Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Triccstraccs topik 2013 dec. 04 07:34 #13599

Mindegy hova, csak Görögország legyen! :)

Majd az ünnepek alatt megint belevetem magam a keresgélésbe. De én jövőre Thassosra mennék, és van még a családban aki támogat. A fiú szakasz oda menne. A párom Rodoszt emlegeti, de én mondtam, hogy oda autóval necces, mert drága lenne a komp.

Egyébként készülget a krétai beszámolóm. Tegnap feltöltöttem az összes térképet a megtett utakról....
Mikor csináltam a Gergő odajött és nézte, majd megszólalt, de szívesen ott lennék most is, de jó volt, .... :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2013 dec. 03 18:38 #13594

Szia Honey!
Igen, én is egyelőre talonba raktam Pargát, bár ha irodánál akarunk foglalni, akkor nem variálhatok sokat. Vagy legfeljebb marad az egyéni foglalás.
Nekem a romjaim a legfontosabbak... :oops: :D ha már ilyen őrült módon rajongok értük,akkor szeretnék minél többet látni belőlük.
Ez az Apollonos új úticél, Nea Plagia sem tudom milyen lehet.
És Evia szigetét ismeri valaki? Képek alapján szépnek tűnik.

Most is a netet böngésztem, de nem jutottam előrébb úticélügyileg. :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2013 dec. 03 18:23 #13593

Sziasztok! :)
... De Pargaval is szemezek, főleg, hogy most a Grand is szervez oda utat, mert gyönyörű lehet, kérdés, hogy van-e nekem ott látnivaló. Mármint valami ezer éves. :)
.

Pargán kevésbé, de a környéken van mit nézni ókori romkeresés ügyében és Lefkada is egy köpésre és akkor még a Vikos szurdokról nem esett szóóóó.... Persze ezeket nem a romok miatt említem... :D Parga csodás, de ezt már sokszor leírtam. Sokan talonba teszik, mert túlságosan felkapottnak vélik. Pedig nem jobban, mint más ismertebb hely Göröghonban.

Most azt olvastam a Hellaszon, hogy Thassosra az Apollonnál a szeptemberi utolsó nyaralás hete fullra betelt! Nem semmi. Még csak december van...

Mi Thassosra megyünk. Ez biztos!!! :örül: :örül: A kérdés csak az, hogy mivel. De az meg majd kialakul :!:

Re: Triccstraccs topik 2013 dec. 03 18:06 #13592

Sziasztok! :)
Éppen erre jártam,gondoltam benézek. :)

Ilyen még nem volt, hogy decemberben még elképzelésem sincs róla, hogy merre menjünk nyaralni...Görögországban természetesen. :) Nem szeretnénk a világ végére menni, bár ez sem kizárt, ha nem lesz más. :) Valójában én szeretem a nyüzsgést, a kihalt helyek nem nekem valók. (bár Paralia nekem már a ló túlsó oldala...) :) Ezen kívül legyen szép part (ha lehet homokos), és persze valami ókori rom is a közelben, amit megnézhetek.
Először a Chalkidikin gondolkodtam, ott van ugye Vergina, azt még nem láttam. De Pargaval is szemezek, főleg, hogy most a Grand is szervez oda utat, mert gyönyörű lehet, kérdés, hogy van-e nekem ott látnivaló. Mármint valami ezer éves. :)
Delphoi még eddig kimaradt az életemből, esetleg az, ha útba esne.
Szóval tanácstalanság a köbön.
Még Evia szigetét is nézegettem, az sem lehet rossz hely.
Ti merre mentek idén? Láttam, hogy valakinek már kész tervei vannak - nekem is körvonalazódhatna a hely. :)

Közben nyakig benne vagyok a karácsonyi műsorban, remélem úgy fog sikerülni minden, ahogy szeretném. Csak ne legyenek betegek a gyerekek addigra, a kollégák így is egyre-másra dőlnek ki a baciktól. Lekopogom...engem még elkerült.

Re: Triccstraccs topik 2013 nov. 29 18:49 #13581

Aggbakfis... :lol: hát igen... ez az... :lol:
:futyul:

<!-- ia0 -->öreglány korcsolya.gif<!-- ia0 -->

Re: Triccstraccs topik 2013 nov. 29 13:57 #13580

ÉLETVEZETÉSI TANÁCSOK TÚLKOROS KAMASZOKNAK ÉS AGGBAKFISOKNAK /és nem csak azoknak/ :örül:
Soha ne add fel
Ha nem megy valami így, hát majd megy úgy - ha nem megy ma, hát majd megy holnap!

