Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 aug. 06 11:19 #1143

van már olyan emberünk, akinek sikerült saját személyeutóval feljutnia Thassos legmagasabb pontjára? lehet hogy nem jó helyen teszem fel a kérdést, csak gondolom az autósok úgyis olvassák ezt a topicot. :)

szívem szerint nekivágnék gyalog, csak babakocsival nehézkes lenne :lol:

Hiánypótló bejegyzés, de majd a honlapon is javítom!

Mikor jeep túrán voltunk felderítettem a terepet.
Szóval majdnem a végéig fel lehet jutni. Csak a bibi ott van, hgy a cél elött kb. 2 km-rel van egy pár száz méteres nagyon-nagyon rossz szakasz. Egészen addig azt mondtam, hogy ide simán feljönnék saját autóval, de ott megváltoztattam a véleményem. :( De ezutána nagyon rossz rész után már ismét lehetett volna menni a saját autóval.

Szóval én azt mondom, hogy akkor nem lehetett volna feljutni. :cry:

De az is lehet, hogy mostanra már eltolták azt a részt is, vagy a többi is rosszabb lett.
Ági elmondása szerint minden év tavaszán legyalulják az utakat, és azok minősége folyamatosan változik (eső, szél, forgalom,.....)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 aug. 06 11:09 #1142

van már olyan emberünk, akinek sikerült saját személyeutóval feljutnia Thassos legmagasabb pontjára? lehet hogy nem jó helyen teszem fel a kérdést, csak gondolom az autósok úgyis olvassák ezt a topicot. :)

szívem szerint nekivágnék gyalog, csak babakocsival nehézkes lenne :lol:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 aug. 04 16:24 #1115

Én az Ártánd - Bors Határátkelőn dolgoztam. Természetesen ott is alakúltak ki nagy várakozási idők. Tapasztalataim szerint a délután kialakult nagy várakozási idő éjfélre, illetve hajnali 1-2 órára a nullára csökkent. Aztán reggel 5-6 órakkor fokozatosan kezdődik előlről minden. A délelőtt kialakúlt torlódás az délre, illetve 13-14 órára csökken, de nem szünik meg. Érdemes felhívni utazás előtt magát az átkelőhelyet. A telefont vagy az Átkelőhely Ügyeletese vagy az Operátor veszi fel. Na Ők azok akik pontosan meg tudják mondani az adott pillanatban mi a helyzet és azt, hogy mikorra várható a kocsi sor csökkenése, mikorra érdemes odaérni.

Remélem tudtam segíteni

2008 aug. 04 07:50 #1112

Kész az autós segítség. Fent vannak a térképek is!
Egy sorban megemlítettem a honlapon is, de azt majd később fogom teljesen átszabni.

picasaweb.google.com/Thassos.sziget - picasaweb.google.com/Thassos.sziget

Ezt a leírást én is megköszönöm balazsh - nak, azt hiszem fogom tudni használni.
Egy kérdésem viszont lenne a leírással kapcsolatban. Mit jelent az, hogy az út fel van gumizva?

Láton nem nézel F1-et. Palik Lacit idézem. :)
Lényeg, hogy feketébb az út ott, amerre a forgalom megy. Tehát látszik, hogy merre kell menni.

2008 aug. 03 21:57 #1106

Ági írta :

AUG.1-TŐL NAGYON SOK GONDOT JELENT A RÖSZKEI ÁTKELÉS. VOLT OLYAN
VENDÉGEM, AKIT 10 ÓRÁIG VÁRAKOZTATTAK RÖSZKÉNÉL.
JAVASLAT A BEÉRKEZETT VÉLEMÉNYEK ALAPJÁN, HOGY TOMPÁN KERESZTÜL
HALADJANAK AZ ORSZÁGBÓL KI, VAGY BEUTAZÓ VENDÉGEK, MERT AZT A
TÖRÖK VENDÉGMUNKÁS NEM ISMERI.
IGY TALÁN ESÉLY VAN EGY HOSSZÚ VÁRAKOZÁS ELKERÜLÉSÉRE.

Személyes véleményem :
Nem tudom, meddig tart még az invázió, de már nemcsak hétvégén torlódnak, hanem hétköznap is, sőt más fórumon azt is olvastam, hogy már Tompa felé is terelik a külföldi kocsikat is. Aki teheti, és olyan időben indulna, amikor sokan vannak a határon, válasszon inkább valami ezeken kívüli határátkelőt.

