Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Triccstraccs topik 2016 jan. 24 08:19 #16807

Ezek sem rosszak.

Egy kellemes szórakoztató, magyarul beszélő film.

A következő, nincs lefordítva. Görög polgárháború áldozata Eleni, róla szól a film. Volt egy korábbi feldolgozás is, az jobban tetszett.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2016 jan. 22 22:50 #16806

Mikonosz királyai Ausztrál-görög vigjáték. /Közben a szigeten, ingyen is körül nézhetünk. :D /

Kedves Visko!
Kitűnő szórakozás volt! Megint a nyári Görögországban éreztem magam, igazi görög emberekkel.
Köszi! Jöhet a többi is:-)
Üdv: Laci

1000 Bocs!
Vikso! Ez a nyavajás Ipad folyamatosan felülírja a mondandóm:-(

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2016 jan. 22 22:48 #16805

Mikonosz királyai Ausztrál-görög vigjáték. /Közben a szigeten, ingyen is körül nézhetünk. :D /

Kedves Visko!
Kitűnő szórakozás volt! Megint a nyári Görögországban éreztem magam, igazi görög emberekkel.
Köszi! Jöhet a többi is:-)
Üdv: Laci

Re: Triccstraccs topik 2016 jan. 16 13:57 #16792

Jó nézegetni a webkamerák képeit, most éppen Schiniasi sárkányeregetők, vizen siklók érdekesek. :)

www.beachreport.gr/ - www.beachreport.gr/

Re: Triccstraccs topik 2016 jan. 13 20:58 #16785

Re: Triccstraccs topik 2016 jan. 05 09:29 #16768

Szép napot mindenkinek! Igy nézünk ki :D

(Zsuzsa jó lehet az Ir kenyér, alkalomadtán megsütöm)

Re: Triccstraccs topik 2016 jan. 03 22:04 #16767

Látom, esik Skala Potamiaban, itt felénk annyi különbség, hogy nem esik, de egyébként hűvös borult az idő. A kutyám is szívesen alszik bent a küszöbön :D
Ági filmjében, amit görög zene topikba linkelt, bekukkantottam, és már előre élvezem a látványt. Köszönöm!!!!!

Vikim, Buék!
Nem voltunk otthon. Most dolgoznék, de élvezkedek is a gyönyörű programokban. Marcit hívom távsegítségnek, keresek egy krétai doc a Psziloritiosról. A filmfesztiválon 2012-ben díjat nyert. 1 órás film. De az istennek nem találom. Tv-ben most mutatják egy mini csatornán.
???? ????? - On the Summit - Documentary

Pános havat takarít. Országosan esik a hó! TENGERARTON IS! 30.a óta van mindenhol egész országosan hó. Hios, Kréta, és minden déli tengerparti szigeten is. Most nagy a felfordulás, mert nem szokta a paraszt a szántás eset áll fent nálunk is. Befagyva vízvezetékek, nincs üzlet nyitva, és vízvezeték szerelő sincs. Teljes pánik nálunk is ez miatt. majd teszek fel képeket. Narancs lefagyva megint mindenhol. Pános ügyködik mindenhol, én meg itt a gépnél statisztálok aggodalmához. Savanyú káposztát is el kéne tennem. 4 napja nincs kenyér, és nem jutott eszünkbe venni. Dagasztanom is kellene.
Mi legyen még?
Vidám boldog ÚJÉVET! :D

Ágikám! Ezt nem kell dagasztani!

Re: Triccstraccs topik 2016 jan. 03 13:58 #16766

Látom, esik Skala Potamiaban, itt felénk annyi különbség, hogy nem esik, de egyébként hűvös borult az idő. A kutyám is szívesen alszik bent a küszöbön :D
Ági filmjében, amit görög zene topikba linkelt, bekukkantottam, és már előre élvezem a látványt. Köszönöm!!!!!