Ha már nem tudsz magasra ugrani nem baj, ugorj fel a járdára, vagy mondd azt: hopp és lépj fel!

Soha ne hagyj abba semmit.

Az ember apránként hal meg, amivel felhagysz, azzal egy darabot odavetettél magadból az enyészetnek!

Soha ne felejts el nevetni.
A nevetés a legjobb prevenció minden létező betegség ellen, kivéve a köhögést, mert az ellen a hashajtó használ. :D

Soha ne felejts el nevetni - önmagadon.
Hogy az ember mekkora hülyeségeket képes csinálni néha!
Arról nem is beszélve, hogy felettébb ügyetlen is – kész egyszemélyes kabaré.
Magadat ingyen nézheted, nevess hát bátran!

Soha ne fényezd magad leszármazottaid, szomszédaid, ismerőseid előtt.
Rólad már úgyis él egy kép bennük, ezt megváltoztatni pedig már nincs időd.
Meg aztán minek is?

Soha ne használd a „kell” szócskát, és meglásd, kisüt számodra a nap.
Engedd át magad a boldogságnak, hogy te már csak azt csinálod, amihez kedved van.

Soha ne hagyj ott semmit arra való hivatkozással, hogy drága.
Ha megkívánsz valamit, szerezd meg.
Pénzbe kerül? Na és?
Spóroltál már eleget életedben, a vágyad meg már úgysem egy negyvenkét lábas jacht, azt a fél kiló epret vagy az üveg jó whiskyt meg lelkiismeret furdalás nélkül tedd magadévá!

Soha ne hagy magad fosztogatni. Gyermekeid, unokáid nélküled is meg fognak élni, az ő luxusuk miatt ne mondj le a te kis luxusaidról. Ők meg küzdjenek, te is ezt tetted hajdan.

Soha ne mondd semmire, hogy ehhez már te öreg vagy.
Ne szégyelld, ha beleszerelmesedtél valakibe, ha most ismerkedsz a számítógéppel, ha megveszel egy szokatlan fazonú vagy színesebb ruhát, mert igaz ugyan, hogy az öreg kutya már nehezen tanul új kunsztokat, de azért tanul, és a jutalomfalatok is tetszenek neki!
Azért persze viselkedj a korodnak megfelelően, mert a társadalom kivet magából, ha viháncolsz vagy nyeherészel, a társadalom ugyanis öregebb és házsártosabb, mint te vagy.

Soha ne várd meg, míg mások megdicsérnek, ha erre vársz, az egész életed egy nagy várakozással telik.

Ha tudod, hogy valamit jól csináltál, hát dicsérd meg magad bátran.
Javasolt formula: „Jó csaj vagy Julis!” vagy „Tökös gyerek vagy, Jóska!” – nemi identitásodnak megfelelően.
Ha utóbbit idáig nem tudtad eldönteni, most már ne erőlködj, ahogy esik, úgy puffan, tedd, mi jólesik. :)

Soha ne csak a holnapra tervezz, legyenek hosszú távú terveid, ez nem pénzkérdés.
Írd meg például az emlékirataidat, ne törődj vele, hogy az első mondataid ügyetlenebbek lesznek, majd a történeted kihozza belőled a teljesítményt.
De mondhatod valamilyen hangrögzítőre is, azt is remek szórakozás lehet!

Ha pesti vagy, nyaraljál Pesten – vagyonokat fizetnek ki emberek, hogy megnézzék a turista szemével a várost, nézd meg te is, neked ez szinte ingyen van.

Használd ki a lehetőségeidet, vonatozz egyet egy évben, ha ateista vagy, nézz meg egy misét, ha katolikus vagy, menj el egy zsinagógába és beszélgess bátran bármiről - bárkivel, de ne akaszkodj rá senkire, ne koldulj szeretetet.

Szeretnek téged önmagadért is, hidd el, hiszen kedves, rendes ember vagy, nemde?

Soha ne gondold, hogy az élet igazságtalan, hogy neked több, vagy más járt volna.
Ez nem jelenti azt, hogy számodra nem lett volna jobb, ha többet, vagy az igényeid szerint mást kapsz az élettől, de hát ma már nem mindegy?
Neked ezt dobta a gép, vond meg a vállad, és mosolyogva szedd össze az életedből a szép perceket, a lélekemelő pillanatokat, emlékezz azokra, akiket szerettél,emlékezz a gyereked utánad nyúló pufók kis kezére akkor is, ha éppen lelketlen vagy gonosz veled, mert az, akkor gyönyörű volt.

