Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 29 09:31 #13074

...Petőfi aszonta poros,csizmás hely....bekaphatik :(

Szegény, ha látná, forogna a sírjában, vagy verset írna róla... :)

Ilyenkor ebben a melegben szerintem nincs olyan vízpart itthon, ahol ne lenne tömeg - már a fürdésre alkalmasak közül. :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 29 07:25 #13071

Sziasztok!
Tisza-tónál- Tiszafürednél tegnap egy gombostűt nem lehetett elejteni, olyan tömeg volt, hogy csak kapkodtam a fejem, való igaz homokos a part , árnyas és viszonylag nagy területű szabad strandja van, de sokkolódtam, édesanyáék ott laknak, de nem voltam a tónál kb. 10 éve szemem szám tátottam :D

...Petőfi aszonta poros,csizmás hely....bekaphatik :(

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 28 20:37 #13070

Az a gond, hogy ha nálunk a párom horgászik, akkor napokig ül a víznél, olyankor nekem is ott kell éjszakáznom - a kocsiban, amit nagyon utálok. Szóval nagyon ritkán vállalom be. Most meg állítólag kegyetlen ott a szúnyogáradat.

A palacsintás husihoz egy jó sűrű tésztát csinálok, csak teszek bele fokhagymát is, úgy finom, és így rántom ki. Ilyenkor nyáron köretet sem szoktunk hozzá enni, csak salátát, nagyon szeretjük. :)

Épp írtam Melusnak, hogy most én is csinálhatnék úgy mint szokták egyesek, hogy beirom mindenhová: már csak 9 naaappppppppp és indulááááss Thassosra! :) :) :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 28 19:45 #13069

Ez a palacsintatésztás hus jól hangzik,görögsalátát pedig már régóta nem csináltam,pedig imádom :)
A Tiszához mi Dinnyéshátra járunk,ez Tiszanánához tartozik,nincs messze Poroszlótól. A férjem odavaló.Nyugis,kicsi,családias strand.Kb 20 perc kocsival.
Csak fürdünk,a horgászatot én sem szeretem,sajnálom rá az idöt :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 28 15:00 #13068

Szia Kiflic!
Tegnap végül is csak este sütöttem meg a hurkát, kolbászt, akkor már elviselhető volt az idő. Ma palacsintatésztás rántott húst sütök, csirkemellel, ez hamar megvan. Görög salátával. :)
Merre voltatok a Tiszán? Szálloda, apartman? Mi is sokat szoktunk lejárni, illetve a párom, nagy tiszai horgász, képes napokat lent ülni Poroszlón. :) Engem csak ritkán tud rávenni, nekem ott hiányzik a civilizáció... :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 28 14:34 #13067

Szeretem a meleget,de csak vizparton :) Péntek,szombat délután lent voltunk a Tiszánál,igy kibirható.Ma már itthon vagyunk,a lakásban még csak 26 fok van,pedig én is bekapcsoltam a sütöt is.Rakott zöldbabot csináltam,rengeteg babunk van,nem fér a fagyasztóba.

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 27 16:27 #13063

Sziasztok! Ti hogy viselitek ezt a őrületes meleget?
Pedig én nem szoktam nyavalyogni rajta, de most ahogy mentem át anyukámhoz, a lakásból kilépve annyira megcsapott ez a forróság, mintha nem kapna az ember levegőt.
Nálam a megoldás ventillátor. :) Ráadásul olyan fekvésű a lakás is, hogy egész délután idesüt a nap, tehát a redőnyt is le kell engednem.
És én most kitaláltam, hogy hurkát meg kolbászt akarok sütni - a sütőben, hol máshol. Anyukám kinevetett.... :)

Ne tedd!!

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 27 15:31 #13062

Sziasztok! Ti hogy viselitek ezt a őrületes meleget?
Pedig én nem szoktam nyavalyogni rajta, de most ahogy mentem át anyukámhoz, a lakásból kilépve annyira megcsapott ez a forróság, mintha nem kapna az ember levegőt.
Nálam a megoldás ventillátor. :) Ráadásul olyan fekvésű a lakás is, hogy egész délután idesüt a nap, tehát a redőnyt is le kell engednem.
És én most kitaláltam, hogy hurkát meg kolbászt akarok sütni - a sütőben, hol máshol. Anyukám kinevetett.... :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 27 09:25 #13059

Melus, majd Te idén körbenézel mi a helyzet odakint, hozol egy csomó képet, és akkor legfeljebb jövő évre rajtam a sor. (a nevem tök véletlen volt, mindenképp valami görögös hangzásút szerettem volna, és elkezdtem nézegetni valami förldrajzi neves összesítőt, és ez tetszett a legjobban :) )
Jövőre nekem valamiért Parga birizgálja a fantáziámat... :) Hacsak nem megint Thassos lesz belőle. :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 27 08:22 #13057

Azt gondolom, ha már ezt a nicket vetted fel, egyszer ott a helyed. :wink:

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 26 13:53 #13049

Gyönyörű ez a templom Melus, és úgy látom kuriózumnak számít egyes sajátosságai révén. :)
No ha mentek, akkor nagyon sok képet kell csinálnod! :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 26 13:08 #13048

Hehehe, nem véletlenül mutattam, épp neked. :wink: És ezt tudtad?
whc.unesco.org/en/list/392/

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 26 11:47 #13046

Hát teljesen leragadtam az oldalon Melus. :)
Ez az Apollon templom, amiről itt ir, egyszerűen gyönyörű...www.messinia-guide.gr/?id=177&lang=en - www.messinia-guide.gr/?id=177&lang=en
Te ilyen szépségeket fogsz látni? Hát egy kicsit sárgulok.... :)
Mondjuk nekem ott lesz Thassos, egy szavam sem lehet. :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 26 11:40 #13045

Hú Melus, nagyon jó olvasnivalót adtál! :)
Nyilván rögtön a history meg a monuments részét nézegettem, hát van ott sok szép dolog tényleg! :) És tök jó az a panorámakép, ahol szét lehet nézni a romoknál! :)

És errefelé vannak szálláshelyek elfogadható áron?

