Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2012 márc. 18 23:44 #9384

No, végre volt egy csöpp időm, és így megcsináltam a videot az Ypsario - Profitis Ilias túráról.

A video itt van:

xabi.valodi.hu/projecty.wmv (jobb klikk - hivatkozás mentése más néven)

A gps által rögzített track (akár letöltésre is):

connect.garmin.com/activity/109132212

Üdv!

X.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Általános 2012 márc. 18 20:32 #9383

Bocsika!
Igen szeretem, de már nagyon várom a májust.
Felmegyek Galyatetőre és kimegyek a sípályára, leteszem a seggemet a puha fűbe és fotózgatok, olvastok, és nem csinálok semmit egy hétig.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2012 márc. 18 19:49 #9382

Robikám ez vendéglátós sors,de azt hiszem szeretjül csak néha k...a nehéz és elég. :wink:

Re: Általános 2012 márc. 18 19:44 #9381

Van még tavalyi üdülési csekkünk. :)

Jól megy valakinek !
Nekem se csekkem ,se posztóm nincsen :D

Re: Általános 2012 márc. 18 19:39 #9380

Annyi a vendég,mint égen a csillag !

Ja, hogy Te is dolgoztál! :)
Örülj neki, akkor van munkahelyed.
A következő hosszú hétvégén mi is tervezünk menni valahova. :)
Van még tavalyi üdülési csekkünk. :)

Re: Általános 2012 márc. 18 18:46 #9379

Annyi a vendég,mint égen a csillag !

Re: Általános 2012 márc. 18 18:43 #9378

Valaki azt meri mondani ebbe az országba, hogy recesszió van,akkor kiverem a f...t. :futyul: :roll: :evil: :cry: :D

Miért is??????

Re: Általános 2012 márc. 18 18:24 #9377

Valaki azt meri mondani ebbe az országba, hogy recesszió van,akkor kiverem a f...t. :futyul: :roll: :evil: :cry: :D

Re: Általános 2012 márc. 18 13:32 #9375

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat!
:integet:

Re: Általános 2012 márc. 18 12:31 #9374

Sheidi !!! Isten éltessen sokáig!!!

Re: Általános 2012 márc. 18 12:29 #9373

Nálunk már hétágra süt a nap,de amúgy is jó kedvem van,mert a kicsi fiam tegnap Dortmundban egy nemzetközi versenyen/6 ország résztvevőivel/aranyérmes lett súlylökésben!4 :örül: d

Gratulálok a fiúnak!

Éljen a bajnok!!! :éljen: :éljen: :éljen:

Re: Általános 2012 márc. 18 12:26 #9372

Sándor , József Benedek!!! Hoztak zsákban meleget!!! Isten éltesse őket! Az én Józsefemet kiváltképp, de ő nem olvas fórumot...

Sándor napja:

Végre megjött Sándor, az első meleghozó nap. A népi tapasztalt Sándor, József és a hivatalos tavaszkezdés napjához, Benedek napjához fűződő hiedelmet így fogalmazza meg: Sándor-József-Benedekzsákban hozza a meleget.” (Ám ha üres ez a zsák, nem kapod csak a harmadát – fűzik hozzá a Muravidéken.) Egyes kutatók szerint egy régi római hiedelem cseng vissza a szólásban. Tudniillik a rómaiak hite szerint Aeolus, a szelek atyja bőrzsákba zárva tartotta a szeleket. Ha kiszabadultak, a hajók a tengeren felborultak, az emberek elpusztultak.

József napja:
József a meleghozók társaságába tartozik. A népi tapasztalat azt mutatja, hogy az első meleg napok megérkeztek. Most már sok helyen kieresztik a méheket a kaptárból, kitisztogatják a kaptárokat a gondos méhészek. A marhákat is kihajtják a Muravidéken a legelőre, de a rendszeres kihajtás, legeltetés csak később kezdődik. A gólyákat is ezen a napon várják vissza.

