Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 28 22:15 #14658

.......... a sima Viasat History lenne nálunk, .................
.........................fogalmam sincs miért ez van a csomagunkban.
Megnéztem a Nagy Sándor-féle műsort, hát nem voltam elájulva. Inkább geológiai szempontból kerestek, illetve vizsgálgattak egy ősi kultúrát, valahol keleten, amit N.S. meglátogatott - vagy letelepedett ott, nem is igazán értetten, hogy miért ezt a helyet kutatják. A lényege az volt, hogy még az ő idejében állítólag Görögországból át lehetett hajózni Közép-Ázsiáig, és ezt akarták bizonyítani, a ma már kiszáradt ilyen-olyan folyómedrekkel és az ezek mellett álló ősi városok maradványaival. Kevés görög vonatkozása volt, hogy miért pont ezzel foglalkoztak, nem tudom, ráadásul valahogy beleépítették az aranyjapjú legendáját is - na itt már végképp elvesztettem a fonalat.
.............................

Nálunk sima sincs... és nekem sincs fogalmam arról, miért azok a csatornák vannak, amik... :(
A leginkább az dühít, hogy elvették az Eurosport-ot. Adtak helyette valami huszonnyolcadik focicsatornát :(

A Nagy Sándor-kutatás?
Valaki-valakik, akiket pont ez a téma érdekel (talán az az ország, aminek a területén van, vagy valami kutatók valami tudományos dolgozathoz...?...) éppen ezt a területet célozta meg.
Soha nem hallottam, hogy Nagy Sándor Indián túl jutott volna... esetleg egy-egy csapatrész talán elindult expedicióba erre-arra.
De hogy hajózni, mikor olyan hegyek vannak arrafelé, amiket évezredek óta a világ tetejének tartanak a helyiek...
Na mindegy, azt hiszem, nem is szeretnék Nagy Sándor korában élni és menni velük világgá... jó nekem itt és most, ahol vagyok :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 28 21:29 #14657

Szia Pamag!
Én meg azt szeretném, ha a sima Viasat History lenne nálunk, ezen a Nature/Historyn inkább este mennek történelmi műsorok, mondjuk nem rosszak, de fogalmam sincs miért ez van a csomagunkban.
Megnéztem a Nagy Sándor-féle műsort, hát nem voltam elájulva. Inkább geológiai szempontból kerestek, illetve vizsgálgattak egy ősi kultúrát, valahol keleten, amit N.S. meglátogatott - vagy letelepedett ott, nem is igazán értetten, hogy miért ezt a helyet kutatják. A lényege az volt, hogy még az ő idejében állítólag Görögországból át lehetett hajózni Közép-Ázsiáig, és ezt akarták bizonyítani, a ma már kiszáradt ilyen-olyan folyómedrekkel és az ezek mellett álló ősi városok maradványaival. Kevés görög vonatkozása volt, hogy miért pont ezzel foglalkoztak, nem tudom, ráadásul valahogy beleépítették az aranyjapjú legendáját is - na itt már végképp elvesztettem a fonalat.
Mindjárt keresgetek is a neten kicsit, hogy mi akart ez lenni, Nagy Sándor közép-ázsiai érintettségéről nem tudok túl sokat... :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 28 21:01 #14656

.................a Viasat Nature/History nevezetű adón a következő műsor lesz: Kutatás Nagy Sándor elveszett világa után.
...............

Óóóóóóóó.... ezt nem tudjuk fogni... :(

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 28 17:55 #14655

De jó Mindenkinek, hogy már ilyen nagy készülődésben vagytok! :)

Most látom, hogy 18 órától a Viasat Nature/History nevezetű adón a következő műsor lesz: Kutatás Nagy Sándor elveszett világa után.
Gondolom lesz jócskán görögországi érintettsége is, kiváncsi leszek. :)

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 28 14:20 #14653

Nekünk még van érvényes útlevelünk de már harmadik éve nem azt mutatjuk fel, ott van nálunk de egyszer a sofőr azt mondta, hogy gyorsabb az átkelés ha azt mutatjuk fel, azóta csak azt mutogatjuk.Nekik is könnyebb kiosztani mint az útleveleket.

