Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Triccstraccs topik 2016 jún. 05 10:52 #17321

Örülök, nem bíztam benne, hogy megmarad. Már tudom, hol lehet magot szedni ősszel, nem fogom elfelejteni a szedést. Fájó szívvel nézem a kamerát, eszelek, mikor és hogy' juthatnék oda.Jó utat nektek!! Üdv:U.Ági.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2016 jún. 01 15:14 #17317

Gyökeret eresztett a Császárfa! Köszönöm Uági a hajtást!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2016 máj. 31 21:53 #17316

Lassan indulnak a nyaralók.
Egy kis segítség lehet nekik:
xoxo.reblog.hu/utazok-kedvenceime-a-polo-amivelakkor-is-tudsz-kommunikalni-ha-n - xoxo.reblog.hu/utazok-kedvenceim ... kalni-ha-n

:igen: :nézze :wink2:

Ez nagyon jó! :örül:
Bár meg kellene tanulni, hogy melyik hol van a pólón, hogy könnyebben meg tudjuk mutogatni, teszem azt egy hosszú sort ne tartsunk fel a keresgélés miatt... :)

Re: Triccstraccs topik 2016 máj. 31 21:45 #17315

Lassan indulnak a nyaralók.
Egy kis segítség lehet nekik:
xoxo.reblog.hu/utazok-kedvenceime-a-polo-amivelakkor-is-tudsz-kommunikalni-ha-n - xoxo.reblog.hu/utazok-kedvenceim ... kalni-ha-n

:igen: :nézze :wink2:

Re: Triccstraccs topik 2016 máj. 26 09:29 #17279

Nahát, hogy miket nem mondtok...
Ugye, ugye...Mikor itt mondjátok, minden derék érő gaz, meg hogy lekaszálhatnák.
Látjátok, nálunk itt minden van.
Veréb, csiga.
Ehetjük is azokat, mert sok van. :D
Hanem a mészport, mit oltani használtok fel, azzal mi a kertünket még novemberbe felszórjuk. Nem tudtam, hogy a csiga elszaporodásra is jó. A föld calcium tartalmát növeljük ezzel, mert az kell a levél képződéshez, és, hogy ne legyen fás közepű a finom piros paradicsomunk.

Ági! Figyelmedbe ajálnlom a császárfát, nézz utánna mi mindenre jó.

Láttam már a fát. Talán parkokban.
Zsu, a mi kertünk oda már lassan ki nem férünk be...
Köszönöm, hogy megismertetted velem a fát.

Re: Triccstraccs topik 2016 máj. 25 20:28 #17278

Ugye, ugye...Mikor itt mondjátok, minden derék érő gaz, meg hogy lekaszálhatnák.
Veréb, csiga.
Hanem a mészport, mit oltani használtok fel, azzal mi a kertünket még novemberbe felszórjuk. Nem tudtam, hogy a csiga elszaporodásra is jó. A föld calcium tartalmát növeljük ezzel, mert az kell a levél képződéshez, és, hogy ne legyen fás közepű a finom piros paradicsomunk.

Ági! Figyelmedbe ajálnlom a császárfát, nézz utánna mi mindenre jó.

Re: Triccstraccs topik 2016 máj. 25 19:39 #17277

Veréb, csiga.

Re: Triccstraccs topik 2016 máj. 24 15:27 #17275

Tudtátok-e hogy a házas csiga Magyarországon védett állat? Ezért nem gyűjthető étkezési célra, régebben Olaszországba szállították tőlünk az éticsigát. Én ezért összeszedem, 100 méterre a töltésoldalon eleresztem őket, itt nem termelnek semmit.Üdv: U.Ági.

Nem tudtam, hogy védett a házas csiga, de idén még egyet sem láttam. :shock: Nagyon terjed ez a ronda meztelen csiga. Mi inkább hegyen, mint völgyben lakunk, és egy éve ide is eljutottak. Valahogy megfogni nem akaródzik :D Egyre többször jutnak eszembe a sci fi filmekben látottak, az emberiség pusztulásáról. :wink:

Azt olvastam, hogy a sózás állatkínzás. Az eszem megáll, engem szabad kínozni, mert megeszik a paradicsomot, amit derékfájásig gondozok. Akkor kipróbálom a mészhidrátot. :D

Re: Triccstraccs topik 2016 máj. 24 09:43 #17273

Tudtátok-e hogy a házas csiga Magyarországon védett állat? Ezért nem gyűjthető étkezési célra, régebben Olaszországba szállították tőlünk az éticsigát. Én ezért összeszedem, 100 méterre a töltésoldalon eleresztem őket, itt nem termelnek semmit.Üdv: U.Ági.