Soha ne keseredj meg, az élet szép és egyszeri!
Szeresd az életet, mert csak ha szereted, halhatsz meg nyugodt méltósággal majd egyszer, a remélhetőleg nagyon távoli jövőben…

Aztán úgyis újjászületünk, remélhetőleg nem hangyának, mert az strapás.
Én a lajhárt preferálom… :wink:

Re: Triccstraccs topik 2013 nov. 24 22:34 #13575

Fejfájásra probálj inni 2x2dl vizet lehetőleg üres gyomorra / éhhomra/ hogy gyorsan felszivodjon!

Re: Triccstraccs topik 2013 nov. 24 16:35 #13574

Messinia bocsi, viccnek szántam :wink: Most sokan mennek külföldre dolgozni. Mifelénk osztrák- német a divat, mert a lakosság többsége német anyanyelvű. Mivel neked az angol nem probléma, meg régen is jelentkeztél, gondoltam Angliát :D

Re: Triccstraccs topik 2013 nov. 24 09:05 #13573

Vikso, miért kellene nekem Angliában lennem? :) Vagy miért pont ott? :) Nem szoktam én menni sehová sem...van itthon is dolgom elég... :) :)
Én sem vagyok gyógyszerpárti nagyon, de ha már ennyire fáj, akkor általában bekapok valami egyhe fájdalomcsillapitót, mert egész nap nyűgös lennék tőle.

Pamag, az én mosógépem 13 éves, szóval nem fiatal már, és ugye a szerelő sem két fillér, kiváncsi leszek, hogy ha kihivom mit mond majd. Anyósomnál épp múlt hét végén volt, egy színfogó kendő beszorult neki valahová,azt szedte ki, potom 4 ezerért. Akkor mennyi lesz, ha nagyobb bajt talál?
A fejem valószínű,hogy az időjárást érzi meg, frontérzékeny vagyok, mint ez kiderült, és holnaptól hideget mond, szerintem emiatt kinlódtam. De ma már kutya bajom! :)

A szomszédvárban' is olvasgatok, és látom, hogy már most mindenki foglalgatja le az utakat, hát én még borzasztó, hogy mennyire nem vagyok képben nyaralás ügyileg. :) Fogalmam sincs. Két verzióm volt, Parga és a Chalkidiki, de már ez sem tuti. Nekem a lényeg, hogy van még egy csomó 'rom' amit nem láttam, arrafelé kell venni az irányt. De ugye ne legyen kihalt környék, szeretem a nyüzsit, a sétálóutcákat - na nem Paralia szinten. :) De majd kiderül. :)

Re: Triccstraccs topik 2013 nov. 23 22:55 #13572

....................épp karácsonyi műsort szervezek,..........

Kinlódik a mosógépem, ............................

Egész nap úgy fáj a fejem...szerintem érzem, hogy jön a hidegfront. Hiába vettem be gyógyszert, semmit nem használ.
......................

Sikeres lesz, tudom ! :D :igen:

Jaj, kb. két hónapja nekünk is mosógépszerelő látogatónk volt... :( Valahogy vizes lett a motor, és olyankor leállt. A mester valahogy befoltozta a lyukat, most jól működik, nagyon nem szeretném, ha újat kéne venni... :mrgreen: Ez tán csak négyéves még (valahogy így)... :(

Jaj Te szegény :oops: azt nagyon tudom, mi a fejfájás ...
Szokott máskor is fájni?
Lehet, hogy megfáztál... vagy szokott fájni azért, mert nagylány vagy? Arra jó például a cickafark tea (sőt állítólag megelőzésképpen is, csak hát a gaz ízét a fene se szereti állandóan...) Nekem az vált be - ha egyáltalán bevált és ha egyáltalán meg tudtam csinálni -, hogy jól beettem, jó erős paprikával, és jó forró teát ittam rá, aztán lefeküdtem... aztán vagy használt vagy nem... kicsit mindenképpen jobb lett.
Meg a masszírozás is jó... aztán vagy elég vagy nem...

Re: Triccstraccs topik 2013 nov. 23 20:39 #13569

Bizony Messinia régen írtál :( Ma ahogy olvastam a válaszod, arra gondoltam mi lehet Veled? Gondoltam, már Angliában erősíted a magyarokat :D

Különben nekem is ilyentájt betegeskedett az automatám, azóta sem tökéletes. Vettem én is egy kis gépet, sajnos, csak mos. Centrifuga az automatán megy. Még így is takarékos. Kevesebb vizet, és áramot fogyasztok.