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 28 08:19 #14651

.... Mint gyakorló hosszútávú utazok, bírjuk igaz? :P

Bírjuk hát! :lol:

Mi már vagy 2-3 éve személyivel utazunk. Tavalyelőtt mentünk legutóbb busszal, akkor még sok mindenki rendelkezett útlevéllel. Az eltelt 2 évben remélem, hogy lejárt sokaknak! :)

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 28 07:52 #14650

Készüljetek fel, a határon a busz összes utasának le kel szállni, egyesével utiokmányát felmutatva át kell menni a terminál épületén , hazafelé szintén.Ha gyorsan leszálltok és sorbaálltok megy mint a karika csapás, gyorsabb mint az okmány összeszedés és szkennelés. Tanácsolom kártya alaku személyi igazolvánnyal keljetek át a határokon,mert sokkal gyorsabb az átkelés,felejtsétek el az utlevél mutogatását, mert összeszedik az utlevelekkel tökölnek a személyit meg sem nézik.

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 27 21:56 #14649

Bizony, én is hasonlóan vagyok ezzel. Jobb elkezdeni időben a készülődést. Legalábbis gondolatban. :-) Nekünk van még pár nap, ha nem is sok. De nem sürgetem az időt, mert így is repülnek a napok.

Minél közelebb van az indulás annál gyorsabban múlik az idő, mert egyszerre rengeteg a tennivaló. Pláne aki még aktív dolgozó :D Remélhetőleg jó csapat lesz a buszon. A múltkoriban egyik ismerősöm utazott egy, nagy vállalati jutalomból utazó társasággal, valami ordenáré módon viselkedtek, szó szerint. Nem Apollon busz volt, valami kisebb önszervezős út volt, és nem Thassosra mentek.
Sokan mondják, hogy a határon szokatlanul, nagyobb ellenőrzés, várakozás van. Mondjuk én a magyar határon nem csodálkoznék. Ahogy a hírekben hallani lehet, sok a menekült, aki Magyarországot átjáróként kezeli. Szerintem erre is gondolnunk kell. Mint gyakorló hosszútávú utazok, bírjuk igaz? :P

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 27 14:02 #14648

Bizony, én is hasonlóan vagyok ezzel. Jobb elkezdeni időben a készülődést. Legalábbis gondolatban. :-) Nekünk van még pár nap, ha nem is sok. De nem sürgetem az időt, mert így is repülnek a napok.

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 26 13:17 #14646

Szép napot az itthoniaknak is, látom a hassosi nyaraloknak megvan :D

Nyár közepe, biztosan sokan vagyunk a nyaralás előtt. Nem tudom ki, hogy van vele, de én nagyon szeretem ezt a készülődős időszakot. :örül: Nem baj, hogy több mint egy hónap van vissza. :lol: Meg van a lista (tavalyról) kicsit átnézem, átírom. Mivel önellátók leszünk, a csomagban a legkevesebb a ruhaféle. A teától kezdve, gyógyszeren , és a kéztörlőn, valamint az angol- és görög szótáron keresztül, minden van. Kivéve a hűtőtáska, egyszerűbb ételekkel is, mint a lecsó, megelégszünk. Esti beszélgetéshez a gyertya is nélkülözhetetlen. Persze jöhet még bármi, ami meghiúsítja az utazást, de erre nem gondolok. Még előtte lesz egy lakodalom, rá pár napra Thassos. Csomagolásra, biztosítás megkötésére, kisebb otthoni teendők elvégzésénél, többre nem lesz időm.
A nagy listából lesz egy kis lista, hogy mit kell beszerezni. Most itt tartok, irány délután, a Tesco!

