Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 21 22:33 #12901

Köszi Honey az ötletet, fogok szólni a srácnak, hogy a családsegítő irányába menjen el. Most már legalább odáig eljutottunk, hogy mivel itthon lakik a fia, őt is idegesíti az anyja, meg a szomszédok örökös panasza, lépne valamerre. Eddig évekig nem lakott itt vele, így nem is tudta mi zajlik itthon. A Polgármesteri Hivatalba tavaly adtunk már le valami kérvényt, de ott csak széttárták a karjukat, hogy ő ezzel nem tudnak mit kezdeni. Talán ha egyből a szociális központba megy a fia, akkor az többet fog érni.
Most eljöttem anyósomékhoz, addig sem hallom,mondjuk ma csendben volt. :) A poén, hogy a fia rá szokta bízni az unokát, hogy vigyázzon rá...és ő elvan a gyerekkel. Gondolom akkor jön elő a baja, ha egyedül van. Ráadásul nem titok, hogy a gyógyszerét - mert van neki - sem szedi rendesen.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 21 19:16 #12899

Messina, megértelek! Nem azért, mert nekem is van ilyen szomszédom (szerencsére nincs), hanem, mert ismerem ezeket a betegeket. Ha a szomszédod elmeállapota súlyos, a fiúnak lehetne kezdeményezni a cselekvőképesség korlátozását. Ezt megteheti a bíróságon (járási) vagy a gyámhivatalban (járási). Egy hosszú procedúrának néz elébe, az biztos. Ez az egyik, bár ezzel a probléma nem fog megoldódni. De! Ha már a család és a nő környezete (pl. Ti) is nehezen toleráljátok szegényt, akkor számba kell venni, hogy az ilyen betegeknek találták ki a pszichiátriai betegek ápoló-gondozó otthonát. Namármost ugye, ebbe is bele kell egyeznie a szomszédasszonynak. De ha gondnokság alá helyezik, mert cselekvőképtelen (részben vagy teljesen ) a gondnoka eljárhat az ügyében. A dolgokat lehet cifrázni, ennél jobban nem mennék bele. Minden esetre a fiúnak lehetne segítséget kérni pl. a családsegítő szolgálattól.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 21 18:31 #12897

Hát...no comment... Én komolyan nem értem, ha már valaki Görögországi nyaralásra vágyik, miért nem megy Paráliától kicsit tovább? (költői kérdés, de lehet, hogy valaki tud rá válaszolni).

Értem Balázs mire gondolt,de ne felejtsük el, hogy egy Paraliai vagy bármely Görög szigeteki nyaralás anyagi vonzata sem ugyanaz a kategória.
Átgondoltam az idei Vourvourou-i és a tavalyi Lefkadai költségvetést,lényeges különbség mutatkozott. :)
Szerintem ezért is megy annyi magyar Paraliára,Sartira, Stavrosba.
Mi még nem voltunk Paralián, valószínű nem is leszünk,de több ismerőröm is ott kezdte annak idején a Görögországi nyaralásokat.
Aztán kinőtték -túlnőttek rajta. :D

Áthoztam a témát, inkább ide való már. :wink:
Szóval, mi is ott kezdtünk, anno. Nem volt rossz nyaralás, de a többihez képest, egy nagy nulla. Magához, az országhoz sincs semmi köze, épp csak ott fekszik. :? Sokan bulizni mennek, kizárólag, nem egyéb értékekért... És az árak valóban kedvezőbbek, de milyen áron? Ás hát, a part sem egy csoda. Aki járt már egyéb tengerparton, az kizárt, hogy ezt tisztának látja. :wink: De, azért jókat ettünk, jó áron. És nem pörköltet vagy rántott húst... :wink:

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 20 18:56 #12891

Sziasztok!
Gondoltam triccstraccsolok kicsit. :) És panaszkodok egyúttal. :)
A szomszédom mostanság már-már az elviselhetetlen kategóriába tartozik. Bolond szegény, úgy unblock, gyárilag. Szóval papírja van róla. És ha nincs itthon a fia, akkor ordit, káromkodik, néha valami héber nyelven, érthetetlenül. Mániája, kényszerképzete, hogy mindenki bejár az ő lakásába, hozzányúlnak a cuccaihoz, sőt, lopjuk tőle az áramot és a vizet is. Napjában hatvanszor néz rá a villanyórára (közös, kint van a folyosón). Szerintem nem szedi rendszeresen a gyógyszereit, és a pszichiáterhez sem jár - pedig kéne neki. A fia rengeteget dolgozik, és már neki is elege van belőle. Próbálkozik ő is, hogy mit lehetne vele csinálni, volt a háziorvosuknál, aki közölte, hogy addig míg nem ön-és közveszélyes, addig nem lehet bevinni az elmére. Pláne, hogy saját beleegyezése is kellene. Szép mi?
A múltkor a fia kihívta az ügyeletet rá, mikor épp mondta a hülyeségét, az orvosnak is elkezdett kántálni, nem engedte még azt sem, hogy nyugtatót adjon neki, és azt mondta, hogy azért nem jár a pszichiáteréhez, mert ha oda jár, akkor megbélyegzik az emberek, hogy elmebeteg. :)
Úgyhogy ma is hallgattam, hogy orditva káromkodik (mint a kocsis)- néha elküldöm én is a fenébe, az jót tesz. :) A rendőrségnek szoktunk szólni, akkor kijönnek, néha hagynak neki egy-egy csekket csendháborításért, ami a fiának kell kifizetni, ő is nagyon unja már a saját anyját, de egyszerűen nem tud mit tenni. Az önkormányzatot nem érdekli (pedig önkormányzati lakásban lakik elvileg), már próbáltuk.
Ha a párom itthon van, tőle fél, ha meglátja behúzza fülét-farkát, én a zenét szoktam hangosra venni, attól elhallgat. Van, hogy napokig nem hallani, aztán meg egy óráig is képes orditani.
És bezárták azt a rengeteg elmegyógyintézetet, az ilyenek meg itt élnek köztünk...hihetetlen. Ez a bérház átka...Hogy tolerálni kell egymás hülyeségeit. De egyszer, ha sikerül költözni csak kertes házba megyünk. :)

Na jól kipanaszkodtam magam, megyek is mosogatni. :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 16 21:39 #12848

Komondor kölykök

Egy ismerős ismerőse komondorokat tenyészt, gyakorlatilag mindig vannak eladó kölykök, a mostani alom 8 hetes.
Ha valakit érdekel esetleg...

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 09 14:36 #12767

Adsz jogosultságot és már át is rakom. :lol:

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 09 14:35 #12766

Hmmm,ezt nem szabad kihagyni az biztos.
.......................
Ezt 5 nap alatt megnézni lehetetlen!

Bocsánat... de ez a Nyaralások más helyszíneken témához való... de változatlanul nem tudom áthelyezni...

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 09 14:17 #12765

Hmmm,ezt nem szabad kihagyni az biztos.
www.grossglockner.at/en/grossglockner/kaiser-franz-josephs-hoehe.htm - www.grossglockner.at/en/grossglo ... -hoehe.htm
Ezek az állatok itt szaladgálnak.

Különben meg a szálláshoz kaptunk egy kártyát ( Karintia kártya) ami sok mindenre jó volt.
Ezért is kell oda jövőre vissza menni.
A Karintia-kártyával a tartomány több mint 100 látványossága tekinthető meg ingyenesen vagy kedvezményesen.

Hegyi felvonók:

Bad Kleinkirchheimer Bergbahnen (részletek)
Bergbahnen Verditz-Schwarzsee (részletek)
Bergbahnen Dreiländereck (részletek)
Bergbahnen Heiligenblut-Schareck-Fallbichl (részletek)
Bergbahnen Katschberg (részletek)
Bergbahnen Gerlitzen (részletek)
Goldeck-Bergbahnen (részletek)
Innerkremser Seilbahnen (részletek)
Kabinenbahn Petzen
Panoramabahn Kreuzeck (részletek)
Panoramabahn Turracher Höhe (részletek)
Reisseck-Bergbahnen/Mölltal (részletek)
Weissensee Bergbahn

Alpesi utak:

Goldeck Panoramastrasse
Malta-Hochalm-Strasse (részletek)
Nockalmstrasse (részletek)
Villacher Alpenstrasse

Múzeumok:

1. Kärntner Handwerksmuseum Baldramsdorf
Amthofmuseum Feldkirchen
Archäologischer Park Magdalensberg
Auer von Welsbach Museum
Berg- und Almmuseum Pöllingerhütte?
Bergbauernmuseum Gnoppitz
Bezirksheimatmuseum Völkermarkt
Bonsaimuseum
Büchsenmacher- und Jagdmuseum
Carnica Bienenerlebnismuseum
Dom zu Gurk
Foltermuseum, Burg Sommeregg (részletek)
Frühmittelalter-Museum Carantana
Gailtaler Heimatmuseum Sammlung Essl
Heinrich Harrer Museum
Keltenwelt Frög
Landesmuseum Kärnten (részletek)
Landwirtschaftsmuseum Schloss Ehrental
Metnitzer Totentanzmuseum
Museum der Stadt Villach
Museum im Lavanthaus
Museum St. Veit
Museum für Volkskultur Spittal/Drau
Museum Moderner Kunst Kärnten
Porsche Automuseum Helmut Pfeifhofer (részletek)
Relief von Kärnten
Römermuseum Teurnia
Schloss Rosegg - Wachsfigurenkabinett (részletek)
Stadtmuseum am Petersberg/Friesach
Stadtturmgalerie der Künstlerstadt Gmünd
Villacher Fahrzeugmuseum (részletek)
Schatzhaus Kärntens - Benediktinerstift St. Paul
Werner Berg Museum
Museen auf Schloss Strassburg
Wappensaal im Landhaus Klagenfurt

Szabadidős programok:

alpin+art+gallery, Turracher Höhe
Erlebnismuseum Virtuelle Mythenwelt
Erlebniswelt Eisenbahn
Goldgräberdorf Heiligenblut
Heidi-Alm Falkert (részletek)
Märchenwandermeile - Drachenschlucht (részletek)
Mautturm Winklern
BIOS Nationalparkzentrum Mallnitz (részletek)
Pilzmuseum Kärnten
Schaubergwerk & Mineralien Knappenberg
Puppenmuseum Helga Riedel
Schaukäserei Tressdorfer Alm
Schleppe Brau- und Brennwelt
Wandern im Reich von König Waldgeist Wurzelpark Arriach
Zwergenpark Gurktal

Állatkert:

Abenteuer Affenberg (részletek)
Alpenwildpark/Naturstadel Feld am See
Reptilienzoo Happ (részletek)
Reptilienzoo Nockalm (részletek)
Tierpark Rosegg (részletek)

Természeti élmények:

Aussichtsturm Pyramidenkogel (részletek)
Natur-Blumen-Erlebnis-Park Sonnegger See
Obir-Tropfsteinhöhlen (részletek)
Raggaschlucht (részletek)
Stadtpfarrturm Klagenfurt
Stadtpfarrturm Villach
Tropfsteinhöhle Griffen
Tscheppaschlucht Ferlach

Fürdés:

Aquarena Kötschach-Mauthen (részletek)
Erlebnisbad Dellach im Drautal
Erlebnisbad Obervellach
Erlebnisfreibad Bad Eisenkappel
Erlebnisfreibad Gmünd
Erlebnisfreibad Winklern
Erlebnis-Naturbad Vorderberg
Erlebnisschwimmbad Berg im Drautal
Erlebnisschwimmbad Gitschtal
Erlebnisschwimmbad Oberdrauburg
Freizeitanlage der Stadt Althofen
Hallenbad Heiligenblut (részletek)
Naturisten Feriendorf Rutar Lido
Naturschwimmbad Waldbad Mauthen
Schwimmbad Reisseck
Tauernbad Mallnitz (részletek)

Sétahajózás

Drau-Schifffahrt
Millstätter See-Schifffahrt
Ossiacher See-Schifffahrt

Egyéb közlekedési eszközök

Dorfbus Weissensee
Rosentaler Dampfzüge und Museum Historama
Tschu-Tschu-Bahn Rennweg/Katschberg (részletek)

Ezt 5 nap alatt megnézni lehetetlen!

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 09 09:05 #12763

Szerintem is édi :wink: , én is szívesen összefutnék vele, csak úgy jövet-menet. :D
És szívesen utaznék erre a helyre, mert gyönyörű. És ez eggyel több indok lenne.
Ha nem lenne szegény az eklézsia...