Benedek napja:
Most van a tavaszi napéjegyenlőség, a tavasz hivatalos kezdete. „Sándor, József, Benedek jönnek a jó melegek. „Benedek zsákszámra hoz meleget. „Benedek zsákba hozza a meleget. Balázs Mátyás oromhegyesi pásztor mondja, hogy a pásztorok csúfondárosan átköltik a rigmust. A bolondos napokra emlékezve ezt mondják: „Benedek zsákba hozza a hideget.” A pásztorok a szeles, hideg időre is azt szokták mondani: „De Benedekes idő van.”

Re: Általános 2012 márc. 18 12:22 #9371

Képzeljétek, most nyitottam ki, egy mandarinos mézet, amit még Thassosról hoztunk (majdnem 4 éve) !!!! Még mindig mennnnyeiii! :éhes:

Verus, az nem méz lehetett, hanem az az tipusúkanalas édesség, amit szirupba és minike mézzel készítenek el.
Sokan méznek gondolják.
Viszont abba egyetértek, hogy isteni!
narancs, citrom, frappa, kitron, mandarin, szőlő számomra is a legfinomabb.

Hanem azt tudjátok-e hogy a mi lekvárjainktól is el van ájulva a görög? Mondhatom jobban, mint mi az ő kanalas édességeitől!
Ide oda adtam egy egy kis üvegcsét a sárgabarack lekvárból. Többet, annak, akitől kaptam a sárgabarackot.
Ők régebben lenézően megmosolyogták a nagy bográcsom, és lesajnáltak, mikor hozzánk jöve füstös képpel a nyár közepén a bogrács keverés közben megláttak.
A feleség otthon villany tűzhelynél próbált sárgabarack lekvárt eltenni, azonos módon, mint a kanalas, szirupos édességüket. Vizet, citromot téve hozzá, szirupnak felfőzve. Megromlott neki. És ehetetlen volt.
Az én sárgabarack lekváromat és ciberémet, meg mint a méreg drága kanalas gyógyszert csipegetek.
Dísz meghívóval várnak sárgabarack éréskor a csoda bográcsommal azóta mióta megkóstolták.
A kovácsos uborkánkról nem is beszélve...
A paradicsom szószomról???? Mert hogy ők azt is csak a fagyasztóból ismerik!

:D S, nem tudom mitől hízok. amit eszek attól, vagy ahogy elbírálják a gulyásunkat, a szaláminkat, a lekvárjainkat, a befőttjeinket.

Igen, méznek egy kicsit hígnak találtam ! Viszont annak ellenére nyyitottuk ki, hogy kiderült majd egy éve lejárt a szavatossága. De még élünk!!!
Azért olyan jó ilyeneket olvasni, hogy a magyar gasztronómia bejön a görögöknek. Ha nem lennél Ági, lehet, hogy meg sem tudnánk! Köszönjük! :örül:

Re: Általános 2012 márc. 18 12:16 #9370

Nálunk már hétágra süt a nap,de amúgy is jó kedvem van,mert a kicsi fiam tegnap Dortmundban egy nemzetközi versenyen/6 ország résztvevőivel/aranyérmes lett súlylökésben!4 :örül: d

Gratulálok a fiúnak!

Re: Általános 2012 márc. 18 11:07 #9368

Boldog névnapot a Sándoroknak!

Re: Általános 2012 márc. 18 09:58 #9366

Sheidi! Boldog születésnapot!
Sándorok - Józsefek - Benedekek! Köszönjük a meleget! Ezért bőven jár a Boldog névnapot nektek!
(Csak nem a melóhelyen űlnék. :( )

Re: Általános 2012 márc. 18 09:55 #9365

SÁNDOR - JÓZSEF - BENEDEK !

Köszönjük a meleget !

Re: Általános 2012 márc. 18 09:53 #9364

Sheidinek születésnapja van!

