Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 26 21:25 #16343

Egyébként meg kéne egy őszi találkozóról beszélgetnünk...

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 26 21:01 #16341

De bele triccstraccsoltunk :D

Szeptemberben a szigetre azért kell egy hosszúujjú ruha meg hosszúnadrág - pulóver/kardigán/tréningruha, egy vékony zárt cipő a szandál mellett. Esténként már hűvösebb van, és szeptember 12-14. körül szeles idő van, de csak egy-két napig, és eshet is. De a napok nagy részében meleg, jó idő van, nappal bőven elég a rövid nyári gatya+póló. A víz meg még finom meleg.

Mindenkinek nagyon jó utat, nagyon jó időtöltést! :D
És mindenkitől számon kérjük ám a beszámolót! :D

Jaj, elkezdtem vágyakozni a thassosi komp után :D
Annak híján ma használtuk a tihanyi kompot :D Autótesztelés címén megnéztük, milyen a Balcsi vize. Akarattyán tudunk egy jó kis csöndes, árnyas strandot, de annyira az autóra figyeltünk, hogy biztosan rendeltetésszerűen működik-e, hogy elnéztük a 71-es út lehajtóját és Siófoknál eszméltünk föl, hogy hol is járunk. Akkor már nem visszafordultunk, hanem átúsztattunk a túlsó partra :D
A víz meg finom.
Tengerparton leszünk Olaszországban (nekem kell a tengervíz meg a pára meg a látvány), de kétségeim vannak, hogy úszni tudunk-e majd, mert nagyon Fonyód-szerű a part, még messze is csak térdig ér, ha nézem a képeket...
Hát igen, az olaszok sok szemétségre képesek. Mindent külön számítanak föl, sokszor kauciót is kérnek. Nézegettem az olasz nagy szálláskereső oldalakat, de azt találtam, hogy ami nem eszméletlenül drága, az egy egérlyuk kisméretű franciaággyal... és kizárólag szombattól-szombatig turnusban tudnak gondolkodni. És hívjam föl a kizárólag olaszul beszélő tulajdonost, mert email címe nincs... A Bookingon foglaltam, de azt hiszem, ott is meg volt adva, hogy 3 napnál rövidebb időre nem lehet... ha jól emlékszem.
Na, majd meglátjuk, mit sikerül összekalandozni, aztán az Isten se ment meg benneteket a beszámolómtól :lol: :roll:

És mindenkitől kérünk beszámolót :!: :!: :!:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 26 16:38 #16340

Mi is pénteken indulunk Toroniba: Meleg ruha a farmer amibe utazunk, és egy macska nadrág egy kapucnis szabadidő felső és kész, ja mindig viszünk egy db. meleg zoknit is.Szeptember elején még jó szokott lenni az idő az esték kicsit hűvösebbek de nekem az a hőfok az ideális.Magdika ágyneműt ugy vigyél ahogy mondtam egy nagy dupla dunyhahuzat abba belebújva alul lepedő felül takaró.Hálózsák volna a legjobb mert abba csak a Te tested volt és párnád is van.Mindenki érezze jól magát, lássatok sok csodát, és mesélni utána!

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 26 14:00 #16339

Balázs remélhetőleg jön az egyiptomi beszámoló, mert a beszámolókról szeretsz megfeledkezni. Van/volt egy régebbi jól kezdődő thassosi, de a folytatásra nem emlékszem :D

???
Melyik?
A tavalyiról nem írtam, de nem is nagyon terveztem. Igaz egy fotóalbumot összehozhattam volna, de a kocsi körüli mizéria elvette a kedvem.
A többi készen van....

De várjunk már, Te hány beszámolót küldtél. ;) :D

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 26 13:10 #16338

Szept.-11.-én indulok a Szigetre, 14-szer jártam G-o.-ban, de Ősszel még soha. Mennyi és milyen melegebb ruhát célszerű 1 hétre vinni? Üdv:B.-néU.Ági.

