Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 23 16:38 #2173

Köszi Kedves Dézsé a fordítást.Akkor én is nagyon várom majd a beszámolót. :wink:
Üdv.

Elég gyorsan reagáltál a hsz-ra. :D
Ha minden igaz, július 18.-án érünk haza. Ettől számítva, sztem kb. 2 hét amíg megalkotom. :-)
Addig is türelmedet kérném.
Ha gondolod, addig is nézz körül a weblapomon . Szedtem össze pár okosságot az utazással kapcsolatban. Ezt az oldalt is szeretném majd belinkelni, csak még az engedélyre várok. :kosaras:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 23 08:08 #2168

Köszi Kedves Dézsé a fordítást.Akkor én is nagyon várom majd a beszámolót. :wink:
Üdv.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 22 09:36 #2167

Pegi írta:

...csak nem ide mert off lenne.

Értitek ezt???

Igen én értem :D Ha megjönnek a nyaralásból, akkor ír nekünk egy szép beszámolót a nyaralásról, de azt nem ide ebbe a topikba, mert nem ide való. :mrgreen:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 22 09:31 #2166

www.a-z.info.hu/info/ut/gk/gr.php Talán most helyesen írtam :oops:

Köszi!
(Az ilyen cifrákat jobb másolni.... - ctrl C - ctrl V avagy egér jobb billentyű másol majd beilleszt.... én meg se kísérelem betű szerint pötyögni, mert úgyis elrontanám)

:dumcsi

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 22 08:45 #2165

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 22 07:55 #2164

Pegi írta:

...csak nem ide mert off lenne.

Értitek ezt???

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 21 21:02 #2163

Ajánlom mindenki figyelmébe:www.a-2.info.hu/info/ut/qk/qr.php.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 11 21:21 #2131

....................................... Ha valamit nem találok még jövök. :D
Meg persze a beszámolóval is ha megjöttünk, csak nem ide mert off lenne. :D :D :D

Gyere, kérdezz!
Beszámolót persze hogy várunk!
:posta:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 11 19:20 #2130

Amit nyilvános fórumon beszélünk meg, abból más is hasznot húzhat - ha elolvassa.
Mindenkit biztatok, hogy minden fellelhető dolgot olvasson el utazás előtt. Időigényes, persze, de hátha már le van írva valahol, amire kíváncsi vagyok... még az is, amire előtte nem is tudtam, hogy kíváncsi vagyok rá.
:nézze

Ok. Köszönöm a segítséget. Ha valamit nem találok még jövök. :D
Meg persze a beszámolóval is ha megjöttünk, csak nem ide mert off lenne. :D :D :D

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 11 18:54 #2129

Ja még valami: A Steve féle leírás. Az útikalauzon lévőre gondoltál?

Igen.

A sartis honlapon úgy látom, a benzinkút neve utáni szám a határtól mért kilométereket jelenti. Tehát ha Röszkénél-Horgosnál átmész, 1 km múlva belebotlasz az első MOL kútba. Újvidék felé van a következő MOL....

A Belgrád utáni és Nis között lévő autópályaszakaszra úgy működik a fizetés : ellentétben a többivel, ahol előre fizetsz, itt az első kapuhoz gördülve egy cédulát kapsz egy olyan lyukból, mint amilyen a banki sorszámhívó, ez bele van építve a bódé oldalába, ezt a papírt megőrzöd, és a szakasz végén odaadod és ott annak alapján fizetsz. (Mert valószínűleg több helyen is fel lehet hajtani az autópályára, és más-más úgy a díja, azért.)
Tavaly már bankkártyával fizettem, egyszerű, mint a sicc. De azelőtt is kiszámolt euró-apróval, hogy ne játszhassák el, hogy nem tudnak visszaadni.

Amit nyilvános fórumon beszélünk meg, abból más is hasznot húzhat - ha elolvassa.
Mindenkit biztatok, hogy minden fellelhető dolgot olvasson el utazás előtt. Időigényes, persze, de hátha már le van írva valahol, amire kíváncsi vagyok... még az is, amire előtte nem is tudtam, hogy kíváncsi vagyok rá.
:nézze

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 11 18:38 #2128

Ja még valami: A Steve féle leírás. Az útikalauzon lévőre gondoltál?

