Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 27 16:49 #13953

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 25 15:58 #13932

Én is Debrecenben szültem,a Klinikán :) Ott nagyon jó szakemberek vannak :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 23 20:15 #13930

Szia Kiflic!
Genetikai Uh-n voltunk Debrecenben, ott 100%-ra állitotta a nő, hogy kislány. (rá is kérdeztem, hogy ez mennyire biztos, azt mondta, hogy már nem fog neki kinőni ott semmi... :) ) Gondolom, ott nagyobb felbontású a gépezet. :) Én még nem nagyon vettem semmit, de lassan majd elkezdjük. A 4 D-re majd mi is szeretnénk elmenni, de majd valamikor a 20. 30. hét között, akkor már nagyobb lesz Őnagysága, többet látunk belőle.

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 23 18:50 #13929

Messi,a Zsóryban mi sem a melegvizben ülünk,többnyire uszni járunk oda.Meg van kint 2 medence,ami vizforgatós,ott szoktunk ejtözni.Én szeretek néha kicsit semmit sem csinálni :) :)

A férjed meg hidd el,majd boldogan nézi,ahogy szaladgáltok a tengernél!! :)
4 D-s Ultrahangon voltatok már?Ott elég biztosan megmondják a baba nemét,meg amugy is akkora élmény,bánom,hogy csak egyszer mentünk.A télen egy ismerösöm vett tölem egy csomó babaruhát,merthogy kisfiut mondtak a kórházban nekik.A 4 Dn meg késöbb kiderült,hogy kislány :) szegény meg bevásárolt egy csomó kéket

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 22 12:38 #13923

Az apukája is nagyon örült, hogy kislánya lesz, rögtön azt mondta, hogy na olyan görög mániás lesz mint az anyja, most már két lökött nőt kell majd néznie ahogy a tengernél szaladgál. :)
Azért a legközelebb majd még egyszer rákérdezek, hogy még mindig lány-e... :)

Kiflic, én a welnessezésért (de hülye szó ez így :) ) nem vagyok oda, egyszerűen unatkoznék, nem vágyom rá. Mondjuk a strandokért sem rajongok, csak végszükség esetén, ha már nem bírom víz nélkül. :) A Zsóry meg pláne nem a kedvencem, valamiért nekem mindig olyan koszosnak tűnt a medencék vize...a közelben nekem Tiszaújváros van, ahol szuper a strand, és iszonyat tisztán tartják. Na és van hullámmedence is, ami lényeges elem... :)

Itt is fantasztikus idő van, teregetem is ki a ruhákat, meg ültetgetem át a virágaimat, szegények mindig úgy megsínylik a telet, de aztán hamar helyrejönnek, ha megjön a napsütés.

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 22 12:06 #13922

Messi,kislány lesz,de jó!! :örül: a lakásfelujitáshoz meg kitartás!!

Most már biztos,hogy Mi is megyünk Thassosra,vissza Efiékhez!! :örül: Igen,még 5 hónap nekünk is,de valahogy sokkal jobb a kedvem,mióta lefoglaltuk a szállást.Szeretem ezt a fajta várakozást meg tervezgetést.nyáron a nyaralás,télen egy 3 napos welness-most januárban Gyula volt- szeretem,ha van mire várni :)

itt gyönyörüen süt a nap,délután a kicsi anyuval,mi pedig megyünk a Zsóryba fürdeni,lehet,még napozok is :)

Szép Napot Mindenkinek! :)

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 22 11:23 #13921

Messinia ez örömhir, mert bizony jó egy lány a háznál, aztán jöhet a fiú/k. :D Édesanyám nevét kaptam én, az öcsém meg az édesapám nevét. Dupla öröm /sajnos/ volt, dupla felhajtással. :örül: A férfi név folytatódott tovább.

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 22 08:49 #13920

Napsütéses szép napot Mindenkinek! :)
Kicsit azért irigylek Benneteket, akik Thassoson pihenhetnek majd, bár talán kicsit nagyobb örömben lesz majd részem. :) Az első utunk vele úgyis oda fog vezetni. Képzeljétek, kislányunk lesz. :)

Megjött a tavasz, aggódom is picit, hogy vajon a tavalyi darazsaim nem költöznek-e vissza a helyükre (nem lehet bevakolni annyira rossz helyen van, két emelet között). Épp lakásfelújítás előtt állunk, egyfolytában azon agyalok, hogy majd mit, hogyan és mennyiért lehet megcsináltatni.

