Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 24 20:12 #12996

Szia Kiflic!
Én rájöttem hol kell (a profilodnál van egy avatar fül), csak épp sehogyan sem sikerült 10 kb-osra lekicsinyíteni a képet. :)
De van megoldás! :) :) :)
Küldd el a képet Balázsnak (megtalálod a mailcimet a profiljánál), és ő megcsinálja Neked, fel is tölti avatarnak. Az enyém is igy került ide. :)
És már nekem Melus ajánlotta ezt a megoldást...szóval Balázst lassan már kitüntethetjük az avatarkészítő munkásságáért. :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 24 19:46 #12994

Messi,én még nem jöttem rá,hogy hol kell az avatart feltölteni :(

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 24 17:52 #12992

Melus, ugye milyen jól áll az új avatarom? :) :)
Ha Balázs nincs, ez sem lett volna természetesen... :)

Hűtőtáskát mi is szoktunk vinni (nem mindig), odafelé belerakjuk a szendvicseket (nagyon válogatós vagyok felvágottban, a csirkesonkát eszem meg leginkább, de az meg nagyon hamar megromlik)esetleg innivalót. Hazafelé meg hozom benne a joghurtokat meg a sajtot. :) Kb ennyi a célja. :)
Az biztos, hogy én nem tudnám azzal tölteni a fél nyaralásomat, hogy az ottani kis konyhaszerűségben álljak, és főzőcskézzek. A másik, hogy nem birnám megállni, hogy ne a görög ételeket egyem egy hétig. Amit nagyon birok, hogy pont olyanok mondták (Melus tudod, beszéltünk arról a bizonyos beszámolóról...) hogy spórolnak és nem esznek, akiknek az volta a legfontosabb, hogy minden nap meglegyen az alkohol adagjuk, merthogy milyen jó a medence mellett egész nap iszogatni. Szóval kaja nem kell, de pia igen. :) Érdekes látásmód ez is. :)

Melus, ugye szólsz, ha megvan az új úticélotok? Én annyira kiváncsi vagyok, hogy végül merre indultok! :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 24 17:30 #12990

Jó ez a topik tényleg. :lol:
Csak már nem tudom megjegyezni mit is akarok írni, mire akarok referálni :lol:

Először is valakinek jó lett az új pofija, hmm sokkal jobb mint a régi... :wink:

A buszos témára vissza kanyarodva, én bevállalnám, ha nem volna más mód. De jó oldalát nem látom, semmiben. Pénzben sem, mert ha beszámoljuk a jármű bérlést, akkor saccperkábé egál. Jó régen vezetünk, nem mellesleg imádunk. Talán egy előnye lenne mégis, a párom örömmámorban úszna, ha motort bérelnék csavarogni. Valami nagyot, ami aztán minden tereppel megbirkózik. Zakynthoson úgy vigyorgott, mint a tejbetök, amikor hozta a Yamahát. :P

A hazai íz nekem, nekünk egyetlenegyszer hiányzott, talán Bulgáriában. Arról álmodoztunk, hogy finom csülkös bablevest eszünk, utána meg rántott sajtot - ezt inkább én - :wink: Annak rendje, módja szerint így is tettünk, az akkori kedvenc helyünkre mentünk, és megrendeltük a kaját. Már a felszolgálásnál gyanús volt valami, de nem negatív lesz a slusszpoén. Többet kaptunk, mint máskor, a pincér jött, ment szaladozott, faggatózott, ízlik-e, kérünk-e még valamit. A rántott sajt is duplája adag volt, mint máskor. Szó szerint degeszre ettük magunkat, az áhított kajával. Aztán, később kiderült, hogy ellenőrzések voltak akkortájt, ilyen beülős módon, mint a filmekben. Ezért mindenki megkülönböztetett figyelemben részesült. Ezt megtarthatták volna, mostanra is, szerintem. :wink:

