Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2012 ápr. 26 08:50 #9668

Valami vasutas Piroskáról beszéltek,meg a múzeumáról,hogy várják a külföldieket.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2012 ápr. 25 20:03 #9667

Kisborsikati!
Most nézem Székkutast a TV-ben!!!

Nem mondod, és ugyan mit mutattak? Tényleg kíváncsi vagyok.Délután láttam egy tv autót, hogy így visszagondolok.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2012 ápr. 25 19:09 #9666

Kisborsikati!
Most nézem Székkutast a TV-ben!!!

Re: Általános 2012 ápr. 24 11:05 #9654

Én is kívánok minden Györgynek nagyon sok boldog névnapot!

Re: Általános 2012 ápr. 24 07:13 #9652

GYEREKEK NAGY NAP VAN MA!
MINDENKI ÜNNEPEL HISZ MINDENKI SZOROS BARÁTI KÖRÉBEN VAN EGY GYURCI!
Minden Gyurcimnak és családjának, hozzátartozóinak, szeretteinek sok sok boldogságot kívánok!
Mivel tegnap illatos kamilla mezőn jártam, és rájuk gondolva azt szedtem.
Abból a gyógyító, illatos, romantikus virágból küldenék feléjük.
Sok szeretettel: Ági

Re: Általános 2012 ápr. 21 16:07 #9642

A szentandrási nyaralóba készítettem dekorációnak, mert ott nagyon kevés növény bírja ki a rendszertelen ápolást. A fehér kövek szerintetek honnan vannak?

Azt hittem ez még a tavalyi Ági ajándéka a találkozóról! :oops:

Nem, azt féltve őrzöm itthon.

Re: Általános 2012 ápr. 21 15:11 #9638

A szentandrási nyaralóba készítettem dekorációnak, mert ott nagyon kevés növény bírja ki a rendszertelen ápolást. A fehér kövek szerintetek honnan vannak?

Azt hittem ez még a tavalyi Ági ajándéka a találkozóról! :oops:

Re: Általános 2012 ápr. 21 14:39 #9637

Hát Thaaaaasdssssosróóóól!!! (Márványpart-gondolom)

Thassosról, csak nem a márványpartról.Azokat nem raknám ki a vendégeknek, mert még elhordanák. A paradisó beachra vezető úton volt nagy kupacban ez a fajta fehér kavics. Olyasmi ez, mint nálunk a murva, csak ez szebb.

Re: Általános 2012 ápr. 21 13:20 #9635

Hát Thaaaaasdssssosróóóól!!! (Márványpart-gondolom)

Re: Általános 2012 ápr. 21 11:53 #9634

Kisborsikata!
karácsonyra a családnak, olyan képkeretek készültek, amire a thassosi kagylók lettek felragaszgatva, amiket párommal hoztunk fel (dödögött is, hogy az a mienk, de mondtam, majd gyűjtünk még vagy 2 zsákkal) így megnyugodott.

Imádom az ilyen dolgokat. Ügyi vagy.
A sótartalomra: ezek többnyire sziklakerti növények, de föld is van alattuk, szerintem nem kell aggódnom. Egyébként tavaly itthon egy kisebb díszt így csináltam meg, és kíbírta a nyarat. Egyedül a kis tuja miatt aggódom, mert azt azért néha önözni kell.

Re: Általános 2012 ápr. 21 11:29 #9633

Kisborsikata!
karácsonyra a családnak, olyan képkeretek készültek, amire a thassosi kagylók lettek felragaszgatva, amiket párommal hoztunk fel (dödögött is, hogy az a mienk, de mondtam, majd gyűjtünk még vagy 2 zsákkal) így megnyugodott.

Re: Általános 2012 ápr. 21 11:06 #9632

Nagyon szép! Mi is minden alkalommal hozunk kicsiket-nagyokat -e célból. Szívesen tenném a virágok alá díszíteni ,de nem merem mert állítólag sótartalma van. Van valami ötletetek,hogyan lehetne ezt a só problémát megoldani? A kertünkbe hazacipelt márványok(dinnye nagyságú) csillognak a napfényben. Mindenki megcsodálja.

Re: Általános 2012 ápr. 21 09:15 #9629

Re: Általános 2012 ápr. 19 16:12 #9620

Balázs!
Oda adom a PSD fájlt,mert pucolom a gépemet.

Re: Általános 2012 ápr. 18 20:20 #9613

FÓRUMTALÁLKOZÓ !!!

Körvonalazódik a június 10., Szegeden.
Aki szeretne részt venni, jöjjön át a találkozós topikba!!!

Azért elég sok nevet hiányolok ám... gyertek!!!

Re: Általános 2012 ápr. 14 06:27 #9592

Sartis Tibi a Pontiosból!
És sok sok más Tiborom!
Nagyon nagyon sok boldog név napot kívánok nektek!

Re: Általános 2012 ápr. 13 11:18 #9590

Hm... április 13., péntek... :D

Re: Általános 2012 ápr. 13 11:16 #9589

Ági a másik topikba írta, de közérdekű:
A húsvéti ünneplés alatt nem tud rendesen kapcsolatot tartani a vendégeivel!

....Húsvét hétfőig kicsit el leszek veszve. Ha késlekedve válaszolok majd a levelekre, emlékezzetek arra, hogy nálunk most van a BAZI NAGY GÖRÖG HÚSVÉT!
Milyen jó nekem, hogy én mindent duplán ünnepelek... ...

