Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Triccstraccs topik 2014 febr. 25 19:52 #13851

Kívánunk Nektek jó egészséget, és sok boldogságot, kitartást.
Üdv:U. Ági, Zsuzsi

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2014 febr. 23 13:53 #13845

Vikso itt most nagyon szép az idő, de azért jó olvasni ilyen sztorikat. :) És köszönöm a gratulációkat, tényleg Mindenkinek! :)

A suliban én is tudnék rengeteg hasonló történetet összeszedni, a gyerekek nagyon kreativak és észbontó a fantáziájuk. :)
Még sok évvel ezelőtt történt, hogy a kollégiumban az egyik kolléga rászólt egy kissrácra, hogy ne gatyába mászkáljon már a folyosón, vegyen föl valamit magára...erre a gyerek felhúzott egy papucsot, és büszkén mutogatta. :)
Kicsit bevallom hiányzik is a munka, nagyon szeretem a gyerekeket, és engem mindig feltöltenek - sok pedagógus panaszkodik, hogy tőlük inkább elszívják az energiát.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2014 febr. 23 13:41 #13844

Nagyszerű hir Messinia, gratulálok!

Netán ha arra is pocsék az idő, egy kis viditót küldök + ban. :D

Pécs, Nagy Lajos Gimnázium. /megtörtént/

Buszos osztálykirándulás keretében viszik a diákokat a kaposvári Csiky
Gergely Színház Dózsa György című színdarabjának előadására.
Az út kb. 1,5 óra. Időben el is indulnak, ám a busz defektet kap, és a
szókimondó buszsofőrnek egy órájába telik kicserélni a kereket.
Így már nem érnek oda időben, csak amikor már javában folyik az előadás.
Nosza, annyi baj legyen, a jegyek ki vannak fizetve, a helyek fenntartva,
mind a negyven ember, élén sofőrünkkel megpróbálja lapos kúszásban
elfoglalni a székeket. Az előadásnak pont ebben a pillanatában ér a
szövegkönyv ahhoz a részhez, amikor a jobbágysereget
verbuváló Dózsa így kiált fel:
- Hol késtetek, parasztok?
Mire hősünk magára véve a felszólítást, így vág vissza:
- Hát lerobbant a buszunk, te köcsög :lol:

Re: Triccstraccs topik 2014 febr. 23 13:14 #13842

Szia Kiflic!
Igen, augusztus végén érkezik majd. :)
Én is nagyon örültem, hogy szinte semmiségekkel átvészeltem az első időszakot, egyedül a vérnyomásom magas sajnos - előtte is volt vele gondom néha - erre gyógyszert kell szednem, aminek nem örülök, de ez van. Próbálok nem gondolni rá és sokat pihenni, mert hajlamos vagyok ám most mindenen pánikolni. Meg amúgy is, meglátom a vérnyomásmérőt, már készen vagyok. :)
Nem is dolgozom már, emiatt is, meg most van az influenza járvány is, meg utazgatni sem szerencsés, igy itthon ragadtam. Nem mondom, hogy nem unatkozom sokat, de próbálom lefoglalni magam. :)
Soknak tűnik még augusztusig az idő, pedig olyan gyorsan peregnek a hetek, hogy csak na...:)

Re: Triccstraccs topik 2014 febr. 23 12:32 #13841

Messi,örülök,hogy ilyen jól viseled :) Augusztus környékén fog érkezni a baba,ugye?Ez a pár hónap meg hipp-hopp elrepül addig.Mi is most visszük elöször majd a kicsit a Thassosra-bár pocakon belül már volt,csak kivül nem :) kiváncsi leszek,mit szól hozzá,szerintem tetszeni fog Neki :)

Re: Triccstraccs topik 2014 febr. 23 12:04 #13840

Honey, köszi Neked is!
Egy újabb görögimádó a világban. :)
Lekopogom - tényleg nagyon jól viselem, az étvágytalanság volt az egyetlen jellemző dolog rám, most már eszek mindent, egyedül a hússal nem vagyok jóban. :)
És egyébként is jön a tavasz - tele leszek energiával. :) Itt most is olyan szépen süt a nap, és valami 11 fok van kint, rendesen feltöltődik ilyenkor az ember. A madárcsicsergésről nem is beszélve... :)

Re: Triccstraccs topik 2014 febr. 23 11:02 #13839

Drága Messi!
Őszintén és tiszta szívből örülök Nektek! Nagyon sok boldog pillanatot kívánok a várandóság alatt és után is :örül: !!!

Re: Triccstraccs topik 2014 febr. 22 17:25 #13835

És tuti, hogy Thassoson fog először nyaralni! :)

Úgy legyen!