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 21 17:58 #14622

Szia Honey!
Igen, nagyon szép időszakként élem meg én is, mondjuk alapból nagyon izgulós tipus vagyok, a vizsgálatok, eredmények miatt nagyon tudok parázni (a vérnyomásmérőtől egyenesen rosszul vagyok :) ), de egyébként nagyon jól viseltem végig, szinte egyetlen igazi terhességi tünetem sem volt. Párom mindig mondja is, hogy sokan örülnének hasonló babavárásnak. :) Pláne, hogy nagyon sokat vártunk rá, hogy megérkezzen hozzánk. :)
Már készen van a szobája, minden kimosva, kivasalva, szóval nagyon várjuk őt. Még a babakocsi beszerzése van hátra, de az valószínű, hogy az apukája intézi majd kintről, ott olyan szépek vannak. :)
Próbálok még jönni-menni, a séta nem esik nehezemre, nem hiztam sokat se, meg pocakom sem olyan óriási...csak hát ez a fullasztó meleg...egyetlen porcikám sem kiván kimenni ilyen időben.

Most is totál be van borulva, de olyan odakint, mintha valami szaunában lennék, borzalom. Talán holnaptól tényleg lesz egy kis felfrissülés.

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 21 15:41 #14619

Messi! Én is épp a minap gondoltam, hogy vajon hány heted lehet még a baba érkezéséig. Bizony ez az utolsó pár hét talán a legnehezebb. Egyrészt fizikailag. Hiszen így, a célegyenesben már kissé nehézkes a mozgás és a mindennapi tevékenységek elvégzése is több időt igényel. Másrészt a várakozás miatt. Szeretnéd is, hogy megszülessen, meg nem is. Hamarosan szülőkké váltok. Életed egyik szakasza lezárul és egy új kezdődik.
Én a várandóságom időszakára úgy emlékszem vissza, hogy életem egyik legszebb időszaka volt. Remélem, Te s így éled meg ezeket a hónapokat!

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 21 13:28 #14618

Szia Vikso, válaszolok Neked itt inkább. :)
Szóval: jól vagyunk, bár nehezen birom ezt a nagy meleget. Még hivatalosan 5 hetem van, hát majd meglátjuk, remélem, hogy a pici lány is igy gondolja, az apukája csak két aug. közepén jön haza, úgyhogy megbeszéltem vele, hogy addig szépen bent marad, jó helye van ott neki. :)
Nem a mi nevünket örökli, tanár lévén ragaszkodtam valami irodalomhoz köthető, magyaros csengésű névhez, de ezt már nagyon régóta tudjuk, ha kislányunk lesz, akkor Lilla lesz. (Csokonai után szabadon :) ).
Most szerdán megyek az első nst-re, kicsit be vagyok tojva, hogy minden okés legyen, és ne fektessenek be a vérnyomásom, vagy valami más miatt, de a cuccom már össze van készítve, biztos, ami biztos alapon. :)
És köszönöm, hogy gondolsz ránk. :)

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 07 22:52 #14541

.................
Pamag, nagyon megértelek hogy ünnepled a cica születési évfordulóját. ......................

15 vagy 16 éves volt, mikor a lányom fölvetette, hogy ünnepeljük meg, mert hát olyan idős, ki tudja, még meddig él...
A jelek szerint :D még néhány születésnapot megünneplünk majd :D

