Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 júl. 27 13:25 #1035

...............Hazaérkeztünk egészségben. 14 óra volt az út, és csodaszámba megy, de problémamentes utunk volt.
Később írok ..... sokat!

Isten hozott itthon!
Várjuk a sokat!
:irkálós:

Ha van kedved jöhet egy tényleg hosszú képekkel, és akkor felteszem az élménybeszámolók közé. :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 júl. 27 10:40 #1034

...............Hazaérkeztünk egészségben. 14 óra volt az út, és csodaszámba megy, de problémamentes utunk volt.
Később írok ..... sokat!

Isten hozott itthon!
Várjuk a sokat!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 júl. 27 10:09 #1033

Jó utat hazafelé! Csak óvatosan! Vigyázz Magatokra!
A szigetre , tudom, visszamész...
:autóvezető:

Szia!

Hazaérkeztünk egészségben. 14 óra volt az út, és csodaszámba megy, de problémamentes utunk volt.
Később írok ..... sokat!

2008 júl. 25 20:30 #1028

.......................................de ahogy mész Skala Potámia felől Limenasba, az utolsó kút, még az útkereszteződés előtt a bal oldalon. Ez az útkereszteződés, ami jobbra Limenas felé visz, egyenesen tovább pedig Skala Rachoni felé.
..................

Akkor tudom, melyik. Tavaly ott nem tankoltunk, mert drágábbnak láttam, mint a többit. Talán Shell? mintha arra emlékeznék.
:conf

Nem Shell, még csodálkoztunk is, miért nem fogadják el egy Shell kútnál a kártyát. Ami utána következik, az volt az elfogadó.

2008 júl. 25 20:13 #1026

Csatlakozom.
Sztem is az euros fizetés a legegyszerűbb. kb mindig ugyanannyi. Tavaly még játszottak kicsit az árfolyamokra fogva a dolgot, de idén tuti mindig annyit kell fizuzni + most már ki is írják, így nem is nagyon van lehetőség variára. Szerbiában kifele én is kártyával fizettem, és zsírozottan ment minden. PIN kód, és már jött is az SMS, hogy mennyiért tankoltam, és persze, hogy hol.

Idefelé(még kint vagyunk) Bulgária felé jöttünk, és azt jól be is nyaltuk. Hazafelé(sajnos holnap) biztosan Macedónia felé megyünk. Az esetleges büntetésre félre is raktunk pár eurót. Szégyen, hogy már erre is külön kell spórolni.

Jó utat hazafelé! Csak óvatosan! Vigyázz Magatokra!
A szigetre , tudom, visszamész...
:autóvezető:

2008 júl. 25 20:11 #1025

.......................................de ahogy mész Skala Potámia felől Limenasba, az utolsó kút, még az útkereszteződés előtt a bal oldalon. Ez az útkereszteződés, ami jobbra Limenas felé visz, egyenesen tovább pedig Skala Rachoni felé.
..................

Akkor tudom, melyik. Tavaly ott nem tankoltunk, mert drágábbnak láttam, mint a többit. Talán Shell? mintha arra emlékeznék.
:conf

2008 júl. 25 19:52 #1024

........... Thassoson próbálkoztunk kártyával fizetni hazafelé, de csak a Limenária előtti kútnál sikerült a többinél nem fogadtak el kártyát.
..................

Ezt el tudod mondani, hogy pontosan hol van?
Ui. eddig a szigeten nem tudtam kártyát elfogadó benzinkútról, sőt nekem egész Görögországban nem volt ezzel szerencsém.
A szerbeknél viszont az összes nagy kút a pálya mellett elfogadja.

Görögországba érve kb. 20 km-re a határtól tankoltunk, kártyával fizettünk. Nekem sehol nem kértek PIN kódot, bár van. Később már csak a szigeten kellett tankolni ujra, ez volt hazafelé. A kút nevét nem jegyeztem meg, de ahogy mész Skala Potámia felől Limenasba, az utolsó kút, még az útkereszteződés előtt a bal oldalon. Ez az útkereszteződés, ami jobbra Limenas felé visz, egyenesen tovább pedig Skala Rachoni felé.
Máshol nem kellett tankolnunk.