Tizből 9.5-x szeptember közepe táján megyek a szigetre. Előszezón a kert miatt nem jó, főszezón anyagilag sem jó. Nekem ilyenkor jó az idő is. Persze volt már, hogy 2 hét alatt 4 x fürödtem. /napozós, fürdőzős vagyok/ Szerencsére feltalálom magam :D Egy alkalommal irta Pamag, hogy ebben az időszakban viharosabb a tenger, és tényleg.
Ki milyen fázós, azt hiszem én a közepe táján vagyok.Viszek egy vékony pulóvert az útra, ha hideg van a buszon. De ott van velem a szél-eső kabát is. Ezenkivűl egy melegebb szabadidő ruhát viszek. Cipőféleség, egy bőr papucscipő, és egy sportos szandál. Vízícipő ki nem maradhat :) Útra, bejáratott halásznadrág, ott pedig egy rövidebb nadrág. /a bejáratott halásznadrágot ott még sosem kellett viselnem, nem volt hűvös/

Szép időt, jó nyaralást, kipihent hazatérést kivánok :)

Pamag, szeptember 18.-án megyek, sajnos csak 1 hétre /remélem ez már biztos/ . Igyekszem nagyon-nagyon hatékonyan eltölteni ezt az időt :lol:

Balázs remélhetőleg jön az egyiptomi beszámoló, mert a beszámolókról szeretsz megfeledkezni. Van/volt egy régebbi jól kezdődő thassosi, de a folytatásra nem emlékszem :D

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 26 09:58 #16337

Szept.-11.-én indulok a Szigetre, 14-szer jártam G-o.-ban, de Ősszel még soha. Mennyi és milyen melegebb ruhát célszerű 1 hétre vinni? Üdv:B.-néU.Ági.

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 26 09:00 #16336

Balázs, látod engem nem hiszem, hogy rá lehetne venni Egyiptomra...pedig látni a piramisokat azért nem lehet semmi, de valahogy attól az arab világtól én nagyon elzárkózom.
Akkor műemlékeket nem is nagyon láttatok?

Nem olyan rossz az...... ;) bár a bazárosoktól a hideg kiráz. Nem lehet elmenni a járdán úgy, hogy be ne akarnánk rángatni a boltjukba.

Sajnos nem, csak a Hurghadai új mecsetet, de azt is csak a hajóról. Pedig Luxorra nagyon készültünk. :(
De a 48 fok és a Zsuzsa tavalyi trombózisa miatt nem mertük bevállalni az egész napos (4:00-22:00) utat.

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 26 08:33 #16335

Pamag, én mindig folyékony mosószert viszek fél literes üvegben, illetve a kis darabka Vanish szappant, mert valamink mindig nagyon foltos lesz. :) Mikor indultok? Nézegettem idén én is olasz utazásokat, borzasztó, hogy mindenért külön pénzt kérnek, van ahol még rezsidij is van... :roll:

Balázs, látod engem nem hiszem, hogy rá lehetne venni Egyiptomra...pedig látni a piramisokat azért nem lehet semmi, de valahogy attól az arab világtól én nagyon elzárkózom.
Akkor műemlékeket nem is nagyon láttatok?

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 25 23:36 #16334

Hááááát :D
Görögország már volt a Római Birodalom része :D
De Egyiptommal is volt közös birodalomban - mind a rómaiaknál, mind a törökök alatt :D

Na ágyneműhuzatot azt most kell vinnünk. Eddig sehova... A drága jó taljánok minden sz.t külön fizettetnek ki... adnak ők ágyneműt: felárért. Hát ezt nekik... (van egy fityiszes képem, de ne foglalja a helyet, meg tkp nem is arra gondoltam :roll: )

2-3 éve arra jöttem rá, hogy mosóport se nem viszek, se nem veszek a helyszínen. Nehéz a mennyiséget eltalálni. Hanem egy félliteres üdítős palackban folyékony szappant viszek, az elég a két heti mosáshoz, és külön öblítő se kell feltétlen utána.

Vikso! mész idén is a szigetre? akkor Neked is jó utat!

Igen, most már van mobil interneteszközünk, csak legyen wifi is :D mindenképpen jelentkezem majd.

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 25 22:33 #16333

Hát, Egyiptomba nekünk is sikerült elmenni 1 hétre 1db feladott bőrönddel.
Persze ott nem kellett semmivel foglalkoznunk az AI miatt.
Most a csomagoláskor szó sem esett konyhai felszerelésről.

Pamag!
Jó készülődést!