Értelmes, lélekkel rendelkező állatok, önálló személyiséggel, követhető kommunikációval - minden porcikájuk rezdülése meg tudja mutatni, hogy ők is szeretettel teli érzelmi függésben vannak a kétlábú barátjukkal.
És ők nem tudnak hazudni!
Aki az állatokat ismeri és szereti, jobb az emberismerete is. Mert jobban ráérez a testbeszédre.
Én úgy nőttem fel kertes házban, hogy mindig volt macskánk. (Kutyánk nem, mert a nagymamám nem bírta őket.) Közeli kapcsolatban voltam a szőrösökkel, de azt azért én se akartam érteni, hogy a nagymamám mér' engedi be az ágyába azt a nyomorult dögöt :D
A férjem a pesti flaszteron nőtt fel, nekik soha nem volt háziállatuk, max. a piacon vett, levágás előtt álló csirke a széklábhoz kötözve, meg az ablakon berepült sebesült galamb...
A lányom volt egyéves, mikor a szomszéd néni hozta a kis szőrgombócot, hogy direkt nekünk tette félre a gyerekeknek.
A lányom meg a Cilike tkp együtt nőtt fel. A kismacska a kisgyerektől a világon mindent eltűrt :D Először úgy voltak, mint a testvérek, aztán a macska, aki közben felnőtt lett, a kölykévé fogadta, aztán valahogy átment a dolog barátnői viszonyba. És mindeközben velünk is szerető viszonyban volt, de mindegyikünkkel másképpen...
2-3 éves volt a gyerekem (és nem volt dús a haja), amikor egyszer észrevettem, hogy az ágyon a macska a két mancsába fogja a gyerek fejét, és nagy nyelvlengetésekkel mosdatja :lol: ...Na és kérem, már nagylány volt a kedves magzatom, mikor egyszer bevallotta, hogy ő is megmosdatta ugyanígy cicamosdással a macskát :lol: :lol: :lol:
És hát telt-múlt az idő, a macska idősödött, a gyerek egyre többet volt iskolában meg itt-ott, felmerült, hogy Cilike mellé kéne egy társalkodónő, hogy ne érezze egyedül magát. Így került hozzánk Micike-Mihály, aki ma már tisztességben megőszült cicamatróna. (Tényleg őszül!!!)

<!-- ia0 -->cickacsintó.gif<!-- ia0 -->

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 07 21:55 #14540

Messinia, lehet nem rám gondoltál, mert én egy filmről írtam.

Pamag, nagyon megértelek hogy ünnepled a cica születési évfordulóját. Nekem a kutyám van, és nagyon ragaszkodom hozzá. Egyet elvitt a kullancs, egyet meg a kor. Soha nem hittem volna, hogy ennyire az emberhez tud nőni egy kis állat.

Honey remélem többfélét megkóstoltál, ezek szerint voltak nyálcsorgatóak. Habár arrafele már érik a szilva, én még a sárgabaracknál tartok :D

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 07 20:58 #14539

Ciculinak még 5-10 boldog évet kivánok, én Vöri nevű macskám korát csak kb. tudom, úgy 12-13 éves lehet. Eddig még soha nem ünnepeltük a szűlinapját, elég rossz bőrbe van, kinti kerti ma
cs, csakak télen van benn. Találjunk ki neki is egy ünnepnapot, segítsetek.
Üdv:B-né U. Ági.
Egyébként ma Szegeden a belvárosban 38 Fok volt, a nemlétező zsírom is kiolvadt.

Hát azt én is elképzeltem, amint a nemlétező zsírpárnáid csöpögnek :lol:
Az enyém csöpögne, ha nem vettünk volna tavaly egy mobilklímát :Izzad:
:nyalóka:

Cicunk is valahogy ilyen korú lehetett, amikor eszünkbe jutott, hogy hoppá, kezdünk elbizonytalanodni, hogy hány éves is... és akkor utánaszámoltunk gondosan. (Az előző cicát könnyebb volt számon tartani, mert egy éves volt a lányom, mikor hozta a szomszéd néni a markában.)
Szóval visszaszámoltunk a Micikének indult, de időközben Mihály nénivé vált Cicunál. Az év megvolt, az is, hogy július elején született, de a pontos napot már akkor se tudtuk. De hát ennyi belefér :D
(Nálunk a nőneműek júliusiak :D ... én is, lányom is, Cicu is... :D)

UÁgi! Emlékezzetek vissza valami eseményre, ami emlékezetes és a cica is szerepet játszott benne, és nevezzétek ki azt a szülinapjának! :D

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 07 19:53 #14538

uÁgi!
Mivel képben vagyok a nem létező zsírpárnáiddal kapcsolatban,és mert roppant vizuális vagyok, elképzeltem, ahogy ég a zsírod :lol:
legyen téli napon az ünneplése, mert akkor jobban ráér az ember lánya....mondjuk ...szilveszter éj??? :wink:

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 07 19:05 #14537

Ciculinak még 5-10 boldog évet kivánok, én Vöri nevű macskám korát csak kb. tudom, úgy 12-13 éves lehet. Eddig még soha nem ünnepeltük a szűlinapját, elég rossz bőrbe van, kinti kerti ma
cs, csakak télen van benn. Találjunk ki neki is egy ünnepnapot, segítsetek.
Üdv:B-né U. Ági.
Egyébként ma Szegeden a belvárosban 38 Fok volt, a nemlétező zsírom is kiolvadt.