Re: Általános 2012 ápr. 12 10:47 #9583

Nagyon sokat számít az, hogy ki hova születik.Nem azt mondom, hogy aki falura, tanyára születik, akkor ott is marad, vagy a városi csak városi maradhat.
Mégis , én tanyán nőttem fel, és mondhatom nem bántam meg. Bár tini koromban sokszor ciki volt, és el is határoztam suli után el messzire, mondjuk a főváros.
Egy év múlva visszaköltöztem Szegedre, mert nekem nem ment a pesti élet. Nem akartam falusi maradni, de a véremben volt mindig is, most már tudom. Szegedről ismét visszamentem a szülőfalumba, így hozta az élet.Élvezem, mert nyugi van, kertem van, állataim vannak. Ha nyüzsit szeretnék elmegyünk egy kicsit.Így az ilyenek, mint én is képesek vagyunk a hagyományokat átvenni és folytatni. Tudom, a lakótelepen nehéz régiségeket tárolni, nem is arra való. A modernizálás, városi embettömörítés egyik eszköze a lakótelep, ami a maga idejében nagy szenzáció volt. Ma már nem hiszem, hogy sokan így gondolják.

Re: Általános 2012 ápr. 11 23:52 #9580

Még egyszer végig kellett olvasnom.

A 60-as években kezdődött Magyarországon egy kis fellendülés. Épültek falun az új házak (kockák persze...), kezdtek épülni a lakótelepek. Minden arról szólt, hogy újat, újat, mindenből újat, vegyél újat! Nem is volt drága. Dobd ki az öreg bútort, dobd ki a régi ruhát, ne őrizd, mert csak a helyet foglalja.
Ezzel egyidőben - sőt, inkább korábban... 63-ban fejeztem be az általános iskolát... - az iskolák rendre vasgyűjtési versenyt tartottak. Mentek a gyűjtésbe a mozsarak, a szenes vasalók (egy kicsi, babaméretű játékvasalóm még megvan, akár használni is lehetne), falun a kocsialkatrészek. Azért nem mindenki adta oda, vagy nem mindent adott oda. De ha a csemetéje úttörőörsének az eredményéről volt szó... :wink:
Aztán úgy 70 táján kezdett megfordulni a dolog. Így utólag gondolom, hogy biztos látszott, hogy nem lehet megváltani a világot az új gazdasági mechanizmussal (68-ban...). Ugyanazokban az újságokban ugyanazok az újságírók elkezdtek arról írni, hogy ne dobjuk ki, ami még használható... varrhatunk belőle huzatot a fotelra, a kinőtt ruhához a másikból varrhatunk hozzá egy csíkot... stb.

Mintha addig nem úgy éltünk volna. Vidéken, kertes házban az volt a természetes, hogy gyakorlatilag nem volt szemét. MINDEN fel lett használva többször is, amíg csak lehetett. A lyukas lavórt, a végképp foltozhatatlan lábost palántanevelésre használta a nagymamám, a rossz kosárban ültette meg a kotlóst... amit meg el lehetett égetni, abból meleg lett a kályhában. A krumplit egész vékonyan volt csak szabad hámozni (ja és meg lehetett hámozni, nem úgy, mint ma...), de a krumplihéj meg lett főzve a disznónak a moslékba. A répa lekapart héja, az összetört tojáshéj, a kertből kiszedett gaz ment a tyúkoknak. A papír meg - higiéniai ismeretterjesztés híján - nemes célra használtatott fel.

És - én úgy emlékszem - 70 körül valahogy divat lett, hogy a városiak falun elkezdték gyűjtögetni a megmaradt régi használati tárgyakat. Az első dolgozós éveimben én is cipeltem haza faluról valami kocsialkatrészeket... utána nálunk hevertek... :wink:
Sajnos, végül a szüleim halála után el kellett adnom a házat... nem tudtunk volna odaköltözni. :(

Azt hiszem, a lakótelepes korszakkal sok helyen megszakadt az a lánc, hogy az egymást követő generációkba beleivódjon az, hogy mindent föl lehet használni, és mindent meg lehet oldani találékonysággal. De mindig vannak erre fogékonyak a fiatalok között is. Meg sajnos olyanok is, akiknek az agyát csak a reklám éri el. De valószínűleg régen is voltak ilyen típusú emberek, csak a közösség mindennapi rutinja őket is vitte magával.

Re: Általános 2012 ápr. 11 21:33 #9579

Honey!!
... kenyér.......... Van egy tuti recepted hozzá? :)

Recept a gastro topikban.

Re: Általános 2012 ápr. 11 20:49 #9577

Honey!!
Büszke lehetsz rá, gyönyörű a kert , a termések is!! De hát az a kenyér.......... Van egy tuti recepted hozzá? :)

Re: Általános 2012 ápr. 11 18:22 #9573

Egy kenyérreceptet képpel tettem fel a gasztro topikba is..

Nekünk csak kb. 10 nm-es kertünk van...de olyan öröm, amikor a saját termésünket szüretelhetjük:

De mos tmár abbahagyom a képek felpakolását, mert kikapok a gazdától.. :oops:

Re: Általános 2012 ápr. 11 18:07 #9571

Honey! Nagyon szép és biztosan finom is.

Re: Általános 2012 ápr. 11 17:41 #9569

Egy kis gasztro, az előző hsz-om kapcsán:
kelesztődik a kenyér:

megsült...

Oldalmegjelenítési idő: 0.206 másodperc