:oops: :oops: :oops:
Van egy javaslatom!
Legyen a Vörös tenger Görögországba!!!!!
Éjszaka már a gyönyörű korallokról és halakról álmodtam. Elvonási tüneteim vannak.
:oops: :oops: :oops:

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 25 22:01 #16331

Pamag úgy látom, az autós utazóknál az a gond, hogy mit hagyjanak itthon :D Valóban a társas utaknál eléggé behatárolt, mit és mennyit. Ennek ellenére viszek olyasmit is, amit akár itthon hagyhatnék. Például párna-ágyhuzat. Allergiám miatt félek a mosószertől, pedig a Máriáéknál tisztábban nem ismerek.
Ami biztos a buszos utazásnál, csak annyi csomagot készíthetek, amit magam is elbírok. Nem szabad másra hagyatkozni. Persze más dolog a helyhiányos bőrönd. :?
A legjobb lenne szerintem, a tökéletes angol nyelv tudása, és azon kommunikálni. Olyan világban élünk, - okkal, vagy anélkül - , hogy az egyik náció ferde szemmel nézi a máshoz tartozót, pedig mindegyikünk jól akarja érezni magát a bőrében.

Pamag kívánok felhőtlen utazást, látványokban gazdag, pihentető nyaralást. :D - nem lenne baj, ha közben is küldenél infót :P

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 25 17:58 #16330

Pamag, emelkedik az utazási láz? :D

Elmondanád, hogy hogyan mit, és mit nem csomagolsz. A csomagolás tanulásának is megvan az ára :kiaz: , de tanulni mindig lehet :)

Jaj, ne is mondd... :D
Egyébként gond volt az autónkkal, már egész tavasszal/nyáron azzal kínlódtunk, ma kaptuk végre vissza a sokadik istenbizonyra kijavítva. Holnap azért teszünk vele még egy próbautat a Balatonra.
Vasárnap indulunk.
Tiszta káosz van a fejemben, úgy, mint vizsga előtt... mindent megnéztem és elolvastam és megtanultam, ez most kavarog bennem :)
Egyébként most először kicsit tartok az egésztől. Keleten, a naaaagy Balkánon, de a testvérsorsú Lengyelországban is, elég pár idegen szó, meg mutogatás meg mosoly... Nyugaton meg elvárják, hogy társalgási szinten beszéljek valami nagy nyelven... ( a szlovének is!) ... olvasva az olasz topikokat, azt találom, hogy az utazók közül mindenki rendesen beszél minimum angolul, de sokan olaszul is... :(
Hát majd meglátjuk.

Hogyan csomagolok? :lol:
Hát ti, irodás utasok, busszal meg repülővel utazók, jobban be vagytok szorítva a csomagkeretbe. Az autóba addig hányok bele mindenfélét, amíg fér :lol: de túl sok nemigen fér, mert nagyon kicsi a csomagtartónk, csináltam már fényképet indulás előtt csomagtartóról meg hátsó ülésről :lol: csak ki is töröltem aztán... :D
Viccen kívül, meg kell tervezni, mit viszünk és mit hova teszünk.
Vannak utazós egységcsomagjaink :D mint a konyhás, a tisztasági csomag, a papucsok stb. :D ezeket csak aktualizálni kell.
A konyhafelszerelést teljesen kisajátította a férjem, azzal ő foglalkozik. Saját fazék, vágódeszka, kés, fakanál, evőeszköz, merőkanál, konyharuha stb.
Gyógyszerek - összecsomagolva. (Egyszer az egész szatyrot, amiben voltak a gyógyszerek, papucsok, szappan stb., egy az egyben itthonhagytuk :lol: papucsot meg fogkefét tudtunk venni a boltban, a gyógyszereket meg postán küldte utánunk a lányunk Lengyelországba :lol: )
Ruhák - mindig rátartással... és mindig veszekszünk is miatta... mindig marad olyan darab, amit végül nem vettünk föl, de ha kellett volna és nincs, akkor bajban lettünk volna. Nem mindegy, hogyha valami szükségessé válik, meg tudja-e venni az ember a helyszínen... pénz kérdése meg méret kérdése... a férjemnek nyaralóhelyen nem tudunk 48-as cipőt v. papucsot venni, mert itthon is alig kapunk...
Meg gondolni kell a reumára stb. ...
Fehérneműből annyit, hogy bele kell számítani a száradás idejét is. Ha esős, párás az idő, napokig szárad, hiszen ott nem tudjuk kicentrifugálni...