Olvastam, odaát a hűtőtáskás mizériát. Magam részéről egyetértek azzal, hogy egyes embereket meg kell fékezni, mert a világot bepakolnák a buszba, útravaló gyanánt. Tavaly, vagy előtte épp egy busz mellett álltunk az egyik határon. És nyitva volt a hátsó ajtó. Magasra feltornyozott bőröndök torlaszolták el, épp csak kis levegő jutott nekik. Hát nem tudom, ha egy erős fékezésnél mindez a fejükre esik...
Mi mindig viszünk hűtőtáskát, igaz nem készétellel, vagy fagyasztott hússal pakoljuk meg. :wink: És a kirándulásoknál is mindig bent van a csomagtartóban. Sőt, van hogy több is, mert ha menet közben olyat veszünk, akkor jól jön. A motorozós részeknél pedig hűtőhátizsákot viszünk magunkkal. :D

Csacsikkal Zakynthoson találkoztunk, elfogadták a kaját is. Kefalonián rengeteg tehenet láttunk, hmmm bikát is egyszer. És kígyót. A többiek általánosan mindenhol ott vannak, szép számban. kutyák, macskák, birkák, kecskék. És persze a thassosi méheket ki ne felejtsem, illetve a kaptáraikat. :wink:

Anyuéknak, ahogy ismerem őket, fog tetszeni Neos Marmaras. De, nem jobban, mint a Thassos. :lol: Ebben biztos vagyok... Aztán majd elmondják Áginak, hogy Thassos sokkal szebb.

Azt hiszem ennyi gondolatom volt mára...

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 24 13:54 #12987

Balázs, nekem ha kell, ha nem ilyenkor van, nincs mit tenni. :) Pedig talán én is szívesebben mennék szeptember elején nyaralni, de hát akkor már nincs szabadságunk. Szóval van ennek a nyári szünetnek hátulütője is van(pedig mennyit hallom, hogy a pedagógusoknak milyen jó dolga van! :) ), bármi bajom van év közben, akár hivatalos intéznivaló, akár személyes, maximum táppénzre mehetek. :)
Mi majd aug. közepén kezdünk valamikor, majd szólnak mikor kell menni. :)
De addig még lesz egy hét felhőtlen thassosi nyaralásom! :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 24 13:12 #12984

Itt voltam, nincsen jobb dolgom. :) Ez a fránya nyári szünet... :)

Igen, annak a fránya nyári szünetnek nekem már vége. :(
Munka van 1000-el.

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 21:30 #12977

Itt voltam, nincsen jobb dolgom. :) Ez a fránya nyári szünet... :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 21:29 #12976

Balázs kösziiiiii! :) Már nem vagyok arctalan! :)

Jaj, de gyors vagy. :)
Most szerettem volna írni, hogy készen van.

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 21:27 #12975

Balázs kösziiiiii! :) Már nem vagyok arctalan! :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 18:47 #12974

Neos Marmaras nekünk nem jött be, sajnos a szállásunk a piac felett lévő dombon volt és a harmadik szinten,/a kilátásért külön díjat fizettünk/a fürdési lehetőség a camping tábor mögött volt két dombon kellett átmászni, júliusba voltunk, száz fok,még szerencse hogy ott volt a kajak és a hóbelevancot a Pityu hozta utánunk a vízen.És életem legdrágább vacsoráját is ott ettem a kikötönél, egy muszaka, egy kalamári, két rézkupa házi bor, és fizettünk 67 Eurót.

Mi 2007-ben nyaraltunk Marmarason az Alexandra apartmanban,valószínű ott ahol Zsuzsáék is. A kilátás fenomenális volt! Az érte járó felárral nem értettem egyet,szóvá is tettem,mivel 4 személyes apartmanból más kilátással nem is tudtak volna adni.
A szállás alatti kis öbölbe jártunk fürödni, kb 50 m -re volt.Nagyon szerettük!
Idén visszamentünk 1 napra Vourvourou-ból.Nagyon jó volt,még az apartman teraszára is felmentünk,szaladt is utánunk az új tulaj,de miután elmondtuk mi a helyzet magunkra hagyott.
Nekem ,Neos Marmaras sokkal jobban tetszik, mint Sarti. Pedig Sarti is szép,szemben az Athos látványával sosem tudok betelni.
Szerintem, Melus anyukádék sem fognak csalódni. Kíváncsi leszek a véleményükre.

