Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 jún. 01 08:34 #2583

De ha nem ad, akkor nem fogok vele kötekedni, hanem rohanok tovább.És mit mondott az egyre?

Én az idén addig nem indulok el míg a kezembe nem nyom egy cetlit.Az egyre meg csak bólogatott aztán nagynehezen intett hogy mehetünk tovább.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 31 23:11 #2581

...................................
Hol hagytam benne? ...........

A Mekkora költségekre számíthatok, ha autóval megyek? részben
(Igen, bocs, odaírhattam volna mindjárt)

Javítottam. És találtam új linkeket is.
www.putevi-srbije.rs/pdf/cene_putarina_eng.pdf - www.putevi-srbije.rs/pdf/cene_putarina_eng.pdf
Ebben ki is derül, hogy szekalmit az első kapunál a III-as kategóriába sorolta a kapus. :(

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 31 22:46 #2580

...................................
Hol hagytam benne? ...........

A Mekkora költségekre számíthatok, ha autóval megyek? részben
(Igen, bocs, odaírhattam volna mindjárt)

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 31 22:29 #2579

Frissítettem a Sziget megközelítése leírásból pár cikket.
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=category&id=47&Itemid=77 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... &Itemid=77

A szövegben viszont még a 2008-as autópályadíjak szerepelnek, azt jó lenne frissíteni, noha ott vannak a linkek, amik a friss adatokat adják ki. (én most nem találom hirtelen...)

Hol hagytam benne? Én úgy emlékszem, hogy frissítettem.
Még szekalmival meg is vitattuk.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 31 22:24 #2578

www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=category&id=47&Itemid=77 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... &Itemid=77

................................................

A szövegben viszont még a 2008-as autópályadíjak szerepelnek, azt jó lenne frissíteni, noha ott vannak a linkek, amik a friss adatokat adják ki. (én most nem találom hirtelen...)

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 31 22:05 #2577

A 11 €-snál csak dínárban volt kiírva. A papírt én se vártam meg néha, de nem kérték. Ha már gönn vagyok, akkor suvi... Néha követhetetlen a tábla. Amúgy meg lehet, hogy kisbusznak vette odafelé, mert az kb. 3x annyi

Nálad a pont. Lehet, hogy tényleg nagy autónak vette? A papír miről szolt (ha kaptál)?

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 31 22:04 #2576

Balázs bocs hogy beleugatok!De a papírt azt várd meg a kapúnál mert tőlem tavaly kérték a határon.:(
Naná hogy csak egy volt :S

De ha nem ad, akkor nem fogok vele kötekedni, hanem rohanok tovább.
Lehet, hogy a határon való kéregetés is bepróbálkozás volt...... És mit mondott az egyre?
Ezek szerint, akkor bármit kitalálhatnak. Szivathatnak azért is, hogy nem a 37. oldalra pecsételt a kollégája a belépéskor... :)
Sajnos a szerencsénkre vagyunk bízva. Eddig 3-szor simán, minden atrocitás nélkül lejutottunk rajtuk keresztül. (Plusz 2-szer a Bulgárokon keresztül is.) Lehet, hogy idén nem fogunk. :)

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 31 19:08 #2575

A 11 €-snál csak dínárban volt kiírva. A papírt én se vártam meg néha, de nem kérték. Ha már gönn vagyok, akkor suvi... Néha követhetetlen a tábla. Amúgy meg lehet, hogy kisbusznak vette odafelé, mert az kb. 3x annyi

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 31 18:56 #2573

Balázs bocs hogy beleugatok!De a papírt azt várd meg a kapúnál mert tőlem tavaly kérték a határon.:(
Naná hogy csak egy volt :S

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 31 18:52 #2571

Végigolvastam a leírásokat. Jó mind, de adok pár kiegészítést. A fizetőkapuknál 1 € helyett kettőt kérnek. Az első szerb kapunál én kifelé
11 et fizettem, visszafelé csak hármat. A táblázás mindenütt kifogástalan, kivéve Szalonikit. Ott könnyen túlszaladhatunk a letérőm, és a GPS se szól időben. A városon átmenni... Én élveztem, csak vesztettem fél órát. A kompmenetrend nem túl fontos, mert aki odaért, az elsővel, ami jön, átmegy. Ha a pénztáros int, hogy tovább, azonnal hajtsatok fel a kompra, mert már indul is, és a kompon kell fizetni.
Aki nem siet, annak érdemes Kavalánál lemenni a városba, és a másik oldalon fel
Sebességkorlátozást senki emberfia be nem tartja, és szinte senki nem indexel. Figyeljetek a szerb szakaszon. Ha hátulról támadnak, adj utat, menj a leállósávon. Téged is elengednek, nyugodtan ráelőzhetsz a szembejövőre. Szétnyílnak előtted, már ha nem magyar az istenadta. Annak meg ég a lámpája.