Vikim, Buék!
Nem voltunk otthon. Most dolgoznék, de élvezkedek is a gyönyörű programokban. Marcit hívom távsegítségnek, keresek egy krétai doc a Psziloritiosról. A filmfesztiválon 2012-ben díjat nyert. 1 órás film. De az istennek nem találom. Tv-ben most mutatják egy mini csatornán.
???? ????? - On the Summit - Documentary

Pános havat takarít. Országosan esik a hó! TENGERARTON IS! 30.a óta van mindenhol egész országosan hó. Hios, Kréta, és minden déli tengerparti szigeten is. Most nagy a felfordulás, mert nem szokta a paraszt a szántás eset áll fent nálunk is. Befagyva vízvezetékek, nincs üzlet nyitva, és vízvezeték szerelő sincs. Teljes pánik nálunk is ez miatt. majd teszek fel képeket. Narancs lefagyva megint mindenhol. Pános ügyködik mindenhol, én meg itt a gépnél statisztálok aggodalmához. Savanyú káposztát is el kéne tennem. 4 napja nincs kenyér, és nem jutott eszünkbe venni. Dagasztanom is kellene.
Mi legyen még?
Vidám boldog ÚJÉVET! :D

Re: Triccstraccs topik 2016 jan. 03 13:22 #16765

Re: Triccstraccs topik 2015 dec. 30 14:12 #16753

Balázs, nagyon jó a cikk, amit linkeltél, pont tegnap futottam bele én is.
Érdekes, hogy egyáltalán nem szólnak neki a vadkempingezésért, holott nagyon sok helyen azért tiltják odakint...
De marha jó élete lehet, szabad, nincsenek kötelezettségei - bár őszintén szólva én nem birnám ilyen civilizálatlanul. :) Sőt az egyedüllétet sem tolerálnám. :)

Én bírnám,nem hiszem hogy civilizálatlanul él, nagyon jól néz ki a hapsi, biztos egy -két asszony a szárnyai alá veszi, ugye minden nap bemegy a faluba ha másért nem kenyérért, ott trécsel, teszi a szépet, meghívják ide oda, biztos nem él magányosan. Egy lakókocsi bérlése ott Toroni környékén évi 500ezer Ft. körül van ott aztán kialakíthatod magadnak a konfortot.Irigylem a bátorságát hogy belevágott!Tassoson , Limanastol egy -két kilométere is él egy angol, van egy kajakja és egy kerékpárja azzal jár be a városba, már évek óta él ott, senki nem bántja , olyan partszakasz foglalt el ami biztosan nem zavar senkit.

Re: Triccstraccs topik 2015 dec. 30 08:07 #16752

Balázs, nagyon jó a cikk, amit linkeltél, pont tegnap futottam bele én is.
Érdekes, hogy egyáltalán nem szólnak neki a vadkempingezésért, holott nagyon sok helyen azért tiltják odakint...
De marha jó élete lehet, szabad, nincsenek kötelezettségei - bár őszintén szólva én nem birnám ilyen civilizálatlanul. :) Sőt az egyedüllétet sem tolerálnám. :)

Re: Triccstraccs topik 2015 dec. 29 19:47 #16751

... már nem sokáig mondhatom, hogy jövőre tali Thassoson, de addig is; depimentes időt minden nagyon kedves és persze a kevésbé kedves Görög fan-nak :Thassos-fan:
a szállásom már foglalva :Thassos-fan:

Re: Triccstraccs topik 2015 dec. 29 12:39 #16750

Re: Triccstraccs topik 2015 dec. 24 01:13 #16730

Mit is ünneplünk Karácsonykor?

Isten megígérte az embereknek, hogy elküldi a Megváltót. És most íme, megszületett.

Sokáig nem tudtam, hogy ez Gárdonyi Géza verse:

Fel nagy örömre, ma született
aki után a Föld epedett.
Mária karján égi a lény,
isteni kisded szűznek ölén.
Egyszerű pásztor, jöjj közelebb,
nézd a te édes Istenedet!

Nem ragyogó fény közt nyugoszik,
bársonyos ágya nincs neki itt.
Csak ez a szalma, koldusi hely,
rá meleget a marha lehel.
Egyszerű pásztor, térdeden állj,
mert ez az égi s földi Király!

Az öröm után köszönetet is illik mondani:

Dicsőség mennyben az Istennek!
Dicsőség mennyben az Istennek!
Az angyali seregek vígan így énekelnek
Dicsőség, dicsőség Istennek!