Nekem mindig azt mondják, a google a barátod olvass utána. Fejfájásra a gyógyszeren kivül mi a jó, megnézted? Csak azért mert én nem vagyok híve a gyári termékeknek :D Kivánom Nálad segítsen :!:

Re: Triccstraccs topik 2013 nov. 23 14:57 #13567

Sziasztok!
Eléggé kihalt a fórum- én is rossz kislány voltam, és nem irtam régen, de mentségemre legyen mondva, hogy olvasni azt szoktam. :)
Láttam a találkozóról is a képeket, a hangulat megint a topon volt, ha jól sejtem, jó buli lehetett! :)
Rengeteg a munka a suliban, épp karácsonyi műsort szervezek, hihetetlen, hogy egy hónap van szentestéig. A gyerekek valamiért nagyon szeretnek a karácsonyi műsorra készülni, próbálni, találtam egy csomó jó kis dalt, és olyan ügyesen éneklik!

Kinlódik a mosógépem, valami nem stimmel vele, szerelőt kell majd hivni hozzá, hátha valami kisebb baja lesz, nem örülnék ha karácsony előtt kéne befektetni egy új mosógépbe. Van egy ilyen kis hordozható mosogépünk, valójában egy kis forgótárcsás gép, plusz centrifuga egyben, csak forróvizet kell beleönteni, és gyönyörűen kimossa a ruhákat, ma kipróbáltam. :) (a párom szokta magával kivinni, ha külföldön van, hasznos dolog). Ha valami nagyobb gubanc van az automatával, ideiglenesen ez is megteszi.

Egész nap úgy fáj a fejem...szerintem érzem, hogy jön a hidegfront. Hiába vettem be gyógyszert, semmit nem használ.
Veletek mi újság? :)

Re: Triccstraccs topik 2013 nov. 14 08:09 #13557

Nem foglaltunk nyaralást jövő évre csak latolgatunka találkozon a Melus emlitette hogy kajakozni ne Pargára menjünk hanem Lefkadára ,most arrafelé kalandozunk gondolatba.Mivel nekünk az időpont és az ár lényeges már decemberbe el kell dönteni hova megyünk nyár elején, a szeptemberi az fix, Toroni!

Mi pár éve szeptemberben voltunk Pargán - másfél hetet! Kevés szebb helyet láttam életemben. Én nem kajakozom, sosem ültem benne, de nem értem, hogy miért ne lehetne a környékén kajakozni!Nincsenek meredek sziklafalak, hanem inkább sok-sok csodaszép kis öböl, rejtve e turisták elől....A nagyobb strandokon itt is több az ember, de pl. Pargán a Valtos beach akkora, hogy ott sosincs tömeg. (Sok az olasz nyaraló egyébként.)A másik 2 strand sokkal kisebb és az valóban zsúfoltnak hat, főleg azért mert az egyik közvetlenül a kp-ban van. Egy biztos, Pargán hegynek fel-völgynek le. Túl sok egyenes terep városon belül sincs és ezért kondiciótól függően nem mindegy hol van a szállás - már, ha nincs jármű. Mert ha pl. a sportpálya környékén lakik valaki, és onnan a Valtosra szeretne átjárni.... klassz séta :-)Időben se pár perc, de látványban fantasztikus... végig a kikötőben...aztán a vár alatti sikátoros utcában.... Jajj.... feltolultak az emlékek...
Van egy pici kis sziget közvetlenül a városi stranddal szemben. Azt körbe vizibicikliztük. Fantasztikus élmény volt. Szóval ebből gondolom, hogy a kajak ezernyi élményt adhat Parga környékén, mert erre a helyre tényleg szó szerint ráillik a kis ékszerdoboz kifejezés.

parga-nyaralas.honey01.fotoalbum.hu/
ui: a képek megtekintését a fotóalbumban a galéria nézettel javaslom-jobb.

Re: Triccstraccs topik 2013 nov. 13 00:22 #13556

Nahát, már terveztek! :) Mit terveztek, foglaltok! :) Én még az idei nyaralást sem hevertem ki! :wink:
Per pillanat, még bármi lehet, sajnos a távoli jövő homályába vész.

Nem foglaltunk nyaralást jövő évre csak latolgatunka találkozon a Melus emlitette hogy kajakozni ne Pargára menjünk hanem Lefkadára ,most arrafelé kalandozunk gondolatba.Mivel nekünk az időpont és az ár lényeges már decemberbe el kell dönteni hova megyünk nyár elején, a szeptemberi az fix, Toroni!

