Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Triccstraccs topik 2015 máj. 08 14:40 #15803

Szia!
Miért is ne írná fel? Ha tudjátok akkor szoktassátok még napközben is. Biztosan nagyon jó lesz és addig még meg is szokja és :ébresztő: Te is, nem fogsz majd felébredni.Mi tettünk az aljára egy vékony plédet és egy kis lepedőt így nem izzadt rá és nem is zörgött annyira.
.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2015 máj. 08 14:15 #15802

Szia Bocsika!
Igen, szenzációs a kép nekünk is, itt röhögünk rajta azóta is, olyan kis bambán lesett a kamerába, ott mutogattunk neki mindenféle játékot, hogy arra figyeljen. :)
Azért csináltattuk meg, hogy megjöjjön tuti időben. Bár még messze van az indulás, ez legalább meglesz.
Képzeld, kaptunk ajándékba egy barátnőmtől utazóágyat. :) Még meg kell szoknia, nagyiéknál aludt benne, és egyelőre nagyon fura neki, hogy susog az az anorák-féle anyag. (no meg nekem is fura, akárhányszor fordult éjjel, én is felkeltem, ott egy szobában alszunk :) )
A védőnő már elmondta, hogy mit kell majd vinni nyaraláshoz, mármint gyógyszereket, remélem lesz olyan rendes a doki, hogy felirja majd, ami szükséges.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2015 máj. 08 13:39 #15801

SziaMessi!
Ezek a képek szenzációsak nekünk 6 hónapos korában kellett csináltatni útlevelet éppen ma néztem meg a képet .
Kevesen tudják hogy minden babának kötelező a személyi igazolvány mert egyebklént nem tudod igazolni semmivel.
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a polgárok személyi adatainak és lakcímének
nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény 2009.06.28-án hatályba lépett módosítását
követően köteles állandó személyazonosító igazolvány kiadását kérni az a
Magyarországon élő magyar állampolgár, aki nem rendelkezik érvényes útlevéllel vagy
kártya formátumú vezetői engedéllyel.

Re: Triccstraccs topik 2015 máj. 08 12:13 #15800

Ma elmentünk megcsináltattuk a csepplánynak a személyi igazolványát. :) Hát mit ne mondjak, szenzációs kép lett, eleve nem volt egyszerű, hogy nyugton maradjon egy kép erejéig, hiába foga az apja (a keze benne is maradt a képben :) ).
De kell a nyaraláshoz, meg amúgy is nagylány már... :D

Re: Triccstraccs topik 2015 ápr. 23 21:31 #15747

Így kell világsztárrá válni :lol: ....

Jelenleg 355, de mindjárt 356, mert a Zsuzsa is nyom egy like-ot. :)
Azt mondja, hogy nagyon jó bőrben van a cica. Jó gazdára utal.

Azért írod hogy jó bőr. Mert lány cica?
Akkor sem illik le jő bőröznöd egy üknagyi korú cicát! :)
Bár tényleg meghazudtolja a korát...

Re: Triccstraccs topik 2015 ápr. 23 20:19 #15746

Így kell világsztárrá válni :lol: ....

Jelenleg 355, de mindjárt 356, mert a Zsuzsa is nyom egy like-ot. :)
Azt mondja, hogy nagyon jó bőrben van a cica. Jó gazdára utal.

Re: Triccstraccs topik 2015 ápr. 23 19:53 #15745

Szép kor, azt jelenti jó gazdija van a cicának. Sokáig legyen még örömötök benne. :!:

Re: Triccstraccs topik 2015 ápr. 23 16:34 #15743

Így kell világsztárrá válni :lol:

Mihály nénivel meglátogattuk az állatorvost az időszakos karbantartó szerviz miatt :lol:
Még haza se értünk, tán negyedórával a távozásunk után, telefonált a lányom, hogy kinyitotta a facebookot és épp ez a bejegyzés virított a szemébe - akkor már vagy 80 lájk volt, mire én is kinyitottam a számítógépet, már 140... :D

www.facebook.com/angelus.allategeszsegugyicentrum/photos/a.594437993917623.1073741828.513444855350271/1034951036532981/?type=1&theater-https://www.facebook.com/angelus.allate ... =1&theater

