Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 10:05 #12954

Melus, sajnálom, hogy Krétáról le kellett mondanotok! Sajnos a 2 hetes nyaralások nagyon drágák. Nem is csak maga az utiksg, hanem a költőpénz. Annyi kaját meg úgysem tudsz vinni, hogy elég legyen. Na meg a görög ízek is eleven hozzátartozói a nyaralásnak. Az én nagy szívfájdalmam is az 1 hét Kefalónián. De úgy gondolom, hogy lesz miért visszamenni!! :-)

Én is sajnálom. :wink: Tudtuk előre, mennyivel kellene több zsozsó, de ez most nem jött össze... Egyébként egyéni szervezésben a két hét saccperkábé annyi, mint az egy hét irodával, repcsivel. A költőpénz az, ami tényleg több lehet. És ráadásul, tarcsi is kell, sosem lehet tudni alapon.

Hát, alaposan át kell gondolnotok, mit néztek meg Kefalonián, illetve, mit nem. Valaki írta, hogy 3-4 nap elég a bejárásra. Hát, ja. Ha nem áll meg sehol, csak kattintgat a kocsiból. De holtbiztos, hogy az eldugottabb helyekre nem jut el. :roll: Megvan már a kiszemeltek listája? Kíváncsi lennék, miket tervezel....

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 10:04 #12953

Én a páromat semmiféle érvvel nem tudnám rávenni a buszozásra, akkor inkább nem menne...mindig azt mondja, hogy ő nem tolerálná más hülyeségét, de ő se akarja, hogy más elviselje az ő heppjeit. :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 09:54 #12952

..............A ragyogó tervem megmarad jövőre is. ...........

Így igaz!
Sikerül majd előbb-utóbb! :igen:

Inkább előbb kéne... Mert már egyre türelmetlenebb vagyok. :shock: :wink:

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 09:53 #12951

Mi autobusszal megyünk mindig azt tudjuk megfizetni,két embernek nem kifizetődő az autó.Azért megyünk fakultativ kirándulás keretében na meg állitólag az idegenvezető fenomenális, nagyon jó.
Valóban egy hétre nem érdemes Krétára menni,és amit elterveztél az korrekt, ne add alább.
Neos Marmaras nekünk nem jött be, sajnos a szállásunk a piac felett lévő dombon volt és a harmadik szinten,/a kilátásért külön díjat fizettünk/a fürdési lehetőség a camping tábor mögött volt két dombon kellett átmászni, júliusba voltunk, száz fok,még szerencse hogy ott volt a kajak és a hóbelevancot a Pityu hozta utánunk a vízen.És életem legdrágább vacsoráját is ott ettem a kikötönél, egy muszaka, egy kalamári, két rézkupa házi bor, és fizettünk 67 Eurót.

Igazad van, tényleg olcsóbb busszal. De, akkor ott a helyszínen nincs a hátsóm alatt semmi. Ergo, bérelni kell. Saját magunkból kiindulva, a teljes, vagy majdnem teljes időtartamra. És akkor már ott is vagyunk árban. És még kényelmetlenül is utaztunk. Mi mászkálós fajta vagyunk. :wink: Akik tényleg napoznak, pancsolnak napról-napra, nekik valóban sokkal kedvezőbb a busz. Nem mondom, hogy soha többet busszal, de amíg választhatok, inkább nem. És magamat megismerve, rájöttem, hogy nekem fontos a szabadság nyaralás alatt. Ezzel sok-sok apró bosszúságot elkerülök, mert egy csoportban mindig van valaki, aki tojik a többekre. :wink:
Sajnálom, hogy nem jött be Marmaras, de megértem az okokat. Hogy nekem bejönne-e, az ott dőlne el. :)

Mi a legdrágább ár-érték arányú kaját Zakynthoson ettük, kevés volt, és sokalltuk a számlát. Hiába volt finom, keserű szájíz maradt utána. De tanulópénznek jó volt, hogy milyen helyet nem választunk többet. :wink: 40€ körül fizettünk, de mi csak 25-körül számítottunk, étlap alapján. Ma sem tudom, mit számoltak még...

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 08:13 #12950

Melus, sajnálom, hogy Krétáról le kellett mondanotok! Sajnos a 2 hetes nyaralások nagyon drágák. Nem is csak maga az utiksg, hanem a költőpénz. Annyi kaját meg úgysem tudsz vinni, hogy elég legyen. Na meg a görög ízek is eleven hozzátartozói a nyaralásnak. Az én nagy szívfájdalmam is az 1 hét Kefalónián. De úgy gondolom, hogy lesz miért visszamenni!! :-)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 22 22:27 #12943

..............A ragyogó tervem megmarad jövőre is. ...........

