Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Triccstraccs topik 2015 márc. 11 15:39 #15624

Bizony Vikso, én is nagyon imádom ezeket az édes gondokat. :)
A párommal nagyon szerencsés vagyok, mert nemcsak hogy a háztartásban segit be (imád főzni), hanem a gyerekkel is nagyon sokat foglalkozik, ha épp itthon van. :) Szóval odakint sem lesz gond, ellesznek, nagy a szerelem köztük. :)
Így hogy tavaly nem voltunk sehol kikapcsolódni a nagy pocakom miatt, tényleg jól fog esni ez az egy hét nyaralás, ránk fog férni.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2015 márc. 11 14:23 #15622

Irigylésre méltó, édes gondok :D

Babás családokkal volt tele a part szakasz Krétán, május elején, amikor én is ott nyaraltam. Tele volt északról jött fiatal családokkal. Jöttek a hideg északról, a napra. Anyuka napozott, apuka ügyelt az alig járni tudó babára. Volt, hogy én is ugrottam a gyerek miatt, mert ösztönösen féltettem. A babákon bugyikán kivül semmi. Akármilyen pici is volt, meztelenül sosem láttam egyet sem.
Különben azt tapasztaltam, hogy az északi országokban, például észak Németországban, hogy az apák sokkal jobban kiveszik részüket a gyerek gondozásából, mint nálunk. Ha ott bevált, akkor követendő :)

Nem gyerekként, fürdő cipő nélkül egy tapodtad sem mennék be a tengerben. :wink: A múlt évben is Skala Potamiaban vettem ( 7€ ), itthon kevés helyen árusítják. Érthető :?

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2015 márc. 11 11:05 #15621

Nagyon édes Peti, kis szőke tündérke! :)
Lilla is ilyen fehérbőrű és kék szemű, kenni kell majd folyamatosan.
Kint mit mindig étteremben eszünk, sosem főzök, sehová nem járunk egész évben - még egy mozit sem tudunk felmutatni - szóval ilyenkor kirúgunk a hámból, és eszünk, ami belefér. Félek, hogy nálunk is lesz elvitel az étteremből. Remélem addigra már nagyon sok mindent fog enni, és kóstolgathat. :)
Kint láttam ilyen kis fürdőcipőket, szerintem ott fogunk majd venni.
Tisztában vagyok vele, hogy nem lesz ugyanolyan a nyaralás, mint eddig, de mégis jobb lesz, hiszen ott lesz velünk már a kislányunk, és olyan jó lesz nézni, ahogy rácsodálkozik mindenre. :) Én nagy napozós vagyok, úgyhogy majd remélem jól ellesznek apával is, hogy napfürdőzhessek kicsit. Nagyon sok babát láttunk a strandon, mind úgy elvolt, mint a befőtt. :)
Megfogadom a tanácsod, és nézek valamilyen rossmannos naptejet veszek. Ha bejön a jó idő, itthon is kenni kell majd úgyis.

Jajj..most kell vennünk babakocsit, autósülést (már kezd kényelmetlen lenni neki a hordozó), hordozhatós kiságyat...sőt nyári ruhája sem sok van, csak az a pár, amit kaptunk.Ha még eszembe jut valami majd kérdezek még. És tuti fogok...sokat. :)

Re: Triccstraccs topik 2015 márc. 11 10:10 #15620

50es naptejjel nem ég le a kicsi,Peti kék szemü,szöke,viszonylag fehér börü,egyáltalán nem volt piros soha.Rossmannosat vettem,olvastam naptejtesztet és ott azt irták,hogy ez és általában a sajátmárkás naptejek jobbak,mint a neves drága márkák.
Nagy baleset szerencsére nem történt pelus nélkül :)
Uszóruhát ami a képen is rajta van,ebayen vettem,meg cipöket is,mi itthon is járunk egész évben fürdeni,ugyhogy van készlet belöle :) kint nem is nagyon néztem,milyenek vannak.
Biztos simán megy majd minden,bár azért egy 11 hónapossal teljesen más lesz a nyaralás,mint eddig volt,mozgalmasabb :) nekünk többen mondták itthon,hogy az ugy nem is pihenés,hogy egy másfélévest kergetünk egész nap,de mást nem csináltunk,nincs munka és a többi,szóval nekünk a manókergetés a kikapcsolódás :)
Étteremben kétszer voltunk,egyszer majdnem szétszedte a berendezést,pedig játszótér is volt.Második alkalommal meg aludt a kocsiban,csak a kajára ébredt fel.Sokszor inkább felvittük az ennivalót és ott ettük meg a szálláson.Meg talán 1-2 alkalommal föztem is

