Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 01 08:45 #14493

Sziasztok! :)
A szomszédvárban is leirtam, mert ott olvastam az egyik topikban, muszáj, hogy itt is megosszam. :)
Hogy a túróba lehet egy apartman konkrét negativumaként felhozni (miközben azt sorolják fel, hogy miért nem mennének többet arra a szállásra), hogy hetente csak kétszer viszik ki a szemetet?
Számomra ez teljesen érthetetlen, hogy valaki ilyet le mer írni. Ha tele van a kukája mindenfélével, akkor is várja a takaritónőt, hogy egyszer csak majd jön érte és eltünteti?
Ez szerintem soha nem az apartmant, meg a tulajt, hanem magát az ott nyaralót minősíti.
Néha olyan hülyeségeket tudnak beszélni az emberek. :)

Más.
Én kifejezetten örülök most ennek a kis hidegfrontnak, bár a fejem fáj tőle, meg érzem, hogy a kislányom is sokkal többet mozgolódik, de legalább bírok jönni-menni. :)
Én már nem hiszek az időjárásnak sem, legalábbis errefelé semmi nem jön be, amit mondanak. :) Itt eső is alig esett.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2014 jún. 26 21:36 #14467

Bizony nagyon más nyaralóként a szigeten lenni, mint ott élni és dolgozni.Mi akik nyaralókként vagyunk ott ritkán gondoljuk ezt végig.Üdv:B-né U. Ági.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2014 jún. 26 14:25 #14463

Nehéz a A kirakat mögött olvasva megszólalni, de nem tudom kihagyni a népi bölcsesség igazát, vagyis Aki sokat dolgozik, nem ér rá pénzt keresni. Példa az index cikke, e- szerint ott élnek jobban, ahol kevesebbet dolgoznak :örül:

index.hu/gazdasag/2014/06/26/nem_a_lustasag_okozta_a_gorogok_vesztet - index.hu/gazdasag/2014/06/26/nem ... ok_vesztet

Re: Triccstraccs topik 2014 jún. 25 20:14 #14460

Két fügebokrom van, Szegeden lakom, helyi beszerzésűek. A 7-8 éves példányon 1 szem sincs, a 4-5 évesen 7db-ot számoltam, egyenlőre kitartanak, olyan 5-10 forintosnyiak, remény van rá, hogy beérnek. A tavalyiak lefagytak ősszel. Ebből a mennyiségből azonban nem főzhetek lekvárt, nem készíthetek bort. Pedig már alig várom hogy jó sokat teremjenek.Itt Szegeden a napfény városában októberi idő van már két napja, semmi nyári hangulat, sötétség, borulás, szakadó, csöpögő esö felváltva.
Üdv: B-né U. Ági.

Re: Triccstraccs topik 2014 jún. 24 17:19 #14444

Tuti érte valami őket ,édesanyáméknál is ez a helyzet.Én is számolgattam ,mert ilyen sok még nekünk nem volt ,na meg még őszig beért volna még újabb termés is.
Üdvözlök én is mindenkit ,nagyon jó oldal ,örülök ,hogy ide találtam.

Re: Triccstraccs topik 2014 jún. 24 15:33 #14441

Na, akkor ez valami általános jelenség lehet...azt hittem valami spéci fügefát sikerült hoznunk, de ezek szerint másnál is előfordul.
Nekünk rengeteg volt rajta - ahhoz képest, hogy egész kis fa még, vagy 50 db-ot számoltam össze rajta (ennyire vártam, hogy számolgattam feszt :D ). Most meg alig van rajta pár. :(
Keresgéltem a neten, de nem dobott ki semmit rá.

Dragont üdv körünkben! :)

Re: Triccstraccs topik 2014 jún. 24 13:56 #14438

Sziasztok!
Régóta olvasom az oldalt ,na és a fórumot is!Szombaton indulunk a szigetre!!!
Fügénk nekünk is van évek óta.Tudunk is róla enni!Az idén nagyon hamar rengeteg lett rajta ,ennyi még soha.Mostanra szinte mind eldobálta ,pár darab maradt rajta.Úgy látszik nem csak mi jártunk így,nem tudom mi lelte.