Re: Triccstraccs topik 2016 máj. 24 08:38 #17270

Mesztelen-csigákat(vagy meztelen?) borsóból, epresből szedd vödörbe, ügy sózd, akkor is ha sok van! Ha nagyméretű pajzsos, szürkés-feketéset találsz, az a felmelegedés miatt terjedő spanyolcsiga, még többet rág, gyorsabban nő, szaporodik, föltétlen nyiffandsd ki. Tegnap nálunk 29és fél fok volt árnyékban, a viharos idő igérete miatt leszedtem minden epret, k.b. 10 kilót, ma fel kell dolgozni. Itt nem volt eddig sem vihar, egy csepp eső se', hol kisüt a nap, hol beborul, 10 percente, 18 fok. Üdv:U.Ági

Re: Triccstraccs topik 2016 máj. 23 19:38 #17268

Uagi! Pamag! Köszönöm, megtaláltam, sok bejegyzés van. Úgy tűnik ez nem az én napom. Elég nagy a kertem, szép a borsó, és ahogy nézegetem, látom a borsó alatt a föld, tele van a ronda vörös csigával. Sót használunk ellene, tudom nem jó a földnek, a vegyszer meg nekünk nem :(

Re: Triccstraccs topik 2016 máj. 23 10:02 #17257

Köszönöm Zsuzsa :!: Remek képek, jó volt a fényképezőgép :D Szinek, fények, hangulata van, ügyesen rendezte uagi. ÉS köszönet akik értékelték.

Re: Triccstraccs topik 2016 ápr. 20 19:23 #17166

Pedagógus sztrájkról jut eszembe - egyébként remekül állják a sarat, ne is adják fel - , hogy a limenasi webkamerát ha nézem, ott a középiskolásoknak tűnő tanulók, hol 11 -kor, hol 1 óra körül már az utcán vannak, ülnek a mólónál, vagy a ponyvás játékrészen valamilyen játékot űznek. Talán délután is van órájuk, mert ez igy elég kevésnek tűnik, a mi gyerekeink óráihoz képest. :wink:

Re: Triccstraccs topik 2016 ápr. 15 18:36 #17163

Viksonak- Szeretettel várlak, Nemtudom, eldőlt-e május 21 vagy 28.-án.Azonkívül a Rendes nevedre sem emlékszem, bocsánat, én Blahóné Ungár Ágnes vagyok.Örülők, hogy az álltalam készített tárgyakat becsbe tartod, és rám emlékeztetnek, de sajnos nem aranyak-gyémántok viszont nekem örömet és sikerélményt okoz a készítésük. Sok puszi, ölelés a viszontlátásig:U.Ági.

Szia uagi!

Köszönöm a meghívást, ment a privi. A 2l. maradt, nem rossz, akkor már túl vagyunk a palántázáson. Kezdem a szervezést, buszjárat bőven, ebből is látszik, hogy készülök. :)

Puszi: vikso/Viktória

Re: Triccstraccs topik 2016 ápr. 15 10:27 #17160

Viksonak- Szeretettel várlak, Nemtudom, eldőlt-e május 21 vagy 28.-án.Azonkívül a Rendes nevedre sem emlékszem, bocsánat, én Blahóné Ungár Ágnes vagyok.Örülők, hogy az álltalam készített tárgyakat becsbe tartod, és rám emlékeztetnek, de sajnos nem aranyak-gyémántok viszont nekem örömet és sikerélményt okoz a készítésük. Sok puszi, ölelés a viszontlátásig:U.Ági.

