Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 02 10:32 #2063

Az Index-fórumon találtam:
nyári török inváziós naptár:
www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=918 - www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=918
:autóvezető: :autóvezető: :autóvezető: :autóvezető: :autóvezető:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 01 07:33 #2059

Üdv Mindenkinek!
Májusban megyünk kocsival Thassosra. Ha valaki a hónap elején megy, jó lenne, ha beszámolna, milyen a helyzet az odaúton. Jut eszembe: nem tudja valami, a Merci Vito mehet személyautós áron a szerb autópályán?
szekalmi

Szia! Ha a Mercid magassága az első tengelynél mérve 1.3 felett van, egészen biztos, hogy a második kategória, tehát több pénz. :(

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 márc. 01 05:02 #2058

Üdv Mindenkinek!
Májusban megyünk kocsival Thassosra. Ha valaki a hónap elején megy, jó lenne, ha beszámolna, milyen a helyzet az odaúton. Jut eszembe: nem tudja valami, a Merci Vito mehet személyautós áron a szerb autópályán?
szekalmi

Re: Autóval Thassos-ra 2009 febr. 23 09:37 #2028

A szerbek megváltoztatták az autópályadíjakat. Eltörölték a saját országbeli és a külföldi autók díja közti különbséget, így olcsóbb lett.
A díjtáblázat:
www.putevi-srbije.rs/pdf/cene_putarina_eng.pdf - www.putevi-srbije.rs/pdf/cene_putarina_eng.pdf
:motorozós: :autóvezető:

KÖSZÖNJÜK!

Eddig volt: 5-5-13-3 EURÓ
Akkor ezek szerint most durván: 4-3-8-3

Minden szigorúan felfele kerekítve (még a 2,04 is), de lehet, még kevesebb is, ha jól alakulnak az árfolyamok. Azért kerekítek felfele, mert a visszaadás úgyis olyan, amilyen. :evil:

De ez így is 8 EURÓ-s könnyebbség, sőt oda - vissza 16. Ez már egy fél vacsora a családnak. :D :örül:

Ezeket kell nézni:
Subotica - Novi Sad: 3,54
Novi Sad - Belgrad: 2,58
Belgrad - Nis: 7,84
Nis - Leskovac: 2,04

Re: Autóval Thassos-ra 2009 febr. 22 22:16 #2026

A szerbek megváltoztatták az autópályadíjakat. Eltörölték a saját országbeli és a külföldi autók díja közti különbséget, így olcsóbb lett.
A díjtáblázat:
www.putevi-srbije.rs/pdf/cene_putarina_eng.pdf - www.putevi-srbije.rs/pdf/cene_putarina_eng.pdf
:motorozós: :autóvezető:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jan. 13 19:23 #1825

MA VOLT A KELET- MAKEDÓNIAI AUTÓPÁLYA UTOLSÓ SZAKASZÁNAK ÁTADÁSA. 560KM. GREVENÁTÓL-A TÖRÖK HATÁRIG, AZAZ AZ EVROSIG.
/ MÉG 100KM RÉSZ HIÁNYZIK AZ IGUMENICAI SZAKASZON. EZ PERSZE A MAGYAR VENDÉGEKET NEM ÉRINTI. A HIÁNYZÓ RÉSZ 2009. FEBRUÁR VÉGÉIG ELKÉSZÜL./ AZ AUTÓPÁLYA TELJES ÁTADÁSA UTÁN ,VALÓSZINŰLEG - A THESSZALONIKINÉL, VAGY EGYÉB SZAKÁSZÁN ERRE AZ ÚTRA RÁTÉRŐ AUTÓSOK- AUTÓPÁLYA DÍJJAT FOGNAK KÉRNI, AMINEK ÖSSZEGÉRŐL MÉG NEM TÖRTÉNT BEJELENTÉS.
AZ AUTÓPÁLYÁN A MAXIMÁLISAN ENGEDÉLYEZETT SEBESSÉG 130KM/ÓRA.