Zsuzsa, én nem mondtam, hogy Parga nem alkalmas kajakozni, mert valójában nem tudom. Viszont Lefkada keleti oldala, biztosan. Szívem szerint meglátogatnám mindkettőt, mert csodaszép helyek, csak nekem zsufisak. :wink:

Re: Triccstraccs topik 2013 nov. 12 18:53 #13555

Lovas Zsuzsa!
Lefkada még nincs, de ha lefoglalod ebben az évben, akkor 2014-ben 2013-as árakon számolnak.
Mi így foglaltuk Thassost és a Pontiost.
Szerintem Lefkada is működik ugyanígy :)

Re: Triccstraccs topik 2013 nov. 12 16:56 #13554

Lovas Zsuzsi!
Biztosan láttad de ha nem egészségetekre: www.apollontravel.hu/katalogus - www.apollontravel.hu/katalogus

Nem, nem láttam de nekünk Lefkada kéne! Az még nincs? vagy csak nekem nem jön elő?

Re: Triccstraccs topik 2013 nov. 12 13:26 #13553

Lovas Zsuzsi!
Biztosan láttad de ha nem egészségetekre: www.apollontravel.hu/katalogus - www.apollontravel.hu/katalogus

Re: Triccstraccs topik 2013 nov. 11 19:43 #13552

Eldőlt, lefoglaltuk, 2014 június Thassos :örül:

:taps:

Re: Triccstraccs topik 2013 nov. 11 14:22 #13551

Eldőlt, lefoglaltuk, 2014 június Thassos :örül:

Re: Triccstraccs topik 2013 nov. 08 21:52 #13549

Hát a jövő évi terv nekünk is megvan... de hétről hétre bővül a szálláskínálat ott... azért kinéztem már egy barátságos házat :D

De ha ilyen mértékben zajlik itthon a lepusztulás.... ma duguláselhárító, vagy két emeletnyivel alattunk találta meg a hibát... csekély 38 ezer Ft... két-három évenként előjön a baj, legutóbb csak 27 ezer volt...
De ez a mester legalább azt mondta és úgy írta meg a számlát, hogy menjünk a közös képviselőhöz vele... mert jóval a mi lakásunkon túl volt a baj.

Az internet is szarakodik már pár hete... folyton eltűnik... de volt többször, hogy kábeltévé-adás se volt... :(
A mosógépszerelő pár hete volt, este azt hittem, a mosógép produkálta a tócsát :( de nem :(

De a cica jól van... azért képzeljétek el, milyen jó egy öreg macska - nyitva maradhat már mellette a varródoboz :lol:

Re: Triccstraccs topik 2013 nov. 08 21:12 #13548

Mi már foglaltunk szállást,jövő nyárra. :)
A következő nyaralás tervezését már az idei, hazafelé útján elkezdtük. :D
Aztán meg ,hogy mit hoz a jövő ki tudja?

Mi az Apollon Travellal szeretnénk menni és dec.végén dönteni kell hogy január első munkanapján a küszöbön üljünk hogy le elölegezzük.

Re: Triccstraccs topik 2013 nov. 08 12:55 #13547

Nem foglaltunk nyaralást jövő évre csak latolgatunka találkozon a Melus emlitette hogy kajakozni ne Pargára menjünk hanem Lefkadára ,most arrafelé kalandozunk gondolatban

Lefkada nagyon jó döntés lesz. :D

Re: Triccstraccs topik 2013 nov. 08 12:53 #13546

Mi már foglaltunk szállást,jövő nyárra. :)
A következő nyaralás tervezését már az idei, hazafelé útján elkezdtük. :D
Aztán meg ,hogy mit hoz a jövő ki tudja?

Re: Triccstraccs topik 2013 nov. 08 08:40 #13545

Re: Triccstraccs topik 2013 nov. 07 17:01 #13543

Amint körbe nézegetek, látom már van aki foglalt nyaralást a következő évre. Miközben én még az ideiből élek. Még vázában az olívaág, rajta a bogyókkal, igaz már aszalódtak, de akkor is azok. Aztán a barnaságom még egy hónap után is vonzza tekinteteket az uszodában, nem kis örömömre. :wink: Van még házi ouzó is. Szóval még tart a mámor, de már néha gondolkodom, hogyan is jövőre. Az egyértelmű, hogy Thassos. Ha valaki hasonlóan gondolkodik, netán társulna, beszélhetünk róla. Annyit azért elárulok, hogy viz- és nap imádó vagyok :D

Oldalmegjelenítési idő: 0.304 másodperc