Re: Triccstraccs topik 2014 febr. 22 17:04 #13833

Köszi Balázs! :)
És tuti, hogy Thassoson fog először nyaralni! :)

Re: Triccstraccs topik 2014 febr. 22 16:59 #13831

Sziasztok!Én speciel idén kimaradok a találkozóból, sőt nagyon úgy tűnik, hogy nyaralás sem lesz, kicsit nagyobb volumenű dolog elé nézünk. :wink:
Jelentem jön az újabb pici thassos-fan. :)

Hogy én mekkora .... vagyok.
A nagy hozzászólás rendezésben elfelejtetem gratulálni.
Gratulálok a picihez!
Idei nyár kimarad, talán a jövő is, de 2016-ban már mindenképpen látnia kell Neki is a tengert!
.
.
.
Közben áthoztam ide, mert míg Te írtál itt, én írtam ott. :)

Re: Triccstraccs topik 2014 febr. 22 16:57 #13830

Sziasztok! :)
Ez úgy gondolom ide illik, úgyhogy itt köszönném meg a gratulációkat. :)
Itthon is nagy a boldogság - ő a mi kis csodababánk. :) Páran talán tudjátok, hogy nehezen jött, sőt már minden problémám volt, mi meg csak vártunk. És milyen jól tettük! :) A baba úgy gondolta, hogy jönni akar, én pedig el sem akartam hinni mikor kiderült.:)
Jelentem jól vagyunk, már a 14 hétnél tartok, nagyon jól viselem, szinte semmi bajom nem volt elejétől fogva.
Csütörtökön voltam a dokinál, és minden a legnagyobb rendben, kis örökmozgó már most, folyton pózolt, az egyik UH képen szó szerint mintha napozna hanyatt fekve... hát no comment. :)
Még mindig olyan fura nyilvánosan beszélni róla, de már nem akarom titkolni... :)

Re: Triccstraccs topik 2014 febr. 18 16:09 #13778

Vikso, igen, át-át szoktam a szomszédba is nézegetni, látod, nekem már szinte fel sem tűnnek a bugyuta kérdések. :) Többségük nagyon örül, hogy egyáltalán választ kap, ezen már ne múljon. :)
Na, én semmiféle állatot nem tudnék levágni, ha valaki csirkét pucol még azt se bírom nézni, addig elvonulok. :) Pedig szeretem megenni. Főleg a disznótoros dolgokat, hurkát, kolbászt stb-t, ám az is kicsi malacka volt valaha... :)

Pamag, de jó lesz az a római kiruccanásotok! :) Imádom Rómát, na az a másik nagy rajongásom, az ókori Itália. Voltam már, de szeretnék visszamenni - dobáltam is ezerrel a Trevi-kútba a centeket :) -, mert nem láttam még ott sem mindent, csak a nagyját. Szervezetten voltam anno még gyerekekkel, nagyon élveztem. Gyönyörű város, gyönyörű műemlékekkel. Na és nem utolsósorban isteni fagyival. :)

Re: Triccstraccs topik 2014 febr. 18 15:57 #13776

Ez olyan jó hír Honey-tól :D
De nem hiszem, hogy a méheken kívül állatokat tartanának - azokkal ott kell élni és ellátni őket naponta...
Kecskét- az az igazság - sok helyen látok egy-két mekegőt kikötve az út mentén, ahol nem látok a közelben nagyobb telket... de egyáltalán nem értek hozzá... csak egyszer ettem kecskegidát (kaptam), az finom volt :D
.....
Más.
Mindjárt itt az Utazás Kiállítás (a jövő hét végén).
És a tervezett rendes nyaraláson kívül a lányommal elmegyünk április végén Rómába a két pápa szentté avatására. :D Irodával ugyan (de rendes zarándokiroda :D ... a Makrovilág), bár én szívesebben mentem volna egyénileg, csak hát...
Az esetleges egyéni úthoz viszont mindjárt az ötlet felmerülésénél kapásból lefoglaltam egy szobát a booking-on, amit eddig még nem mondtam vissza. Ha valakinek van hasonló terve (ápr. 27.), szívesen átadom. De csak aki arra az alkalomra menne... sima turista azon a hétvégén kerülje az Örök Várost, mert még a madárfészkekben meg az egérlyukakban is zarándokok lesznek :D

Re: Triccstraccs topik 2014 febr. 18 15:30 #13775

Szia Messinia!

Sürün átnézek a rokon oldalra, olvasom a bejegyzéseidet is. Némelyik titán micsoda elemi, és nevetni való kéréseket tud feltenni. Jó lehet Ő azon derül/ne, hogy én meg milyen analfabéta vagyok informatikához :?