Igazából úgy jó, ha utazás előtt az ember elkezdi egy sarokba gyűjteni az elvinnivalót. Nálunk nemigen lehet ilyen sarkot találni :D de most egy nagy dobozt befogtam erre a célra. Minden persze nem fér bele :D
Nagyon irigylem azokat, aki indulás előtt órákkal be tudnak pakolni a kertben álló autóba, aztán csak krrr és menni kell :D Nekünk muszáj reggel három menetben lecipelni a holminkat, mert tíz percre nem merünk az ülésen hagyni semmit, nehogy feltörjék... a belünk kilóg, mire indulásra készen állunk (hazafelé meg három menetben föl a harmadik emeletre...)
Ja és a hűtőtáska tartalma is mindig vita témája :lol: de megoldjuk :D

Most úgy döntöttem, ne vigyünk külön tréningruhát... majd ha koszosan is, de fölveszünk minden mást, ha fázunk. Csak nem... :D
A páromnak egy jobban kinéző melegítőnadrágot csomagolunk, hogy megfeleljen hosszúnadrágnak is (pl. templomba), meg ha kell, meleg ruhának is. Én is megelégszem a vékony nadrágokkal meg egy kardigánnal.

Van bőrönd, kisbőrönd (tranzitszállásnál csak azt visszük be, úgy pakolunk bele), nagytáska, konyhás táska, műszakis táska (kislámpa, hosszabbító, csavarhúzó, szigszalag... minden, amit egy fúró-faragó férfiember hord magával, de ebbe kerül a szúnyog elleni felszerelés is), kispárnás táska, hátizsák, külön szatyor a könyvekkel-térképekkel-papírokkal... hűtőtáska... a macska itthon marad :lol:

Aztán mikor már rendesen összevesztünk, hogy mi hova kerüljön a kis autóban, akkor lehet indulni :lol:

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 25 15:04 #16329

Pamag, emelkedik az utazási láz? :D

Elmondanád, hogy hogyan mit, és mit nem csomagolsz. A csomagolás tanulásának is megvan az ára :kiaz: , de tanulni mindig lehet :)

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 23 15:50 #16328

Úgy hírlik, hogy jó termés lesz fügéből, csak az érés késik. Remélem még várat magára egy kicsit, és jut belőle nekem is. :D
Konzerv biztosan lesz - hozok is - , de az igazi a fáról szedett. Egyébként imádni való a szeptemberi időszak, érik a mazsola szőlő, és a nagy szemű, olcsóbb. :P

Legyen így! :D
Tavaly nagyon rosszul esett, hogy nem találtunk érett fügét :( igen, az igazi a fáról szedett.
És a görög szőlőért is meg tudok vadulni :D
Kíváncsi leszek, az olaszok otthon jobb szőlőt esznek-e, mint azt a gyárilag előállított vackot, amit ide szállítanak évszaktól függetlenül...

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 23 13:42 #16327

Úgy hírlik, hogy jó termés lesz fügéből, csak az érés késik. Remélem még várat magára egy kicsit, és jut belőle nekem is. :D
Konzerv biztosan lesz - hozok is - , de az igazi a fáról szedett. Egyébként imádni való a szeptemberi időszak, érik a mazsola szőlő, és a nagy szemű, olcsóbb. :P

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 03 11:16 #16262

Kijavítottam mindkettőtökét! :D :oops:

Veroni! Pamag jól mondja!

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 03 11:13 #16261

[Ha nem akarod hagyni a teljes hosszú szöveget (csak a helyet rabolja), akkor a szögletes zárójelek közötti szövegből bármit kitörölhetsz. Csak pontozd ki, hogy látsszon, hogy volt ott még más is...
:számítógépes:

Köszi! :D

Az elején:

a végén :

meg kell hogy maradjon, azaz az elején a quote+név+szögletes zárójel együtt.

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 03 08:48 #16258

• Veroni
  • Veroni profilkép
  • Látogató
  • Látogató

Ha nem akarod hagyni a teljes hosszú szöveget (csak a helyet rabolja), akkor a szögletes zárójelek közötti szövegből bármit kitörölhetsz. Csak pontozd ki, hogy látsszon, hogy volt ott még más is...