2008 aug. 03 16:28 #1105

Egy sorban megemlítettem a honlapon is, de azt majd később fogom teljesen átszabni.

picasaweb.google.com/Thassos.sziget - picasaweb.google.com/Thassos.sziget

Ezt a leírást én is megköszönöm balazsh - nak, azt hiszem fogom tudni használni.
Egy kérdésem viszont lenne a leírással kapcsolatban. Mit jelent az, hogy az út fel van gumizva?

2008 aug. 01 07:20 #1086

Van valakinek rossz tapasztalata a Macedon határon?Más fórumon azt írták megvágjákaz embert ha van nemzetközi jogsija azért,ha nincs azért.Lényeg,hogy egy kis mellékest keressenek!

A macedónokkal semmi gubanc. Útlevél, bele a zöldkari, aztán vígan integetnek. Én is meg voltam ijedve, mert elterjesztették, hogy ezek emberevők. A tapasztalatom az, hogy ha minden papírod rendben van, a kutya nem foglakozik azzal, hogy honnan hova mész, csak haladjon a sor.

A magyar határ hazafelé viszont ...... Háát nem is tudtam, hogy hova nyúljak, amikor leállíttatták a motort, csomagtér ellenőrzés, majd beszélgetés, hogy honnan-hová-miért....mit hoztak....

Én Tompa felé szoktam ki is, be is, mert 0 a várakozási idő. Amikor hazafelé jöttünk, Röszkénél 5 órás volt a sorban állás. Én tudatosan Tompának fordultam. Hát nem megkérdezte a határőr, hogy mért itt lépjük át a határt?

Jaj, elkalandoztam...

Szóval nem kell tartani a macedónoktól.

2008 júl. 31 18:48 #1085

Egy kérdésem lenne:nem az én nevemen van az autó amivel utaznánk/biztosítás miatt/ elég egy sima meghatalmazás vagy azzal se foglalkoznak vagy esetleg nekiállnak szőrözni a témával a határon?

Az Autóklubnál kapható olyan meghatalmazás-nyomtatvány, ami biztosan megfelel.
Többet nem tudok róla, mert személyesen nem érint a dolog.
Nézd át esetleg ezt a fórumot :
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9021260 - forum.index.hu/Article/showArticle?t=9021260
:nemtudom

Ez már a második volt! :)
De pamagnak igaza van.
Itt is olvashatsz róla: www.autoklub.hu/index.php?md=62

2008 júl. 31 18:38 #1084

Egy kérdésem lenne:nem az én nevemen van az autó amivel utaznánk/biztosítás miatt/ elég egy sima meghatalmazás vagy azzal se foglalkoznak vagy esetleg nekiállnak szőrözni a témával a határon?

Az Autóklubnál kapható olyan meghatalmazás-nyomtatvány, ami biztosan megfelel.
Többet nem tudok róla, mert személyesen nem érint a dolog.
Nézd át esetleg ezt a fórumot :
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9021260 - forum.index.hu/Article/showArticle?t=9021260
:nemtudom

2008 júl. 31 18:22 #1083

2008 júl. 31 17:22 #1082

Van valakinek rossz tapasztalata a Macedon határon?Más fórumon azt írták megvágjákaz embert ha van nemzetközi jogsija azért,ha nincs azért.Lényeg,hogy egy kis mellékest keressenek!

Nekem nincs.
Odaadod az utleveleket és a biztosítási zöldkártyát. Visszaadják és mehetsz.
Eddig mind a 3* oda is, vissza is így volt.

2008 júl. 31 17:17 #1081

2008 júl. 30 17:54 #1075

picasaweb.google.com/Thassos.sziget

Vélemény?

Balázs!

Ezer köszönet érte! Aug. 12-én indulunk a szigetre, már most látom, hogy nagy segítség lesz az útmutató.

Autósoknak még ajánlom :Földi úti kalauz Szekeres úr leírását! Kíváló!
Minden benne van.Nézzétek meg.

2008 júl. 30 12:28 #1067

Vélemény?

Balázs!

Ezer köszönet érte! Aug. 12-én indulunk a szigetre, már most látom, hogy nagy segítség lesz az útmutató.

2008 júl. 29 21:12 #1062

Noriga, Balazsh: köszi az infókat! :koccintás:

2008 júl. 29 16:52 #1061

...Komp: Keramoti (pl. 3 felnőtt+ egy small car = 23,7 E, ) társaság függő: 23-26 E

A honlapon (A sziget megközelítése autóval) 14 E a kocsi, + 2/1 E a felnőtt/gyerek.
Ezek szerint most ennyire megemelték volna?
Még sohasem kompoztam, ezért volna néhány kérdésem.
Keramotiban a kompon kell menetjegyet váltani, vagy előbb megveszem a jegyet és ezután sorolhatok be a kocsival?
Mindegy, hogy melyik társaság járatára váltok jegyet, és azzal bármelyikre mehetek?
Előre is köszi a válaszokat!