Ja és nem egy, hanem két hónap múlva lesz az a születésnap, de kicsire nem adunk :lol: Mikor anno fölvették az adatokat, félrehallották a júliust és júniust írtak be :D

Re: Triccstraccs topik 2015 ápr. 21 08:57 #15736

4 év alatt el lehet jutni a másfél órás félmaratonhoz??? Most nem hiszem, hogy ez a célom.......

Óóóó, hát igen, a bicaj....
Húsz éves korom előtt (vagyis 20 éve) én is a drótszamarat nyúztam. Az akkori kevés fizetésem arra ment el (szerencse, hogy a család eltartott). Volt saját méretre készült, egyedi kérésre fényezett MALI típusú vázam. Az országúti versenybicajt én raktam össze saját kezűleg SHIMANO alkatrészekből. Munka után mindig tekertem Keszthely környékén. Volt olyan eset, hogy egy szombat reggel felkeltem, reggeliztem és elindultam megkerülni a Balatont. 6 óra 40 perc alatt körbeértem a háztól-házig 200,5 km-en. Csak Siófokon álltam meg egy keveset enni.
Majd megnősültem és felhoztam magammal a bicajt, de megállapítottam, hogy Budapest környékén a forgalom miatt nem lehet biztonsággal tekerni, a kerékpárutak pedig alkalmatlanok a sportolásra...... Eladtam a bicajt. :(
Ezután jött a sport nélküli élet, majd az ülő munka is.
Szinte csak a gyerekek iskolai rendezvényein mozogtam, illetve egyszer-egyszer tekertünk. De rendszer nem volt.

Most örülök, hogy megszerettem a futást! Kikapcsol esténként és kimondottan jól esik!

Re: Triccstraccs topik 2015 ápr. 20 19:22 #15734

Jani, Te futottál? Gondolok ám rád is! Puszi a családnak. Ági

Szia!
Ezen a futáson nem vettem részt, ezen a napon 232 km-t bicajoztunk 33.5 km/ óra átlaggal...
3 hete én is beállítottam a félmaratoni rekordomat: 1:33:04.
4 éve én is úgy kezdtem, mint Balázs, soha nem gondoltam volna, hogy idáig el jutok, add át gratulációmat Bazsinak!

Minden jót kívánunk!

