

Re: Általános 2012 febr. 10 09:33 #9147

ÉN IS SZÁMOLNI SZERETTEM VOLNA. HÍVLAK MAJD OTTHON. MA VAN A HARALAMBOS PANIGIRI, ÉS ROHANOK, HÁTHA ODAÉREK MÉG. MOST JUTOTT ESZEMBE..... PO.. EZEKKEL A NAPOKKAL MINDIG GONDOM VAN.

Re: Általános 2012 febr. 10 08:37 #9146

Ági, és többiek!

Osztottunk, szoroztunk, elég sok lenne repülővel, illetve a kompok sem úgy járnak, stb.
Viszont annyira felcsigáztál bennünket, úgy döntöttünk kimennék autóval. Négyőnknek így olcsóbb, mint repülő+autó bérlés.
Úgy gondoltuk, hogy április 10-én (9-én este indulnánk) kedden mennénk, és szombaton jönnénk haza, vagy ha túl jól érezzük magunkat, akkor még lehet maradunk egy-két éjszakát.
Bízom benne, hogy sikerül másoknak is, és akkor olcsóbban lehetne szállást találni.

Akkor április 10-én Thasoson????

Szép napot mindenkinek

Re: Általános 2012 febr. 09 15:08 #9145

Várom, hogy felém is jelezzétek, hogy vettetek e repülőjegyet!!!!
Anna, Kata, egyelőre csak rólatok tudok, hogy hajlotok a gondolatra. Ha meg van a jegy, szóljatok. A szenzációs program napokat végig gondoltam. Mindennapra. Amint van egy szusszanásnyi nyugodt órám, leírom a Már a Bazsi számára megtervezettprogramot, hogy lélekben is felkészüljetek.
Emlékeztek a dátum 10-17.04.2012.
Ha már vagyunk legalább 3- apartman, akkor letudok kérni egy apartman lakást
40- 45 Euró/apartman/ 4 fő 25 Euró/stúdió/2 fő árban.
Kell az éjszakai fűtés, ezért alább nem tudjuk vinni.

Kata, Emőt is hívd már. Én tegnap többször próbáltam, mert ők is gondolkoztak. De délután 6-ig nem vették fel utána meg elfelejtettem csörögni... így meglenne veletek, Annáékkal, Emőék és ti és ugye Bazsiék 4 lakás.

No, várom van-e jegyetek.

Re: Általános 2012 febr. 09 08:42 #9142

FIGYELEM!

Szuper ajánlatot találtam a WIZZAIR oldalán. Ismét van BP - Thassaloniki járatuk.
Húsvéti időszakba jelenlegi foglalással 5990 Ft egy jegy egy útra. De vannak napok,mikor csak 3990 és van olyan is, amikor 300, igen háromszáz.
Tegnap találtam, és erősen gondolkozom, egy április 14-17 közti rövid görög húsvétolásban.
Négyünknek 17000 Ft lenne az út oda-vissza (Wizz Xclusive Club tagsággal).
Ahogy kalkuláltam 120-130 eFt-ból autóbérléssel, szállással, kajával, ... mindennel együtt ki tudunk jönni 4-en. Ebben nincs benne a repülő, mert az nekünk ingyen van, hála a WIZZAIR hitelkártya aktív használatának. Még egy kérdés van, hogy van-e komp, amivel korán vissza tudunk jönni a szárazföldre, hogy legkésőbb 8:30-ra a reptéren lehessünk.

Ha valaki esetleg menne annak tudok segíteni a foglalási díj mentes vásárlásban (WIZZ Hitelkártya)! De sajnos, ha én nem utazok, akkor csak a clubtagság nélküli árral tud foglalni. Viszont ha több jegy kell valakinek, akkor lehet, hogy érdemesebb +1 jegyet foglalni, mert nagyobb a kedvezmény összege, mint az egy kedvezményes jegy. (3 főnek a jegy 3*5.990=17.970, míg ha én is utazom, akkor 4*3990=15.960) :)
<!-- ia0 -->wizzair.jpg<!-- ia0 -->

Balázs ha gondolkodol egy csoportosba mi is benne lennénk,!4-en 3 felnőtt és 1gyerek !!! menjünk!!!!!

Re: Általános 2012 febr. 08 09:46 #9136

Akik jelezték felém, hogy résztvennének,egy ebben a rendkívüli üdülési időpontban, már jeleztem én is személyesen feléjük.
De lehet, hogy mások is gondolkoznak egy ilyen nyaraláson. Várom hát hátha valakik még csatlakoznak kis csapatunkhoz.
Kidolgoztuk a 2012-es évi program napokat. Jó lenne, ha egy dátumra irányítódnánk. Mivel Bazsi volt a kezdő dátum, hozzá igazodnék. Ha egy kis busznyi társaság létre tudna jönni, akkor akár buszt is letudnék innen Thesszalinkibe szervezni, ill. hozzánézném a fűthető szállásokat, hogy csoportosan jó árat kapjunk.
Valamint összeállítanék egy egész hétre való tartalmas kiránduló napokat.
Szeretném, ha valóban összejönne egy kis társaság. Renkívűli alkalom ez a különleges kirándulásokhoz, amikor csak veletek tudok lenni. A repülő jegy beszerzését magatoknak kell megoldani. Abban én segítséget nem tudok nyújtani. Az autóbérlésre, ha kevés létszám jön össze az autóbusz transferhez, van tippem, de ezt még át kell beszélnek a reptér autóbérlőivel.
Mint gyors, de régen tervezett gondolat, érzem , nagyon szép nyaraláshoz jutatthat.
Várom tehát az esetleges jelentkezőket, hogy a gyors szervezést létrehozzam.

