Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2012 máj. 09 21:32 #9777

Idén a kerti munkát választanám!!!! :) Emlékeztek, tavaly kifestettük az iskolát.
Szóval, ha ecset helyett most ásót, kapát, nagyharangot (na azt azért nem!) látnátok a kezemben, akkor szavazzatok a budakalászi Szentistvántelepi Általános Iskolára!

Elindultunk egy pályázaton, melyen az első 5 legtöbb szavazatot begyűjtő iskola 500.000,- Ft kap arra, hogy környezetét zöldebbé tegye. Mi a Villaudvart szeretnénk füvesíteni, néhány fát és cserjét ültetni. Amennyiben azonosulni tudtok eme nemes kezdeményezésünkkel, kérünk benneteket szavazzatok ránk.

Itt kell szavazni: zoldsuli.mito.hu/zoldsuli/toplista - zoldsuli.mito.hu/zoldsuli/toplista

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2012 máj. 09 21:24 #9775

Gergő köszöni szépen, választana is, bár nem ma ünnepel.
Ő márc. 12-én ünnepli a Gergelyt. :)

Mit írtam a múltkor??!!! Mindenki tartson meg minden ünnepét! :D
Hallod Gergő??? Ha apuék nem is tartják, te tedd úgy hogy igen is ünnepeljenek veled!!!
Látlak-e az idén, hogy milyen férfivé lettél???

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2012 máj. 09 21:05 #9772

Gergő köszöni szépen, választana is, bár nem ma ünnepel.
Ő márc. 12-én ünnepli a Gergelyt. :)

Re: Általános 2012 máj. 09 16:46 #9767

Bazsi utódunk ma ünnepel!
Gergőm mit szeretnél innen enni, ha azt mondanák: VÉGY ÉS ÉGY, AMIHEZ SZÍVED SZÁDNAK INGERE!

Sok boldog névnapot kívánok!!!!

Re: Általános 2012 máj. 07 07:35 #9747

Ahogy mondod Pamag. Vannak akik azt mondják az ismerősi körömből, hogy minek elmenni olyan messzire? Bizony el kell menni és tapasztalni, szemet és lelket gyönyörködtetni.

Re: Általános 2012 máj. 06 17:04 #9744

Bizony, nagyon szép a mi hazánk. Minden csücske.
De érdemes kicsit távolabbi világot is bejárni, ha tehetjük. Más szépség, más történelem, más emberek. Összehasonlítható dolgok - táj, turisták ellátása, műemlékek védelme, udvariasság, szorgalom, stb. És aki világot látott, azt nehezebb megvezetni azzal a hozzáállással, hogy messziről jött ember azt mond, amit akar...

Re: Általános 2012 máj. 06 11:44 #9742

De jó is lenne, ha nem kellene a pénz miatt aggódni, és bátran utazgatni. Mi is minden évben találunk hazai uticélt, mert egyrészt meg szeretnénk a gyermeket ismertetni a magyarországi szépségekkel, másrészt szeretünk menni. Ha volna nagyon sok pénzem, akkor sem drága luxusutazásokra fizetnék be, hanem érdekes, izgalmas módot választanék az utazásainkhoz.Aktív pihenés híve vagyok, és szerencsére a család többi tagja is.
Más!
Minden édesanyának , keresztanyának, nagymamának, pótmamának NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK !!!!!

Re: Általános 2012 máj. 06 11:08 #9736

Ezt nem a Kaptam egy.... topikba teszem, hanem ide.

Flying over Greece - Görögország madártávlatból

Nagyon klassz ez a link. Köszönet, hogy betetted ide Magdika. majdnem 1 órás, de a férjemmel mindkettőnket ideszegezett a képernyő elé, pedig ezer dolgunk lett volna. Szívfájdalom lenne, ha kimaradna az idén Görögország. De egy élet is kevés volna, hogy nyaranta bejárjuk azokat a csodás helyeket. Persze, ha sok pénzünk lenne és nem kellene dolgozni....utazhatnánk. (nem nyertünk a lottón)
De suvimarta-nak is igaza van abban (ld. másik topik), hogy Magyarország is páratlan természeti adottságokkal rendelkezik. Pl. tervezzük, hogy a következő belföldi úti célunk Sopron és az Őrség lesz. Igaz, hogy a múltkor azon nyávogtam, hogy Zalakaros is milyen messze van tőlünk...

