Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

2008 szept. 11 08:56 #1391

Thassos dugig van emberekkel?
Most???
Hát már nem utószezon?

nagyon bízom benne hogy a szombati turnusváltással elhúznak onnan. :D
tavalyelőtt ilyenkor voltunk és voltak strandok ahol csak ketten voltunk. a paradise beach is igen gyér volt - és gyönyörű. el sem tudnám képzelni azt a partot zsúfoltan, pedig azt mondják hogy zsúfolt szokott lenni.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 szept. 11 08:26 #1390

Thassos dugig van emberekkel?
Most???
Hát már nem utószezon?

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

2008 szept. 09 14:42 #1388

.... Xanthi kornyeken meglepodhet : nemcsak minareteket latni, de a piacon sok muzulman viseletu not latni, meg a fiatalabbak is hosszu zart ruhaban es kendoben.
Felmentunk a Nesztosz kanyarok kilatojahoz, de vagy 10 km szerpentin, a kisauto nem szerette, de a kilatas fantasztikus. Es az utat teljesen elalltak a kecskek.
:túra:

vaaaa nekemvalóóheeely! :D
az első mondatod (is) elég bejövős nálam, tavalyelőtt nem véletlenül jártunk boszniában. 8)

10 km szerpentin nemvészes, bár tavaly a Taigetoszon át megszerezte a zuram a rutint. 8)

pamag ííííírjmééééééég! :nyálcsorgató:

2008 szept. 09 12:38 #1387

Megerkeztunk Thassosra.
Fanariba erkezeskor 1228 km-t mutatott az ora, most meg meg se neztuk, mert eleg vacak uton kell feljonni es parkolni. Ugyhogy itt majd minimalizaljuk az autoval kozlekedest. De tobb mint 1000 km/t mentunk eddig Fanaribol.
A keletebbi reszeken kepeslap se volt, Thassos tele van emberrel, de dugig.
Az utrol : a szerb autopalyan kartyaval fizettem a dijat. A bolgar utdij nem 5, hanem 6 euro, es ha lehet, meg korulmenyesebbek, mint eddig voltak. Szofia bevezeto reszen (a METRO aruhaz elott) lesben allnak a rendorok, telepulestabla nincs, csak sebkorlatozas. Szofia korgyuru meg csak-csak, de a varosbol kivezeto ut nagyon katyus, azt soha nem javitjak, csak romlik. A Szofian kivuli utak jok, de megint teleraktak magyar szemmel ertelmetlen 60-as tablakkal. Sot meg a szallodank se volt olyan jo, mint tavaly.
Megneztem a gorog idojarast (meteo.gr), es egesz heten ragyogo napsutest es 28 fokot igernek.
Na megyek vissza szuvenirt valogatni, mert az autentikus gorog reszeken semmi nem volt.
Aki kirandulni akar Thassosrol, Xanthi kornyeken meglepodhet : nemcsak minareteket latni, de a piacon sok muzulman viseletu not latni, meg a fiatalabbak is hosszu zart ruhaban es kendoben.
Felmentunk a Nesztosz kanyarok kilatojahoz, de vagy 10 km szerpentin, a kisauto nem szerette, de a kilatas fantasztikus. Es az utat teljesen elalltak a kecskek.
:túra:

2008 szept. 05 09:26 #1377

minket (az eddigi összesen 9 alkalomból) egyszer húztak csak le: a bolgárok 60 euróval, mondván hogy gyorsan mentünk, pedig nem. ha jól emlékszem, 100-ról indult az alku... :roll:

2008 szept. 05 09:00 #1376

Határozottan odaadtuk az útlevelet + zöld kártyát, a pasikám mégis faarccal közölte: ten euro. Költse gyógyszerre! (Éjjel pofátlanabbak.)
Ezen kívül más bosszantó nem ért a macedónoknál. Az út jó minőségű, a felújítás alatti részeken is gyorsan túl lehet jutni. A bolgár útvonalat nem ismerem, arról nem tudok nyilatkozni.

Hát akkor nekünk volt szerencsénk.

Eddigi útjaink során lehúzások:
A bolgárok vettek le, még az elején az úttdíjjal. Bódénál mi 10 Eurót, a mögöttünk jövők 5-öt fizettek, és ha jól emlékszem, akkor 3-at kellett volna.
Tavaly a Macedón autópályadíjjas 2 Euróból nem adott vissza 1-et.
Szerbiában a 2. OMV kútnál nem sikerült kártyával fizetni, dínár nem volt, az eurót meg rosszúl váltották.
:(

2008 szept. 04 19:29 #1375

oké-oké. nálunk is az éjszakai utazás, macedónia felé vált be eddig... csak a hellászon pl sokan előnyben részesítik a bolgár útvonalat újabban, ezért kérdeztem rá. :)

Hát nem tudom.
Autópályán szerintem gyorsabb, kényelmesebb és biztonságosabb utazni és ugye macedonia felé több az autópálya.
Ami az autópálya ellen szól, az a látnivaló, mert az ugye nincs sok. :(

Macedónoknál az idei divat, a nemzetközi jogsi vagy 10-20 euró kérése. Erröl én csak olvastam, nem tapasztaltam. Határozottan oda kell adni az utleveleket és a bizt. zöldkártyát, hogy lássa tudod mi a dörgés, és akkor nem hiszem, hogy fog kekeckedni.