Betettem a friss hírek közé!
ide: www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=1&Itemid=62 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... &Itemid=62

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jan. 13 17:51 #1824

MA VOLT A KELET- MAKEDÓNIAI AUTÓPÁLYA UTOLSÓ SZAKASZÁNAK ÁTADÁSA. 560KM. GREVENÁTÓL-A TÖRÖK HATÁRIG, AZAZ AZ EVROSIG.
/ MÉG 100KM RÉSZ HIÁNYZIK AZ IGUMENICAI SZAKASZON. EZ PERSZE A MAGYAR VENDÉGEKET NEM ÉRINTI. A HIÁNYZÓ RÉSZ 2009. FEBRUÁR VÉGÉIG ELKÉSZÜL./ AZ AUTÓPÁLYA TELJES ÁTADÁSA UTÁN ,VALÓSZINŰLEG - A THESSZALONIKINÉL, VAGY EGYÉB SZAKÁSZÁN ERRE AZ ÚTRA RÁTÉRŐ AUTÓSOK- AUTÓPÁLYA DÍJJAT FOGNAK KÉRNI, AMINEK ÖSSZEGÉRŐL MÉG NEM TÖRTÉNT BEJELENTÉS.
AZ AUTÓPÁLYÁN A MAXIMÁLISAN ENGEDÉLYEZETT SEBESSÉG 130KM/ÓRA.

Re: Autóval Thassos-ra 2008 nov. 02 21:34 #1646

Sziasztok!!!!!!!!!

Szerintem az a gond hogy nagyon bevagyunk tokosodva mi Magyarok....
Ha nyugatra kell menni akkor szó nélkül elindulunk :D ,ha lefelé kell venni az irányt akkor pedig ockodunk a dologtól :roll: :oops: pedig nincs is rá semmi okunk...
Jól fel kell készülni hogy mit is kérhetnek a Macedon határon tölünk és akkor semmi gond nem lehet..Én is így tettem :D

Re: Autóval Thassos-ra 2008 nov. 01 15:06 #1644

Skopje-ban nem próbált ki valaki tranzit szállást?

Ha visszaolvasol, volt szó az Ohridi-tóról.
Én nem félnék kipróbálni Skopjét sem. De a többség fél, vagy legalábbis tart az országtól és az ottani viszonyoktól, és minél gyorsabban keresztülhúz rajta.
:roll:

Re: Autóval Thassos-ra 2008 nov. 01 14:45 #1643

Skopje-ban nem próbált ki valaki tranzit szállást?

Re: Autóval Thassos-ra 2008 okt. 30 18:04 #1633

Természetesen Orfahiban is vannak szálláslehetőségek, de mi direkt így akartuk.
A napágyakat pedig Ági meséjén felbuzdulva, önkényesen foglaltuk el. Hatalmas, gyönyörű széles strandon voltunk, ahol rengeteg napágy van. Mi a strand szélére sétáltunk, ahol a parkolóban több lakóbusz és még kis sátor is vadkempingezett a kutya se szólt ránk, bár a sötétben nem is voltunk feltünőek.(Mi csak négyen voltunk.)

Re: Autóval Thassos-ra 2008 okt. 30 17:41 #1632

Szerintem nem érdemes Bulgária felé menni...

Tudod, ez is olyan.... kinek a pap, kinek a papné....

lehet találni szállást beesve is.
:ébresztő:

Pamag igazad van,de én csak azért írtam mert sokan azt hiszik hogy a Szerbekkel gond van...
Ha mindent betartasz akkor hozzád sem szagolnak.
Azért írtam..

Re: Autóval Thassos-ra 2008 okt. 30 17:37 #1631

Tudod, ez is olyan.... kinek a pap, kinek a papné....