Köszi! :D

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 02 22:04 #16257

Még egy kérdés: van időkorlát itt a fórumon?.......................

Van.
Meg nem mondom, mennyi, mert nagyon ritkán futok bele, de néha így járok.

Ha az idézet gombra kattintasz, akkor jelenik meg válaszként. Látod is, mert ide a keretbe is megjeleníti a szöveget a [/quote] jelek között.
Ha nem akarod hagyni a teljes hosszú szöveget (csak a helyet rabolja), akkor a szögletes zárójelek közötti szövegből bármit kitörölhetsz. Csak pontozd ki, hogy látsszon, hogy volt ott még más is...

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 02 21:03 #16256

• Veroni
  • Veroni profilkép
  • Látogató
  • Látogató
Még egy kérdés: van időkorlát itt a fórumon? Mert amikor el akartam küldeni a hozzászólásomat, kiléptetett az oldal, de már sokszor jártam így, úgyhogy előtte vágólapra tettem az irományomat... ;)

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 02 21:01 #16255

• Veroni
  • Veroni profilkép
  • Látogató
  • Látogató
Szia Balázs! Most gyorsan akadt is egy kérdésem az oldallal kapcsolatban, de lehet csak én vagyok a vaksi: hogyan tudok válaszolni egy hozzászólásra, pl a Tiédre, hogy ne új hozzászólásként látszódjon, hanem válaszként? :)
Utazás témában csak a Grand oldalán fórumozok Veronika néven, más témákban (fotózás, természet, sütés-főzés, stb.) pedig változó helyeken.
Én nem szoktam a nyaralásra kész terveket vinni, amit elgondolok az a fejemben van, tehát nem ragaszkodom pontos programhoz, a lényeg, hogy amit elterveztem, azt azért nézzük meg. :D És közben még csomó klassz dolgot láthatunk, tapasztalhatunk. Tavaly motort béreltünk Pargán, idén autót tervezünk három napra, azzal járnánk körbe. De előre ezen nem agyalok, mert majd ott helyben körülnézünk. Szeretem magam felfedezni a dolgokat, tavernákat, strandokat, öblöket, szóval nem is feltétlenül más véleménye alapján tervezek. Néhány dologban azonban jó, ha az ember tudja mire számíthat, pl apartman tisztaság, felszereltség. Minden más úgyis jó lesz, úgy ahogy alakul. :) Láttam van olyan lehetőség, hogy más helyeken eltöltött nyaralásról írjak, lehet majd írok a tavalyiról, mert eddig ez volt a legemlékezetesebb :örül: és töltök majd fel képeket is.
Szép estét, szia!

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 01 22:04 #16251

Jelentem isteni lett a muszakám. :) :éhes:
Már olyan régóta szemeztem vele, nem két perc volt megcsinálni, de megérte.
A gyerekem közben segitett, hatvanszor kipakolta a lábasokat a konyhaszekrényből, sőt a krumplihéjat is előszeretettel ásta elő a szemeteszsákból, miközben pucoltam, triplán kellett elpakolnom és mosogatnom utána... :)

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 01 20:45 #16250

<!-- ia0 -->görögzászló.gif<!-- ia0 --> :Thassos-fan:

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 01 19:32 #16248

Hölgyeim mi is volt a kérdés, amire ennyi időt, és energiát fektettek? hol ott a kérdésemre ami úgy szolt hogy a pecabot melyik végét kell a víz felé fordítani, hogy...., de már meg tudtam lementem a partra és ellestem a pecásoktól, de nem tudtam meg semmit, mert nem fogtak méreteset, erre mondom nekik; próbálják meg fordítva... mondom fordítva nem pedig ordítva... most itt fekszem a trumatólógián :kosaras:

Re: Triccstraccs topik 2015 aug. 01 16:57 #16246

Várjuk a beszámolódat!

Hol fórumozol? Milyen nick-el?

Jó neked, hogy már minden összeállt! Nekem ez sosem jön össze, még a nyaralás alatt is olvasgatom a feljegyzéseimet és (át)tervezek.
A facebookal azért vigyázz, én azt tapasztalom, hogy ott sok a téves infó..... :(

Jó nyaralást!

Oldalmegjelenítési idő: 0.414 másodperc