Békesség földön az embernek!
Békesség földön az embernek!
Kit az igaz szeretet a kis Jézushoz vezet
Békesség, békesség embernek!

Békesség!
Ez a legnagyobb ajándék az ember számára. Nemcsak fizikai háború van, hanem az ember lelke is háboroghat. Legyen béke a szívekben, a lelkekben!

Születésnapot ünneplünk. Jézus születésnapját.
Erre mifelénk szokás megajándékozni az ünnepeltet a születésnapján.
De Karácsonykor mi kapunk ajándékot: a reményt.
Ennek örömére – hogy a születésnapos örüljön neki – egymást ajándékozzuk meg ajándéktárgyakkal, szeretettel és békességgel. A születésnapos ennek örül, neki ez az ajándék.
(Így magyaráztam el a gyerekemnek kiskorában, mert nem tudtuk eldugni előle a karácsonyfát díszítéskor.)

Noha a keresztény vallásban Húsvét – Jézus feltámadása – a legnagyobb ünnep, errefelé a zordabb, havasabb, hidegebb északi tájon talán azért kap nagyobb szerepet a Megváltó születése, mert a népeknek jólesik a sötét télben a csillagfényes, gyertyafényes ünneplés a betlehemi csillagra emlékezve.

Nagyjából 200 évvel ezelőtt egy kis ausztriai hegyi faluban karácsony előtt elromlott a templom orgonája. Húha! Mi lesz az éjféli misén? A pap és a kántortanító összedugta a fejét. A pap írt egy egyszerű verset, a kántor írt hozzá egy egyszerű dallamot. És az éjféli misén felcsendült a dal: Stille Nacht, heilige Nacht…

Ezen a linken (www.hhrf.org/irodalmivademecum/zene/fv_stille.htm - www.hhrf.org/irodalmivademecum/z ... stille.htm) ugyan azt olvasom, hogy a pap és a kántor énekelte egy szál gitár kíséretében, de olvastam olyat is, hogy az iskolásokat tanították be rá és a gyerekek kórusa adta elő.

Én ezt a szövegváltozatot ismerem:

Csendes éj, szent nyugalom,
hallgat a völgy s halom.
Szűzanya, hallod-e, csendes a táj,
isteni gyermeked álmira vár,
látva, hogy altatod őt,
látva, hogy altatod őt.

Csendes éj, szent nyugalom,
énekel völgy s halom.
Csendül az angyali alleluja,
földre leszállt a nagy égnek Ura,
jöjjetek imádni őt,
jöjjetek imádni őt!

Magyar szövegváltozatok: www.silentnight.web.za/translate/hungary.htm - www.silentnight.web.za/translate/hungary.htm

A Csendes éj nyomában: kataliszt.blogspot.hu/2012/12/a-csendes-ej-nyomaban.html - kataliszt.blogspot.hu/2012/12/a- ... maban.html

Kívánok mindenkinek békés, áldott, szeretettel teli ünnepet!

Re: Triccstraccs topik 2015 dec. 03 06:22 #16680

A hidegben otthon a tereken a lángosnak, a teázásnak, forralt borozásnak a ceremóniáját én is imádom.
Itt mit teszünk hasonlóan? Kompozás közben egy csokoládé italt vagy egy kávét.
Volt hogy itthonról vittem, mert én jobbat készítek. de az maradt az útra az autónkban. A büfé illata kihagyhatatlan hozzá.

Re: Triccstraccs topik 2015 nov. 29 21:27 #16668

Soha nem voltam egy nagy ivós, de a terhességem alatt, illetve a szülés után ez még jobban lecsökkent, abszolút nem iszom. Ilyenkor télen teszek néha kivételt, szoktam itthon csinálni forralt bort, valóban sokkal finomabb, hiszen úgy izesitem, ahogy nekem jó. :) De a vásárit iszogatni a hidegben, hogy átjárjon tőle kicsit a meleg....imádom. :)
Végre abbahagyta ez a hülye eső, már nagyon untam, ma még a nap is kisütött. Igy a héten lesz majd vásározás, ha a párom hazajön a horgászatból. :) (karácsonyra jó lenne egy kis harcsapaprikásnak való... :) )

Re: Triccstraccs topik 2015 nov. 28 21:29 #16665

................Tél van, essen a hó, .......................
.....................................................................................
Pedig úgy megittam volna egy jó kis vásári forralt bolt. :)

Itt nálunk esett a hó déltájban, egy félóra vagy óra hosszat, nagy pelyhekben. Persze nem maradt meg.