Re: Általános 2012 máj. 04 16:07 #9720

Gyerekek, ez az sérült ozon réteg napfénye. A fene ette volna meg!
Szegény halak... Nem tudom meddig folytatódik, de ha már május közepére felmelegszik úgy a tenger mint július elsejére szokott, akkor halunk nem lesz. Vizünk sem lesz. Az éremnek mindig két oldala van. Én kicsit aggodó szemmel veszem ezt a jelenséget. Vagy olyan lettem már mint a krétai nagyik, akik a január 35 foknál vetik a keresztet, : JAJ ISTENEM MI TÖRTÉNIK????

Mint a cigány úgy le vagyok feketedve...Az első csoport elijed majd tőlem. Ma hajnal 5 kor keltem locsolni, meg most indulunk újra. Ezt a meleget a kicsiny gyökerű palánták nem bírják máshogy átvészelni...

Re: Általános 2012 máj. 03 18:07 #9718

Ági, nincs igazság!!! Nekünk ilyen nincs :( :almafa: Ezért meg sem kísérlek igazságot tenni!!!!

Re: Általános 2012 máj. 02 23:12 #9710

............tehát ha kitartanak e 30 fokos melegek, mire a május közepén megérkeztek, 23-25 fokos vize garantálok. .........

Jaj de jó lesz...! :!: :úszógumi:

Bénáztam. Itt én Ági írok!

Gyerekek, tegnap 35 fok volt. Pihegünk éjjel is mint a kacsák. Most hétvégére déli szelet is mondanak, ami még nagyobb meleget jelent. Mindennap fürdünk a tengerbe a kert után. Ez nálunk is szokatlan. Ez a június eleji időjárásnak felel meg. Korán van még ez a meleg. Talán nem kellene. És ami furcsa, hogy hosszan tart, ill, hogy éjszaka is csak tárva nyitott ablakoknál tudunk aludni. Ez azért nem jellemző, mert a sziget klimája adja, hogy éjszaka nagy lehülésnek kellene lenni. áT is teszem az időjárási forum részbe ezeket, hogy emlékezzünk, majd ezekre a rekord nyári napokra a tavaszba. ABNORMÁLIS!!!

Tegnap fent voltunk a hegyen.. a csörgedező patak utját tetük meg. Hát álom volt. Felismerhetetlen volt az út a buja friss növényzet miatt.
Amire felfigyeltünk sok sok kerékpárnyom. Ill. piros fehér jelzőszalag, olyan amit az útépítésnél használnak. 500 méterenként volt, ill. minden kanyarba a fára kötve.
Itt a Metoxi kolostornál jöttek fel, majd végig adena, majd potámia katonidi Brisi, tehát az Ypsárióra vezető út alsó szakasza első forrásánál- az elágazás,, tehát az ős Panagiai hegyi terletre mehettek be. Oda most nem mentünk.
Leírhatatlan szépséget láthattak!!!
ÁLOM FENT.
A szörnyű az, hogy nem tudod eldönteni mi a szebb a tenger vagy a hegy. Pános kérdeztem, mert minden kanyarnál a szakadék szélére vitt, mert élvezkedve nézelődött. Mi tetszik jobban, a hegy vagy a tenger. Gondolkodás nélkül rávágta. a hegy. elnevettem magam. Belehúztalak a csőbe! Miért lettél akkor kapitány?! Bosszúsan nevetett, hogy a franc essen az okos tojás kérdéseimbe. Ha it van fönt természetes, hogy ebbe a szépségbe szerelmes. Mikor a hegyi utunk után beleestünk a tengerbe, és nem tudtam kiráncigálni, akkor mondta, hogy lehet ezt a bársonyos gyönyört itt hagyni?!
Hát tessenek igazságot tenni!