Így igaz!
Sikerül majd előbb-utóbb! :igen:

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 22 22:07 #12937

Mi autobusszal megyünk mindig azt tudjuk megfizetni,két embernek nem kifizetődő az autó.Azért megyünk fakultativ kirándulás keretében na meg állitólag az idegenvezető fenomenális, nagyon jó.
Valóban egy hétre nem érdemes Krétára menni,és amit elterveztél az korrekt, ne add alább.
Neos Marmaras nekünk nem jött be, sajnos a szállásunk a piac felett lévő dombon volt és a harmadik szinten,/a kilátásért külön díjat fizettünk/a fürdési lehetőség a camping tábor mögött volt két dombon kellett átmászni, júliusba voltunk, száz fok,még szerencse hogy ott volt a kajak és a hóbelevancot a Pityu hozta utánunk a vízen.És életem legdrágább vacsoráját is ott ettem a kikötönél, egy muszaka, egy kalamári, két rézkupa házi bor, és fizettünk 67 Eurót.

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 22 21:25 #12933

Zsuzsa, egyszer csak azért fogok én is menni Sartira vagy környékére, hogy Verginát és Edessát megnézzem. :) Vourvourou is szépnek tűnik, legalábbis Bofefe képeiből... :)

Ezekért nem kell Sartiig menned, akár útba is eshet egyik, vagy másik hazafelé, nem nagy kitérővel. Amikor mi voltunk én is eljátszottam Edessa gondolatával. Végül, ugye Kavala lett a befutó. De lehetett volna akár Philippi is. :wink:

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 22 21:22 #12932

Mi van? nem mentek Krétára?a fenébe!!!!pedig a terv ragyogó volt.Nagyon sajnállak, majd jövőre!

Én is ezt mondom, a fenébe!!! A realitás talaján maradva, ez a jó döntés. Sajnos. Kevés költőpénzünk maradna, a terveimből pedig nem adok lejjebb. Egy hétre meg nem látom értelmét elmenni. A ragyogó tervem megmarad jövőre is. Csak kicsit vagyok elkeseredve. :( Most tervezem a mást, de hogy mi lesz az, még nem forrta ki magát. :roll:

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 22 21:15 #12931

Melus, melyik elrontott kirándulás hagyott Benned mély nyomot? Lehet, hogy beszélgettünk róla, csak már nem emlékszem... :)
Sarti meg meg a félsziget környéket valóban szép, egyszer még szeretnék arra is elnézni, ott is csak ezzel a siófoki hangulattal van a baj. :)

Csak dióhéjban, az elbaltázott Skiathosra gondolok, ahová mi nem is jutottunk el. Rossz idő lévén, a hajót nem engedték ki a tengerre. Ez viszont az irodát egyáltalán nem zavarta, nyugodt lelkiismerettel elbuszoztattak bennünket a kikötőbe, ahol beadtak nekünk egy mesét, arról, hová is megyünk. Az kiderült, hogy az öbölből nem mehetünk ki, de nem engedtek bennünket vissza menni. Ez, mint lehetőség, fel sem merült. A turpisság ott derült ki, amikor a velünk egy hajóra kerülő román csoportból, többen szóltak, hogy a mi idegenvezetőnk nem azt mondta, amit, nekik, a sajátjuk. Ők, némi pénzveszteség árán, de hazamehettek, aki akart. Mi meg körbe-körbe hajókáztunk az öbölben, viharban, esőben. Bármit kérdeztünk a mi kis drágánktól, folyamatosan csak azt mondta, hogy programunk folytatódik. Szóról, szóra. Mindig. Bennem meg munkált a gonosz manó, és csak azért is rákérdeztem a dolgokra, kb. 10 percenként. Ha nekünk sz@r volt, legyen neki is. A nap végén betódulva az irodába, jó sok időnkbe került, de felvetettük a jegyzőkönyvet is. Kivártuk... Volt kárpótlás, annak, aki elfogadta, persze apróságok, méltánytalanul. Érdekes módon, a másnapi kirándulás már el sem indult, mindenki ajtaja alatt becsúsztatták az értesítést. Kidobtunk az ablakon 140€-t. Viszont, ennek az afférnak lett számomra haszna is. Megtanultam önállóan kirándulni. És, csak a legritkább esetben, máshogyan nem megoldható kirándulásokra megyek csoporttal. Ergo, nem függök másoktól. Ha elrontom, vagy nem sikerül valami, akkor én vagyok a hibás. De ez nem jellemző. :wink:

Más
Anyuék, ugye Marmarasra mennek, kíváncsi leszek a véleményükre. Nekem, képek alapján jobban tetszik, mint Sarti... És a környék, pedig ugyanaz...