Nálunk éppen azon megy a téma, (tanyán kivül, meg azon belül is) hogy a fűnyírást libával, vagy birkával oldjuk meg. A kecskéről letettünk, mert a fák alsó ágait leeszi. Fárasztó, és sokba kerül a fűnyírás. A libát biztosan levágnánk /Márton napi liba, nem rossz :D A birkát nem valószínű, mert nem szeretjük a húsát. A csirkét mindig én vágom le, és ezen soha nem problémázom. :P

Re: Triccstraccs topik 2014 febr. 18 10:23 #13774

Idejöttem inkább triccstraccsolni. :)Sziasztok! :)

Honey! Ezt a tanyát olyan igazi tanyaként kell értelmezni? Mármint lesznek állatok, meg minden, ami ezzel jár? Vagy csak a méhek miatt szerettétek volna?

Anyósom pont most akar egy kecskecsaládot hazahozni valahonnan - kapná, ingyen. Hogy hová a túróba tenné azt nem tudom, valahová kikötnénk a kertbe, aztán hagy legeljen. :) Csak az a baj, hogy előbb-utóbb a tányéron végeznék, annak meg már a gondolatától is rosszul lennék, szegény itt legelészik pár hónapig, aztán meg elrendeltetik a sorsa. Akkor inkább nem is kell. :)

Re: Triccstraccs topik 2013 dec. 26 14:19 #13648

Kedves Magdika!
Hívj Telefonon: Blahóné Ungár Ági, 62/630-392
Addig is boldog újévet kívánok, uagi.

Re: Triccstraccs topik 2013 dec. 20 22:36 #13627

Na az ilyet eddig a kaptam egy kör-emailt... c.-be írtuk... de inkább ide másolom...

*Megfontolandó szavak az öregedésről*

Egy nap, egy fiatal barátnőm azt kérdezte tőlem, milyen érzés öregedni. Meghökkentem kérdésén, mert én sosem gondoltam arra, hogy öreg lennék. Az ifjú hölgy, látván reakciómat, rögtön zavarba jött, de megmagyaráztam neki, hogy számomra ez egy érdekes kérdés, elgondolkodom rajta és majd később válaszolok neki.

Végül is úgy döntöttem, hogy az öregedés egy ajándék. Tulajdonképpen életemben most lehetek először az, aki mindig is szerettem volna lenni. . Persze, nem a testem! Időnként én is kétségbeesem a ráncaim, a táskás szemem, a megereszkedett fenekem miatt. És gyakran meghökkenek azon az öreg nőn, aki visszanéz rám a tükörből /aki pont úgy néz ki, mint az anyám/, de nem sokáig gyötrődöm ezek felett.

Sosem cserélném el az én nagyszerű életemet, a szerető családomat, az én csodálatos barátaimat a kevésbé ősz hajért vagy egy feszes hasért. Ahogy korosodtam, egyre kedvesebb lettem a magam számára és kevésbé kritikus magammal szemben. A saját barátommá váltam. Nem tolom le magam, ha több süteményt eszem a kelleténél, vagy nem vetem be az ágyat, vagy megveszem azt a virágtartót az erkélyre, amire semmi szükség nincs, de jól néz ki.

Felhatalmazva érzem magam, hogy élvezkedjek, hogy rendetlen legyek, hogy extravagáns legyek. Annyiszor megéltem, hogy legkedvesebb barátaim idő előtt elmennek; mielőtt még megérték volna azt a szabadságot, amit az öregség hoz magával.

Ki törődik azzal, hogy hajnali 4 -ig olvasok, vagy játszom a computeren?Táncolhatok a régi muzsikára, ha úgy tartja a kedvem és sírhatok a régi szerelem emlékén.....és meg is teszem.

Sétálok a vízparton egy olyan fürdőruhában, amiben kidomborodnak a testrészeim, és önfeledten vetem bele magam a hullámokba, ha jól esik, és nem törődöm a motorcsónakokból rám vetett sajnálkozó pillantásokkal. Ők is lesznek öregek.

Tudom, persze, azt is, hogy időnként feledékeny vagyok. És hát van is néha mit, elfelejteni az életből. De azért a legfontosabb dolgokra emlékszem.

Hát igen, életem során azért megtört néhányszor a szívem. Hogyne tört volna meg, amikor elveszítesz valakit, akit szerettél, amikor egy gyerek szenved, vagy elüti a cicádat egy autó? De a megtört szív az, ami erőt ad és megértést és részvétet kelt. Egy olyan szív, mely sosem szenvedett, érzéketlen maradt minden iránt, az sosem fog örömöt érezni a tökéletlenség felett.

Én nagyon boldog vagyok, hogy elég soká éltem ahhoz, hogy megőszülhessek,hogy a fiatalos nevetésem mély ráncokat mart az arcomra. Oly sokan vannak, akik soha nem nevettek és oly sokan, akik nem érték meg, hogy ősz hajszálaik legyenek.