Re: Általános 2012 máj. 02 23:11 #9709

Ezt nem a Kaptam egy.... topikba teszem, hanem ide.

Flying over Greece - Görögország madártávlatból

Sok, nagyon sok helyet nem tudtam azonosítani, de néhányat igen - és ez olyan jó érzés volt.
A közepénél van egy kis Kavala meg Filippi... :D

Re: Általános 2012 máj. 02 04:55 #9696

Kedves Katák és akik többször ünnepeltek egy évben, és a főünnepük a téli hónapok elejére esik!
Évek ótas megszoktátok, hogy október elején még vagyok vagyok, közepén meghalok, a november még kómás állapotban talál.
Karácsonykor már életjeleket adok, és a vízkereszt az ami feléleszt. Mindig lemaradok hát az akkori köszöntésekről.
Így én ilyenkor köszöntök. :D
Tudjátok én is mindent kétszer ünneplek a régi naptár, a magyar és a görög ünnepi kör miatt. És haj de élvezem.
Ideje nektek is ezt a jó szokást bevezetni.
Az életünkben minél több ünnep nap csak jó lehet!

És mivel ezeket egyre nehezebben engedhetjük meg magunknak, legalább ily kicsi ünnepeket tartsunk.

Láthatóan szűkösebben vagyunk mindannyian.
Húsvétkor az életveszélyes petárdázások, a tűzijátékok elmaradtak. Egyetlen egy sem szólt.
Tegnap volt május elseje. Magán vendégek, csoportok voltak már egy hete. Nemcsak az időjárás mutatott június 10-júliusi kánikulát, hanem az emberek száma is ezt a nyári hangulatot idézte. Forrt a levegő, meleg volt a tenger, és teli fürdőzőkkel. Minden üzlet nyitva, mindenhol vendégekkel. Este sétálok mindenhol. Teljes főszezoni hangulat.
Este a parton a Sun Shane bár előtt tábor tűz az éjjeli élet hangulatának fokozásához. ( Tegnap volt az október végéig innentől kezdve tilos nyilvános tűzrakás utolsó napja. Éjjel minden nagyobb szállástól és bároktól tüzi játékok szoktak lenni. Egész éjjel szoktak szólni a bim, bammok. Most éjjel egy petárda. Nem tűzi játék, csak egy szál petárda süvített be az éjjelbe, hogy megkezdődött a szezon.
Valóban igazi jó szezonkezdés volt. Úgy időjárásilag, úgy a vendég létszámra vonatkozva.
A pénz azonban mindenkinek szűkösen van. Ott takarékoskodnak, ahol tudnak. Így az ilyenkor szokásos görög tüzek.
elmaradtak.
De nem szomorkodunk ez miatt. Minden csodálatos! Harapni való szép a természet. A tenger? Már egy hónapja csábítóan álomszép. És finom meleg áramlatú. Hétvégére megint déli szelet mondanak, tehát ha kitartanak e 30 fokos melegek, mire a május közepén megérkeztek, 23-25 fokos vize garantálok. Tegnap estére biztos hogy volt 23 fokos. Mint a cigányok már úgy le vagyunk feketedve. Messziről elváltak bőr színeikkel az ideérkezett vendégek és a helyiek.

Re: Általános 2012 máj. 02 00:20 #9695

Tomi, nagyon sok boooldogsááágot kíváánoook!

Kedves Ági!
Köszönöm szépen a szép köszöntést, kár hogy idén sem lesz nyaralásunk :(

Re: Általános 2012 máj. 02 00:19 #9694

Én is kívánok nagyon sok boldog szülinapot Tomi!!

Kedves Honey!
Nagyon szépen köszönöm!!!! :úszógumi:

Re: Általános 2012 máj. 02 00:16 #9693

Kedves Pamag! Nagyon szépen köszönöm a köszöntést!!
Nem hiszem, hogy elmegyünk, pedig privátban is olyan szépeket írtál:)
Se pénz se idő nincs rá, és mint írtam már, nem vagyunk társasági emberek... SAJNOS.....