Tünde, Jani, Ákos, Petra, Benedek

Re: Triccstraccs topik 2015 ápr. 20 16:42 #15733

Tudnotok kell, hogy Balázs nem bőbeszédű. Ő a csendes diszkrét megfigyelő.
A többiekhez írom ezt, pedig hozzád beszélek.
Hiheteltlen öröm és büszkeség és szóáradat jön ki belőled. Kiből? Belőled. Abból ki szótlanul tesz vesz és nem fogad sem nyilvánosságot, sem dicséretet. Ez igazolja azt, amiről soraidban írsz, és azt a hallatlan nagy energiát mit egy ilyen rendezvényen érezhet az aki jelen van. Szerettem volna ott lenni, hogy a célnál átöleljelek, és hogy örömödnek részeseként én is kapjak abból az energiából mit te szereztél a futás során.
Akiket ismerek mint futókat, egy veled azonos férfi. Őt kb 30 éve ismerem még otthonról. Kerekegyháza. Ő is egészségügy miatt kezdte el, és életformájává vált, immár 10 éve. Futás és kerékpározás és vegetáriánus étrend. Az ő élete 180 fokos fordulatban változott. Az tény, hogy évekkel fiatalabbnak látszik azóta.
A másik kettő vendégem 65 év feletti vendégek. Ő róluk részleteket nem ismerek. És mikor itt kérdezték hol futhatnak elsőként a partszakaszunkat ajánlottam, de mikor mondtam, hogy a 3 km hosszú, mondták, nekik 10 km-es távot kell futniuk ahhoz, hogy kondiba tartsák magukat. Ott is csak ők voltak a sportolók. A család többi tagja a hétköznapi emberek, ill a fiúk voltak sportolok. De más sportágban.
Azt hiszem, ahhoz hogy valaki sportos életet éljen, vagy fiatalon kezdi és kitart élete végéig. Vagy az életének felénél jön rá, hogy az életében valami kimaradt és azt akkor kezdi pótolni. Sokan érettebben kezdünk el valami olyat, mit ha fiatalon a körülmények hozzásegítettek volna, csinálnánk. De a környezet akkor nem adott segítséget, hogy rávezessen mire vagyunk képesek. Míg mikor már beértünk, akkor magunk alakítjuk mi magunknak azt amire születtünk. Ilyen lehet a tanulás, a sport vagy egy művészeti tevékenység. Az mindegy, hogy mi az indíttató. A fontos maga a beállt esemény, mi megvalósításra került.
Gondoljatok Katára, ki felnőttként kezdett felsőbb iskolai képzéseket. Így szerezted te is a diplomádat is.
Én nagyobb teljesítménynek érzem ezeket, hiába érettebben kezdik. Érettebb korban már oly sok mindennek kell megfelelni, és ha így is észrevesznek egy ilyen új dolgot és azt tartósan meg is valósítják ez hatalmas energia. Azt igényel, de azt is ad!!!
Nagyon büszke vagyok rád, hogy a körödbe tartozónak mondhatom magam.

Re: Triccstraccs topik 2015 ápr. 20 09:49 #15731

Köszönöm a gratulációkat!

Igazából 1 éve kezdtem kocogni egy haverral. Első célként, hogy letegyem a vérnyomáscsökkentőt. Ő abbahagyta, én a tavalyi évet többé kevésbé végigfutottam, igaz a november, decembert kihagytam. Őszre a 7-8 km-t, már minden szenvedés nélkül bírtam, sőt jól is éreztem magam. Persze a tempó még csak 6:30 perc/km (9,2 km/h) és az feletti volt.
Viszont januárban elkezdtem az edzést, mivel ősszel a Spar Futáson (itt 7 km-t futottam) a fejembe vettem, hogy tavasszal a Vivicittá-n félmaratont szeretnék futni. Vagyis mondtam a lányomnak, (aki akkor 2,5-öt futott) hogy én félmaratonra megyek, Ő pedig 7 km-re. :) Mondanom sem kell, hogy én megcsináltam, de Ő nem. ;)
Január 1-én korán keltem, mert a gyerekek volt általános iskolája újévi futást szervezett, amire mentem. Gondoltam, ha az év így kezdődik, akkor baj nem lehet. ;)
A januári hidegben 10x futottam, hétköznap 7+ km-eket, majd hétvégeken egy kicsit többet. Februárban is 10x futottam, itt már volt hétvége, hogy a 14+ km is belecsúszott. Majd jött március és április eleje, ekkor már a hétköznapi táv felment 10+ km-re, a hétvégi pedig 16-18 km-re.
De még így is keveset futok. Idén még csak 340 km-nél tartok. Vannak sokan akik 2015-ben 2015 km-t vállaltak. Van ilyen Facebook csoport is, akiket olvasgatok, és kapok tőlük egy kis motivációt. No ők már bőven 500 felett járnak.

Az idei évi verseny terveim, ha minden jól megy, akkor június 14-én a K&H mozdulj! félmaraton, majd szeptember 13-án a Wizz Air Budapest Félmaraton és végül november 14-én a K&H mozdulj! Balaton félmaraton. Ha mindezt sikerül megcsinálom, akkor teljesítem a FÉLMARATONMÁNIA 2015-öt, ami 4 évszak - 4 félmaraton. ;)
Közben még október 11-én a JUBILEUMI 30. SPAR Budapest Maraton®, de ez szigorúan csak váltóban, vagy valami rövidebb távon.
Nagyon jó hangulat van a versenyeken! Érdemes kilátogatni! A szurkolók előtt pedig le a kalappal!

