Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Triccstraccs topik 2015 jan. 14 13:35 #15386

Hoztam Nektek amolyan szép napot képet. :) Hát így vigyorgunk mi a világra... :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 30 18:00 #15321

Tündéri ez a gyerek :D
Lassan tényleg kéne babás találkozót is tartani :D :D :D

Tegnap rájöttem, mi lesz a következő évben az úticélunk. Nem 2015-ben, az megvan (Olaszország), hanem utána.
Hogy mit kerestem és hogyan jött elő valahonnan egy kép a Via Egnatia még meglévő régi köveiről.... nem tudom. De láttam egy képet, néztem, kerestem, hol van még látható darabja az ókori útnak... Görögországban talán egy helyen mutatják, de Albániában, mindjárt az Adria-partnál, majd Macedóniában az Ohridi-tónál van, ahol menni lehet rajta. És olyan jó és olcsó szállásokat is láttam arrafelé... Muszáj lesz megnézni :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 29 11:33 #15316

Köszönjük a bókokat. :)
Hál'Istennek nagyon jó kislány, átalussza az éjszakát már 2,5 hónapos korától (este fél 9-től reggel fél 8-ig alszik általában), és napközben is annyira elvan minden színes/fényes/hangot adó dologgal, csak azt szereti, ha látja, hogy ott vagyunk a közelében. Már adok neki szilárd ételt is, a sütötökös almát nagyon szereti, most agyalok, hogy mi legyen a következő, amit megkóstoltatok vele. :)

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 29 09:46 #15314

Nagyon aranyos baba! Gratulálok!

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 29 08:42 #15312

Messinia! Köszönjük a képet, nagyon édes kislány. Kis pofijának minden porcikája szép. :o

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 28 14:22 #15309

Én pedig babaképet hoztam Nektek... :)

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 27 14:05 #15303

Legyen már egy kutyakép is, mondjuk az enyém :D

A szakács nem az enyém, de rokon :lol:

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 27 11:25 #15302

Pamag erről rögtön Te jutottál eszembe, de küldöm minden macskaimádónak!
Szép reggelt! :)
........................................

:D
(Azért eléggé digitális trükk stichje van :wink: egy szerencsétlen állatkát nem lehet így belegyömöszölni ruhába :( nem hagyja magát)

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 27 08:02 #15301

Pamag erről rögtön Te jutottál eszembe, de küldöm minden macskaimádónak!
Szép reggelt! :)

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 23 21:50 #15290

Kiflic, akkor már jól haladsz Te is a sütéssel. Én madártej szeletet, és mézes-pudingos krémest csináltam ma, más nem is lesz holnapra, csak a pulyka. Na meg még takaritgatok kicsit mielőtt beállítjuk a fát, a gyerek pelusait meg ruháit mosnom kell még holnap (most van a sütőtökös-répás szezonunk, hiába van előke, nem győzöm mosni a gyerekholmikat :) ), szóval lehet, hogy a ruha itt fog száradni, de hát muszáj. :) Szenteste ide vagy oda, Manócskának a napirendjén ez nem változtat. De a feldiszitett fának biztos nagyon fog örülni. :)

Zsuzsa, eddig mindig anyósoméknál töltöttük a szentestét - illetve a délutánt, estére hazajöttünk - de most a Picúr érkezésével már itthon maradunk inkább hármasban, majd másnap kelünk vándorútra. :) Habcsókot ezer éve nem ettem, párom vett a jó múltkor nosztalgiából, hát a kutyánál kötött ki annyira nem izlett neki. Szaloncukrot is kénytelen voltam most Milkásat venni, mert ezek a kimértek olyan borzasztó izűek, évek óta veszem innen-onnan, kisérletezek, hogy hol lehet finomat találni, idén már beleuntam és vettem inkább drágábbat, azzal nem lövök mellé.

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 23 21:36 #15289

Balázs!
A kardhalat a Tolbuchin csarnokban az alagsorban próbáltad?
Én tegnap a töltött káposztát megfőztem,ma reggel 8-tól fél egyig vörösboros marhalábszárat a sütőbe készítettem. Mi a szent estét a leányomnál szoktuk ünnepelni akkor összejön a család az öcsém és a párja /csak ennyien maradtunk/ halat eszünk, megajándékozzuk egymást és ezzel befejeződött a karácsony.Régen anyukáméknál volt ez az összejövetel mindig volt habcsók, hogy az milyen finom volt, hogy elment elvitte magával a készítés titkát, próbálkoztunk, de nem sikerült sosem.