Szép nap.... születésnap!

ttomi75 !

Isten éltessen!
Kívánok minden jót, egészséget, örömöt, pénzt, nyaralást!

Remélem, a találkozón meghúzhatjuk a füledet! Még mindig nem látom a nevedet a listán!

Re: Általános 2012 ápr. 30 17:38 #9686

Én is nagyon köszönöm,de a novemberi az ünnepelt.Nekem akkor sem fontos már ,volt idő ,de ezek is elszálltak.Az lenne a fontos minél többet együtt lehessek a szeretteimmel!! És nem csak a kötelezőekkel .....

Re: Általános 2012 ápr. 30 15:13 #9685

Köszönöm! Én személy szerint jobban örülnék, ha nem novemberben ünnepelnénk a Katalint, mert akkor olyan hideg van már. Sokkal szebb a virágzó április.

Re: Általános 2012 ápr. 30 11:42 #9684

Ma Katalin nap is van.
.................

Katalin lányom, mikor kisiskolás korában az áprilisi Katalin-napra küldtünk virágot a tanítónéninek, kifejtette, hogy az lenne a normális, ha a naptárban szereplő összes névnapot megünnepelnénk... :wink: nemcsak a novemberit :D

Re: Általános 2012 ápr. 30 07:47 #9683

Ma Katalin nap is van.
Hú, de sok Katánk van!!!
Minden Katának kívánok sok sok boldog névnapot!!!!

Re: Általános 2012 ápr. 30 06:58 #9680

Tomi, nagyon sok boooldogsááágot kíváánoook!

Re: Általános 2012 ápr. 29 18:28 #9677

Én is kívánok nagyon sok boldog szülinapot Tomi!!

Re: Általános 2012 ápr. 29 11:22 #9676

Szép nap.... születésnap!

ttomi75 !

Isten éltessen!
Kívánok minden jót, egészséget, örömöt, pénzt, nyaralást!

Remélem, a találkozón meghúzhatjuk a füledet! Még mindig nem látom a nevedet a listán!

Re: Általános 2012 ápr. 26 20:29 #9670

Valami vasutas Piroskáról beszéltek,meg a múzeumáról,hogy várják a külföldieket.

Úgy felfújják ezt a Piroskát! Azt írta az egyik újság, hogy zarándokhellyé vált Székkutas ( egy kitalált regény miatt), annyi külföldi autó jön a faluba, hogy csak néznek a székkutasiak. :shock: Micsoda? Az átmenő román autosokon kívül nemigen látok mást.
Valamikor régen Hugó Hartung itt járt nálunk, akkor még egyetemista volt és kedve szottyant írni egy romantikus történetet. Még filmet is forgattak a nyolcvanas években, Piroschka címmel. Én ugyan nem láttam, de a párom mesélt róla, mert az egyik forgatási helyszín a mi házunk körül volt. Nos, a kilencvenes évek elejéig még nosztalgia gőzős is járt , teli németekkel, miután leszálltak a vonatról átballagtak a Piroska csárdába, ahol műlakodalmat produkáltak a helyiek. egy bácsi építette ezt a csárdát, hogy idecsábítsa a németeket. A bácsi meghalt, és szépen lassan alább maradt a Piroska kultusz. ( tönkre is ment az építmény, amit persze a főútról látni). Egy pár éve ismét elővették Piroskát, egyesek remélve, hogy pénz csinálnak belőle. Tavaly még egy bronzszobrot is állítottak Herr Hartungnak a falu közepén, 1848-as kopjafák közé. Nos, hátha mégis bejön a dolog és ellepnek bennünket a német turisták. Legalább gyakorolhatnám a nyelvet.

Re: Általános 2012 ápr. 26 12:40 #9669

Érzitek már??Most hogy itthol vagyok párnapja nagyon indulnék!!
-

Oldalmegjelenítési idő: 0.263 másodperc