Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Triccstraccs topik 2013 aug. 23 20:14 #13333

Hűha, ha az ellenőrzés erősödik, nekünk turistáknak sokba fog kerülni :wink:

index.hu/gazdasag/2013/08/23/a_gorog_turisztikai_cegek_fele_adot_csal/ - index.hu/gazdasag/2013/08/23/a_g ... adot_csal/

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2013 aug. 21 09:28 #13315

A lányommal és egy gimis osztálytársammal Erdélyben jártunk a múlt héten , életemben először.Varázslatosan szép tájakat sok érdekességet láttunk. Sóbányát, sóstavakakat, sófalat, hatalmas szirteket, fenyőerdőket, szép városokat, épületeket,-a teljesség igénye nélkül- szinte mindent ami érdekes.EZ is olyan hej amit mindenkinek látni kellene.Üdv: B.-né U. Ági.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2013 aug. 17 21:35 #13282

Sziasztok!
Megjöttünk a Balcsitól,szép volt,jó volt,de nem Görögország :(

Másért-másért szeretjük őket :D

Re: Triccstraccs topik 2013 aug. 17 21:23 #13281

Zsuzsa de jó lesz Nektek megint Görögországozni! :)

Kiflic, sebaj, legalább pihentetek! (most hallottam a Híradóban, hogy ma két háborús bombát is találtak a Balcsiban...kellemes élmény lehet :) )

Megtörtént a második fázisa a darázsfészek kiirtásának, remélem eltűnnek a piszkok, már megőrültem Tőlük...a küszöbömnél hallani rendesen ahogy fulladoznak a vegyszertől...brrrr... :)

Re: Triccstraccs topik 2013 aug. 17 19:34 #13279

Sziasztok!
Megjöttünk a Balcsitól,szép volt,jó volt,de nem Görögország :(

Re: Triccstraccs topik 2013 aug. 17 17:53 #13278

Augusztus 30.-án indulunk,két hétig leszünk.

Re: Triccstraccs topik 2013 aug. 17 17:18 #13277

Zsuzsa, én még erről sosem hallottam....de nagyon jól hangzik! :)
Mikor indultok?

Re: Triccstraccs topik 2013 aug. 17 16:29 #13276

Ma egy régi eljárással készítettem sült húst ,konfitáltam. Zsírban abáltam a lapockát három és fél órán keresztül nagyon alacsony hőfokon 70 ,80 fokon,hát valami brutál omlós zamatos lett a hús,ráöntöttem a zsírt és majd ezt visszük Toroniba , a zamatos paradicsommal a hagymával nagyon jó uzsonna lesz.Már készülödünk a nagy kalandra.

Re: Triccstraccs topik 2013 aug. 17 15:22 #13275

Féltem is a dögöktől rendesen...semmit nem aludtam éjjel, azonnal felpattantam a zümmögésükre, és csapkodta őket amivel csak tudtam. :(

Megvolt a darázsirtás első fázisa. :) A közös képviselőnk- s egyben szomszédom is - rovarirtással foglalkozik, és csak az anyagköltséget kellett kifizetnem, 4 ezer forintot. Egyébként olyan 15 ezerért csinálják... :roll:
Most lefújta egyszer a fészket is (ami egyébként nagyon vacak helyen van az erkély alatt, mert alattam nem lakik senki, igy csak tőlem tud lenyúlni, közvetlen bedugni nem is tudta a kis botját, de jó közelről adott nekik), illetve belülről az ablakokat, ajtókat és a falat is lepermetezte, hogy befelé se jöjjenek már. Elvileg ezt este kellene csinálni, mert olyankor már bent ül majdnem mindegyik kis szemét a fészekben, de azt mondja nem akart több esélyt adni arra, hogy bejöjjenek, plusz este még rájuk fúj egy adagot.
Sőt, azt mondja garanciális, szóval folyamatosan nézegetni fogja, és ha kell még más fajta vegyszerrel is ad nekik. :)
Csak a királynő purcanjon ki, aztán vége. :)
És közölte a bácsi, hogy naponta 5-6 helyre hivják, most nagyon elszaporodtak, főleg a lódarazsak, még szerencsém is volt...hát viszonyítás kérdése... :)

Mindig zajlik az élet... :)

Re: Triccstraccs topik 2013 aug. 17 14:57 #13273

............darázsinvázió .................