A honalpon még valóban nem frissűlt. Sorry, majd frissítem.
Ahogy noriga is írta. A komp elött van a bodé, ott kell jegyet venni. Ha sor van valaki kiszáll és előremegy. Ha elötted nagyon nem mozdul a sor, akkor kikerülöd és felmész a kompra a megváltott jeggyel.
Egyre figyelj! A kocsiban felhajtáskor csak a sofőr lehet. A többiek gyalog mennek fel. Tehát ami esetleg kellhet a kompon (kaja, pia, sirály etető, fényképező, ...) azt vegyétek ki és vigyék a gyalogosok. A sofőrnek nem lesz ideje pakolgatni, mert állnak mellé egyből.
Felhatás után egyből meg kell fordulni és be kell tolatni a mutatott helyre. Ja, és ne lepődj meg, ha kiabálnak veled azért, mert nem 5 cm-re állsz a melletted ill. mögötted lévőtől. :) Utánna gyorsan pattanj ki, mert már jön is a következő. Ha nem vagy szerencsés, és a komp bal oldalára kerülsz, akkor az anyosülésnél kfogsz kiszálni, mert a másik ajtót nem tudod kinyitni.

2008 júl. 29 16:20 #1060

...Komp: Keramoti (pl. 3 felnőtt+ egy small car = 23,7 E, ) társaság függő: 23-26 E

A honlapon (A sziget megközelítése autóval) 14 E a kocsi, + 2/1 E a felnőtt/gyerek.
Keramotiban a kompon kell menetjegyet váltani, vagy előbb megveszem a jegyet és ezután sorolhatok be a kocsival?
Mindegy, hogy melyik társaság járatára váltok jegyet, és azzal bármelyikre mehetek?

Szia!
Keramotiban és a visszaútnál is a komp előtt kell jegyet váltani, a parton van egy kis bodega és ott. az éppen induló hajóra. Ági azt mondta egyesült a két társaság. Mi odafelé 31€-ot fizettünk 2 felnőtt és tulajdonképpen 2 nagy gyereknek. (Azt mondta a hölgy már nem gyerekek) Visszafelé érdekes módon ugyanazzal a színű hajóval jöttünk és csak 28€ kellett fizetnünk. Pedig itt már nem is mondtam, hogy esetleg valamelyik gyerekem még gyerek.
Egyébként fél óránként járnak a hajók.

2008 júl. 29 15:45 #1059

2008 júl. 28 22:35 #1057

Vélemény?

Tökéletes!
Tavaly hazafelé szépen elaraszoltunk az autópálya mellett a másik úton, merthogy oda volt kiírva Kavala... és végig dühöngtem, hogy miért nem lehet felmenni az autópályára. Nem is gondoltam, hogy előbb Xanthi felé menjünk, onnan lehet fölmenni rá. (De idén mindenképpen Xanthi felé megyünk majd - u.i. Xanthiba...)
:Köszi:

2008 júl. 28 22:28 #1055

Balázs ez remek!!! Nem kis idő lehetett ezt megcsinálni, gratula érte. Hazafelé Keramotinál egy kicsit eltévedtünk, de végül sikerült a helyes utat megtalálni.

Üdv. Anikusz

De kérünk szépen hosszabb beszámolót! nemcsak annyit, hogy eltévedtünk....
:nyálcsorgató:

2008 júl. 28 19:57 #1051

Balázs ez remek!!! Nem kis idő lehetett ezt megcsinálni, gratula érte. Hazafelé Keramotinál egy kicsit eltévedtünk, de végül sikerült a helyes utat megtalálni.

Üdv. Anikusz

2008 júl. 28 15:34 #1049

Vélemény?

2008 júl. 27 22:30 #1040

Jaj, ne morogj már Balázs!
Mi még mindig itt vagyunk a fórumon! Sőt, nem sokára jön pl. a beszámolóm is, csak kb rengeteg oldal, és még csak a második napnál tartok :) .
Ha kész, elküldöm neked .txt kiterjesztésben emilen. A képeket még nem tom hogyan juttatom el hozzád, de azok nagyon kellenek a teljes anyaghoz.

A GPS-t egyébként én is csak segítségnek használom. Néha tényleg kell az eszünket is használni, mert sajnos(vagy tán szerencsére) nem tanították meg őket gondolkodni.