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 06 18:41 #14531

................................ Igazi gasztronómiai kavalkád volt!

...................................

<!-- ia0 -->szájnyalogató.gif<!-- ia0 -->

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 06 18:03 #14530

Tegnap a Millenárison voltunk a Gasztroangyal-Magyarország finom rendezvényen. Vagy mondhatnám fesztiválnak vagy vásárnak is. Belépős volt sajnos, de ez nem tántorított el több ezer embert (és ez komoly) attól, hogy részt vegyen. Az idő is kegyes volt, talán túlságosan is. A Borbás Marcsi vezénylete alatt megrendezett fesztivál sok-sok Kárpát medencei termelőt felvonultatott. Olyanokat, akik a műsor által már ismertekké váltak (nyári szünet kivételével m1 17.30 - szombat). Nagyon jó nap volt. Sok különleges dolgot megkóstoltunk, pl. a hagyományos módon sajtolt, pirított tökmagolajat, a tulokból-, bivalyból, szarvasból készült sonkákat, szalámikat. De pl az eperbort vagy a marcipánlikőrt is, de még a szarvasgombát is, aminek amúgy 30.000 Ft kilója :roll: . Csodafinom házi lekvárok, szörpök is voltak. Helyben meg lehetett nézni, hogyan készül a sajt, mások szilvalekvárt főztek. Igazi gasztronómiai kavalkád volt!

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 06 17:53 #14529

Hűha... már eltelt 1 év. Nem tűnt annyinak! :oops: Isten éltesse a ciculit! :pohárköszöntő: :éljen:

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 06 17:09 #14528

Eltelt egy év.......
Ismét születésnap... :D

melléklet nem található

<!-- ia0 -->IMG_0008x.jpg<!-- ia0 -->

Már csak 5 év, hogy megdöntsük a nemrég elhunyt Poppy cica rekordját :lol: ... cél kitűzve :lol:

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 04 20:54 #14524

Megint egy fantáziamozgató:

ilikethis.postr.hu/meses-uticelok?utm_source=origo-nyito&utm_medium=cimlapi_box&utm_campaign=sec - ilikethis.postr.hu/meses-uticelo ... mpaign=sec

Mondjuk nekem megvannak az úticéljaim - amik nekem elérhetőek :roll:
de azok is nagyszerűek :D

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 01 11:23 #14496

Szia Pamag,
én eddig szerettem a meleget - jobban mondva nem küzdöttem ellene :) , most így pocakkal más a helyzet, nagyon nehezen viselem ha a lakásban 27-28 fok van. Ráadásul hűvösebb időben még szivesen mászkálok ide-oda. :)
Párom szemezett a mobil klimával, de én általában az ilyenektől tüsszögök, meg kapar a torkom, nem biztos, hogy jó lenne.

Próbáltam keresgélni a neten, hátha megtalálom online a Vikso által emlitett görög sorozatot, amit majd vasárnaptól ad a Duna, de nem találtam, igy kénytelen leszek kivárni egyesével a részeket a tévében. :) Jó lehet.

Balázsék már javában fürdenek Thassoson, de jó nekik! :)

Re: Triccstraccs topik 2014 júl. 01 10:58 #14495

Messinia, teljesen igazad van :(

Azt én se bánom, hogy eddig - és remélem ezután se - nem volt és nem látszik olyan, hogy lenne hetekig tartó fullasztó kánikula. Volt pár év, ami úgy telt, az akkor nagyon megviselt.

Oldalmegjelenítési idő: 0.405 másodperc