2008 júl. 25 19:38 #1020

Csatlakozom.
Sztem is az euros fizetés a legegyszerűbb. kb mindig ugyanannyi. Tavaly még játszottak kicsit az árfolyamokra fogva a dolgot, de idén tuti mindig annyit kell fizuzni + most már ki is írják, így nem is nagyon van lehetőség variára. Szerbiában kifele én is kártyával fizettem, és zsírozottan ment minden. PIN kód, és már jött is az SMS, hogy mennyiért tankoltam, és persze, hogy hol.

Idefelé(még kint vagyunk) Bulgária felé jöttünk, és azt jól be is nyaltuk. Hazafelé(sajnos holnap) biztosan Macedónia felé megyünk. Az esetleges büntetésre félre is raktunk pár eurót. Szégyen, hogy már erre is külön kell spórolni.

2008 júl. 25 19:31 #1018

........... Thassoson próbálkoztunk kártyával fizetni hazafelé, de csak a Limenária előtti kútnál sikerült a többinél nem fogadtak el kártyát.
..................

Ezt el tudod mondani, hogy pontosan hol van?
Ui. eddig a szigeten nem tudtam kártyát elfogadó benzinkútról, sőt nekem egész Görögországban nem volt ezzel szerencsém.
A szerbeknél viszont az összes nagy kút a pálya mellett elfogadja.

2008 júl. 25 18:44 #1017

Sziasztok!
Jaj, nam kell túlbonyolítani a dolgot. Nekünk és még másoknak is annyira egyszerűen ment minden.
Az autópályadíjakat mindenhol előre kikészítve euróban adtuk.
Szebiában: 5 5 13 3, Macedóniában 1 1.5 1 €- t fizettünk, semmi mást. Nem váltottunk egyik országban sem pént.
A benzinkutaknál mindenkor kártyával (dombornyomottal) fitettünk. Macedóniában nem tankoltunk. Thassoson próbálkoztunk kártyával fizetni hazafelé, de csak a Limenária előtti kútnál sikerült a többinél nem fogadtak el kártyát.
Igazából a benzinárakat nem néztük, mert így is úgy is kellett tankolnunk.
Az útról pedig Szekeres Stivie írásánál nincsen jobb.

2008 júl. 25 11:18 #1016

....................................
ÁRFOLYAMOK, PÉNZVÁLTÁS
Felhívjuk figyelmüket, hogy a következőkben megjelentetett árfolyamok tájékoztató jellegűek és a 2007 novemberi árfolyamokat tartalmazzák. ............................
Rremélem van akinek ez segítség!

Köszi !
De az adatok bizony nem pontosak, igaz, odaírták, hogy 2007 november, de azóta változtak a fizetnivalók meg az árfolyam. Ha ez a honlapjukon van, akkor bizony frissíthetnék!
A benzinárak ott is gorombán megugrottak.
Én eddig mindig euróban fizettem a szerb autópályakapuknál (gondoskodtam apróról) - véleményem szerint sokkal egyszerűbb. Ha számításba veszem, hogy időbe telik pénzt váltani, plusz a pénzváltónak jutaléka is van ... és ezt már az euróra váltáskor is eljátszottam... forintot nemigen váltanak dínárra... hááát... sőt ezután az autópályadíjat is kártyával fogom rendezni.
Tankolásnál jöhet jól a helyi pénz, ha nem tudják elfogadni a kártyát. De az esetek 99,5 százalékában elfogadják.
:kutyasétáltató:

2008 júl. 25 09:40 #1015

Szia Noriga itt is!

Aki atóval megy , valósznűleg nem olvasgatja az Apollon Travel oldalát.
Ezért ide másolom, az autóval utazáshoz szükséges tudnivalókat az Apollon oldaláról:

HASZNOS INFORMÁCIÓK SAJÁT GÉPKOCSIVAL UTAZÓK SZÁMÁRA

AJÁNLOTT ÚTVONAL
Saját gépkocsival utazóknak az autóbuszaink útvonalával megegyező útvonalat ajánljuk, az alábbiak szerint:

Röszke (határátkelő)-Novi Sad-Belgrád-Nis-Kumanovo (határátkelő)-Szkopje-Evzoni (határátkelő)-Görögország
Budapest és Thesszaloniki között az útvonal megegyezik az európai E75-ös autóúttal!