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 08 23:40 #12762

Robi, nagyon cuki ez az állatka! :) Nagy élmény lehetett közelről látni, és etetni őket. :) Nagyon helyes, hogy a fórumra is hoztok ilyen képeket, legalább mi sem maradunk ki semmiből. :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 08 19:35 #12761

Még szép! Csak úgy szaladgáltak a drága mormoták.De adtunk ám nekik enni is.

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 08 19:25 #12760

Kérésre elhoztam ide egy képet a fórumlakóknak!
Klikk a képre!

...........

Személyesen találkoztatok? :D ... de aranyos :D

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 08 18:30 #12758

Kérésre elhoztam ide egy képet a fórumlakóknak!
Klikk a képre!

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 07 14:23 #12747

És íme a bizonyíték: szociálgerontológus lettem :D

A kép tegnap ('13. 07. 05.) készült a Debreceni Egyetemen.

Honey !

Gratulálunk a diplomához!

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 07 11:17 #12746

Ági, üdv Nektek itthon! :)
Akkor összességében jól sikerült a nyaralásotok! :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 07 10:52 #12745

Épségben-egészségben hazaértünk, otthon is mindent rendbe találtunk.Naggyából-egészében a nyaralás jó volt.
Nem tetszett:odafelé az egyik sofőr viselkedése, átkompozáskor a csomagok cipelése.(Benne volt a leírásban,
én nem figyeltem.)
Tetszett: a10 éjszakás turnus, a szállás elhelyezkedése, a nagyfokú tisztaság, a házigazdák kedvessége.
Nagyon tetszett: a sziget-körbe túra, sok érdekes látnivalóval, Görög est:fergeteges jó hangulat,-Ági tud valamit.
Dióhélyban: nem biztos hogy jövőre is az Aeolus-szal utazom,inkább 2-szer 7 éjszakást választok.
üdv:B-né Ági.

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 06 21:34 #12744

................................

<!-- ia0 -->taps.gif<!-- ia0 -->

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 06 19:05 #12742

Honey, gratulálok, szuper ez a szerelés rajtad! :) :)

(beirom a receptet, bár végtelenül egyszerű... :) )

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 06 19:03 #12741

Sziasztok Triccstraccsosok! :)
Jelentem, isteni pasztíciót csináltam. :) Meg sárgadinnye krémlevest. Ilyen melegben jók ezek a hideg levesek.

Messina, a gasztro topikban közzé tehetnéd a sárgadinnye-krémlevesed receptjét

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 06 19:01 #12740

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 06 14:02 #12739

Sziasztok Triccstraccsosok! :)
Jelentem, isteni pasztíciót csináltam. :) Meg sárgadinnye krémlevest. Ilyen melegben jók ezek a hideg levesek.

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 04 10:24 #12732

Melus, igazad van, hagyom a redőnyt felhúzva, most egyelőre el is tűntek a tatarozók, gondolom tízórai szünet van. :) A látvány mindent visz egyébként is...olyan igazi jó munkásemberek lógnak össze-vissza, munkásruhában, koszos atlétában, surda sapkában. :) :) :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 04 10:16 #12731

Tatarozzák a házunkat kívülről (nagyon ráfér, 3 éve csinálták, de már fél év után leesett a vakolat, most garanciában javítják), itt lógnak a bácsik az ablak előtt. (nem olyanok, mint a reklámban szoktak... :) :) :) )
Ha leengedem a redőnyt, akkor veremben leszek, ha nem, akkor fennáll a veszélye, hogy összekenik az ablakomat. :)

Legalább szép lesz a házatok! :D És inkább az ablakot kenjék össze, amit le tudsz mosni, mint a redőnyt, kívülről... :wink:

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 04 10:14 #12730

Melus, elolvastam a Kefalóniás beszámolód! Majd, ha megírod a végét, arra is igényt tartok.

Jó, rendben. És nem feküdte meg a gyomrod? :wink:

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 04 10:12 #12729

Szintén Digi. De, azért ne menjünk el szótlanul, amellett, hogy egy csomó csatornát meg elvettek. Szó nélkül. Hogy a sajátjukat tegyék a helyére. És összességében, ezek kevesebbet érnek, mint az elvett Discovery csatornák.Szerintem. :roll:

Oldalmegjelenítési idő: 0.410 másodperc