A National Geographicon elindult egy műsor, Az átvilágitott történelem, nagyon jó, épp leragasztott a tévé előtt így kora reggel, remélem majd valamilyen antik görög építmény is lesz benne a későbbiekben. :)

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 21 19:43 #13918

Itt ez a gyönyörű tavasz! Én mégis egyre inkább Thassosra vágyom. Bár röpülnek a napok, de még mindig majdnem 5 hónapot kell várni addig!!!!!!! :Thassos-fan:

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 21 14:09 #13917

Azt hittem egérkék felnagyított képe, igy is aranyos kép :D :D :D /sajnálom a Vilit :(

Nincs farkincájuk!

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 21 12:50 #13916

Azt hittem egérkék felnagyított képe, igy is aranyos kép :D :D :D /sajnálom a Vilit :(

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 21 10:11 #13915

Valóban aranyos az egeres kép, el is mentettem! :D Habár nem mindenki hívja aranyoskának őket, mert kis pimaszok :lol:
Nálam is megjelentek a kamrában. Először csak a szagát éreztem, aztán futás közben láttam is, meg takarítottam utána/utánuk.
Mindenféle óvintézkedés ellenére is, tényleg tudnak mászni. Falon fel, műanyagzacskón át, egészen a tartalmáig. Mivel az erős szagot nem bírják, foghagymával igyekeztem távol tartani őket. Nem ártana egy macsek, de nem a kedvencem. /bocsi /A kutya meg az istenért sem akart bent maradni. Mindezek mellett arra gondoltam, hogy lassan ezek sem lesznek, mint ahogy kevesebb már a veréb is, a fecskékről nem is beszélve. Szerencsére a gólyánk minden évben visszatér, és fiókákkal hálálja meg a gondoskodást. A múlt évi hideg tavaszban létrát készített a keményhez, az állatszerető mester, azon vitték a kaját a gólyának.

Gyerekek ! A képen nem egerek vannak hanem sziriai aranyhörcsögök! A világ legédesebb, legmulatságosabb kicsi emlősei.A kis bohócok évtizedekig annyi vidám percet szereztek nekem!
A három évig kalitkába nevelt Vili verebem elrepült, nagyon szomorú voltam mert biztos nehezen fog boldogulni a veréb csapatban, mert nem sajátitotta el a túlélési technikát, de reménykedem hogy párjára lel és ketten majd mennek valamire.Egyébként nőstény volt,csak mi hívtuk Vilinek.

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 21 09:47 #13914

Valóban aranyos az egeres kép, el is mentettem! :D Habár nem mindenki hívja aranyoskának őket, mert kis pimaszok :lol:
Nálam is megjelentek a kamrában. Először csak a szagát éreztem, aztán futás közben láttam is, meg takarítottam utána/utánuk.
Mindenféle óvintézkedés ellenére is, tényleg tudnak mászni. Falon fel, műanyagzacskón át, egészen a tartalmáig. Mivel az erős szagot nem bírják, foghagymával igyekeztem távol tartani őket. Nem ártana egy macsek, de nem a kedvencem. /bocsi /A kutya meg az istenért sem akart bent maradni. Mindezek mellett arra gondoltam, hogy lassan ezek sem lesznek, mint ahogy kevesebb már a veréb is, a fecskékről nem is beszélve. Szerencsére a gólyánk minden évben visszatér, és fiókákkal hálálja meg a gondoskodást. A múlt évi hideg tavaszban létrát készített a keményhez, az állatszerető mester, azon vitték a kaját a gólyának.

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 16 09:27 #13908

Lengyen szép napunk. :D

Nemzed - ékek

Elgondolkodtató kis tanmese SE-SE (se egyetemista, se dolgozó) nemzedéknek

Egy roskadásig tömött buszon egy feltételezhetően egyetemista srác nem sajnálta az időt, hogy megmagyarázza egy mellette ülő idős úrnak, miért nem képes megérteni az idősebb nemzedék a fiatalokat.
- Maguk (szándékosan nem önöknek fordítottam) egy más, majdnem primitív világban születtek és nőttek fel - mondta elég hangosan, hogy mindenki jól hallhassa. - Mi, mai fiatalok az internet, a tévé, a repgépek, a szuperszonikus repülők, az űrutazások, a Holdon járó ember korában nőttünk föl. Űrszondáink a Marson járnak, atom hajtotta hajóink, villanyárammal és hidrogénnel járó autóink, szinte fénysebességgel számoló számítógépeink vannak. Sőt.

Egy kis csend után az idős ember így felelt :
- Igazad van, fiatalember, nekünk mindez nem volt meg, amikor fiatalok voltunk, következésképpen feltaláltuk őket! És most mondd meg nekem, te, TE mit készítesz a következő nemzedéknek!?