HIVATALOS IRATOK
Felhívjuk Utasaink figyelmét, hogy indulás előtt informálódjanak a biztosító társaságuknál a külföldre szóló biztosítási zöldkártyák kiállításának feltételeivel kapcsolatban. Saját érdekükben és a külföldi kellemetlenségek elkerülése érdekében zöldkártya nélkül ne hagyják el az országot.

AUTÓPÁLYADÍJAK
Az autópályadíjakat Szerbiában, Makedóniában és Görögországban is szakaszonként, fizetőkapuknál kell kiegyenlíteni. Nincs autópályamatrica. Annak ellenére, hogy Szerbiában és Makedóniában a fizetőkapuknál EURO-ban is lehet fizetni, saját tapasztalataink alapján és a kapuknál történő pénzváltásból adódó nehézségek miatt azt javasoljuk, hogy legyen Önöknél mindkét ország fizető eszközéből elegendő és azzal egyenlítsék ki az autópályadíjakat. Minden ország határátkelőhelyén lehet EURO-t az adott ország pénznemére váltani.

Szerbia
Makedónia

I.
400 dinár
I.
60 denár

II.
400 dinár
II.
80 denár

III.
1030 dinár
III.
60 denár

IV.
240 dinár

ÁRFOLYAMOK, PÉNZVÁLTÁS
Felhívjuk figyelmüket, hogy a következőkben megjelentetett árfolyamok tájékoztató jellegűek és a 2007 novemberi árfolyamokat tartalmazzák. Minden határon van lehetőség pénzváltásra.

1 EUR=kb. 80 szerb dinár
1 EUR=kb. 60 makedón denár

ÜZEMANYAGÁRAK ÉS TANKOLÁS
Az útvonal során, Szerbiában és Makedóniában is több benzinkútnál tankolhatunk. Az úton nyugat-európai szinvonalú MOL és ÖMV töltőállomásokkal találkozhatnak.

Üzemanyagárak:
Az árak tájékoztató jellegűek (2007 november)

Szerbia
95-ös ólommentes kb. 97 dinár/liter
gázolaj kb. 84 dinár/liter

Makedónia
95-ös ólommentes kb. 81 denár/liter
gázolaj kb. 70 denár/liter

Görögország
95-ös ólommentes kb. 1,05 EUR/liter
gázolaj kb. 0,95 EUR/liter

TIPP
Szerbiában és Makedóniában ügyeljenek a sebességkorlátozások betartására, különösen a lakott területeken.

Rremélem van akinek ez segítség!

2008 júl. 17 11:28 #945

Sziasztok!

Szóval, megérkeztünk.
Az út tényleg gondtalan volt, sehol sem kekeckedtek, a határokon hamar átjutottunk.
Macedónia gyönyörű, kár lett volna másfelé menni. Mindenki szerint így volt gyorsabb. Egyedül utaztunk, de semmi gondunk nem volt.

2008 júl. 16 18:46 #942

Hogy mik nem vannak?

............................
Részletek később.

Sziiiaaaa Balázs !!!

2008 júl. 16 15:19 #940

Hogy mik nem vannak?

Nekünk semmi atrocitásunk nem volt senkivel.
Minden határon simán átjutottunk. Senki nem kötekedett.
Ha valaki olvas, akkor tudja mit kell csinálni. Én mindenhol határozottan odaadtam amit kellett és kész. Macedonoknál egy pakban az útlevelek és a zöldkártya. Bepötyögte a gépbe az adatokat, felolvasta a neveket :) és visszaadta. A másik család mindeütt ugyan így.

Részletek később.

2008 júl. 12 23:20 #917

Szófia - Kulata (még nem végig ilyen)

2008 júl. 12 22:57 #916

Szófia - Belgrád

2008 júl. 12 22:52 #915

Hát én mindenképpen a GPS-t, na meg a táblákat fogom követni, mert nem nagyon van érzékem az odataláláshoz - sőt én inkább az az eltévedős fajta vagyok.

Hát a GPS mellé azért a táblákra meg a szemedre meg az eszedre is bízd magad, ne vakon a GPS-re.
Földmérő létemre mi is minden úton el tudunk tévedni egy kicsit. A térképek sokszor nem adják vissza a valóságban látható helyzetet.

Bulgáriába belépéskor rögtön legombolják az egész ország összes útjára vonatkozó útdíjat : egy hét 5 euró (eurót kérnek!), egy hónap 13 euró, de elég az 5 eurós, visszafelé (ha több, mint egy hét) szintén bevasalják a határon.