Én biztosan macedónia felé mennék, de a Ti döntésetek lesz, hogy merre mentek.

Határozottan odaadtuk az útlevelet + zöld kártyát, a pasikám mégis faarccal közölte: ten euro. Költse gyógyszerre! (Éjjel pofátlanabbak.)
Ezen kívül más bosszantó nem ért a macedónoknál. Az út jó minőségű, a felújítás alatti részeken is gyorsan túl lehet jutni. A bolgár útvonalat nem ismerem, arról nem tudok nyilatkozni.

2008 szept. 04 13:06 #1374

oké-oké. nálunk is az éjszakai utazás, macedónia felé vált be eddig... csak a hellászon pl sokan előnyben részesítik a bolgár útvonalat újabban, ezért kérdeztem rá. :)

Tiétek a döntés Mia, talán még ami Bulgária ellen szól, hogy a Bulgáriai szakasz hosszabb mint Macedón, arra egy kicsit bonyolúltabb az útvonal (nekem) a célig és a bulgár szakaszon az útviszonyok is rosszabbak. Szerintem. Ezzel nem mondom azt, hogy ne menjetek arra gyüjtsd még a + és - infókat, és bármilyen döntést is hoztok az biztos jó lesz.

Mia aludj kettőt egyszerre és akkor már csak 6

2008 szept. 04 10:57 #1373

Hát nem tudom.
Autópályán szerintem gyorsabb, kényelmesebb és biztonságosabb utazni és ugye macedonia felé több az autópálya.
Ami az autópálya ellen szól, az a látnivaló, mert az ugye nincs sok. :(

Macedónoknál az idei divat, a nemzetközi jogsi vagy 10-20 euró kérése. Erröl én csak olvastam, nem tapasztaltam. Határozottan oda kell adni az utleveleket és a bizt. zöldkártyát, hogy lássa tudod mi a dörgés, és akkor nem hiszem, hogy fog kekeckedni.

Én biztosan macedónia felé mennék, de a Ti döntésetek lesz, hogy merre mentek.

2008 szept. 04 10:33 #1372

2008 szept. 04 08:22 #1371

a gyorsasága miatt?
meramúgy nem csipázzuk a bolgárokat, nem is szoktunk feléjük menni, amikor megszünt a macedón vízumkényszer annak örültünk nagyon. csak rövidebb lenne feléjük. mondjuk ha végig 60nal kell menni, akkor nyilván nem éri meg.

na megyek aludni, és akkor már csak 8 marad... :)

Szerintem köztudott, de azért leírom. Mi általában azért válasszuk az éjszakai utazást, mert kissebb a forgalom, kevesebb a rendőr, a gyerekek alszanak és nem ütik egymást a kocsiban, végül, de nem utolsó sorban nem hallottam még olyat, hogy a rendőrők esőben, ködben vagy sötétben sebességet mértek volna. Erre még nem nagyon van meg a technika. Ők is emberek és inkább nappal dolgoznak, éjszaka lazítanak egy kicsit. Ezt tapalasztból írom. Este 19 óra 15 perckor indultunk és reggel 8 óra körüli időben értünk a Görög határra. Szerbiában végig szakadt az eső a Macedónokon akora reggeli órákban mentünk keresztül (5-8) Sehol nem láttam rendört, csak Keramotiban ott is a forgalmat irányították a kompra.

2008 szept. 04 06:10 #1370

Mia!
Olvastam a beszámolódban, hogy fórumon megismert, másik családdal utaztatok.
Nem tudom miért estél gondolkodóba az útvonalat illetően -ha azért, mert kisManó is Veletek megy már-, azt tudom mondani, én szűköltem, mert hall az ember ezt is, azt is. Mi egyedül mentünk a két kisebb gyerekünkel, jó már sokkal nagyobbak a Tiéteknél, de nem volt semmi gondunk. Én ragaszkodtam a nappali autózáshoz és nem is bántam meg. Mi hajnali háromkor indultunk, földrajzilag kicsit lejjebről, mint Ti. Tudom, Ti már láthattátok az utat máskor is, nekünk ez volt az első autós utunk ODA.
Vannak akik szerint az idén a bulgár rendőrök kekeckednek. (Ha jól emlékszem póker1-éket is jól lenyúlták.) Visszafelé még KFOR-os kíséretet is kaptunk egy szakaszon. A dutty free-ben vásároltak és nem sokkal utánunk indultak. Aztán észrevettük, hogy egy német autó mindig bevár minket. Kis gyerekkel utaztak ők is, csak ők nagyobb autóval. Igy mentünk kb. Macedónia feléig, aztán egyedül folytattuk.
Nagyon szépeket írtál az utazósodban! :D Hát igen, mi mind ezt érezzük!