Re: Triccstraccs topik 2014 jún. 24 11:27 #14437

Messi,a mi fügéink is potyognak :( 3 éves bokor,most termett volna elöször :( 8 szem volt rajta,megszámoltam,lesegettem,de már 2 lepotyogott és esélyes,hogy a többi is igy jár.Itthon kaptam egy ismeröstöl a hajtást,az övé évek óta terem.nem tudom,mi lelte a miénket,lehet,valami fertözés inkább.De engem vigasztal a tudat,hogy Efiék háza mögötti parkolóban vannak fügefák,jó kövér fügékkel :)

Re: Triccstraccs topik 2014 jún. 24 09:35 #14436

Sziasztok!
Attól kérdeznék, akinek fügefája (bokra) otthon. A miénket (anyósoméknál leledzik, ott van csak kert :) ) pár éve hoztuk Horvátországból, és idén terem rajta először gyümölcs. Illetve teremne. Szépen elkezdtek érni még májusban a kis fügék, jó sok is van rajta, és mondja anyósom, hogy szépen sorban elkezdenek róla leperegni a még éretlen termések. Vajon mi lelte? Ez azt jelenti, hogy nem fogok tudni hazai fügét? :)
Most próbálgattam utánaolvasni, és egy helyen azt találtam, hogy ha ez az a fajta fa, amit be kellene poroznia a fügedarázsnak, arról peregnek le a termések, mert ugye itt nálunk ez a fajta darázs nem él meg, és porzás híján érett termés sem lesz.
Nem hiszem, hogy az Adriáról olyan különleges fát sikerült volna beszereznünk. :)
Annyira imádom a fügét, és lehet, hogy mégsem fogok tudni enni belőle? :(

Re: Triccstraccs topik 2014 jún. 21 10:48 #14417

Itt is egy link:
Filmjelenetek a vásznon és a valóságban. Érdekes világ :-):
www.erdekesvilag.hu/filmjelenetek-a-vasznon-es-a-valosagban/

Re: Triccstraccs topik 2014 jún. 20 09:08 #14414

Pamag,ezt én is olvastam Lustanyu a szerzö.Sajnos,mostanában nem blogol,pedig nagyon szerettem olvasni.Amugy a férjem is mindig ezt mondja :) /kis faluban született és szeret kapálni :)/

Re: Triccstraccs topik 2014 jún. 20 00:08 #14413

Nagy az internet...
találtam és loptam, az eredeti szerzőről fogalmam sincs.

A KAPÁLÁS ELHOZNÁ A VILÁGBÉKÉT

A múltkor Egerben mama kérdezte, hogy épp mivel foglalatoskodom, én pedig
mondtam neki, hogy olyan nőkről írok, akik borzasztóan kritikusak saját
magukkal szemben és kiakadnak azon, hogy vastagabb a karjuk, vagy
narancsbőrös a fenekük. Mama megvetően legyintett, közölte, hogy ez
baromság és hogy inkább arról írjak, hogy ezek a nők kapáljanak be öt
hektár kukoricát, és akkor biztosan nem lesz idejük a narancsbőrükkel
foglalkozni.

És akkor hirtelen belém hasított, hogy basszus, mindenre ezt a kapálás
dolgot hozza fel, és összegyűjtöttem, hogy mama szerint milyen problémákra
lenne megoldás a kapálás.

1.) Terhesgondozás, újszülött ellátás, bizonyos mértékig paraszolvencia -
Katicám, annak idején megszültek a nők a kapaföldön is, nem volt semmiféle
ultrahangozás, meg terhesjóga, meg boríték az orvosnak!

2.) Homoszexualitás - Kapálna végig egy nyarat, ´szt nem lenne ereje tollas
gatyában vonulgatni! (Egyébként mama nem homofób, csak nem érti ezt a
dolgot és a genetikában sem áptudét.)

3.) Bűnözés - Hogy a frász üsse ki őket, mennének el kapálni ahelyett, hogy
a szomszéd tyúkját lopkodják!