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 11 18:36 #2127

Még ezen az oldalon :
www.sartisarti.com/sarti_kutak_fizetokapuk/sarti_kutak_fizetokapuk.html - www.sartisarti.com/sarti_kutak_f ... kapuk.html
fel vannak sorolva darabszámra a benzinkutak

A benzinárakat figyeljük. Köszi a linket. :-)
De amit belinkeltél ( www.sartisarti.com/sarti_kutak_fizetokapuk/sarti_kutak_fizetokapuk.html - www.sartisarti.com/sarti_kutak_f ... kapuk.html) ezen nem igazán mi-mit jelent. :-(
pl. így kezdődik:
MOL
1

ELP
73

Piros M
86

Fizetőkapu
95

330 RSD / 4 EUR
Ezt hogy kell értelmezni? Mol kút 1 km, ELP kút 73 km, Piros M kút 86 km, fizető kapu 95 km?
És honnét? A határtól?
Kapu (itt nem kell fizetned) 597 km kártyát kapsz Ha nem kell fizetnem, akkor minek a kártya?

Lehet egyszerűbb volna skype-n beszélnünk. Ha nem nagy gond holnapra összeírnám a kérdeznivalóimat. Persze ha nem zavarlak vele. De így is köszönöm a segítséget. :-)

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 11 18:20 #2126

Ennek a topiknak az első oldalán van egy csomó - az útra vonatkozó - link.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 11 18:14 #2125

Még ezen az oldalon :
www.sartisarti.com/sarti_kutak_fizetokapuk/sarti_kutak_fizetokapuk.html - www.sartisarti.com/sarti_kutak_f ... kapuk.html
fel vannak sorolva darabszámra a benzinkutak

Ez pedig a szerb benzinár - érdemes elmenteni és később is tanulmányozni, mert rendesen frissítik
www.amss.org.yu/html/korisne_info/cene_goriva.html - www.amss.org.yu/html/korisne_inf ... oriva.html

Összefoglaló táblázat európai benzinárakról :
www.amzs.si/?podrocje=415 - www.amzs.si/?podrocje=415
:Keres:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 11 17:52 #2124

Sziasztok! :)

............................. Még a tankolásokkal állunk hadilábon. Ti mit javasoltok hol tankoljunk?
...............................................

Köszönjük a segítséget.

Szia!
Keresd meg stevie wonder leírását az útról. Úgy emlékszem, be is van linkelve a honlapon, de ha nem találod, akkor valahol ennek a topiknak az elején meg kell hogy legyen, vagy az Indexen az Autoval Gorogorszagba topikban biztos megtalálod. Méterről méterre írja az utat, képekkel...
A szerb üzemanyagárakról is van valahol link. (Majd megkeresem ezeket újból egyszer, de most hadd ne.) A benzinárak elég sűrűn változnak, tehát az, hogy ma mennyi éppen egy adott országban, egyáltalán nem mérvadó.
Nem muszáj Bulgárián át menni - direkt így akarjátok?
Eddig úgy volt, hogy Szerbiában az összes bnzinkútnál azonos árak voltak. Bulgáriában már nem. Macedónia felé meg én nem ismerem az utat.
Szerbiában Nisig rendesen találsz OMV és MOL kutakat. Horgosnál rögtön ott az első MOL. A bolgároknál is sok az OMV, de a sajátjukkal sincs semmi baj. És vannak sűrűn kutak, kb. mint nálunk. Nistől Macedónia felé már nem tudom, lehet, hogy már Görögországban lehet jól tankolni.
De jó lesz nektek...
:Thassos-fan:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 11 16:58 #2122

Sziasztok! :)

Július 3.-án indulnánk Thassosra Szombathelyről. Nagy vonalakban már kezd kialakulni az útvonal. Még a tankolásokkal állunk hadilábon. Ti mit javasoltok hol tankoljunk?
Ha jól láttam Tompánál van ÖMW vagy Shell kút. Ez útba esik, vagy le kell térnünk a főútról, és valahol a környéken lesz?
Olvastam beszámolókat és írta valaki, hogy Szerbiába elég húzós az üzemanyagár Bulgáriához képest.
Úgy kell az utat terveznünk, hogy kb. 400-450 km-t tudunk menni egy tankolással. (ilyen hosszú úton még nem próbáltuk, de átlag 8l-t számolunk klímával.)
Ha ezt figyelembe vesszük, akkor szerintetek hol érdemes tankolni, és mennyit? Ahogy számolgattam, a NIS-i ÖMW kútig eljutunk. Ha itt nem tankoljuk tele a kocsit, kb. milyen messze lehet a Bolgár oldalon az első ÖMW vagy Shell kút?

Köszönjük a segítséget.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 10 17:05 #2116

..............................................