2004-ben mi is sétakocsikázást tartottunk Szófiában : bent aludtunk a belvárosban, nyílegyenesen kellett volna jönnünk, de a kereszteződésnél valami útfelbontás miatt nem lehetett továbbmenni. Kényszerűségből elfordultunk, aztán szitává jártuk Szófia Rózsadobját, mire sikerült kikeveredni a mi utunkra.

Mi is nagyon kedves embereket ismertünk meg. Mondjuk a városban az egyirányú utcára meg a sávra meg a lámpára magasról ... fütyültek... állítólag azóta javult a helyzet.

A bolgár benzinkutaknál általában lehet kártyával fizetni.

A körgyűrűnél ki van táblázva minden. Mielőtt Szófiához érünk, van balról egy METRO áruház. Ugyanúgy néz ki, mint itthon. Azóta persze több ilyen áruház is épült a környékre. A METRO után nagyon hamar van egy lámpás kereszteződés, ott jobbra kell menni Kulata felé, a körgyűrűn menni-menni, és jobbra szintén (de elég szép távolság múlva) Kulata felé. Onnan kezdve csak a perniki elágazásnál kell nagyon figyelni.
:öreges:

2008 júl. 12 20:48 #914

Hát én mindenképpen a GPS-t, na meg a táblákat fogom követni, mert nem nagyon van érzékem az odataláláshoz - sőt én inkább az az eltévedős fajta vagyok.
Már sajna nem emlékszem, hogy hogyan is működik az útdíj(autópályadíj?) Bulgáriában - kicsit idegesek voltunk, és ezek a részletek valahogy kiestek :)
Ebben tudsz nekem segíteni?

Tavaly Szófia kellős közepén találtuk magunkat, és szinte mindenhol egyirányú utca + útlezárás + útépítés ...... No egyszer csak kiszálltam az autóból, és igen látványosan széttártam a kezem - most aztán merre?

Erre megállt mellettem autóval egy helyi fiatalember, és megkérdezte, hogy mi a problémám, és hogy segíthet-e?
Elmondtam, hogy erős a vágy bennem, hogy kikeveredjek végre Szófiából, és elszántan nekivágjunk végre Görögországnak.
Mire a fiatalember megveregette a vállamat, és intett, hogy kövessem.
És képzeld vagy 10km-en keresztül, de kivezetett minket a városból, és jó utat kívánt!

Én Magyarországon még ilyet soha nem tapasztaltam.
Szóval kedves, de sajnos igen szegény emberek.

Az útlevél dolog pedig fekete tintával volt beírva a naptárunkba :)

Annak idején a határőrök is megerősítették, hogy ilyen lúzer dolgot 20 évente ha látnak :lol:
De most már megcsináltattuk 10 évre, úgyhogy remélem minden rendben lesz.

2008 júl. 12 19:44 #913

Most már biztos, hogy mi is Szerbia - Bulgária útvonalon megyünk.
:taps:

A bolgárokban én is kellemesen csalódtam. Kedvesek, segítőkészek voltak.
Olvasd el a tavalyi beszámolómat - Szófia után Pernik felé eltévedtünk. Vigyázni kell, hogy lásd a táblát, a külső sávban jó menni talán, Pernik az úttól nyugatra esik, jobbkézfelé, de az út autópályalehajtó-szerűen működik, a fősáv egyenesen megy Pernik felé, a Kulata felé vivő útra kell jobbra lehajtani.
A határ után Szófia felé hamarosan van az a bizonyos falu a rendőrörssel, ott - és mindenhol - ügyelni kell a sebességkorlátozó táblára. Szerbiában is, Bulgáriában is megszívlelendő, hogy már a táblánál annyival kell menni, mint ami rá van írva.
2004-ben, ahogy ott mentünk, egy kanyar előtt észleltük a 60-as táblát, de hát magyar módra az ember leveszi a lábát a gázról, aztán meglátja, miért is kell lassítani. Nos, a kanyar után leintett a fakabát, magyarázta, hogy gyorsabban mentünk. Tiszta sor, hát mi is tudtuk, hogy több volt az hatvannál. Kérte az útlevelet, aztán kiinvitálta a férjemet az autóból, át a rendőrautóhoz, és abban mutogatott egy műszert, ami 72-t mutatott. A valós sebességünk kb. ennyi is lehetett. Aztán nemsokára megint megállított egy másik külföldi autóst, annak is mutogatta, a műszer ugyanúgy 72-t mutatott... a párom szerint gyanús volt, hogy csak kamu műszer, beállítva. (De a Bulgáriába utazó fórumtársak megnyugtattak, hogy nekik bizony mértek jól többet is...) Magyarázott a rendőr, minden nyelven próbálkozott, de csak nem akartunk érteni semmilyen nyelven. Valamit mutogatott, úgy értettük, hogy vissza kell fordítania minket a határra - nemrégen azonosítottam, hogyha bepecsételnek az útlevélbe, akkor kilépéskor kell fizetni. Csak az ő hivatalos szerveik se tudják állítólag, hogyan. Addig szerencsétlenkedtünk, amíg megunt minket, mondta, hogy a kollégája akar egy kávét inni... adtunk nekik két doboz sört, amit ilyen célra készítettünk be. Azóta a szerb és bolgár rendőrök fegyelme megjavult, állítólag még fel is jelent vesztegetésért. De tényleg nem állít meg, csak okkal. Kell is a szigorúság, mert a déliek roppant fegyelmezetlenek.
De idén már rendben van az útleveletek, ugye?
Görögországban Serres után idén délnek akarunk menni Amfipoli felé, és úgy végig közvetlen a parton. De lehet, hogy az nem a főút, és főleg nem az autópálya, arra is lehet menni. És ez után az elágazás után, úgy látom, Alistrati előtt van még egy út Kavala felé, a Pangeo hegy lábánál. Dramaba nem kell bemenni. Mindenesetre arra emlékszem, hogy tavaly én Drama felé készültem, és meglepetésként ért, hogy az úton láttam táblát Kavala felé mutató iránnyal.
:dumcsi

2008 júl. 12 17:34 #912

Köszönöm Pamag!

Most már biztos, hogy mi is Szerbia - Bulgária útvonalon megyünk.
Nem tehetek róla, de valamiért azt érzem, hogy nem szabad a Macedónok felé mennünk. Lehet, hogy csak egy buta előérzet, de nem kockáztatok. Csak hármasban megyünk a picivel, és nem akarok balhét. :megadós:
Nagyon sok rosszat olvastam róluk, és főleg most a közelmúltban bolondultak meg ennyire. A bolgárokkal tavaly sem volt semmi bajunk. Sőt, amennyire meg voltunk ijedve, annyira kellemesen csalódtunk az emberek mentalitásában. Persze biztosan szerencsések voltunk - köztük is van valószínűleg antiszociális lény. A románokról azért ugyanezt nem igen tudnám elmondani. A kompozás a Román - Bulgár határon egy rémálom volt.
Na, de hagyjuk a múltat! Csak vidámság, mert már csak T-6 nap az indulásig!
:taps:

2008 júl. 11 23:13 #911

Ha már a macedónok így maceráskodnak, mit szóltok a Szerbia - Bulgária útvonalhoz?
Nekem pl a GPS egyből ezt a verziót dobta ki alapnak.

Én személy szerint arra megyek, és bátran merem ajánlani.
Csakhát mi alszunk útközben.
A Bulgária-féle verzióban Bulgáriában is (már egyre kevesebb, mert építik az elkerülő utakat), és Görögországban is több falun-városon kell keresztülmenni. (Mindjárt összeszedem, hány is valójában.) Ez esetleg fáradtan már nehéz. A másik oldala a dolognak, hogy az autópálya túl sima, túlságosan keveset lát az ember, és a forgalom kevésbé köti le a vezető figyelmét, tehát azért nagyobb az elálmosodás veszélye.
Ezeket a dolgokat mindenki jobban tudja saját magáról.