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 03 14:42 #13877

.................
..........befaltam az összeset :D csak azt a fránya fogyókurát mikor kezdem el végre,azt nem tudom :(

Hogy ez milyen ismerős... !!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 03 14:38 #13876

Sziasztok!

Nekem a mult héten a nagyfiam csinált baklavát :D uj barátnöje van és Neki folyamatosan fözöcskézik :D mandulával csinálta,nem dióval,de nagyon finom lett,jó édes és ragacsos,pont,amilyennek lenni kell.A férjem és a középsö fiam csak huzták a szájukat,hogy tömény én meg jól befaltam az összeset :D csak azt a fránya fogyókurát mikor kezdem el végre,azt nem tudom :(

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 03 11:11 #13874

Köszi Balázs!
Ki fogom próbálni. :) Ha szerinted ez nem elég cuccos, akkor lehet majd azt csinálom először, amit belinkeltél. :) Nem tűnik túl bonyolultnak. :)

Én kint mindig cream pie fan vagyok, na azzal egyszerűen nem tudok betelni...ráadásul ahogyan Skala Potamiaban reggelente még a kemencéből kiszedve adták...na erre is kár volt rágondolni. :) :)

Pesten egyébként létezik olyan hely, ahol igazi görög péksütiket lehet kapni?

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 03 09:46 #13873

Ez most egy egyszerűsített recept volt. A párom hozta a munkahelyéről.

2 csomag réteslap
50 dkg darált dió
1,5 dl olaj
Szirup:
3 db víz
60 dkg cukor

A lapokat 4 egyenlő részre osztva, az első részt a tepsibe teszed, majd rászórod a dió 1/3-át. Ezután réteslap, dió, réteslap, dió, és a végén réteslap. Ezután felszeled a lapokat, majd egyenletesen ráöntöd az olajat. Ezt beteszed a sütőbe és megsütöd. A szirupot közben elkészíted.
Ha megsült egyenletesen ráöntöd a szirupot és megvárod, míg kihűl. Utána nyam-nyam. :)
Finomnak ez is finom lett, de nekem egy kicsit lehetett volna cuccosabb.

Itt van pl. egy másik:
aprosef.hu/baklava_recept - aprosef.hu/baklava_recept

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 03 08:49 #13872

Balázs,
igazán leirhatnád a receptet, ahogyan csináljátok a baklavát, megköszönném.:) Nem próbáltam még sosem pedig imádom, de olyan bonyolultnak tűnt...pedig tuti nem az. :) Hál'Istennek a párom rosszul van ezektől a mézben tocsogó sütiktől, úgyhogy a tepsi finomság csak az enyém lenne. :)
És tök olyan, mint amit kint eszünk Göröghonban? :)

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 02 19:54 #13871

Azt a terülj-terülj asztalt bármikor bevállalnám!

Egyébként nálunk baklava volt a deszert.
Egy egész tepsi készült, maradt még holnapra is. :)

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 02 19:10 #13869

Szia Vikso!
Na végül is nem lett görög sali, lusta voltam összevásárolni a hozzávalót. :) A feta nyilván kint a legjobb, de azért is lehet kapni (majdnem) normálisat. :)
A Retsinát én is imádom, de most csak itt áll a szekrényben, mert most azért nem iszogatom... :)

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 02 18:49 #13868

Nem rossz a kinálat Messinia.
A görög salátát imádom. A feta sajtból sem elég soha, mármint a görögöknél :D Itthon valamiért nem kivánom :wink:
Sőr helyett inkább a retsina, szerencsére csak én kedvelem :örül:

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 02 09:59 #13862

Pamag, találtam még képet, de inkább ide rakom, nehogy ott sok legyen. :)

Nem várandós nőknek való ám az ilyesféle képkeresgetés....mert most rögtön akarok mindent! :) :)
A fene vigye el, hogy csak Pesten van igazi görög étterem. :)

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 02 09:47 #13861

Vikso, Neked is szép vasárnapot, ez a video kész energiabomba! :)

Most már csak valami ebéden töröm a fejem, de az imént annyira keresgettem a görög salátás képeket, hogy most leszáll érte a pípem.... :) :)

Re: Triccstraccs topik 2014 márc. 02 08:21 #13859

Békés, szép vasárnapot kivánok!
/sajnos a képsor nem igazán sikerült, de a szándék megvolt/

> > > www.youtube.com/v/XBEyCr5AoIs-https://www.youtube.com/v/XBEyCr5AoIs

Oldalmegjelenítési idő: 0.293 másodperc