Re: Triccstraccs topik 2016 ápr. 12 23:04 #17123

Miért nem tetszett? Mondjuk lehet, hogy valakinek már túl sok. :)

Számomra kissé erőltetett, ismét ellőttek jó néhány az első részben még nagyot pukkanó poént és az egész nem kicsit giccsesre sikerült. Pl. kifejezetten nem tetszett, hogy Toula visszavedlett csúnyának és szerencsétlennek, a nagymama újjászületése, az aggastyánok fitnesz-termi jelenete és a kádba való beleszorulás- számomra nem volt vicces. De nem lövöm le a poént azzal, hogy elárulok mindent. Vannak benne jó részek is. Mindenki nézze meg és eldöntheti - de ne várjon olyan hatást, mint az első résznél.
Összességében nem rossz film, 1x meg lehet nézni, de én sokkal jobbat vártam. Talán ez volt a baj. Ugyanaz, mint anno Kefalóniával: túl sokat vártam.

Re: Triccstraccs topik 2016 ápr. 12 22:21 #17122

Tegnap este megnéztem a Bazi nagy görög lagzi 2-t. ...

Sajnos nekem nem jött be :(

Miért nem tetszett? Mondjuk lehet, hogy valakinek már túl sok. :)

Re: Triccstraccs topik 2016 ápr. 12 16:04 #17121

Tegnap este megnéztem a Bazi nagy görög lagzi 2-t. ...

Sajnos nekem nem jött be :(

Re: Triccstraccs topik 2016 ápr. 11 19:24 #17118

Vikso, ugye te vagy az a kis hölgy aki az októberi találkozón az ebédet becsomagolva vitte el, mert mennie kellett?Téged is szeretettel várlak a Szegedi találkozóra,1 éjszakára szállást is tudok adni 1főnek, vasárnap ráérsz hazamenni, vagy akár hétfőn is. Sok puszi: B.-né U.Ági.

Szia uagi!

Nem igérkezem el, de lehet, hogy a meglepetés leszek. Szegeden lakik az unokatestvérem és a családja, Ők is örülnének ha meglátogatnám őket. Ezért sem szállás sem az utazás nem probléma. Ők oda vinnének, és el is hoznának Tőled.
Köszönöm, hogy külön gondoltál rám, és a kisorsolt kézműves ajándékod sem engedi, hogy elfelejtselek. :D

Puszi: vikso

Re: Triccstraccs topik 2016 ápr. 11 16:57 #17117

Vikso, ugye te vagy az a kis hölgy aki az októberi találkozón az ebédet becsomagolva vitte el, mert mennie kellett?Téged is szeretettel várlak a Szegedi találkozóra,1 éjszakára szállást is tudok adni 1főnek, vasárnap ráérsz hazamenni, vagy akár hétfőn is. Sok puszi: B.-né U.Ági.

Re: Triccstraccs topik 2016 ápr. 11 13:36 #17116

Görög napok a Lidl - ben. Retsina bort vettem, most palackozott üvegben árulják 699.-Ft. Mint különlegességet ajándékozom, vagy a vendégeimet kinálom meg vele.

Szerintem igazibb, mint a korábban árult kis üveges, mert azt Magyarországon töltötték, már a bizalmam ebben is csökkent :)
Nem véletlen, szeretem a Lidl kenyerét, és ott vettem meg a mindennapit. Nagyot csalódtam, mert nem az éjjel sütötték, és még örülhetek, ha nem lefagyasztott volt. :P

Re: Triccstraccs topik 2016 ápr. 07 21:54 #17106

Balázs, én nem mertem irni, hogy a netről, mert az csúnya dolog. :D :oops:
Amit én láttam, az teljesen normális, nézhető minőség volt, a hang és a kép is.
Rég szórakoztam ilyen jól filmen, az tuti. :)

Re: Triccstraccs topik 2016 ápr. 07 20:41 #17105

Messi!
hol láttad moziban??

bocsika!

letölthető: mega.nz/#!99kymRqZ!q6PGfFFgBafqE0TyX7yHwaf6TYvMcf1hU3bpde6-4iA-https://mega.nz/#!99kymRqZ!q6PGfFFgBafq ... 3bpde6-4iA
online nézhető: onlinefilmlink.info/bazi-nagy-gorog-lagzi-2/ - onlinefilmlink.info/bazi-nagy-gorog-lagzi-2/

Én megvárom míg lesz belőle minőségi változat....

Re: Triccstraccs topik 2016 ápr. 07 15:43 #17103

Nem, nincs nekem időm moziba járni... :)

Re: Triccstraccs topik 2016 ápr. 07 09:18 #17101

Messi!
hol láttad moziban??

Oldalmegjelenítési idő: 0.144 másodperc