Tehát lakott települések : Nis-bolgár határ között egy-két falu, nem sok. Szerb-bolgár határ - Szófia között nincs is falu (illetve egy van, táblája is van, rendőrörs is van, kint áll mindig a zsaru, 60-as tábla is van, csak ház nincs az út mellett, a rendőrség épületén kívül. Minket itt büntetett meg 2004-ben.) Szófia körgyűrű nem túl vidám, de kibírható. Blagoevgrádig emlékeim szerint már mindenhol elkerülő út van, utána pár kisebb falun kell keresztülmenni. Görögországban Serres peremén megy az út, de az elég városi és elég zsúfolt volt. Drama felé haladva láttam táblát Kavala felirattal, de mi Draman át mentünk. A belvároson keresztül kell vergődni. Filippit meg akartuk nézni, azért mentünk arra. Drama és Kavala között van pár falu, de nyílegyenes, széles utakkal, csak lakott település. Kavala szélén kell elmenni, rá az autópályára, onnan Keramoti felé lehajtani, mikor már azt hiszed, rég túlmentél a lehajtón, mert nem igaz, hogy ilyen messze van.

Hát egyelőre ennyi. Kérdezz, hátha úgy jobban eszembe jut. Meg persze most nem látom a térképet.

2008 júl. 11 20:51 #910

Ha már a macedónok így maceráskodnak, mit szóltok a Szerbia - Bulgária útvonalhoz?
Nekem pl a GPS egyből ezt a verziót dobta ki alapnak.

2008 júl. 10 22:39 #906

Nem igaz, hogy ez a balkáni sötét társaság riogatja fél Európát, és az UNIO csukott szemmel nézi. Merthogy tudnak róla, az bibi!

Nem biztos, hogy tudnak róla. (Amúgy az EU egy iszonyú lassú bürokratikus malom.)
Az is lehet, hogy a nyugatiakkal nem merik ezt csinálni, csak a magyarokkal.
De mindenesetre csak a nyilvánosság erejével lehet fellépni ellene.
Nagyon jó pszichológusok ezek ! valószínűleg messziről kiszúrják, kivel érdemes próbálkozni, mert inkább fizet, mint elkezd vele kötekedni.
Aki elkezdi kérni a hivatalos papírt, a pecsétet, a főnököt - azt morgás után inkább továbbengedik, elmegy a bírságolási kényszerük.
Amúgy a másik fórumon meghökkentem egy hozzászóláson : őneki kinyomtatta a biztosító tisztviselője a zöldkártyát, de nem rágta a szájába, hogy alá is kell írni - furcsák az emberek, el se olvassa a papírt? Szóval, aminek aláírva kell lennie, azt ne felejtsétek el aláírni.
:nézze

2008 júl. 10 05:06 #900

Még egy friss hozzászólás a hellasz.hu-n (sajnos)

...Sziasztok!Vasárnap délután 2 órakor indultunk Röszkéről.Az út csodálatos volt a határokon 5-10 perces várakozások,az autópályákon euróval fizettünk.Ami a lényeg és feltétlenül tudnotok kell,hogy a Macedón határon vannak pénzgyűjtő határőrök.Azt mondják zöldkártyán nem jó a kategória,ami persze nem igaz,és fizess be 50 eurót.Félre kell állni és szépen visszamenni az ablakhoz,10 eurót odaadni és akkor hirtelen oké lesz a kategória és visszakapod az útleveledet.Tapasztalat szerint főleg családosokkal teszik meg.Más kellemetlenségünk nem volt.Tutira gyorsabban mentünk Macedóniában mint szabad lett volna,de akkor is megbüntetnek,ha nem mész gyorsan.Minket nem állítottak meg.Benzin:Utolsó szerb kútnál 1.59 euró a 95-ös, Görögországban 1.29 euró.Puszi mindenkinek! ...
Itt írták, hogy valaki már írt levelet a macedóniai követünknek-konzulunknak (bocs, nem tudom pontosan), kapott is választ, hogy eddig nem érkezett panasz. Talán most már történik majd valami intézkedés. Sajnos, elképzelhető, hogy a pénzéhesek kitalálnak valami mást.
:szomorú:

A mindenit!

Ezek a macedónok nem nyugszanak, amíg le nem géppisztolyozom őket :vívó:
Nem igaz, hogy ez a balkáni sötét társaság riogatja fél Európát, és az UNIO csukott szemmel nézi. Merthogy tudnak róla, az bibi!
Tavaly Románia - Bulgária volt az útvonal. Kb 22 órát vezettem, szörnyű volt, de ilyesmi elő sem fordulhatott.
Na, mind1! Sajnos akkor is muszály vagyok a macedónok felé menni, mert az életben nem érünk oda különben.

Oldalmegjelenítési idő: 0.184 másodperc