Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 jún. 30 14:58 #795

Szia Ági!
Milyen kóddal lehet megnézni a másik fórumon az autós kirándulásokat? Hol tehetek szert ilyen kódra?

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 jún. 29 22:28 #784

Balázs elindult, én meg most találtam a Hellasz.hu fórumán:

Mint frissen hazatérő írok egy-két aktuális benzin árat, hát volt amin én is meglepődtem.
Szerbia MBM 95 106,1-106,3
Görögország 1,22-1,49!!!!!!!!
Az utóbbi Jet kút , pálya mellett !
Hát nem tudom csak árban van-e ekkora eltérés vagy minőségben is....

Mindenhol kemény benzinárakat látok. :fejfájós:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: info 2008 jún. 28 22:34 #774

Balázs!
Jó utat !!!
Meg mindenkinek, aki mostanában indul! És jó pihenést!
:kakukk:

Köszönöm.
Holnap ilyenkor már úton leszünk.
De most miért nem alszom még?
Na megyek gyorsan, mert holnap éjjel nem lesz alvás.
:autóvezető:

Re: info 2008 jún. 28 18:33 #770

Várakozási idők a határon
www.vam.hu/viewBase.do?elementId=6720 - www.vam.hu/viewBase.do?elementId=6720

Ez egy jó link.
Köszi!

Majd holnap erősen nézegetem.
Kár, hogy nem túl gyakran frissítik. 15 óra van és 9 órakor volt utoljára módosítva.

Balázs!
Jó utat !!!
Meg mindenkinek, aki mostanában indul! És jó pihenést!
:kakukk:

Re: info 2008 jún. 28 15:05 #769

Várakozási idők a határon
www.vam.hu/viewBase.do?elementId=6720 - www.vam.hu/viewBase.do?elementId=6720

Ez egy jó link.
Köszi!

Majd holnap erősen nézegetem.
Kár, hogy nem túl gyakran frissítik. 15 óra van és 9 órakor volt utoljára módosítva.

info 2008 jún. 28 11:16 #768

újabb honlap 2008 jún. 28 11:02 #767

Egy újabb honlap, ami az utazással foglalkozik és szerintem elég jó:
<!-- w --><a class="postlink" href="www.sartisarti.com-www.sartisarti.com

szerb dínár 2008 jún. 24 19:00 #730

Egy apró trükk az autópályán szerbiában: Ha valaki dínárban fizet, nézze meg a visszajárót, nehogy régi, JUGOSLAVIJE feliratú pénzt kapjon vissza...

2008 jún. 19 23:24 #672

Sziasztok!
Még annyit szeretnék megkérdezni Tőletek: ha bankkártyával fizetünk a kutaknál, akkor mi van a borravalóval? Merthogy, azt mindenhol elvárják gondolom én. :nodrog:

Borravaló benzinkutasnak????
Soha!
A kocsihoz sem nyúlhat hozzá! Nem is tankolhat!
Majd én megnézek és elintézek mindent.
Szinte mindig kártyával fizetek a kúton, kivéve ha sok kp. van nálam. De akkor meg figyelni kell, mert lazán elfelejtenmek rendesen visszaadni. És akkor még nekik áll feljebb. Büdös, bunkó banda.

Na jól kidühöngtem magam.

Ja JA!

Tavaly előtt engem is csúnyán lehúztak borravaló cimkével, és amikor már reklamálni indult el a szám, egy igen termetes kutaslegény nézett rám úgy, hogy a monoklit már szinte a szemem alatt éreztem. :boxedzés:
Aztán persze úgy döntöttem, hogy nem annyira akarok K1 küzdelembe bocsátkozni, úgyhogy megköszöntem, hogy elvették a pénzemet, és csendesen elgurultam. A feleségemnek meg sem mertem mondani, hogy mi volt, mert ő egy kicsit harciasabb, mint én.

Tavaly Bulgária felé mentünk, és semmi ilyesmi problémám nem volt ..... volt viszont ezernyi más....