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 26 11:21 #13043

Ha van kedved és időd, akkor olvasgass kicsit. :wink:
www.messinia-guide.gr/?cat=137&lang=en

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 26 11:13 #13042

Szia Melus! :)
Szóval a névadómmal szemezel. :) És akkor megint Peloponnészosz. :) Most rá is keresetem gyorsan az google earth-ön, egész lent van.
Van még ott néznivaló? :) Jó most hülyeséget beszélek, mert miért ne lenne... :)
És akkor ilyen ad-hoc jelleggel nekiindulnátok, és ott helyben foglalnátok szállást?

És valóban hülyeséget beszélsz. :wink: :wink: Imádnád, azt hiszem, azt a környéket.. is. :D
Még nem biztos, hogy ez lesz, még töröm a fejem. Ennyire messzire nem megyünk habokra, valamit mindenképpen kell foglalni előre....

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 25 22:54 #13032

Szia Melus! :)
Szóval a névadómmal szemezel. :) És akkor megint Peloponnészosz. :) Most rá is keresetem gyorsan az google earth-ön, egész lent van.
Van még ott néznivaló? :) Jó most hülyeséget beszélek, mert miért ne lenne... :)
És akkor ilyen ad-hoc jelleggel nekiindulnátok, és ott helyben foglalnátok szállást?

Édes lehet Töpszli cica, csak majd nehogy ő legyen a ház ura! :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 25 22:36 #13031

Jé, már megint lett egy csinos pofis avatar, Kiflicre gondolok! :wink:

Nekünk jön a hűtőtáskában a szendvics, a csoki, némi lötty az útra. És szoktunk vinni sajtot, amit itthon nagyban veszünk, ahol a pékségit is. Ez jó reggelibe, szendvicsbe, reszelve, akárhogy. aztán jön valami emberes eledel, szalonna, kolbász ilyesmi. Az én drágám nem reggelizik töltött pitát, mint én. :wink: A két hetünk alatt egyszer-kétszer készül valami főtt kaja. Tészta, ilyesmi. Azokon a napokon, amikor éppen pihi van. A többi napon, meg uccu, megyünk felfedezni. :) Mi, ugye nem vagyunk az egész nap strandolós fajta, inkább csavargós fajta. :wink:

Ja, és igen, Messinia, most éppen Messiniával szemezek. :wink: Meglátjuk, mit tudok összehozni. A tervek jók, itt is. Jó lenne legalább ezeket megvalósítani idén...

És lefotóztam az új macsekot, aki maradt szerintem Töpszi, párom szerint Töpmix. Szóval, valami ilyesmi lett a neve. Majd mutatom. :P

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 24 22:38 #13006

Szia Pamag!
Zsákbamacska...ez jó. :) :) :)
De Te egyébként is cicaszerető ember vagy, szóval nem áll Tőled távol a macskás avatar. :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 24 22:28 #13005

Szamarak...
Úgy rémlik, Limenasban is kerülgettünk autóval egy szamaragoló bácsit...
Biztos, hogy láttam többször is, de nem maradt meg bennem különlegességként, a szamár hozzátartozik a görög földhöz. :D

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 24 22:25 #13003

:dumcsi

Pörög... :D

Az én avatarom:
Annak idején, mikor rászabadultam az internetre, találtam mindenféle képeket, sok macskásat el is mentettem. Akkor még nem tudtam, hogy nem fontos... :D mert majdnem mindent meg lehet találni később is...
Na szóval belebotlottam egy fórumba, ahol szó volt avatarról. Sokan töltöttek föl... és magyarázták a tudatlanoknak, hogyan kell. Próbáltam... sehogyse sikerült... kicsi legyen a kép... akkor megkerestem a számítógépen a legkisebb képet, de még azt is kicsinyíteni kellett, de azt valahogy meg tudtam csinálni.
Szóval nem azért ez a zsákbamacska az avatarom, hogy ne tudjatok rólam semmit... :lol: ... hanem ez volt a legelső sikeres avatar-csinálásom, úgyhogy megmaradtam ennél.

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 24 21:47 #13000

Látod, Te ügyesebb voltál, mint én! :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 24 21:31 #12999

És megcsináltam :örül: bár a férjem már itt toporog a sarkamban,kellene neki a gép.Köszönöm a segitséget,nem tudtam volna,hol kell feltölteni :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 24 20:42 #12998

Kiflic, válaszd ki a képet, és küldd el Balázsnak mailben, biztos vagyok benne, hogy megcsinálja Neked is. :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 24 20:31 #12997

Köszi,megyek megkeresem,bár valószinü,hogy az én képem is nagy lesz akkor :(

Oldalmegjelenítési idő: 0.380 másodperc