Más! Örülök neki, hogy itt vagy balazsh segítséget szeretnék kérni. Ha van neked vagy másnak GPS koordinátái Thassos sziget nevezetességeire, látnivalóira vonatkozóan azt szivesen és köszönettel venném. Tisztelettel Papp Sándor.

Addig is nézegesd a honlapon az Információk a szigetről/Segítség/Térképes információk térképet - föl van téve meglehetősen sok hely. Hogy a koordinátája hogy viszonyul a GPS-edhez, azt nem tudom, mert nekem az nincs.

:WC:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 10 13:58 #2113

Más! Örülök neki, hogy itt vagy balazsh segítséget szeretnék kérni. Ha van neked vagy másnak GPS koordinátái Thassos sziget nevezetességeire, látnivalóira vonatkozóan azt szivesen és köszönettel venném. Tisztelettel Papp Sándor.

Térjünk vissza rá később.
Most 1000-rel sulizok, de majd megadom, amik megvannak google maps-ban.
Szólj rám, ha elfelejteném!

Előre is köszönöm ! Üdv vihar66

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 10 13:30 #2112

Térjünk vissza rá később.
Most 1000-rel sulizok, de majd megadom, amik megvannak google maps-ban.
Szólj rám, ha elfelejteném!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 10 13:23 #2111

Üdv! Szerintem a forgalmi engedélybe bejegyzett kategória határozza meg, ha teher van bejegyezve és személy áron utazol és ellenőrzéskor éber a hatóság, akkor az bukta. Egyébként jó utat!

Nem jól gondolod. Hivatalosan az első tengely feletti magasság alapján számolnak.

Én nem akarok vitatkozni, de azt nem hinném, hogy az autópályán a hatóságok mérőléccel lennének felszerelve és kétes esetekben a tengely feletti magasságot méricskélnék. Én tapasztalatból mondom, hogy ilyen esetekben a forgalmi engedélybe bejegyzettek a mérvadók. 15 éven át nekem is volt benne részem. Ezzel ellentétben, azonban nem zárom ki, hogy neked van igazad.

Hát... ha a forgalmit néznék, akkor bingó, mert a Vitó 9 személyes személyautónak va vizsgáztatva (nem kisbusznak)
szekalmi

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 10 12:20 #2110

Tiszasziget - Dala közúti határátkelőhely. GPS koordináták: 46.1752 / 20.1597

A határátkelőhely Magyar-Szerbia és Montenegro személyforgalom számára van megnyitva.

Gyalogos és kerékpáros forgalom: 05.01.-09.30. közt 08-18 óráig 10.01.-04.30 közt 08-16 óráig

Személygépkocsi és motorkerékpár forgalom: 05.01.-09.30. közt 08-18 óráig 10.01.-04.30 közt 08-16 óráig

Buszforgalom nincs, Tehergépkocsi forgalom nincs, Vasúti forgalom nincs.

Inkább főszezonban a Magyar - Szerb határátkelés idejének lerövidítése érdekében én ezt választom. Remélem segíthettem.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 10 10:32 #2109

Üdv! Szerintem a forgalmi engedélybe bejegyzett kategória határozza meg, ha teher van bejegyezve és személy áron utazol és ellenőrzéskor éber a hatóság, akkor az bukta. Egyébként jó utat!

Nem jól gondolod. Hivatalosan az első tengely feletti magasság alapján számolnak.

Én nem akarok vitatkozni, de azt nem hinném, hogy az autópályán a hatóságok mérőléccel lennének felszerelve és kétes esetekben a tengely feletti magasságot méricskélnék. Én tapasztalatból mondom, hogy ilyen esetekben a forgalmi engedélybe bejegyzettek a mérvadók. 15 éven át nekem is volt benne részem. Ezzel ellentétben, azonban nem zárom ki, hogy neked van igazad.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 10 09:46 #2106

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 10 09:38 #2105

Üdv Mindenkinek!
Májusban megyünk kocsival Thassosra. Ha valaki a hónap elején megy, jó lenne, ha beszámolna, milyen a helyzet az odaúton. Jut eszembe: nem tudja valami, a Merci Vito mehet személyautós áron a szerb autópályán?
szekalmi

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 02 13:14 #2065

Az Index-fórumon találtam:
nyári török inváziós naptár:
www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=918 - www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=918
:autóvezető: :autóvezető: :autóvezető: :autóvezető: :autóvezető:

Iránymutatónak jó, de ............
Tavaly is piros napon indultunk (úgy látom idén is), de éjfélre már senki nem volt a határon (remélem idén sem lesz).
Igaz, hogy napközben 3 órás volt a sor. :)

Oldalmegjelenítési idő: 0.153 másodperc