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 22 21:11 #12930

Honey, nagyon élveztem a tanulást is elhiheted, iszonyú jó tanárunk volt, bár szigorú is, oda-vissza tudni kellett az anyagot. :) Illetve bármilyen képet is mutatott vizsgán (romok, templomok, épületek, szobrok stb), arról nekünk mindent illett tudni-ráadásul a könyveket sem volt egyszerű megszerezni. :) De azért kifizetődött ez valahol..pl. mikor Rómában vagy Athénban jártam, milyen jó volt tudni, hogy mi micsoda. :) De emellett az egyiptomi és az ősi amerikai civilizációkat is szorgalmasan tanulmányozom, és egy-két középkori várat sem vetek meg... :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 22 19:58 #12929

Lassan közhely, de Parga tényleg kis ékszerdoboz. Pár éve voltunk szeptemberben. Nagyon szép hely és lehet gyakorolni a romkultúrát is. Pargáról nincs beszámolóm, de van összeollózott leírásom a környék látnivalóiról és a fontosabb dolgokról. Több mindenre nem volt idő, de egyet nagyon sajnálok: nem jártunk a Vikos szurdokban. ha legközelebb eljutunk a környékre, ki nem hagyom!!!
Messina, irigyellek azért a 2 évért az egyetemen (ókori görög és római művészettörténet) :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 22 17:34 #12927

Május végén Pargába kezjük a szezont nagyon izgalmas hely,és kajakozni is tudunk ott.

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 22 14:17 #12923

Zsuzsa, mindig tudsz nekem valami jó kis infoval szolgálni, köszi! :) Talán egyszer beiktatjuk a félszigetet. Jövőre ha megyünk, én nagyon Pargaval szemezek, de az még messze van. :)

Nekem a romok jöhetnek minden mennyiségben. :) Nagyon érdekel a régészet - ilyen amatőr módon - minden vágyam volt anno bejutni az ELTE régészeti karára, de nagyon kevés a finanszírozott hely, oda kell a protekció, meg bődületes pénz is. Így annyira jutottam, hogy az egyetemen fel tudtam venni az ókori görög és római művészettörténet tantárgyat, 2 évig hallgattam+vizsgáztam, nagyon imádtam, és rengeteget tanultam belőle - ha már a régészet nem ment. :) És nagyon sok hasznát is veszem, a gyerekek szeretik, ha ilyenekről is beszélek nekik, feldobja az anyagot. :)
Hálistennek a párom is tolerálja a dolgot, és már egész megszokta, hogy nekem folyton a kövek között kell rohangálnom. :)

Most azon agyalok, hogy Filippibe hogyan kéne eljutni, hogyan kéne beiktatni az utazásba. Odafelé fáradtak vagyunk, visszafelé minél hamarabb el akar indulni az ember, a szigetről meg csak azért átjönni a szárazföldre...hát nem tudom...majd még kiderül. :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 22 13:03 #12918

Zsuzsa, egyszer csak azért fogok én is menni Sartira vagy környékére, hogy Verginát és Edessát megnézzem. :) Vourvourou is szépnek tűnik, legalábbis Bofefe képeiből... :)

Vourvourou nagyon szép hely nagyon hasonlít Elafonisire, de ott csak pihenni tudsz napozás fürdés, amikor május végén Toroniba kezdjük a szezont, béreltünk kocsit és átmentünk oda hogy a barátnőim tudjanak uszkálni, mi pedig körbehajózzuk a Diaporos szigetet gyönyőrü hely.Egyébként a Sithon félszigeten Toroniban találhatsz régészeti épületeket.Toronit i.sz.e. a 8.században alapították.

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 22 11:12 #12917

Most nincs időm eszme futtatni, majd később jövök! :oops: :wink:

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 22 09:33 #12915

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 22 07:45 #12909

A volt kolléganömék évek óta Paráliára járnak.2 hétig szoktak ott lenni,elsö nap leállitják a kocsit,utolsó nap inditják be.Esznek,fürdenek,elvannak.na,nekem ez az,ami nem menne :) Még nem voltam Parálián,de nem is vágyok oda.

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 22 07:31 #12908

Mi utunk Romániával, Jugoszláviával, Bulgáriával kezdödött, aztán jött a Ki fizeti a révészt c. film az Krétán játszódott ,attól kezdve én nem akartam mást látni csak Krétát...

Ha a külföldi út jön szóba, akkor nekünk Csehszlovákia, Lengyelország, Bulgária a sorrend. :wink: Krétára, azóta vágyom, amióta az eszem tudom... De úgy fest, nem idén fogom meglátni. :(

Mi van? nem mentek Krétára?a fenébe!!!!pedig a terv ragyogó volt.Nagyon sajnállak, majd jövőre!Nekünk a Shiton fésziget nagyon bejön Sarti szállásnak nagyon megfelel főleg a Sarti Beach ott nincs Siofoki hangulat,idén megint Toroniba megyünk két hétre mert hajózni muszáj a kulturális rész az idénVergina és Edessa lesz mer az még nem láttuk,fakultativ ut lesz.