Forralt bor - hát más a hangulata a vásárinak, az biztos :D ... de jobbat tudsz csinálni otthon :D
Tényleg, itt az ideje a forralt bornak :D ... meg a kocsonyahús is ott vár a fagyasztóban :D

Re: Triccstraccs topik 2015 nov. 28 16:00 #16664

Én is benéztem. :)
Mi is délutáni sziesztát tartottunk, mig aludt a csepplány, most épp szidom az időjárást ezerrel, mert esik az eső már reggeltől, pedig nagyon reménykedtem, hogy abbahagyja sötétedésre, ugyanis már van Miskolcon karácsonyi vásár, be akartunk menni szétnézni a kislányommal, hagy nézelődjön. :) Erre tessék...ez a hülye eső. Tél van, essen a hó, de ne ez az egész napos áztató eső.
Elindulunk vásárolni előbb, aztán meglátjuk, én még reménykedem, hogy átvált havazásra.
Pedig úgy megittam volna egy jó kis vásári forralt bolt. :)

Re: Triccstraccs topik 2015 nov. 28 13:42 #16663

Ebéd után, pihenésként szeretek internetezni. Mellettem a görög kávéból készített kávé, - megadom a módját :D- , és lépegetek az oldalakon. Ki nem hagynám a limenaszi webkamerát. (a felfedezést Zsuzsának köszönhetem) Közeli élményem, mert az idén Ágiék jóvoltából elég sok időt töltöttem ott, többek között a tengerparton is, friss élmény, jó visszanézni, ott járni gondolatban. :?

Re: Triccstraccs topik 2015 nov. 26 09:27 #16656

vikso!

Látom sikerült az avatar csere. :)

Nekem nem volt egyszerű, de megcsináltam. :örül:

A Go Thassos - ra csak oda-oda nézek. Reggelente van az alig beszélni magyar, este csak az angol. Ott olvastam, hogy a webkamera felujítás alatt, majd meglátjuk. Viszont a limenaszi sokszor műkődik. Az is valami. :D

Re: Triccstraccs topik 2015 nov. 25 14:56 #16655

vikso!

Látom sikerült az avatar csere. :)

Re: Triccstraccs topik 2015 nov. 23 12:26 #16643

Hát az is egy hozzáállás, hogy mindig friss képet tenni avatarnak. Van, aki így érzi, mindig friss kell.
De az is egy álláspont, hogy mindig ugyanaz legyen.
Kinek a pap, kinek a papné... :)

(Én nem változtatom meg, és ahol megadom, mindig ugyanezt a képet adom meg. Ennek a története meg annyi, hogy mikor évekkel ezelőtt valahol fölmerült az avatarkép megadása, ez volt az a kép a számítógépemen, amit eléggé le tudtam kicsinyíteni. Aztán most már marad :) )

Re: Triccstraccs topik 2015 nov. 22 22:15 #16634

( talán nekem is újítani kéne a fotómat :D )

Lehet, hogy egy arckép jobb lenne. :D

Re: Triccstraccs topik 2015 nov. 22 19:57 #16633

Szerintem jó az új weblap. Nekem használhatónak tűnik, nézelődtem sokáig. Tetszik a változó cimlap. Thassosra jellemző képek vannak. Sok zöld, tenger, lehet álmodozni :wink:

( talán nekem is újítani kéne a fotómat :D )

Re: Triccstraccs topik 2015 nov. 22 17:56 #16630

http://s10.images.www.tvn.hu/2010/03/10/19/57/www.tvn.hu_97be74d08f7589e72de92719ae2cc8aa.jpg?htr=1

Nem tudom miért, de kép nincs :idea:

Hát ez elveszett :(
Elvitte a cica :lol:
(Csak már nem emlékszem, milyen kép volt az :roll: Vsz az eredeti helyén törölték az internetről.)

Oldalmegjelenítési idő: 0.146 másodperc