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 23 20:34 #15287

Én ma már csak kaját vettem,ajándékokat már beszereztük,zömmel netröl :) reggel egy spáros kör,a kicsivel-egy csomag ropival lekenyereztem,igy jól birta :) délután pennys elmebaj,tolongás,már egyedül.Csirkemell hagymás tejben üldögél,sütik/sós rud,isler,mézeskalács/készen vannak :) most elöször fözök majd halászlevet is :)

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 23 18:19 #15282

Balázs, az az igazság, hogy fel voltunk készülve arra, hogy bolondokháza lesz. A kiscsajt leadtuk nagyinál, igy nyugodtan vásárolhattunk. Tényleg óriási volt a tömeg, mindenki szalagált az áruházban össze-vissza, mint pók a falon, sőt egyes részek eléggé ki is voltak fosztva, de átvészeltük.
És majd két órát voltunk bent....
A halas pultnál itt is rengetegen álltak, még jó, hogy a párom fogott a Tiszán süllőt... :)

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 23 17:40 #15280

Na megvolt tegnap a nagy karácsonyi bevásárlás, megúsztuk épp idegekkel. :) Csak az Auchanban voltunk.....

Ezt hogy csináltátok???
Várom a tanácsokat!!!

1-2 hete láttam a metróban kardhalat. Akkor mondtam, hogy azt szeretnék 24-én vacsorázni. Persze ma már nem lehetett kapni sehol. Sőt a helyi Metróban hal is alig volt, és azt mondták, hogy holnapra már nem is lesz.... Valamit nagyon elrontottak...

Holnap még lesz egy menet, de utána napokig nem szeretnék boltot látni!!

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 23 07:22 #15275

Na megvolt tegnap a nagy karácsonyi bevásárlás, megúsztuk épp idegekkel. :) Csak az Auchanban voltunk, ráadásul délelőtt, hát az az embertömeg...
De kaptunk bébipulykát jó áron, igy mégiscsak gesztenyével töltött sült pulyka lesz a menü. :) Mézes-pudingos sütit csinálok, és madártej szeletet. A madárkát a párom csinálja meg, ő jobban ért hozzá, remélem - mivel ez még csak bébi :) - nem fog egész nap sülni, mert kell a sütő a sütiknek is. :)

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 22 17:18 #15274

Én sajnos nem tudok képek bebillenteni ide, de nagyon nagyon sok szeretettel kívánok mindnyájatoknak Áldott Békés Karácsonyt!!!!

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 20 19:38 #15269

Valami, nem stimmel. Nem emeli a sort, a betük későn láthatók, és vibrál az egész képernyő. :?:

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 19 21:39 #15266

.........................fehér füles papírzacskóra ragasztom a megajándékozott, fénymásolt kedvenc fotóját. .............

Ez milyen jó ötlet :D

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 19 20:57 #15265

Hurrá! :örül: Már csak csomagolnom kell, meg van mindenkinek az ajándéka. Váltottam, nem veszek tartós ajándékokat, hanem inkább fogyaszthatót. /előfordult, hogy tetszett is, meg nem is/ Jó minőségű italt /amit kevésbé engedhetünk meg magunknak/ finom édességet, rejtvénygyüjteményt. Erről jut eszembe, hogy egyik évben Németországban töltöttem a húsvétot. Hát szemem, szám elállt a különleges, gyártók szerint rendezett csokoládéféleségektől. Be is vásároltam. Hasonlót találtam most is a Spárban. A csomagolást ez évben úgy oldom meg, hogy fehér füles papírzacskóra ragasztom a megajándékozott, fénymásolt kedvenc fotóját. Például van esküvői kép, gyerekkori dömperes, vagy sportos. Mit tegyek nem kedvencem a bolti fényes :)

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 18 08:49 #15264

Sziasztok!
Nálunk még annyira semmi nem biztos az ünnepi menüt illetően, hogy nem tudok teljes listát írni. :) A páromnak sikerült egy süllőt fognia, igy neki biztos, hogy lesz sült hala - én nem szeretem. Valamiféle töltött csirkemell lesz (ananászos-sajtos, esetleg aszalt gyümölcsös), mandulás rizst szeretnék hozzá. Ezen felül biztos, hogy lesz sajttekercs és francia saláta (illetve ez ilyen mindent bele saláta :) ), és én nagyon szeretnék csülköt sütni, mert imádom. :) A többit még nem tudom.
A sógornőm cukrász, tehát torta biztos lesz. :) Mézes-kakaós krémest szoktam késziteni ilyenkor, és mákos bobajkát (nem tudom nálatok, hogy ismerik).