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 16:21 #12972

Balázs, nekem sem esne jól, ha az ablak alatt iázna (de hülye szó :) ), a csacsi, de egyébként imádom őket, olyan kis szeretetreméltó állatkák. :)
Most majd akkor jobban szétnézek. A sok hegyi kecske helyett pl. tök jó lenne hegyi szamarakat látni. :lol:

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 16:03 #12971

Thassoson vannak szamarak? :) :) :) Imádom a csacsikat, de én nem találkoztam velük. Gondolom nem volt csacsis helyen. :)

Vannak, mikor 2006-ban először voltunk akkor még a Pontiosban, akkor az ablak alá volt egy kikötve.
Volt mikor nem esett jól az iáiá. :D

Busz:
Szerintem, ha a helyszínen bérelsz autót:
    - 2 embernek megéri a busz
    - 3 embernek már mérlegelni kell
    - 4 embernél már olcsóbb a saját autó[/list:u]

Saját autó előnyei:
    - saját, tehát tudod mit tud, mire számíthatsz (Krétán a hegyekbe nem győztem kerülgetni a sok 1.2-es szenvedő bérautót. )
    - mindig kéznél van, bármikor beleülhetsz
    - nem kell előre pontosan megtervezni a programot --> ha ma elfáradtál, holnap nem kell feltétlenül menni, mert holnap után le kell adni
    - megválaszthatod, hogy kivel utazol :), nem kell a sok ..... embert elviselni
    - gyorsabb, mivel nem állsz meg olyan gyakran, és ha meg is állsz nem annyi ideig tart az egészségügyi szükségletek intézése
    - több mindent vihetsz az útra
    - szeretek vezetni[/list:u]

De nem érdemes ezen sokat rágódni. Kinek a pap, kinek a papné.....

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 15:01 #12970

Én pont az ellenkezője vagyok, ahogy hazajövök mindig majd megőrülök a jó kis görög gyümölcsökért, joghurtért, grillezett ételekért, nem tudok (vagy nem akaródzik :) ) visszaállni az itthoni étkekre. :)
Ha netán viszünk hűtőtáskát, azt e céllal tesszük, hogy hazafelé tudjak hozni mindenféle kinti joghurtot, sajtot, gyümölcsöt. :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 13:48 #12969

Gyerekek a Balázs sorait olasva eszembe jutott egy eset, három heti fépanziós ellátás Krétán utolsó napjain a fene megevett minket egy kis zsíros kenyérért, kínunkba egy májkrémet felbontottunk és a konzerv doboz tetején levő zsírt kentük kenyérre brrr.. borzalmas volt.Érkezésünkre meg paprikás krumplit rendeltünk hiányzott a hazai íz.

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 13:39 #12968

Saját tapasztalatom az utazásaimnál.
Úgy alakult, hogy a sok görög utamból 3 alkalommal nem busszal utaztam. Mentem vonattal, autóval, repülővel is. Egyik alkalommal a repülős útnál, rögtön a beszállásnál szóváltás volt az ablak melletti helyről, hangulata beárnyékolta az utunkat. A buszos utaknál odafele van kevesebb probléma, mert szerintem mindenki tele van várakozással, örömmel. Azt tapasztaltam, hogy hazafele kevésbé toleráljuk egymást. Onnan kezdve, hogy az ülést hátradönti az előtted ülő,minden kérés nélkül.Kevésbé figyelsz a másikra. Kortól függetlenül vannak bunkók. Aki morcos többnyire, kötekedő többnyire, az semmikép ne menjen busszal. Egyébként olcsóbb, mint a sz.gépkocsi, meg izgulni sem kell, és nézheted a környezetet. Ezzel értek egyet, én is. :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 13:08 #12967