4.) Való világ 4. - Ez nekik a való világ??? Mennének el kapálni ahelyett,
hogy a seggüket hizlalják egy medencében. Akkor aztán nem lenne idejük
veszekedni, örülnének, ha a vízhólyagoktól egy pohár vizet meg tudnak inni,
´szt lefekhetnek aludni. Na az a való világ, Katicám. (Évának már javasolt
3 hét uborkaszedést is Szabolcsban, mondván attól elmenne a kedve a
veszekedéstől, és nem lenne annyi ideje fújni a füstöt, Alekosz
tartásjavítására pedig némi kaszálást említett.)

5.) Számítógép függőség - Hajnali kettőig nyomkodta a gombot???
(=számítógépbillentyűzet és /vagy egér gombja- a szerk.) A rossebb megette,
bezzeg ha másnap hajnal ötre kapálni kéne menni, már fél 9-kor lefeküdne
aludni!

6.) Tetoválás, testékszerek, és a fóliás melír bizonyos esetei - A mi
időnkben a fiataloknak nem volt arra idejük, hogy kürtöket dugdossanak a
fülükbe, ´szt azzal tágítsák a lukat rajta! Tudod Katicám, annyi munka volt
a fődeken, hogy nem tudtunk mink azzal foglalkozni, mekkora a luk a
fülünkön, meg nem is volt időnk arra, hogy órákig fodrászkodjunk, meg
lyuggassuk a bőrünket kifele. Szép is lett volna, ha menni kell kapálni,
szt ott égeti a nap a griffmadarat, vagy mit a vállunkon!

7.) Futball huliganizmus - A franc essen ezekbe a szkinderekbe (skinhead- a
szerk.), ha ennyi erejük van, csinálhatnának valami hasznosat is! Megnézném
én őket, miután bekapálták a szemerei téesz fődjét, hogy mennyi erejük lenne
ott ordítozni, meg kukát dobálni a meccseken! Hát megmondom én neked,
Katicám: semmi! Ott aludna az összes a lelátón, olyan fáradt lenne!

8.) Depresszió, egyéb pszichés problémák - Jódógába´ nem tudja már, hogy
micsináljon! Ül a szép házába´, szt sopánkodik, hogy milyen kövér, meg hogy
nem foglalkozott az érzéseivel a zura, nemhogy örülne, hogy van mit enni,
jólétbe van, és nem kell kapálnia.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, de ahogy leírtam, hát nem is olyan eszement
hülyeség mind, mint amilyennek elsőre gondoltam (kivéve a 2-es és 8-as
pontokat), vagyis hát persze hülyeség, de van némi alapja. Fontolgatom, hogy
kapálótáborokat szervezek tematikusan, mint pld. szingli kapatábor,
önértékelés javító kapatábor, stb, így a nemzetgazdaság is jól járna, én is,
meg a résztvevők is.

Re: Triccstraccs topik 2014 jún. 16 19:09 #14397

Itt is sziasztok! :)
Vikso, nekem is nagyon tetszett Theia leírása, talán az én beszámolóm is ezért lett ennyire érzelmes anno, mert a szigeten bennem is mindig ezek az apróságok, szép pillanatok kerekedtek felül.

Jajj...képzeljétek péntektől szédelegtem, főleg délelőttönként, meg olyan gyengének érezem magam, hát kiderült, hogy egyszerűen most normális a vérnyomásom, és ugye én nem ehhez vagyok szokva, hanem a magasabbhoz...remélem ehhez is hozzászokok, illetve nem fog ingadozni, mert borzasztó ez a kóválygás. :)

Re: Triccstraccs topik 2014 jún. 16 14:03 #14394

Remélem Theia a régi ismerettségünkre való tekintettel megbocsát, hogy a nagyon kedves beszámolóját Thassosról, ide másoltam. :D