Sajnos az én navigációm Halkidikin teljesen meghalt, sztem a görög térképpel lehet vmi gond. Na, mind1, majd vadászok rá egy másikat.

Még 1x: ne morogjáááál :wink:

2008 júl. 27 15:00 #1037

Találtam egy érdekes cikket :

GPS-ek párbaja
www.origo.hu/techbazis/hightech/20080724-igo-naviguide-tomtom-nokia-maps-mio-maps-gpsek-parbaja.html - www.origo.hu/techbazis/hightech/ ... rbaja.html

Részlet :
....Ugyanakkor villámpróbánk során is sok hasznos tapasztalatot szereztünk: gyakorlatilag mindegyik program előállt teljesen ésszerűtlen irányjavaslatokkal. Előfordult, hogy egy egyszerű balkanyar helyett bonyolult körbekerülést javasoltak, máskor pedig teljesen tiltott irányba való bekanyarodás végrehajtására buzdították tesztelőinket - ezen a téren még van hova fejlődnie az eszközöknek.....
:autóvezető:

Én több mint 3 éve használok GPS-t.
Lényeg, hogy azért teljesen nem lehet rá hagyatkozni, viszont nagyon nagy segítség.
Azt tudni kell, hogy a program mindig azt mondja, amire megtanították. Arról nem tehet, hogy a térképadatbázisban hibás adatok vannak!
pl. Thassosra (hogy ne legyünk nagyon off-ok) a Kavala utáni lehajtót egy felüljáróra mutatta úgy, hogy fordulj jobbra (autópályáról derékszögben jobbra), csak azt nem mondta, hogy húzd be a magassági kormányt is, mert az az út kb 15 m magasan volt. Csóró Andreának (mert én őt hallgatom) nem mondta meg senki, hogy ott nem úgy megy az út. :( Viszont ezek után újratervezett és mondta a jó irányt.
Én jártam vele Bécsbe (csont nélkül elvitt a Schönbrunnba), mente vele Velencébe (hiba nélkül bevitt a Velence melletti településen lévő szállodához, pedig jópár körforgalmon keresztül mentünk, nélküle sokkal nehezebb lett volna megtalálni).

Az az érdekes, hogy sokan szidják, de kérdezem én, ki vette a fáradtságot, hogy magyarországi hibákat bejelentsen? Ja, nem sokan, akkor mit várunk? Én mikor 2004 decemberében megkaptam még haza sem talált, mert minden áron egy zsákutcán keresztül akart bevinni. Bejelentettem, a tavaszi térképfrissítésben már benne volt. Azóta is több hibát bejelentettem.

Az a baj, hogy mindenki csak kapni akar, adni nem. :(
És ez a baj, a fórumokkal is. :cry: Sokan mennek (jönnek ) kérdezni, megkapják a választ, jó esetben megköszönik és elhúznak. Arra nem veszik a fáradtságot, hogy visszatérjenek és a saját tapasztalataikat is leírják.

Na jól kimorogtam magam.
Természetesen akinek nem inge ne vegye magára!!!!

GPS helyett:
Én azért szokásomhoz híven megosztom a tapasztalatokat. Nyaralás alatt is dolgoztam.
Most éppen ezen: picasaweb.google.com/Thassos.sziget
Ezt kiegészítve, ha a térképes segítség oldalra mentek és elnavigáltok a szigetről, akkor meglátjátok, hogy behúztam már a utakat és bejelöltem a fontosabb pontokat is. Majd oda is felteszem a képeket kicsiben. (Sajnos a munkahelyi net egy kicsit korlátos. A GoogleMaps-ot nem tudom szerkeszteni.) Sőt, majd a honlapon is frissítem a képeket és térképeket.

2008 júl. 27 14:24 #1036

Találtam egy érdekes cikket :

GPS-ek párbaja
www.origo.hu/techbazis/hightech/20080724-igo-naviguide-tomtom-nokia-maps-mio-maps-gpsek-parbaja.html - www.origo.hu/techbazis/hightech/ ... rbaja.html

Részlet :
....Ugyanakkor villámpróbánk során is sok hasznos tapasztalatot szereztünk: gyakorlatilag mindegyik program előállt teljesen ésszerűtlen irányjavaslatokkal. Előfordult, hogy egy egyszerű balkanyar helyett bonyolult körbekerülést javasoltak, máskor pedig teljesen tiltott irányba való bekanyarodás végrehajtására buzdították tesztelőinket - ezen a téren még van hova fejlődnie az eszközöknek.....
:autóvezető:

Oldalmegjelenítési idő: 0.191 másodperc