A magam részéről abszolúte egyetértek Zsuzsával. Tudjátok, mi is buszozunk. (kivéve ebben az évben, mert most repülünk Kefalóniára).
Buszos úttal anyagilag mindenképpen jobban jövünk ki, még akkor is, ha járművet bérelünk. Piszok hosszú az út és nem kevés toleranciát igényel, de kibírható. Ezidáig 6x tettük meg busszal az utat Görögországba és a legtávolabbi célállomás Zakynthos volt. Van előnye és hátránya is a busz útnak. Nekem főleg a hazautazás szokott keserves lenni. Minden évben megfogadjuk, hogy soha többé busszal, aztán mégis... :roll: Jó lenne, ha lennének új célpontok, de sajnos nem bővül a kínálat. Lassan kifogyunk a célpontokból.

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 12:58 #12965

Hát, alaposan át kell gondolnotok, mit néztek meg Kefalonián, illetve, mit nem. Valaki írta, hogy 3-4 nap elég a bejárásra. Hát, ja. Ha nem áll meg sehol, csak kattintgat a kocsiból. De holtbiztos, hogy az eldugottabb helyekre nem jut el. :roll: Megvan már a kiszemeltek listája? Kíváncsi lennék, miket tervezel....

A nyaralások más helyszíneken topikba válaszolok.

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 12:55 #12964

Amig fiatal voltam mi is kocsival mentünk most elsősorban anyagi megfontolásból választottuk a buszt,no meg akármilyen furcsán hangzik kényelmi szempont is vezérel.Délbe felszállunk a buszra négy órakkor Szegeden a virágpiacon estebéd a szerb határon az átkelés kicsit húzos, de mivel mindenki legalább is a legtöbb uitasnál személyi kártya van gyorsabban átengednek.Belgrádig unalmas az út szundikálok,bámulom a tájat ,majd nagyokat alszom három óránként megállunk fél órára kulturált WC és pihenő legkésöbb hat órakor átkelünk a görög határon /most juniusba hajnal kettőkor/a buszban a levegő 20 fok.
Befizetek 23.000.-Ft-t oda vissza+ kompjegy is benne. Nem én találom ki az utat, nem kell a kocsit felkészíteni, biztosítást kötni,tankolni, utat figyelni,kapuknál fizetni, és a lényeg VEZETNI, nekem az a dolgom hogy kényelmes fészket csináljak az alváshoz.A kocsit amit kint bérelünk szintén nem nekünk kell karbantartani, biztosítást kötni rá a bérleti díjba benne van.Most hogy olyan magas a benzin ár nagyon olcsón adják négy napra a jeep 104 E a személy autot három napra 60E. már meg lehet kapni, és nem kell izgulnom hogy minden rendbe lesz a hazafelé vezető útra a saját autómmal.

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 11:00 #12962

Balázs, látod, hogy a csajok mit össze nem tudnak triccstraccsolni. :) Jó, ha alkalomadtán egy férfiember is benéz ide, feldobja a topikot. :)
Mindjárt keresem a képet, és küldöm. :)

Thassoson vannak szamarak? :) :) :) Imádom a csacsikat, de én nem találkoztam velük. Gondolom nem volt csacsis helyen. :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 10:43 #12960

Köszi, még egyszer átnézem melyik a megfelelő kép, aztán átküldöm neki. :) Rólam nincs ennyire közeli, mint Rólatok. :)

Mondom én, hogy pörög.
Míg megírtam a hozzászólást, megint született pár hozzászólás. :)

Várom a képet! :)
Nem kell közeli, elég egy jó felbontású távoli is, csak ki kell vágni a megfelelő részletet.