2008 szept. 03 21:11 #1369

a gyorsasága miatt?
meramúgy nem csipázzuk a bolgárokat, nem is szoktunk feléjük menni, amikor megszünt a macedón vízumkényszer annak örültünk nagyon. csak rövidebb lenne feléjük. mondjuk ha végig 60nal kell menni, akkor nyilván nem éri meg.

na megyek aludni, és akkor már csak 8 marad... :)

2008 szept. 03 17:19 #1368

bulgária vagy macedónia? ez itt a kérdés. segítseteeeek!
9 nap... :vigyor:

Én is Macedóniát választanám. 150 - 200 km körül lehet a szakasz. A Görög határ közelében van 3 útlezárás közvetlenűl egymás után. Munkaidőben a munkások irányítják a forgalmat elég rugalmasan nincs nagy tórlódás. Munkaidő után pedig lámpa van. Az út jó.

2008 szept. 03 14:37 #1367

Ha egyseggel mentek (éjszakai megszállás nélkül), akkor csakis macedonia!!!

2008 szept. 03 13:33 #1366

2008 aug. 08 09:02 #1173

poker1: köszönöm. felírtam. 8)

2008 aug. 07 23:29 #1170

Mariesnél kell lefordulni a Genna tóhoz. Felérsz a tóig, ott egy pici kis parkolórész van kialakítva. Picivel előtte pedig fenyőmézet, és kanalas édességet árulnak (mi csak fenyőmézet vettünk, az édességet Panagiában Suzi asszonynál szereztük be). Ha megnéztétek a tavat, tovább kell menni felfelé. Egyszer csak kettéágazik az út. Ha jól rémlik, jobbra kell kanyarodni a csúcs felé - de ki is van táblázva.
Azt nem tom', hogy másik irányból meg lehet-e közelíteni, de mintha rémlene Skala Potamia környékén egy tábla, ami a hegycsúcsra vezető utat mutatja....

2008 aug. 07 12:45 #1163

... a nagy hegyre vezető út vége elötti rész, az ver mindenet....

ez kb hány métert/kilométert jelent? nagyon vágyódom oda fel...
Maries felől kell felmenni egyébként? mert akkor megpróbáljuk, úgy olvsatam hogy a Genna tó és vízesések (szeptemberben sem szárad ki?) is arra találhatók, és azt mindenképp megnéznénk.

2008 aug. 07 09:57 #1160

Mia mi egy Fábiával (jól van na, nem illik kinevetni-jó az) vágtunk neki a szirének medencéjéhez vezető útnak, és itthon lakatolni kellett az autót.

Ági szerint a nagy hegy-re vezető út még gázosabb. Azt már meg sem próbáltuk.

Én idén voltam mindkét helyen.
A szirének medencéjéhez vezető út az átlagban rosszabb, de a nagy hegyre vezető út vége elötti rész, az ver mindenet. A szirének felé még a magas autóknál az is gáz, hogy a tetejét karistolja a belógó fa (pl. új Renault Scenic), de az én Opel Vectrám elment alatta.

2008 aug. 07 07:31 #1157

Mia mi egy Fábiával (jól van na, nem illik kinevetni-jó az) ....

miért nevetnék? elvégre nem hondát írtál :D

2008 aug. 06 23:53 #1156

Mia mi egy Fábiával (jól van na, nem illik kinevetni-jó az) vágtunk neki a szirének medencéjéhez vezető útnak, és itthon lakatolni kellett az autót.

Ági szerint a nagy hegy-re vezető út még gázosabb. Azt már meg sem próbáltuk.

2008 aug. 06 13:00 #1149

Kérdés, hogy milyen autóval mentek?
Biztosan olvastam már valamelyik leírásodban, de nem emlékszem.

audi a6 avant. bár egy allroad quattro jobb lenne a célra, de arra nem fussa. meg különben is, az sokkal többet fogyaszt (=savanyú a szőlő, na. :D)

2008 aug. 06 11:54 #1148

Kérdés, hogy milyen autóval mentek?
Biztosan olvastam már valamelyik leírásodban, de nem emlékszem.

2008 aug. 06 11:39 #1146

köszönöm a választ... akkor azt hiszem szeptemberben nekivágunk... nem lehet sokkal vészesebb, mint a Taigetosz csúcsa felé vezető út. az olyannyira tele volt vízmosásokkal, hogy még terepjáróval is bajos lett volna nekivágni. mondjuk ott, ha azon az úton feljutottunk volna, még mindig várt volna ránk egy 2,5 órás túra...

Oldalmegjelenítési idő: 0.162 másodperc