Húúúú... :(
Szakembernek kell kiirtania... veszélyes is lehet akár... :(

Tavasszal Lengyelországban több darazsat láttunk, mint Thassoson évek alatt. Bejöttek a zárt verandára, ahol a konyharész volt. És el-eltűntek a hűtőszekrény egy résében... odabent meg láttuk a morzsalékot... ezek a dögök kirágták valahol a hűtőszekrény oldalát!
Még sok évvel ezelőtt egy zebegényi szakszervezeti nyaraláskor jöttek be az ablakon valami páncélos darazsak... akkorák voltak, mint egy helikopter... :(
De tegnapelőtt leugrottunk a Balatonra egyet fürdeni, ott csak akkor láttunk darazsat a strandon, mikor elővettük a felvágottat ebéd céljából... pedig augusztusban bőven szoktak lenni. Úgy látszik, átszoktak a panelházakba :D

Re: Triccstraccs topik 2013 aug. 16 23:19 #13272

Sziasztok!
Képzeljétek, darázsinvázió van nálunk. :(
A mi házunkban ilyen apró, kilépős kis erkély van. Már hetek óta látom, mikor teregetek, hogy az erkélykém alatt szállnak össze-vissza a darazsak, le is még múlt héten megnézni, és nem látszik fészek, hanem a külső falban, ahol vannak kis rések, ott lehetnek. Eddig még nem is volt gond, de az utóbbi időben egyre több beszállingózik a lakásba, szinte egész nap nyitva van az ajtó, ha meleg van. Ma pl. 4 darabot ütöttem agyon idebent, most bezártam mindent, de hát ez nem állapot, hogy nem szellőztethetek. Az a baj, hogy jó magasan vannak (másodikon lakok, és az én erkélyem alatt vannak a falban), szóval én nem is látom innen fentről. Pechemre az alattam lévő lakásban meg nem laknak, bár biztos utol lehet érni a tulajt valahogy, talán onnan jobban látni.
Holnap felhivom a közös képviselőnket, tök véletlenül rovarirtással foglalkozik, de fogalmam sincs, hogy ilyen magasságban mit tud tenni ellenük. Ha meg valami komolyabb cég jönne ki állitólag több tizezer forint. Bár nem tudom, hogy ezt az épületkezelő cég nem fizetné-e ki. (mondjuk a ház külső felújítása is áll, mert nincs pénz rá...akkor erre honnan lenne) Vajon más lakásba nem repül be, csak hozzám? :(
Járt már valaki igy, aki panelben lakik?
Rettenetesen utálom ezeket a dögöket.... :twisted:

Re: Triccstraccs topik 2013 aug. 09 20:42 #13205

Nem kell Balázs, elég jó referenciát adtál! Amikor hívtam őket nem vették föl. Ezért hívtam egy másik társaságot, de ez idő alatt 2x is próbáltak visszahívni. A másik társaságnál csak online lehetett volna foglalni. Éppen pötyögöm be az adatokat, amikor harmadjára is visszahív az Union. Na, ezt a kitartást honorálni kell.... :) (nem) mellesleg 1500 Ft-tal olcsóbbak, mint a másik cég.

Re: Triccstraccs topik 2013 aug. 09 13:09 #13197

Kérdezném aki ismeri az Union Reptéri Parkolót Vecsésen, hogy mi volt a tapasztalata. :?: Már ha van köztünk olyan. aki ismeri.- Remélem, csak jó. Ugyanis itt fogjuk hagyni az autót .

Jó választás!!!!
Korrekt társaság. Az utóbbi 3 évben minden Wizzair-es repülésünkkor náluk hagytuk az autót. Semmi gond nem volt velük. Hoznak, visznek, pontosak, jó áron dolgoznak..... Kell ennél több?

Re: Triccstraccs topik 2013 aug. 09 11:35 #13196

Kérdezném aki ismeri az Union Reptéri Parkolót Vecsésen, hogy mi volt a tapasztalata. :?: Már ha van köztünk olyan. aki ismeri.- Remélem, csak jó. Ugyanis itt fogjuk hagyni az autót .