Re: Triccstraccs topik 2015 márc. 11 09:08 #15619

Köszi Kiflic, jegyzetelek. :)
Mi valószinű, hogy a nagy bambuszernyős részen leszünk majd, mindig odamegyünk, meglátjuk, hogy alakul, lehet, változtatni kell olyan helyre, ahol nincs akkora tömeg. Ha mégis odamegyünk, ott nem kell napernyő. Gondolkoztam, hogy kell-e neki ilyen kis félsátor, amit a strandokon is látunk.
Úszóruhát érdemes vennünk? Azt mondod, a Te fiad sem használta soká. Úszószandit még itthon vettetek, vagy kint?
Babakaját viszünk majd, meg pelust is, meglátom, addigra hogy alakulunk, mit fog enni. Pelus nélkül nem történtek balesetek?:) Már majdnem 11 hónapos lesz, bizom benne, hogy minden simán fog menni.
Étteremben tudtatok vele enni?
Apa igy is elég izmos (jó nagy darab a másik felem:)), szóval a cipeléssel nem lesz gond, pont ő mondta, hogy mindenképpen Efiékhez menjünk, ő mindenféle cipelésben benne lesz. :)
Babakocsit most akarunk venni, minél könnyebbet, azt fogjuk kivinni. Meg veszünk akkor utazóágyat is.
Az 50-es naptej elég arra, hogy ne égjen le a gyerek? Okés a napernyő, de ha vizbe van, akkor elkerülhetetlen a napocska... :)

Re: Triccstraccs topik 2015 márc. 11 08:30 #15618

Messi,igen,a tavalyi tali nagyon jó volt,szerintem biztosan többen lesznek idén is augusztusban a szigeten.

Mi vittünk utazóágyat,itthoni takarót,párnát,Mikiegeret :) ezek mindig jönnek velünk,ha nem alszunk itthon,idén már megjárták Gyulát és a mult héten Debrecent is,ahol a klinikán voltunk vizsérvmütéten Petivel.
Naptejet magas faktorosat vittem,mindig kentem.Vittünk egy csomó uszópelust,aztán 2 nap után már ö is pucéran fürdött,mint a többi gyerek :) Van uv szürös uszóruhája is amugy,szintén alig volt használva,viszont a vizicipöt ráadtam mindig.Minden reggel felpakoltuk a babakocsit,letoltuk a partra,a homokban már cipelni kellett,nem lehet tolni.10-11 körül vissza,majd délután ujra ugyanigy lecuccoltunk.Apa készülhet,meg fog izmosodni :) Napernyöt vittünk,azt mindig oda szurtuk,ahol dagonyáztunk a parton,bár Peti legtöbbször zaklatta a napozókat,meg szaladozott,mi meg kergettük.Játszótér sajnos nincs rendes a parton,csak egy ösrégi sergö meg faház és egy libikóka,amin a férjem sokszor félórát libikókáztatta a törpét :) Babakaját már nem evett,azt kapta amit mi,de láttam a boltban,bár szerintem inkább vigyetek azt is itthonról.Vittünk még komplett gyógyszertárat,szerencsére nem kellett.
Utközben Szerbiában többször megálltunk pihenni a kutakon játszóterezni,hintázni.

Re: Triccstraccs topik 2015 márc. 10 21:56 #15617

Balázs, azt meghiszem, apa meg anya meg úgyis homokozik majd vele. :)

Kiflic, bizony nő mint a gomba. :) Ezért kérdeztem most meg, hogy jön-e valaki a szigetre a mi időpontunkban, mert tudom, hogy tavaly egy röpke is találkozó odakint is besikeredett. :)
Ha van valami praktikus tanácsod a picivel való utazáshoz, kint tartózkodáshoz, szivesen veszem. :) Jézusom...eddig is vittük a fél házat, mi lesz most a gyerekkel? :) Ti vittetek utazóágyat? (Efi mondta, hogy van valami hasonlójuk, de Ági szerint az egy járóka :) )

Re: Triccstraccs topik 2015 márc. 10 21:18 #15616

Sziasztok!

Messi,de nagyok vagytok már! :) ugye,milyen gyorsan telik az idö,föleg az 1. év ?Biztos nagyon jó lesz a nyaralás,mi is szuperül éreztük magunkat tavaly Efiéknél :) Sajnálom,hogy mindig elkerüljük egymást,sosem egyszerre vagyunk ott,de egyszer majd hátha...
Mi sem maradunk tenger nélkül,igaz,nem Görögország,hanem Hvar,Horvátországban lesz a célpont augusztusban.Állitólag a világ 10 legszebb szigetének egyike.Lefoglaltuk,kifizettük,várjuk :)

Re: Triccstraccs topik 2015 márc. 10 10:52 #15611

A homokos tengerparton fog majd igazán huncutkodni..... :)

Re: Triccstraccs topik 2015 márc. 10 08:12 #15608

Sziasztok!
Hogy vagytok ebben a tavaszias időben? :) Reméljük már nem nagyon jön vissza a tél. A kislányom már igazi nagylány, mászik, alig birom összeszedni a szoba sarkaiból, támaszkodással már fel is ül. Igazi kis huncut, tele energiával, már több, mint 7 kilós. Lefoglaltuk a nyaralást Áginál, igy már alig várjuk, hogy végre hármasban mehessünk Thassosra. :) Sok-sok segitséggel (Efiéknek kellett rendezkedni) végül földszinti szobát sikerült kapnunk, a sok cucc miatt, és igy két helyiségesbe megyünk.
Ebben a jó időben nekem is sokkal több energiám van, soha még igy nem vártam a tavaszt, hogy ne kelljen a fél szekrényt ráadni a gyerekre, ha kimegyünk sétálni, és a napocskát ő is nagyon szereti. De hát ki nem. :)
Innen lesz vajon valaki a szigeten július közepén?