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 21 23:39 #12907

Krétára, azóta vágyom, amióta az eszem tudom... De úgy fest, nem idén fogom meglátni.

Ez már akkor tuti? Sajnálom, pedig annyira tervezgettél már. De gondolom azért Görögország felé veszitek az irányt...van már B terv? :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 21 23:38 #12906

Melus, melyik elrontott kirándulás hagyott Benned mély nyomot? Lehet, hogy beszélgettünk róla, csak már nem emlékszem... :)
Sarti meg meg a félsziget környéket valóban szép, egyszer még szeretnék arra is elnézni, ott is csak ezzel a siófoki hangulattal van a baj. :)

Zsuzsa, egyszer még én is el szeretnék jutni Krétára, nem hagyhatom ki az ókornak ezt a darabkáját, ha már minden romot látni szeretnék! :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 21 23:35 #12905

Mi utunk Romániával, Jugoszláviával, Bulgáriával kezdödött, aztán jött a Ki fizeti a révészt c. film az Krétán játszódott ,attól kezdve én nem akartam mást látni csak Krétát...

Ha a külföldi út jön szóba, akkor nekünk Csehszlovákia, Lengyelország, Bulgária a sorrend. :wink: Krétára, azóta vágyom, amióta az eszem tudom... De úgy fest, nem idén fogom meglátni. :(

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 21 23:28 #12904

Így utólag nem mennék vissza. Mert egy icipici pozitívumát sem látom a helynek, semmilyen szempontból. És nem értem azokat, akik annyira favorizálják, úgy hogy közben másfelé még nem jártak. (mondjuk ugyanígy vagyok Nei Porival, meg Sartival is... :))

Tudod, hogy én sem mennék. :wink: Max., mint Balázsék, egy olcsó tranzitszállásnak...esetleg. De, sokan a tengerért mennek, és hogy nem kerül többe, mint a Balaton. Ők nem is akarnak az országgal ismerkedni, csak egy-egy fakultatívra befizetnek... És azért Nei Pori kissé szelősebb, nem olyan zsufis,Tolóból hazafelé megmártóztunk. És a víz is tisztább. Sarti, meg eleve szép környéken fekszik, de ha arra mennék, mégsem ott választanék szállást. És az elrontott kirándulásunk mély nyomot hagyott bennem. Nem Parália tehet arról, hogy mindig csak ebben az országban szeretnék nyaralni. :wink:

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 21 23:23 #12903

Mi utunk Romániával, Jugoszláviával, Bulgáriával kezdödött, aztán jött a Ki fizeti a révészt c. film az Krétán játszódott ,attól kezdve én nem akartam mást látni csak Krétát, ugye Athénig hogy hajóra szálljunk tengelybe végig utaztuk Görögországot és amit útközbe láttunk attól szerelembe estem .Kamena Vorla volt az első állomás nem tetszett,azután tovább mentünk Athén felé és rájöttem Görögország Athén és attól délre van. s szigeteken.Kréta egy külön világ az sem görög, az igazi krétai ember tipus közel két méter magas, szikár,és kék szemű.Ahogy olvasom a beszámolókat igazi krétai ember már nem igen van a Nagy Szigetenazok nem engednék meg hogy nudista strandokat üzemeltessenek délen azokon a vidékeken ahol annyi krétai férfi vére hullott a második világháborúba.Amikor előszőr ott jártunk egy WC-s néni leköpött mert németül köszöntünk.De Spilibe amikor megtudták hogy magyarok vagyunk megvendégeltek, simogattak, a könnyük is kicsordult örömükbe, hogy magyar ember látogatott arra.Ma már nem hiszem hogy a turista gyárakba lényeges lenne ki vagy.

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 21 22:38 #12902

Szóval, mi is ott kezdtünk, anno. Nem volt rossz nyaralás, de a többihez képest, egy nagy nulla.

Melus, lehet, hogy egyszer mindenki ott kezdi? :) Mi is ott voltunk vagy 12 évvel ezelőtt először, anno én is el voltam ájulva, húúúúú de jó Görögország...amig következő évben nem láttam mást. :)
Így utólag nem mennék vissza. Mert egy icipici pozitívumát sem látom a helynek, semmilyen szempontból. És nem értem azokat, akik annyira favorizálják, úgy hogy közben másfelé még nem jártak. (mondjuk ugyanígy vagyok Nei Porival, meg Sartival is... :))

Oldalmegjelenítési idő: 0.468 másodperc