Mi egyébként hiszterikusan mindig mindenütt előre foglalunk, de lehet, hogy ez csak lelki görcs, lehet találni szállást beesve is.
:ébresztő:

Re: Autóval Thassos-ra 2008 okt. 30 17:29 #1629

Re: Autóval Thassos-ra 2008 okt. 30 16:38 #1625

Köszönöm a tranzit szállás címeket és ötleteket. Egyenlőre nem tudom mit bír a család, eddig Spiltnél lejjebb nem mentünk. Mindig éjszaka utaztunk, hogy aludjanak a gyerekek, de ez több.
Nem is nálunk van a probléma, mert mi felváltva vezetünk, de egy két családnál, akikkel mennénk csak egy sofőr van.

Pamag, A bulgáriai szállást előre lefoglaltátok vagy ahol elfáradtatok ott kerestetek szállást?

A napozó ágyak önkényesen elfoglalhatóak?

Re: Autóval Thassos-ra 2008 okt. 30 15:09 #1624

mse,
hogy több utazást is olvashass, elmesélem, hogy én aztán nagyon szűköltem az (idei) első görög autós utunk előtt. (A fórumos társak már bizonyára megmosolyogtak.)Mindent egybevetve, mi hajnali háromkor indultunk hazulról (Bp.alatt jó félórával). A határon kb. egy órát várakoztunk, aztán átvágtunk Szerbián, közben csak tankolni álltunk meg kétszer. Az egyik kútnál (Nis előtt) a férjem aludt egy fél órát a kocsiban, addig én a gyerekekkel járkáltam a parkolóban. Kora estére, 17 óra tájékában értünk a tengerpartra, Orfahiba, ahol nagyon finom gyros volt a vacsoránk. Ági írta a honlapon milyen kedves emléke volt a parton aludni napágyon. Ezt mi is kipróbáltuk. A szúnyogoktól eltekintve tényleg nagyon tetszett. Már pirkadatkor kóvályogtunk a parton aztán korán elindultunk Keramotiba a komphoz. Az első Thassosi éjszakán viszont igazán jól esett ágyba bújni. Mi újra így tennénk meg ezt az utat.

Re: Autóval Thassos-ra 2008 okt. 30 09:25 #1621

Sziasztok!!!!

Én az idén voltam Görögországba elösször kocsival..
Én is tartottam tőle nagyon,igaz én sokat éjszakázom a munkahelyemen tehát attól nem tartottam hogy elalszom..
Arra törekedtem csak hogy az elején amit csak lehet nyomjam le egybe,ez sikerült is elértem a Macedón határig egy valaggal..
Kár volt mert nagyon hamar odaértünk és így Görögortszágba már akkor is meg álltam mikor már nem is akartam :lol: Én úgy gondolom azt a 1000-1200 km le lehet vezetni,de ezt mindenki maga érzi és attól is függ hogy ki mennyit vezet a hétköznapokba.
Mindenkinek jó tervezgetést kívánok.

Üdv:Robi

Re: Autóval Thassos-ra 2008 okt. 29 19:08 #1615

Már a nyár elején írtam, hogy nagyon egyéni dolog, hogy ki mennyit bír egyszerre. Különbözőek vagyunk - nem egyforma a reumás derekunk, nem mindenki lát jól a sötétben, nem egyforma a koncentrálóképességünk.... stb. ..... Mindenki maga tudja, mit bír. Aki tudja magáról, hogy hajlamos elaludni a volán mellett, a világ minden kincséért se akarjon éjszaka autózni. Szóval ezt mindenki maga döntse el. Ez a távolság éppen határeset - van, aki simán leszaladja, van, akinek muszáj megállni.

Tranzitszállás :

Szerbiában az autópálya mellett vannak motelok - de a sok éve utazók nem ajánlják, állítólag gondok vannak a higiéniával. Hát én útközben pislogtam rájuk - számomra nem tűnnek olyannak, mint amivel gond lehet.