Re: Triccstraccs topik 2013 aug. 07 18:00 #13161

Jajjjj Melus! :D olvadozik a szívem ... :D :D :D

Re: Triccstraccs topik 2013 aug. 07 08:47 #13148

<!-- ia0 -->Millli és Töpszi 1k.jpg<!-- ia0 -->

Re: Triccstraccs topik 2013 aug. 07 08:43 #13147

<!-- ia0 -->töpszi 3k.jpg<!-- ia0 -->Hogy valami vidám is legyen, megmutatom az új felvételest, aki már birtokba vett mindent. :wink:

Re: Triccstraccs topik 2013 aug. 02 22:09 #13095

Szia Melus! :)
Jajj, de édesek a kutyulik, Millikének milyen főnökösködő feje van! :) :) És ebben a hőségben gondolom Dzsango (vagy hogy kell irni? :) ) sem szaladgál a labdáért. :)
Hát pedig a cicákról is kellene kép..nehogy már ők lemaradjanak...bár Totyikát majdnem lehetetlen lefotózni. :)

Borzasztó ez a hőség. A lakásban 29 fokot mértem ma. Le is engedtem a redőnyt, meg ment a ventillátor, úgy lett kicsit jobb idő. Érdekes viszont, hogy éjjel nagyon jól tudok aludni. :)

Re: Triccstraccs topik 2013 aug. 02 21:57 #13094

Egy hónapos facebook évfordulóm alkalmából, törzsvásárlói kártyát nyertem, a Makk Abc-be. :D
Ahol, azt a rengeteg finomságot árulják. Nem mondom, hogy most rögtön, de felfogom keresni az üzletet. Innen tőlünk 48km, annyira nem vészes... :wink:

Re: Triccstraccs topik 2013 aug. 02 21:54 #13093

<!-- ia0 -->Új kép 2k.jpg<!-- ia0 -->

Hát a macskát akartam mutatni, de az nagy fájl, és nem engedi. Majd kicsinyítem még. :oops:

Re: Triccstraccs topik 2013 aug. 01 12:08 #13089

Sziasztok! :)
Találtam egy cikket az ókori Stobi feltárásáról.
Macedóniában van, mikor megyünk, lehet is látni az útról, sőt azt hiszem tavaly a határon még valami szórólapot is osztogattak róla, csak hazafelé már nem volt kedvünk letérni.
Érdekes lehet. Főleg az olyan romvadászoknak, mint én. :) Belinkelem, hátha valakit érdekel:
mult-kor.hu/20130729_feltarjak_a_macedon_stobi_romai_kori_romjait - mult-kor.hu/20130729_feltarjak_a ... ri_romjait

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 29 19:47 #13080

Honey,a lecsófözés nekem a mult héten már megvolt :) elötte meg 2 hétig csak a cukkinit ettük :)most meg a zöldbab.. milyen jó is a kertes ház!

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 29 19:15 #13079

Honey, épp ma mondtam a páromnak, hogy totál Görögországban érzem magam a forróság miatt, csak a tenger meg a páratartalom hiányzik. :)

Nálunk légkondi híján ventillátor megy...muszáj.
HIhetetlen, hogy minden ablakot kinyitok, hogy járjon a levegő, és egyszerűen nincs huzat. :o

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 29 19:01 #13078

Én se főzök....várom, hogy bevezessék a sziesztát....
A tömeg miatt nekem se jön be a tó, de tömeg nélkül én már voltam olyan helyeken, hogy szemem-szám tátva maradt....kis csatornákon kellett átevezni, aztán kiértünk egy olyan részre, ahol hófehér tavirózsa mező volt...újabb kis csapás, majd valami sárga virágmező, sosem látott madarak..és csönd és béke, na én ezt a részét szeretem :D

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 29 18:04 #13075

Ez már sok(k). Mármint a melegből. Lassan úgy érezhetnénk, magunkat, mint Görögországban...csak a tenger hiányzik. Már a sirokkó is fúj... szóval ez már nem is tudom, hogy mi...
Nálunk a konyhában lecsó rotyog. Na, nem vacsira, hanem télire. Elért bennünket a paradicsomdömping. Muszáj vele valamit kezdeni. Bár szigorúan meg lett számomra tiltva mindennemű főzés, de ha ezt hanyagolom, mehet a komposztra a fini paradicsom. A klíma tényleg áldás. Nélküle nem bírnám. Tegnap még őszibarack is dunsztolódott. De a páraelszívó is kell, mert az ételszag - szellőzés híján - bent maradna. Sajnos egy kissé zörög szegény.
Tisza tó: sokan esküsznek rá. Mi csak 1x voltunk, de nekem nem jött be :-(

Oldalmegjelenítési idő: 0.329 másodperc