Messinia, Thassos rengeteg apró dologgal fogott meg, varázsolt el.
Mások számára akár jelentéktelen momentumokkal.
Néhány példa: amikor először megláttam Limenast a kompról, tudtam, hogy ezt a látványt soha nem fogom elfelejteni. Már a kompozás is egy megnyugtató élmény volt a tengeren.
Skala Potamiasban első nap felhőszakadás tört ki, a parton sétálgatva. Egy étterem konyhás nénije bőszen integetve hívott bennünket fedezék alá, az étterembe. Nem látszott rajtuk, hogy útban lennénk, pedig éppen terítettek és ott volt a főnök is. Étlapjukon nem volt gyros pitában, de a kedvünkért készítettek, isteni volt.
Egyik este ott vacsoráztunk, amíg vártunk az ételre, kaptunk nagyon finom előételt, majd a végén 2 pohárka ouzot, 2 isteni finom görög süteményt (zserbóízű-krémes süti volt) és szem töltött cukorkát.Mondanom sem kell, hogy nem számítottak fel érte semmit.
Sokfelé előre köszöntek nekünk a helyiek,főleg az idősebbek.
Theologosban egy bácsi szamáron ülve üdvözölt minket, majd ment a dolgára, gyerekek erkélyekről ismerkedtek velünk.
Limenasban a boltos ajándékba adott nekünk egy üveges lekvárt, azért, mert egyet fizet kettőt kap volt kiírva, és már csak az az egy db volt belőle.
Limenasban az ókori színház felett állva alattam volt az egész város, és a végtelen tenger,gyönyörű látvány.
A fővárosban bármerre jártunk, mindenhol romokba botlottunk, az Agóra gyönyörű, az Archeológiai Múzeumot is fantasztikus volt bejárni.
Potamiaban egy szupermarketben is kevesebbet számolt a boltos, csak úgy kedvességből.
Az Archangelou kolostornál elbűvölő volt a kilátás, és csak mi voltunk ott ketten egy ideig.
A Paradise beachen egy lélek nem volt akkor, amikor ott jártunk.
A kis Márványpart valami csoda, csak az ott lévő sok ember elrontja kicsit a hangulatot, bár a nagy Márványpartra átsétálva fantasztikus környezet és nyugalom fogad.
A Giolához menet kecskenyájba botlottunk, ránk ügyet sem vetve legelésztek tovább, kolompjaik zenéje messze szállt.Levideóztuk őket, kész zenemű, amit előadtak.
Alikihez késő délután értünk oda, már szinte senki nem volt a parton, a félszigetet megkerülve feltűnt az ókori márványkikötő, majd a romok.Ez is maradandó élmény.
Busszal is mentünk, az is egy szép élmény volt, részt vettünk a görögök mindennapjaiban.A busz szembetalálkozott egy másikkal egy szűk utcán egy faluban, azonnal leszállt valaki, és zászlóval irányította a tolató buszt,mögötte feltorlódott a sor, de senki nem volt ideges, mindenki türelmesen várt és visszábbtolatott.
Skala Panagiaban a kis kikötőben egy halászkunyhó előtt üldögélő bácsika üdvözölt minket,majd mosolyogva figyelte, ahogy mi, a turisták mennyire rácsodálkoztunk arra, hogy ott hullámtörőnek óriási márványdarabokat használnak, és mindenfelé kisebb-nagyobb márványdarabok hevernekBőszen kerestünk egy kisebb darabot,elhoztuk emlékbe.
Rengeteg dolgot lehetne még írni, de azt hiszem, ezzel elmondtam, hogy beleszerettem Thassosba.
:örül:

Re: Triccstraccs topik 2014 jún. 08 14:50 #14370

.................

......................................
Még valami. Ha Pécsen jártál, egy kis kerülővel jöhettél volna felém. (Szászvár fele) A kerülő megérte volna, mert csodálatos vidéken jössz keresztül. Legközelebb gondolj erre, és meglátogatsz :örül:

Hát régebben, mikor még nyaralni, de legalábbis látogatóba mentünk haza, sokszor választottam a legkülönbözőbb útvonalakat, hogy a gyerekek minél többet lássanak Magyarországból. Akkor elég volt estére megérkezni. Mentünk többször Szászvár felé is.
De mióta csak a temetőbe járunk :( , azóta nincs hol aludni (a házat el kellett adnom, mert nem bírtunk volna vele) , azóta muszáj egy nap alatt megfordulni oda-vissza... és hát most már jobban szeretem minél hamarabb letudni az összesen 400 km-t.... Egy rokon maradt (a Hősök terénél lakik) , őt muszáj meglátogatni, de aztán nehéz megszabadulni és indulni vissza.