Persze közben még a tempón is fejleszteni kellene. A mostani félmaraton 6:10 perc/km-ét (9,7 km/h) mindenképpen 6:00 perc alá szeretném vinni....

Jövőre ősszel pedig szívesen futnám a maratont is, de az még nagyon távolinak tűnik.
Szívesen csatlakoznék azokhoz, akik 42 évesen futották az első 42 km-es maratonjukat. :D

Re: Triccstraccs topik 2015 ápr. 20 08:45 #15730

Aki nem Facebook-ozik, annak itt is eldicsekszem. :)

Első félmaraton teljesítve! :)
2 óra 15 perc volt az álmom, és 2 óra 10 perc 54 másodperces eredményről kaptam a hivatalos sms-t. :D

melléklet nem található

A hivatalos eredménylistán:
<!-- ia0 -->vivi2015_k.jpg<!-- ia0 -->

Minden elismerésem Balázsnak! Hihetetlen teljesítménynek érzem. Nagyon sokat vagyunk lakásban és irodai asztalnál. Ez azt hozza, hogy már egy hosszabb sétánál is elfáradunk.Mindig azt hittem, ahhoz, hogy valaki ilyen távot végig fusson, állandó edzést kell tartani. A nyáron vannak vendégeim, kik távfutók. Ők itt is napjukat úgy kezdik, hogy Potámia Paradisó távot lefutották reggelente. Ők megrögzött futók. Bazsi a szolid kategóriába tartozik hozzájuk képest. Hatalmas akaratot bizonyított számomra. Irigylésre méltóan! Nagyon ügyes vagy! Tényleg minden dicséretet megérdemelsz.

Re: Triccstraccs topik 2015 ápr. 19 20:27 #15727

Balázs, gratulálok! :) Akkor nemsokára jöhet az egészmaraton? :)
Tök jó, hogy a facebook-mentesekre is gondolsz. :)

Re: Triccstraccs topik 2015 ápr. 19 20:15 #15726

Aki nem Facebook-ozik, annak itt is eldicsekszem. :)

Első félmaraton teljesítve! :)
2 óra 15 perc volt az álmom, és 2 óra 10 perc 54 másodperces eredményről kaptam a hivatalos sms-t. :D

melléklet nem található

A hivatalos eredménylistán:
<!-- ia0 -->vivi2015_k.jpg<!-- ia0 -->

Re: Triccstraccs topik 2015 ápr. 15 15:29 #15715

Találtam :D

<!-- ia0 -->mérleg.jpg<!-- ia0 -->

Re: Triccstraccs topik 2015 ápr. 13 20:36 #15710

Nem sürgetem az időt, jó a várakozás, biztató az € alakulása :)

Ez biztosan azért van, mert én már vettem 1000 Eurót 306-ért.... :(
Csak el ne kiabáljuk!!!

Re: Triccstraccs topik 2015 ápr. 10 17:32 #15694

Nekem a frappét kerülni kell, mert a hideg ital árt. Viszont a kávé nem. Mindig hozok görög kávét, és kortyolgatom. Különleges alkalmakkor mással is megosztom. A nettről néztem meg a készítését. Hideg vízbe rakom a kávét, és a cukrot, úgy teszem fel főni, majd addig keverem amíg fodros a széle, forrni nem szabad. (remélem Ági is így készíti) Van hozzá eredeti réz kiöntőm is :wink:
Olíva szappant többet is hozok /50 cent/db/ ajándékozom, és használjuk is. Reszelem folyékony szappannak, vagy csak natúr. Nincs illata, csak olíva színe :D

Nem sürgetem az időt, jó a várakozás, biztató az € alakulása :)

Szép hétvégét!