Re: Általános 2012 febr. 08 08:20 #9135

FIGYELEM!

Szuper ajánlatot találtam a WIZZAIR oldalán. Ismét van BP - Thassaloniki járatuk.
Húsvéti időszakba jelenlegi foglalással 5990 Ft egy jegy egy útra. De vannak napok,mikor csak 3990 és van olyan is, amikor 300, igen háromszáz.
Tegnap találtam, és erősen gondolkozom, egy április 14-17 közti rövid görög húsvétolásban.
Négyünknek 17000 Ft lenne az út oda-vissza (Wizz Xclusive Club tagsággal).
Ahogy kalkuláltam 120-130 eFt-ból autóbérléssel, szállással, kajával, ... mindennel együtt ki tudunk jönni 4-en. Ebben nincs benne a repülő, mert az nekünk ingyen van, hála a WIZZAIR hitelkártya aktív használatának. Még egy kérdés van, hogy van-e komp, amivel korán vissza tudunk jönni a szárazföldre, hogy legkésőbb 8:30-ra a reptéren lehessünk.

Ha valaki esetleg menne annak tudok segíteni a foglalási díj mentes vásárlásban (WIZZ Hitelkártya)! De sajnos, ha én nem utazok, akkor csak a clubtagság nélküli árral tud foglalni. Viszont ha több jegy kell valakinek, akkor lehet, hogy érdemesebb +1 jegyet foglalni, mert nagyobb a kedvezmény összege, mint az egy kedvezményes jegy. (3 főnek a jegy 3*5.990=17.970, míg ha én is utazom, akkor 4*3990=15.960) :)
<!-- ia0 -->wizzair.jpg<!-- ia0 -->

Re: Általános 2012 febr. 07 07:24 #9123

Addig menjetek mindenhova, míg tudtok. Ide bármikor jöhettek, mert közel is vagyunk.
Nehogy járjatok mint én, hogy annak idején mindenhová mehettem, de mindig itt kötöttem ki. És itt ragadtam. És most ácsingózok, hogy tudnék máshova elmenni. Itt az irodák részéről horror árak vannak még a kedvezményes utaknál is.

A hó??

Nevetségesnek tűnik, de itt is ez a kevés hó gondot okoz. Más minőségű , mint otthon. A meleg klima miatt olvad és csúszik.
Az időjárásunk teljes bolond. 4. óta állandó déli szeles vihar, villámlások, és meleg. Tegnap volt egy kis változás. Elindultunk hát Kavalába. Menni kellett hivatalos ügyek intézésére. De ahogy átértünk jöttünk is vissza, mert kijárási tilalom jött be a szél miatt. Ma reggel a gyerekek az iskola buszt hiába várták, mert havazott Limenásban. Most már itt is labdányi pelyhekben esik, de el is olvad, mert pluszba vagyunk.

Rengeteg a csapadék. Gyönyörű folyók lehetnek a hegyen. Az állattartóink komoly gondba lehetnek, mert nem lehet ott most közlekedni csak gyalogosan.

Otthon is tudom gondot jelenthet az időjárás...
Szép akik a szánkózást látják, de a mindennapi életkörülményeket megnehezíti.

Re: Általános 2012 febr. 06 17:20 #9120

Jaj, de sokat dolgozol! Jó, hogy itt vagy újból....
Amikor van időd a hó takarítástól, írj néha nekünk.

Kedves Ági!

Néha-néha azért benézek, és lelkes olvasója vagyok az oldalnak.
Most már el kell gondolkodni hová is szeretnénk menni az idén.
Tavaly nagyon hiányzott Görögország, de lehet, hogy az idén is ki kell hagynom ezt a csodás országot.
Már megint más felé kacsingatok!
De a lelkem az mindig nálatok van, talán el is csentetd.
Úgy hogy nem szabadultok meg tőlem olyan könnyen.
Munka az sajnos mindig van,nyakig ér a hó,de a vendég az jön, még ha nem is tud hazamenni attól ide eljön és hosszabbít, ha kell.
Nekünk ez valahol jó, de valahol meg nem mert soha nincs megállás, föleg hogy mindig nem jön be egy két ember dolgozni.
Na de nem panaszkodni akarok és nem is szoktam,de néha tele van a libikókám :D az egészel.
Na, majd nyáron kipihenjük magunkat!
Legyetek jók ott a messzeségbe!
Sok-sok puszik küldünk a távolból!

Üdv :Robi

Re: Általános 2012 febr. 06 17:09 #9119

Az én angyalkám :D

Oldalmegjelenítési idő: 0.266 másodperc