Ahogy múlnak az évek, úgy egyre könnyebb pozitív lenni. Egyre kevesebbet kell törődni azzal, mit gondolnak mások. . .Én nem teszek fel magamnak se kérdéseket. Ráadásul fenntartom magamnak a jogot, hogy ne legyen igazam.

Nos, válaszolva ifjú barátnőm kérdésére, elmondhatom, hogy nem bánom, hogy öregszem. Szabaddá tesz. Szeretem azt, akivé váltam. Nem akarok örökké élni, de amíg itt vagyok, nem fecsérlem olyanra az időmet, mint, hogy mi lett volna ha... vagy azon izgassam magam, mi lesz majd. És minden áldott nap eszem édességet /már ha kedvem van hozzá/.

Mindig mosolyogj és a szívből fakadó igaz barátságokra nagyon vigyázz!

Szeretettel ajánlom a fenti gondolatokat kor- és kórtársaimnak.És ajánlom még, hogy mindig nevessetek a saját hülyeségeiteken, mert a nevetés az élet legnagyobb adománya és erősíti az immunrendszert.

<!-- ia0 -->boszorkány2.gif<!-- ia0 -->

Re: Triccstraccs topik 2013 dec. 06 12:11 #13612

Remélem most nem repül a levegőben a rénszarvasos szánjával, mert akkor nem ér ide. :)
Erre felénk nagyon nagy a szél. :(

Re: Triccstraccs topik 2013 dec. 06 10:36 #13609

Jajjjjjjjjjjj....
:lol:
még kerestem képet....

:roll: :lol:

Re: Triccstraccs topik 2013 dec. 06 10:33 #13608

Húúúúú, én nem pucoltam ki a csizmácskámat :(
mert megbeszéltük vele, hogy csak hétvégén ér ide......

Re: Triccstraccs topik 2013 dec. 06 08:01 #13607

Re: Triccstraccs topik 2013 dec. 04 23:51 #13605

Balázs, én vagyok még így ezzel, hogy mindegy merre, csak Hellasz legyen... :)
Talán a Paralia, Nei Pori rész az, ahová nem mennék egyedül (talán ha ingyen hozzám vágnák... :) ).
Eddig ott tartok, hogy Chalkidiki, Kassandra, Evia, vagy Parga jöhet szóba. Illetve ha nagyon begurulok, akkor megint a Peloponnészosz...oda bármikor mennék megint...Csak nem akartam annyit autózni. :)

Zsuzsa szép lesz az a Lefkada nektek! :)

Szeptember eleje Toroni! A szokásos Apollon apartmanba privát szállás.Verginát ki ne hagyd a tervből!!! Nem vagyok a régészet bolondja de amit ott láttunk az a eddigi élményeimet mind felül überelte, lenyügőző volt,talán Santorini szigetén amikor még látogatható volt az ásatás / nagyon régen 1984 ben/az volt reám olyan hatással ,a hamurétegből kiásott település alatt öt hat méterrel egy másik település nyomai tárták fel. Verginába idegenvezetéssel menjetek mert annyi titokzatos elgondolkoztató dologra hívják fel a figyelmeteket amit soha nem fedeztünk volna fel és észre sem vettünk volna.

Re: Triccstraccs topik 2013 dec. 04 16:55 #13602

Balázs, én vagyok még így ezzel, hogy mindegy merre, csak Hellasz legyen... :)
Talán a Paralia, Nei Pori rész az, ahová nem mennék egyedül (talán ha ingyen hozzám vágnák... :) ).
Eddig ott tartok, hogy Chalkidiki, Kassandra, Evia, vagy Parga jöhet szóba. Illetve ha nagyon begurulok, akkor megint a Peloponnészosz...oda bármikor mennék megint...Csak nem akartam annyit autózni. :)

Zsuzsa szép lesz az a Lefkada nektek! :)

Re: Triccstraccs topik 2013 dec. 04 08:36 #13601

Mi már stip-stop Lefkada, június 02-től egy hét, nem tudom mennyi fér bele / gyanítom nem sok/. A kajakot vinnénk Meganissin a Papanikolis és a Giovani barlangok izgatnak minket a videokon nyugodt a tenger,de hogy milyen áramlatok fogadnak minket nem tudjuk!

Re: Triccstraccs topik 2013 dec. 04 08:25 #13600

Mi már stip-stop Lefkada, június 02-től egy hét, nem tudom mennyi fér bele / gyanítom nem sok/. A kajakot vinnénk Meganissin a Papanikolis és a Giovani barlangok izgatnak minket a videokon nyugodt a tenger,de hogy milyen áramlatok fogadnak minket nem tudjuk!

Oldalmegjelenítési idő: 0.401 másodperc