És még fenyőfát kell szerezni, eddig anyósomék kertjéből vagdostuk ki őket, de már csak óriási méretűek vannak nekünk meg csak kicsi kell, kicsi a lakás is. :) Eddig mindig ilyen divatosan egy-illetve kétszínű volt a fánk, most Kisvacak miatt jó sokféle díszt vettem, hagy csodálkozzon rá. :) Ha bemegyünk vele olyan helyre, ahol már van feldiszitett fa, tátott szájjal tudja nézni. :)

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 17 21:54 #15262

Nem reagáltam eddig az ünnepi kajákra - nálunk a hagyományos kosztra van igény.
De vettem a hentesnél kacsacombot, egyik nap majd az lesz. Szentestére nekünk a rántott csirke vált be, lehetőleg rizzsel, mert jól előre lehet dolgozni, jobban be lehet osztani vele az időt. A halnak nálunk nincs hagyománya, azt hétköznap veszek néha, ha gyorsan akarok ételt az asztalra... Egyszer, bár az nem karácsony volt, hanem valami névnap, vettem kardhalat (szeleteket) a Rákóczi téri halasnál, meg egyszer talán valami nagy multiban. Mostanában nem látok. Pedig nem akkora szeletek voltak, mint amekkorát egy görög tavernában adnak, hanem icurka-picurkák.
Lesz rántott csirke, kacsa, töltött káposzta, egybensült karaj, beigli, diákkenyér, valami aprósütemény meg madártej. Na a madártej az hagyomány :D
De hogy melyik melyik napra lesz beosztva... az majd kiderül.
Viszont el is kellene kezdeni törődni vele. Diót még nem vettem, mert a szomszédunkban most megnyílt zöldséges azt mondta, lesz nekik. Aha... ma vettem egy keveset... tavalyi és szemetes... :( ... mehetek külön piacra...

Csomagolópapírok is vannak (bár olvastam, hogy ne csomagoljunk, hogy ne szemeteljünk), lehet, hogy előre kéne már csomagolni... mielőtt a felét elfelejtem, hova dugtam... :D

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 16 19:43 #15261

Messi,mi pont abban az apartmanban nem voltunk.A nagyokkal a A/2 és 3-ban,ez két kis egybenyitható studio.Idén meg Petivel az A0ban laktunk,ez a sarki.Nekünk ez is elég volt,teljesen jól elfért az utazóágy,igaz,mi nem néztünk filmet esténként,csak esetleg neten beszéltünk az otthoniakkal,de azt meg az udvaron lehetett a legjobban,ott az erösebb a jel :)

Mult héten beteg volt az egész család,már kihevertük,de iszonyuan el vagyok maradva.Csak ma sütöttük még meg a mézeskalácsot a kicsivel-persze,inkább a nyers tésztát ette-máskor ilyenkor már el is fogy az elsö adag :) Koszorút csináltam,a menüben még vannak kétséges pontok,de kész leszek mindennel idöben :) remélem :)

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 14 15:06 #15260

Jó ez a webkamera, szeretem nézni a tengert.Pihentet. Mindig más, és más képet mutat, olyat amit a partról nem láthatók. Egyik nap óriási sárga folt vált ki a tengerből. Gondolom mint laikus, a homoktól. Aztán van olyan is, hogy nem is rezzen a viz felszíne, annyira csendes. Na, ez lenne nekem úszásra a tökéletes. Nem vagyok sem nagy úszó, sem bátor, a hullámoktól félek. Látok embereket a parton kutyát sétáltatva, egyébként ritkán látható valaki. Van, hogy késő este kattintok oda, csak a főút villanyfüzérét látom, és a parti házaknál inkább a ház fényét, mint közvilágítást. Mostanság ritka a tiszta kék ég, sűrű fekete felhők vannak, nem csoda ha sok volt az eső, amint Ági is irja. Amit nagyon várok, a delfin felbukkanását :D

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 12 21:39 #15258

Karácsony előtti napokban nálam van a név napi összejövetel, ünnepi vacsorával.
Jó pár napomban beletelik, mire mindent beszerzek, begyűjtök, hogy megadjam a módját :)

Szóval a vacsora:

Paplanos sonkás- gombás csirke mell. (ezen a néven fut a recept)

Ami nem más, mint csirke mell, gomba,feketeerdei sonkába tekerve, majd az egész leveles
tésztába csomagolva, sütőbe megsütve. A recept szerinti hagymákat én kihagyom. Egyik évben már elkészítettem, nagy sikere volt.

Ehhez francia salátát készítek. Desszert túrós, és megyes rétes. + a görög mézes dió.

Karácsonykor én megyek vendégségbe :D

Re: Triccstraccs topik 2014 dec. 11 16:36 #15257

Na akkor itt a mi menünk!
24.-e ebéd: Kolbászos fehér bab leves. mákos-diós tészta./ böjt van/ a kolbász meg nem látszik a levesbe :lol:
vacsora: tyúkhús leves töltött káposzta, sült pulyka vagy valami sült husi, egy kis saláta /krumpli,francia,kukoricás virsli/ még nem tudom melyik,valami krumpli köretnek mondjuk hercegnőburgonya vagy krokett. Sütemények.
ezeket felváltva eszegetjük még 25-26.án.
27.én mindíg Egerben ebédelünk ez már hagyomány.

Oldalmegjelenítési idő: 0.313 másodperc