Isten éltessen!

Re: Általános 2012 márc. 18 07:33 #9361

Képzeljétek, most nyitottam ki, egy mandarinos mézet, amit még Thassosról hoztunk (majdnem 4 éve) !!!! Még mindig mennnnyeiii! :éhes:

Verus, az nem méz lehetett, hanem az az tipusúkanalas édesség, amit szirupba és minike mézzel készítenek el.
Sokan méznek gondolják.
Viszont abba egyetértek, hogy isteni!
narancs, citrom, frappa, kitron, mandarin, szőlő számomra is a legfinomabb.

Hanem azt tudjátok-e hogy a mi lekvárjainktól is el van ájulva a görög? Mondhatom jobban, mint mi az ő kanalas édességeitől!
Ide oda adtam egy egy kis üvegcsét a sárgabarack lekvárból. Többet, annak, akitől kaptam a sárgabarackot.
Ők régebben lenézően megmosolyogták a nagy bográcsom, és lesajnáltak, mikor hozzánk jöve füstös képpel a nyár közepén a bogrács keverés közben megláttak.
A feleség otthon villany tűzhelynél próbált sárgabarack lekvárt eltenni, azonos módon, mint a kanalas, szirupos édességüket. Vizet, citromot téve hozzá, szirupnak felfőzve. Megromlott neki. És ehetetlen volt.
Az én sárgabarack lekváromat és ciberémet, meg mint a méreg drága kanalas gyógyszert csipegetek.
Dísz meghívóval várnak sárgabarack éréskor a csoda bográcsommal azóta mióta megkóstolták.
A kovácsos uborkánkról nem is beszélve...
A paradicsom szószomról???? Mert hogy ők azt is csak a fagyasztóból ismerik!

:D S, nem tudom mitől hízok. amit eszek attól, vagy ahogy elbírálják a gulyásunkat, a szaláminkat, a lekvárjainkat, a befőttjeinket.

Re: Általános 2012 márc. 17 20:49 #9359

Re: Re: 2012 márc. 17 15:33 #9357

Tegnap este a macskánk megmentette az életünket... :D
.......................

Szerencsétek volt!
A cica tényleg megérdemli a jutalmat!
Nekünk is volt már, hogy a macska szólt, hogy a tűzhelyen maradt a lábos pl... :( ... vagy hogy elaludtunk...
Most éppen esténként valahonnan füst jön a szobába. Csak az egyikbe. Rejtély. Ma elhúztuk a nagy ruhásszekrényt, de semmi... pedig nem használt kéménylyukra emlékeztem ott, de sehol semmi nyom... :(

Re: Általános 2012 márc. 17 14:39 #9356

Lecsúszott valamiről valami ...és mellette kapott lángra a gáz!!!most fémcső van fent, még jó,hogy gázszerelő is van az ember barátai közt...macskapajti kapott májat jutalmul :D
viccet félre baromi szerencsénk volt

Re: Általános 2012 márc. 17 14:34 #9355

Szerencsétek volt!
Sokszor alábecsüljük a velünk élő háziállatokat, pedig nem kellene.
Örülök, hogy jól vagytok!
(Miből volt a gázbojler csöve, hogy lángolni tudott?)

Re: 2012 márc. 17 13:50 #9354

Tegnap este a macskánk megmentette az életünket... :D
tévéztünk....kiment enni...ami általában nála max.1 perc...és már jön is vissza...eltelt jó pár perc és nem jött vissza...feltűnt a hiánya, de gondoltam tuti talált magának valami érdekeset..
talált is...párom sokallotta, hogy nem jön ...kiment és a fürdőszobában találta meg, ahogy megkövülten nézte, hogy lángol a gázbojler csöve....
gáz elzár....
ha nem megyünk ki...ha a kiteregetett ruhák a fregolin..ha bejön és közben mi elalszunk....

Oldalmegjelenítési idő: 0.327 másodperc