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 10:42 #12959

De pörög ez a triccstraccs topik. :)

Melus! Sajnálom, hogy nem mentek utánunk. :(
Viszont ami a pénzt illeti, valóban sok kell Krétára. Én is kalkuláltam előzetesen, na azt sikeresen túlléptük. És nem az autó költségét számoltam el, az kijött úgy, hogy még 8000 Ft-tal kevesebb is lett. A költőpénz, azt kalkuláltam alá. Hiába sok volt a látnivaló, sok volt a kirándulás. Nem mondok összeget, mert nem.
A párom szörnyülködött a végösszegen, de én feltettem neki a kérdéseimet. Jó volt? Jól érezted magad? Tetszett? ..... Van még mit ennünk? - Van, akkor meg ne törődj vele. Szerencsére jó év volt a két nyaralás között, így megengedhettük magunknak. A többi meg engem nem érdekel. Majd ha nem lesz rá keret, nem megyünk. Egyszer él az ember.
...
Egyébként, felmerült, hogy jövőre is Kréta, de most már csak egyik oldala. Vagy költözködés x naponként. Csak még nem tudni hogy alakulnak az anyagiak.... Gergő pedig Thassost szeretné, meg azért én is egy kicsit.

Busszal én sem mennék, az tuti. Inkább akkor sehova. Pont 20 éve voltunk először, és utoljára busszal. Akkor mondtam, hogy soha többet. No egy darabig nem is mentünk csak országon belül. :)

Parália: Mi is ott kezdtünk 20 éve a buszos úton. Akkor még más volt. Nem volt internet, nem lehetett kutakodni, tervezni. Volt egy vastag Görögország útikönyv, és volt az utazási iroda, és lehetett velük menni. Vagy ha bátor voltál, akkor bevállaltad egyedül bele a vakvilágba. De 20 éve még nem volt ilyen információ áradat, így szerintem viszonylag kevesen választották. Tisztelet a kivételnek!!!!!
Viszont, nem tudom megérteni azokat az embereket, akik elmennek 1 (2) hétre, és ki sem mozdulnak egy településről. Az nekem, nekünk nem nyaralás. A nyaraláshoz hozzátartozik a környék, az emberek, a kultúra, az ételek megismerése is. Én valahogy nagyon nem értem azokat, akik pörköltre és cérnametéltes húslevesre vágynak a nyaraláson. Gondolom az sem lesz kint olyan, mint itthon, mert mások az alapanyagok. Pont úgy, mint itthon sem lehet olyan görög salátát készíteni, mint kint. Egyszerűen más a paradicsom, a paprika, az uborka íze. A tzatziki joghurtjáról már ne is beszéljünk. (Hétvégén azért nekünk még volt, mert hoztunk joghurtot is, meg paradicsomot és paprikát is. :D De már elfogyott. :()
Parálián biztosan nem látnak bácsikát hazafelé szamaragolni (talán még szamár sincs Paralián), pedig milyen jó is volt látni azt a nyugalmat az arcán. Nem törődött Ő a világ rohanásával, csak bandukolt hazafelé...
Vagy csak azért mennek sokan, hogy itthon elmondhassa, hogy én görögbe nyaraltam?

Mindegy is, kár ezen elmélkedni. Szerencsére sokfélék vagyunk. Lehet, hogy nem is lenne jó mindenki ugyan azt keresné, mert akkor ......

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 10:26 #12958

Köszi, még egyszer átnézem melyik a megfelelő kép, aztán átküldöm neki. :) Rólam nincs ennyire közeli, mint Rólatok. :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 10:19 #12957

Próbáltam berakni én is avatar-képet, de nem sikerült, segítetek?:)
80x60 pixelesre lekicsinyítettem, de még így is 24 KB, még mindig nagy. Hogy csinálja belőle 10 KB-osat? :)

Küld el Balázsnak, majd ő megoldja! :P Én sem tudtam ennyire össze töpöríteni. :wink:

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 10:17 #12956

Próbáltam berakni én is avatar-képet, de nem sikerült, segítetek?:)
80x60 pixelesre lekicsinyítettem, de még így is 24 KB, még mindig nagy. Hogy csinálja belőle 10 KB-osat? :)

Re: Triccstraccs topik 2013 júl. 23 10:06 #12955

Én a páromat semmiféle érvvel nem tudnám rávenni a buszozásra, akkor inkább nem menne...mindig azt mondja, hogy ő nem tolerálná más hülyeségét, de ő se akarja, hogy más elviselje az ő heppjeit. :)

Na, ebben nagy igazság van! :lol:

Oldalmegjelenítési idő: 0.387 másodperc