Nis mellett, Niska Banján (gyógyfürdő) ajánlják a következőt:
www.velickovic.info/index.htm - www.velickovic.info/index.htm

Az Indexen a Bulgáriával foglalkozó fórumokon lehet leginkább tranzitszállás-tippet kapni. (Bulgáriában inkább akad jó szállás.)
Bulgária light : forum.index.hu/Article/showArticle?t=9162096&la=84076870 - forum.index.hu/Article/showArtic ... a=84076870
Bulgária, mint uticél vagy tranzit : forum.index.hu/Article/showArticle?t=9028777&la=83725849 - forum.index.hu/Article/showArtic ... a=83725849

2004-ben Szófiában a belvárosban szálltunk meg, csendes kis utcában :
www.kervanhostel.com/ - www.kervanhostel.com/
3 szobájuk van, mindegyik tele emeletes ágyakkal.

2007-2008-ban Blagoevgrad, Hotel Korona : www.hotel-crown.com/ - www.hotel-crown.com/ (email : www.hotelfenix.hit.bg/ - www.hotelfenix.hit.bg/

Bulgáriában még láttam két új épületet az útról (csak láttam, infó nincs) : ahogy Szófiából jöttünk kifele, tehát hazafele a jobboldalon, a METRO áruház oldalán és környékén láttam egy új motelt vagy hotelt, és a bolgár-szerb határ közelében, az utolsó faluban az út ellenkező oldalán egyet.

A Macedónián keresztül vezető úton esetleg érdemes a görög határ után keresni - érdemes rákeresni a neten az út mellett található települések neveire. (A görög szálláskereső linkeket már kitöröltem a kedvencekből, sok weboldalt nézegettem.)

:Thassos-fan: :Thassos-fan: :Thassos-fan:

Re: Autóval Thassos-ra 2008 okt. 28 18:00 #1610

Sziasztok!
Jövő nyáron készülünk a Szigetre, több család sok-sok gyerek. Nekünk egy kicsit sok egyszerre lemenni, ezért szeretnénk valahol egyet aludni. Tud-e valaki javasolni egy kipróbált tranzitszállást? Előre is köszönöm a segítséget.

Szerintem 12-13 óra és ott is vagy :roll:

Re: Autóval Thassos-ra 2008 okt. 28 15:37 #1607

Sziasztok!
Jövő nyáron készülünk a Szigetre, több család sok-sok gyerek. Nekünk egy kicsit sok egyszerre lemenni, ezért szeretnénk valahol egyet aludni. Tud-e valaki javasolni egy kipróbált tranzitszállást? Előre is köszönöm a segítséget.

Ebben pamag tud segíteni. Mert mi egyseggel lemegyünk. Nem olyan sok az.

Re: Autóval Thassos-ra 2008 okt. 28 13:32 #1604

Sziasztok!

2008 szept. 22 11:23 #1428

Megpróbálok kifogni a nyomorulton. Megírom előbb Wordben, talán annyi időt enged, hogy beillesszem.