Re: Triccstraccs topik 2014 máj. 31 20:50 #14335

vikso!
Köszönjük a képfeltöltést!!! :)

bocsika!
Most Te jössz!!! :D

Re: Triccstraccs topik 2014 máj. 31 16:37 #14334

Már elfoglalták szobájukat a ma érkező buszos nyaralók. Gondolom van aki pihen, van aki nem. Ágikánk is formába lendült :) A webkamera szerint nem fürdésre alkalmas az idő. Nem számit, pont arra jó, hogy lehet sétálni, körülnézni. Ilyenkor minden új, friss. Érdekes módon odafele ha megérkeztem sosem voltam fáradt, bezzeg amikor haza, estem össze :D Szerencsémre jól bírom a hosszú utat, igaz keveset eszem, iszom, és sajnos alszom is. Mindig szeptemberben mentem, volt hogy október elején jöttem haza, ezért az interneten figyelemmel kísértem az időjárás előrejelzést. Hát nem mindig vált be, sőt ritkán.
Szép időt, vidám nyaralást a következő hétre (is) :futyul:

Re: Triccstraccs topik 2014 máj. 29 19:52 #14333

Szia Honey!
Azért a Balázst kérdeztem mert tudtam hogy ők ott szokták hagyni az autót.De nagyon köszönöm a megerősítést!

Tudom én azt!!! :-)
De éppen a megerősítés miatt írtam!
:D

Re: Triccstraccs topik 2014 máj. 29 14:21 #14332

Szia Honey!
Azért a Balázst kérdeztem mert tudtam hogy ők ott szokták hagyni az autót.De nagyon köszönöm a megerősítést!

Re: Triccstraccs topik 2014 máj. 29 13:21 #14331

Balázs!!!!
Be vált az Union parkoló ismét??

Igaz, nem engem kérdeztél, de mi is náluk hagytuk a kocsit a tavalyi nyaralás alatt. Nem drága, korrekt csapat. Én is ajánlani tudom őket. Időben ott voltunk, de rajtunk kívül volt még egy család, akik a megbeszélt időpontra nem értek ki a parkolóba (gondolom, egyszerre akartak kivinni bennünket a reptérre). Hívták őket telón, hogy mikorra érnek oda, de nem vették fel a telefont, így bennünket nem várakoztattak, kivittek a reptérre. Visszafelé szintén akkor hívtuk őket, amikor megvolt a csomag.

Re: Triccstraccs topik 2014 máj. 29 11:41 #14330

Köszi Balázs akkor mi is kipróbáljuk. :D

Re: Triccstraccs topik 2014 máj. 29 10:59 #14329

Nem tudom, hogyan kell feltölteni :?:

Felhasználói vezérlőpult - Profil - Avatar szerkesztése menüpont. Ott kiválaszthatod a számítógépeden levő képet és feltöltheted.
Vagy elküldöd nekem a képet és beillesztem én az admin felületen.

Ha te töltöd fel, akkor arra figyelj, hogy a maximálisan 120 x 120 pixel, illetve 20.00 KiB lehet.
Ha esetleg nem megy a kicsinyítés, küld el a képet nyugodtan!

Re: Triccstraccs topik 2014 máj. 29 10:55 #14328

Balázs!!!!

Be!
Idén sem csalódtunk bennük!
Hajnalban vártak már, mikor indultunk.
Érkezéskor pedig a csomag átvételekor híztam Őket, és mikor kiértünk a megbeszélt helyre, max. 2 percet kellett várni rájuk.
Este mikor visszaérkeztünk a parkolóba, még azt is tudták, hol áll az autónk, mert ott állt meg a kisbusz mögötte....

Szóval én továbbra is merem Őket ajánlani. Figyelmesek és pontosak!
:)

Re: Triccstraccs topik 2014 máj. 29 09:13 #14327

vikso!
Nem szeretnél egy kis képet feltölteni avatarnak???

Nem tudom, hogyan kell feltölteni :?:

Re: Triccstraccs topik 2014 máj. 29 08:54 #14326

Balázs!!!!

Oldalmegjelenítési idő: 0.155 másodperc