Re: Triccstraccs topik 2015 ápr. 09 16:14 #15693

Ma megittam az idei első frappémat, igaz még jég nélkül, de igy is nagyon jó érzés volt! :) :drink
Még tavalyelőtt hoztuk kintről, tavaly terhesen nem ittam ugye a hülye vérnyomásom miatt, és most ránéztem, de még idén júliusig jó a szavatosága. :) Tiszta mázli, addig megiszom, aztán hozhatjuk az utánpótlást! :)

Re: Triccstraccs topik 2015 ápr. 06 18:41 #15688

Balázs, közben megnéztem a filmet - darabokban, de sikerült. :)
Hát, nem mondom, egy délutáni mozinak megteszi, de láttam már jobbat is. Nincs nagy cselekménye, de a táj és a környezet kárpótol benne mindenért. :)

Re: Triccstraccs topik 2015 ápr. 06 10:32 #15686

Sziasztok!
Tegnap találtam ezt a filmet, Ti láttátok már?
www.port.hu/rodoszi_kolosszalis_high_season/pls/w/films.film_page?i_film_id=162728 - www.port.hu/rodoszi_kolosszalis_ ... _id=162728

Meg fogom nézni, mihelyst a kislányom engedi. :) Képzeljétek már áll, ülve már nem is nagyon akar játszani... :) és mászik utánam mindenhová, és még csodálkozom, hogy nem hizik olyan sokat. :)

Még nem, de megtaláltam, és amint lehet megnézem. :)

A gyereknek pedig az a dolga, hogy foglalkoztassa a szüleit. :D

Re: Triccstraccs topik 2015 ápr. 05 15:53 #15683

Kellemes ünnepet, sok sok locsolót! :-)

Neked is! :D
mármint nem locsolót :lol: ... hanem akit meglocsolj :lol:

.................
Az én töltött csirkém nem sült át rendesen :oops: ... a kelleténél kisebb edénybe tettem, és kifröcskölt a zsír, aztán füstölt a sütő, a lakásban meg kereszthuzat volt, amíg sült :roll: ... a maradékot viszont könnyebb lesz tovább sütni :wink:

Re: Triccstraccs topik 2015 ápr. 05 10:12 #15681

Kellemes ünnepet, sok sok locsolót! :-)

Re: Triccstraccs topik 2015 ápr. 05 09:41 #15680

Sziasztok!
Tegnap találtam ezt a filmet, Ti láttátok már?
www.port.hu/rodoszi_kolosszalis_high_season/pls/w/films.film_page?i_film_id=162728 - www.port.hu/rodoszi_kolosszalis_ ... _id=162728

Meg fogom nézni, mihelyst a kislányom engedi. :) Képzeljétek már áll, ülve már nem is nagyon akar játszani... :) és mászik utánam mindenhová, és még csodálkozom, hogy nem hizik olyan sokat. :)

Főztetek valami finomságot húsvétra? Én annyira nem foglalkoztam vele, anyósomék jönnek, de ők is csak Lillus miatt, szóval nekik majd dobok össze pár finom szendvicset, és ennyit. Ők hoznak kaját, sütit is úgyis, meg anyukám is főzött. Örülök, ha nem kell főznöm, az örökmozgóm mellett nagyon be kell osztani az időmet. :)
(most reggelire gyártottam tojáskrémet, azt fogom enni piritóssal meg füstölt tartjával, ha már húsvét... :) )

Re: Triccstraccs topik 2015 márc. 28 08:52 #15649

Ugyancsak dolgozós hét van mögöttem, nekem sem árt egy kis mosolyt fakasztó bölcsesség. :D

Egy archeológus a legideálisabb férj, akit csak nő kívánhat magának. Ahogy a feleség öregszik, a férj egyre jobban érdeklődik iránta.
/Agatha Christie/

A hiresség gondolatát tett követte, mert szerzett magának egy régész férjet, igaz megcsalta, az is lehet, hogy idősebbel. Innen a bölcs mondás :lol:

Annak idején nagyon szerettem a krimiket amit irt, és a könyvéből készült filmek is nagyon jók.

Oldalmegjelenítési idő: 0.385 másodperc