Több, mint 4000 km-t autóztunk, a számlálót érkezéskor el is felejtettük negnézni, de az örkényi pihenőnél váltott 4000-re.
Fanariba érkezéskor 1228 km, Thassosra érkezéskor 2360 km, Ano Karyofitoba érkezéskor kb. 300-al több, hazainduláskor 2933 km.
Két tranzitszállásunk volt, u.ott, mint tavaly. Szerbián-Bulgárián keresztül mentünk és jöttünk.
Rendőrt nem sokat láttunk, igaz, kifelé menetkor el voltak foglalva a határokon, akkor jött hazafelé a törökök utolsó nagy rohama. Alig bírtunk ellenkező irányban átvergődni, mert a mi sávunkat is elfoglalták. De még most is volt belőlük, a kisebb, nem iskolás gyerekekkel most jöttek.
Bulgáriában, ahol már egyszer megállítottak, nonstop dolgozik a rendőrörs. És Szófia bevezető szakaszán (nekünk emlékezetes a METRO áruház) lesben állnak, ui. csak a 60-as tábla van kint, az ott még nem lakóövezet, csak üzletek, üzemek vannak arra.
Visszafelé úton azonosítottam a sok korlátozó táblájukat. Rengeteg a becsatlakozó alsóbbrendű út, viszont a kelleténél nagyobb távolságra teszik ki a táblát az elején és a végén is. (Talán, ha megépül erre is az autópálya, jobb lesz a helyzet, de most a már elkészült autópályaszakaszokon is csak 90-nel engednek haladni – ami sült hülyeség.) A párom szerint elromlott a táblakészítő automatájuk és csak 60-asokat nyomott és azokat ki kellett tenni valahova... A kedvencem – Görögországban is van bőven ilyen – a semmiből előbukkanó korlátozást feloldó tábla – de mire vonatkozik??? úristen, eddig 50-nel kellett volna jönni??? Az előzési tilalmat meg egyik balkáni se veszi komolyan.
Görögországban sok helyen – ahol a térkép még földutat jelöl – elkészült a friss aszfaltút, de általában szűk. Mi rendszerint továbbcsúsztunk a kelleténél, aztán gond volt megfordulni, össze is karcolódott szegény jármű. Meg az utolsó napok esői olyan mennyiségű sarat és követ hordtak az utakra, hogy szívtuk a fogunkat átvergődni rajta.
Szerb autóályadíjat kártyával fizettünk. Elfogadják : valami szerb kártya, Visa, Mastercard, Maestro és AmericanExpress.
Az OMV nagyon éhes. Bulgáriában több benzinkutat, ami tavaly még Shell volt, most OMV-ként láttunk viszont.
Görögországban is találtunk bankkártyát elfogadó benzinkutat. Keletről Xanthi felé haladva Iasmos városkában egy Elin kútnál feltűnt, hogy olcsó, visszafordultunk, és a kártya-logók is ki voltak nyalva az ajtajára. Egy fiatal pacák volt, magyarázta, hogy ő kamionnal járt már Budapesten. Aztán Keramotitől Xanthi felé haladva az országúton (nem az autópályán) szintén van egy kút, amelyik előjelző táblán hirdeti, hogy elfogadja a kártyát. Itt még ajándékot is kaptunk! két tányért! A Balázs által jelzett kútnál is láttam a logókat, de azt visszafelé valahogy elkerültük, a Noriga által jelzett BP (azt hiszem) kút Limenasban szintén kitette az ajtóra. Még pár helyen látszott, de egyelőre sajnos még kevés kútnál. A jelek szerint a BP-k elfogadják, és az Elin kutak némelyike.
Egyelőre ennyi... jövök majd még.

Javítottam : nem 1360 km, hanem 2360. 2008.09.22. pamag

2008 szept. 12 15:10 #1398

nagyon bízom benne hogy a szombati turnusváltással elhúznak onnan. :D

Akkor indultok?
De jó nektek!
Kíváncsi vagyok milyen a levegő és a víz hőmérséklete szept. végén.
Majd beszámosz, ugye? :)
Jó utat és szép nyaralást!

ma indulunk és holnap ebédidőben érünk oda kb. :)
persze hogy beszámolok... szoktam. 8) itt ezen az oldalon van egy thassosi beszámolóm, az utazós blogomon (utazasaim.freeblog.hu - utazasaim.freeblog.hu) pedig a többi.

na megyek pakolni, pussz mindenkinek. :)

2008 szept. 12 09:09 #1393

Thassos dugig van emberekkel?
Most???
Hát már nem utószezon?

tavalyelőtt ilyenkor voltunk és voltak strandok ahol csak ketten voltunk. a paradise beach is igen gyér volt - és gyönyörű. el sem tudnám képzelni azt a partot zsúfoltan, pedig azt mondják hogy zsúfolt szokott lenni.

Hát nem lehet dugig, nézzétek meg a webkamerát!

2008 szept. 11 09:47 #1392

Akkor indultok?
De jó nektek!
Kíváncsi vagyok milyen a levegő és a víz hőmérséklete szept. végén.
Majd beszámosz, ugye? :)
Jó utat és szép nyaralást!

Oldalmegjelenítési idő: 0.186 másodperc