2008 jún. 17 07:02 #652

Köszönöm szépen, igazatok van! :pompomlány:

2008 jún. 16 22:26 #650

Sziasztok!
Még annyit szeretnék megkérdezni Tőletek: ha bankkártyával fizetünk a kutaknál, akkor mi van a borravalóval? Merthogy, azt mindenhol elvárják gondolom én. :nodrog:

Borravaló benzinkutasnak????
Soha!
A kocsihoz sem nyúlhat hozzá! Nem is tankolhat!
Majd én megnézek és elintézek mindent.
Szinte mindig kártyával fizetek a kúton, kivéve ha sok kp. van nálam. De akkor meg figyelni kell, mert lazán elfelejtenmek rendesen visszaadni. És akkor még nekik áll feljebb. Büdös, bunkó banda.

Na jól kidühöngtem magam.

2008 jún. 16 22:03 #649

Sziasztok!

Itthon is mindig kártyával fizetek, és itthon sem adok így borravalót... (kivéve, ha tüsténkedik valamit, legutóbb pl. a guminyomást nézte meg, mert csak ilyen szaladgálós készülékük volt)

Szerintem ezeken a helyeken már nem várják el a borravalót, mert sokan fizetnek kártyával. Bőven van hasznuk a benzináron...
:box:

2008 jún. 16 20:37 #648

Sziasztok!

2008 jún. 12 21:52 #626

Friss hozzászólás az Indexen :

....Sziasztok! Friss info: Barátaim most metek ki. Sajnos amint pár hete én is tapasztaltam a mac völgyhidakat még csinálják ezért félpályán üzemelnek csak. A forgalmat lámpával irányítják és 40 peces torlódások vannak nappal:( .......

Én személy szerint nagyon őszintén merem ajánlani Thassos felé a Bulgárián át való utazást. Akinek meg kell aludnia útközben, annak meg pláne. (Nem reklám, és nem erőszak....... az én véleményem.)

:öreges:

2008 jún. 10 13:34 #619

És a kártyázás vajon mennyire lassítja le az áthaladást?
Én is előszeretettel használom a kártyát, de a kapuknál azért érdekesnek találom.

Semennyire. Kapu, kidugom a kártyát, mintha a pénzdarabot dugnám, pillanatok alatt visszakapom a cetlivel együtt, annyi. Sok üzletben sem kérnek PIN-kódot... Ugyanannyi idő, mint pénzzel, különösen, ha vissza is kell adni a pénzből. Legalábbis Európában... de nem hiszem, hogy a szerbek valami körülményes megoldást találtak volna - hiszen rengeteg nyugateurópai is áthalad azon az úton.
Pont ezért lenne jó, ha valaki a friss élményét meg tudná osztani velünk.
:posta:

2008 jún. 10 13:09 #618

A Stevie-féle biblia szerint idén már bankkártyával is lehet fizetni a szerb autópályakapuknál. Ez a legeslegkényelmesebb.

Arra szeretném kérni a mostanában utazókat, figyeljék meg, milyen bankkártyát fogadnak el ott! Mindenfélét, vagy csak dombornyomottat?

(Mikor Szlovéniában jártam, ott is elfogadták, de csak a dombornyomottat.)

És a kártyázás vajon mennyire lassítja le az áthaladást?
Én is előszeretettel használom a kártyát, de a kapuknál azért érdekesnek találom.

2008 jún. 10 10:11 #617

A Stevie-féle biblia szerint idén már bankkártyával is lehet fizetni a szerb autópályakapuknál. Ez a legeslegkényelmesebb.

Arra szeretném kérni a mostanában utazókat, figyeljék meg, milyen bankkártyát fogadnak el ott! Mindenfélét, vagy csak dombornyomottat?

(Mikor Szlovéniában jártam, ott is elfogadták, de csak a dombornyomottat.)