Hoztam Nektek képet is. :)

Re: Triccstraccs topik 2015 febr. 25 19:39 #15574

Ezt a szép szatyrot kaptuk uagitól, amit ezúton is szeretettel köszönünk Neki! Nagyon ügyes!!!!!! Vidám és kedves ajándék!!!!

Re: Triccstraccs topik 2015 febr. 13 16:53 #15543

De szép ez a Kormi :D
Akit egy ilyen szeret, annak már szerencséje van :D

Re: Triccstraccs topik 2015 febr. 13 14:49 #15542

Péntek 13!!! :-)

Re: Triccstraccs topik 2015 febr. 04 08:30 #15500

Pamag!

Ment apü - is.

Egy fotóm a békés Kievből. :D /vagy 40 éve/

Re: Triccstraccs topik 2015 febr. 01 08:45 #15479

Remélem Ágiéknek szebb ideje van, mert Skala Potamia ködbe veszett. Mifelénk elég hideg van, ezért maradhatott meg a pár centis hó. :?
Szép napot, finom ebédet minden jó embernek!

Re: Triccstraccs topik 2015 jan. 24 08:41 #15448

Nekem itthon működi, de bent nem működött.....

Nem tudom mi hiányzik egyeseknek. :(

Remélem a kettes vagyok :D

Szép hétvégét, errefele esik a hó :)

Re: Triccstraccs topik 2015 jan. 23 20:41 #15447

Nekem itthon működi, de bent nem működött.....

Nem tudom mi hiányzik egyeseknek. :(

Re: Triccstraccs topik 2015 jan. 23 20:26 #15446

Köszönöm. Már majdnem sikerült, sajnos van az a problémám, hogy a rendszer nem enged be a fiókomba. Útban a segítség, igaz a 20 méter távolabb van mint a 20 km. :D

Állóképeket viszont szépeket tudtam másolni.

Re: Triccstraccs topik 2015 jan. 23 15:18 #15445

Ha a keresőbe beírod más sziget nevét akkor felhozza azt.

Re: Triccstraccs topik 2015 jan. 23 13:44 #15444

IGEEEEN!Ez az a link. Én meg tudtam nyitni! Jó nagyon! Már tegnap megnéztem és lementettem a könyvjelzőkhöz. Onnan másoltam most ide a linket.

Thassos madártávlatból:
www.tripinview.com/#/presentation/135/?video=83048

Re: Triccstraccs topik 2015 jan. 23 13:21 #15443

.................................

A szomszédvárban accord egy nagyon klassz linket tett fel a sziget partjáról körös-kőrül. Sajnos nekem nem sikerült mentenem.Ha valakinek sikerül, vagy elmondaná, hogyan mentsem le, nagyon köszönném.

Nekem sem nyílik meg.
Forog-forog-forog a jelző, hogy erőlködik, hogy hozzáférjen, aztán sok idő után se jön be semmi...
Lehet, hogy valami olyan számítógépes részprogram kell a megjelenítéshez, ami a mi gépeinken nincs rajta? (de melyik az...?)

Re: Triccstraccs topik 2015 jan. 23 12:59 #15442

Hurrá! :örül:

Szeptember utolsó 2 hete Thassos, visszaigazolva a busz. Akármilyen lesz az idő, nem fogunk unatkozni.
Pamag irta már, hogy ebben az időszakban esősre vált, de nem nekünk :D

A szomszédvárban accord egy nagyon klassz linket tett fel a sziget partjáról körös-kőrül. Sajnos nekem nem sikerült mentenem.Ha valakinek sikerül, vagy elmondaná, hogyan mentsem le, nagyon köszönném.

Re: Triccstraccs topik 2015 jan. 14 18:05 #15389

Igen, hála Istennek ilyen kis kiegyensúlyozott baba, rengeteget nevet, feldobja minden percemet. :)
Lillának szólitjuk, a Rebekát nem használjuk, az csak úgy ott olyan szép... :)

Re: Triccstraccs topik 2015 jan. 14 14:56 #15388

Messinia! Nagyon édes, derűs baba a Lilla, Rebeka. Melyik néven szóllitjátok, mert a mi babánk az már foglalt, remélem tudod :D

Re: Triccstraccs topik 2015 jan. 14 14:42 #15387

De aranyos!

Oldalmegjelenítési idő: 0.173 másodperc