2008 jún. 05 12:10 #575

Kötelező olvasmány:
Stevie W. útleírása frissítve
Szóról szóra úgy van, ahogy írja, érdemes rá hallgatni

Macedónián át:
www.utikalauz.hu/autovalgorogorszagba/index.html - www.utikalauz.hu/autovalgorogorszagba/index.html

Bulgáriába:
www.utikalauz.hu/autovalgorogorszagba/index2.htm - www.utikalauz.hu/autovalgorogorszagba/index2.htm

:autóvezető: :motorozós:

Hú, ezt fogadjátok meg !Mi sok evvel ezelőtt autóval mentünk azt hiszem Skiathosra:Kinyomtattam Szekeres úr leírását és avval mentünk.
Nem kellett még térkép sem, nagyon sokat segített.Napra pontos precíz
részletes és ferr volt.Minden úgy volt ahogy az a leírásban szerepelt még a rendőrők is a bokor mögött a bolgároknál.Volt egy elágazás ahol jobbra kellet fordulni hát nagyon profin volt leirva, nehogy eltéveszd! Aki autóval megy annak én is csak ajánlani tudom.Viszont ha beérsz Thessalonikibe akkor ott nagyon figyelni kell,mert könnyen ellehet tévedni annak aki még nem járt arra.
Jó utat mindenkinek!Tájékozódjatok a görög közlekedési morálról, nehogy csalódás érjen benneteket.

Stevie féle leírást tényleg bibliaként lehet használni. Mi is ezt teszük, pedig más ötödszörre megyünk arra autóval.
Theszalonikiben pedig IGO-val nem lehet eltévedni. :)
A görög autós morál pedig nekem bejön. Aki menni akar azt engedik (és ez jó), két sávos útból pedig háromsávost varázsolnak. :D
Persze sokkal jobban kell figyelni mindenre és lépést kell tartani a forgalommal (vagy le kell húzódni), mert könnyen szólal meg a duda.

2008 jún. 05 11:49 #574

Kötelező olvasmány:

Macedónián át:
www.utikalauz.hu/autovalgorogorszagba/index.html - www.utikalauz.hu/autovalgorogorszagba/index.html

Bulgáriába:
www.utikalauz.hu/autovalgorogorszagba/index2.htm - www.utikalauz.hu/autovalgorogorszagba/index2.htm

Hú, ezt fogadjátok meg !Mi sok evvel ezelőtt autóval mentünk azt hiszem Skiathosra:Kinyomtattam Szekeres úr leírását és avval mentünk.
Nem kellett még térkép sem, nagyon sokat segített.Napra pontos precíz
részletes és ferr volt.Minden úgy volt ahogy az a leírásban szerepelt még a rendőrők is a bokor mögött a bolgároknál.Volt egy elágazás ahol jobbra kellet fordulni hát nagyon profin volt leirva, nehogy eltéveszd! Aki autóval megy annak én is csak ajánlani tudom.Viszont ha beérsz Thessalonikibe akkor ott nagyon figyelni kell,mert könnyen ellehet tévedni annak aki még nem járt arra.
Jó utat mindenkinek!Tájékozódjatok a görög közlekedési morálról, nehogy csalódás érjen benneteket.

2008 jún. 04 23:32 #564

Kötelező olvasmány:

Macedónián át:

Bulgáriába:

2008 máj. 29 08:51 #516

Balázs! Köszi mindenki nevében is! :virágszippantós:

mit :?:

hát a benzinkútról a jelentést
:motorozós:

Ja, azt! Nincs mit. :)
Azért is érdemes még ott tankolni, mert egy kicsit olcsóbb, mint a szigeten. :wink:

2008 máj. 29 00:27 #515

Balázs! Köszi mindenki nevében is!
:virágszippantós:

hát a benzinkútról a jelentést
:motorozós:

2008 máj. 28 21:18 #514

2008 máj. 28 20:26 #513

Poker!
Megtaláltam a Koronát. Meg egy másikat is linkelek.
www.hotel-crown.com/ - www.hotel-crown.com/
www.hotelfenix.hit.bg/ - www.hotelfenix.hit.bg/
:ébresztő:

Bankkártya 2008 máj. 28 11:17 #511

Köszi mindenkinek

Oldalmegjelenítési idő: 0.163 másodperc