Hivatalosan nem lehetne a Macedonoknál Euróval fizetni, de eddig kétszer bejött, hogy adtam kérés nélkül az 1 Eurót, a középsőnél 2-t, és már nyílt is a sorompó. Még papírt sem kaptam. Szóval nem kell megvárni míg kér. Ezt megtanultam még a Bulgároknál anno.
A szerbiai elsőkapus 11-ed meg tuti, hogy átvágás volt. Nem hiába kellett visszafele csak 3-at fizetned. Azért írtam azokat az árakat, mert abból kb. ki lehet jönni.
www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=914 - www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=914 <-- itt pl. eurocentekre van meghatározva.
Azt kellett volna megnézni, hogy a táblájukra mi van kiírva.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 31 18:48 #2570

Az alsó útnak egy bibije van. Négy visszafordító van benne. Aki elnézi...
Felfelé meg az a kanyar, ahol felugrunk a Panagiából kijövő útra, az totál féltengelygyilkos. Pláne ha meg is kell állni.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 31 18:42 #2568

Balazsh!
Jó a leírás, leszámítva, hogy azt írtad, az iskola előtt 300 m. Honnan tudnák, hol az iskola. Ja, és az a pár kilóméter Limenaszból sokkal többnek tűnik, hacsak be nem vállajátok a 3 G-s kanyarokat csikorogva. Bár nekem a vízelvezető bejött. Én ott kanyarodtam jobbra mindig. De amúgy nem egyszerűbb bárhol lemenni a lenti aszfaltútra, és onnan tájékozódni tovább. Vagy Panagia határában az éles balos visszafordító kanyarnál lemenni? Bár azt elsőre elnézi mindenki

Ez az Ági leírása, ezt szokta elküldeni mindenkinek e-mailben. Egyébként a térképen jelölve van az iskola.

Nem tudom, hogyan egyszerűbb. Én gyakran az alsó úton járok (Panaggiába beérve rögtön élesen balra visszafordulva), de azt ahogy írtad is, elején mindenki elnézné.
A leírás szerint haladva meg a főút bevisz Skala Potamiába. Azért írtam a végére, hogy lesz majd fénykép is, csak most nincs nálam (dolgozom). Majd pótolom, úgy egyszerűbb lesz.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 31 18:39 #2566

Végigolvastam a leírásokat. Jó mind, de adok pár kiegészítést. A fizetőkapuknál 1 € helyett kettőt kérnek. Az első szerb kapunál én kifelé
11 et fizettem, visszafelé csak hármat. A táblázás mindenütt kifogástalan, kivéve Szalonikit. Ott könnyen túlszaladhatunk a letérőm, és a GPS se szól időben. A városon átmenni... Én élveztem, csak vesztettem fél órát. A kompmenetrend nem túl fontos, mert aki odaért, az elsővel, ami jön, átmegy. Ha a pénztáros int, hogy tovább, azonnal hajtsatok fel a kompra, mert már indul is, és a kompon kell fizetni.
Aki nem siet, annak érdemes Kavalánál lemenni a városba, és a másik oldalon fel
Sebességkorlátozást senki emberfia be nem tartja, és szinte senki nem indexel. Figyeljetek a szerb szakaszon. Ha hátulról támadnak, adj utat, menj a leállósávon. Téged is elengednek, nyugodtan ráelőzhetsz a szembejövőre. Szétnyílnak előtted, már ha nem magyar az istenadta. Annak meg ég a lámpája.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 31 18:24 #2564

Balazsh!
Jó a leírás, leszámítva, hogy azt írtad, az iskola előtt 300 m. Honnan tudnák, hol az iskola. Ja, és az a pár kilóméter Limenaszból sokkal többnek tűnik, hacsak be nem vállajátok a 3 G-s kanyarokat csikorogva. Bár nekem a vízelvezető bejött. Én ott kanyarodtam jobbra mindig. De amúgy nem egyszerűbb bárhol lemenni a lenti aszfaltútra, és onnan tájékozódni tovább. Vagy Panagia határában az éles balos visszafordító kanyarnál lemenni? Bár azt elsőre elnézi mindenki

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 31 18:19 #2562

Hogy úgy van... Csakhogy nekünk, pláne hazafelé az idő a legnagyobb kincs. Fizessük ki, és dugja fel! (Már bocs...)

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 31 18:16 #2561

Nem tudom, hogy érdemes-e ellenszegülni a határőrnek, balazsh. A végén még ott marasztalnak, vagy szétkapják az autót ízekre és még sokkal többet fizettetnek veled. A hatalmi túlkapás eléggé jellemző a macedónokra (is). Tudom, ha adunk pénzt, akkor csak erősítjük bennük a korrupciót.
Nehéz ügy....

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 31 18:12 #2560

Csak nem velünk fizettetnék a tandíjat...

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 31 17:33 #2559

Találékony népség ez a Macedón :(

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 31 17:09 #2557

A megközelítést kettévettem az ajánlott és az egyéb lehetőségeket (ami eddig egy oldalon volt). És az ajánlottat kibővítettem.
Szekalmi! Nálad még friss az élmény, jól írtam?
Pamag! Te is légyszíves nézd át és javítsd a sok helyesírási hibámat. :)

Köszi a segítséget.

Mindjárt szerkesztem a hazafelé vezető részt is.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 31 13:54 #2552

Balazsh!
Most látlak először bepipulni. Mi se voltunk heppik a dologtól, és a korrupciós tábla tényleg ott van mindenhol. De ha keménykedek, még jobban megszívatnak. A finánc ott sasolja, adok-e a cimbinek. Gondolom risztelnek. Nem mertem mondani, hogy költse patikára, mert lehet, hogy ezt már hallotta. Mindenesetre a finánc, amikor átengedett, azt mondta, hogy megvagy. Szóval óvatosan a magyar dumával, nem lehetetlen, hogy valamennyire értik.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 31 12:10 #2551

Amikor bepötyögtem a szöveget, elküldés után írta ki, hogy link, vagy warez van a fájlban. Nem tudom, mire gondolt a kütyü, azért írtam, ha nektek valami csatolmány is megjelenik, az nem az én művem.
A kártyával az volt, hogy visszafelé a macedón kérte, és azt mondta, kifelé jövet kapnunk kellett, mert abba pecsételnek, nem az útlevélbe.
Természetesen kifelé semmit nem kaptunk. Amikor megkapta a tíz €-t, már nem érdekelte a dolog. De azt szép angolsággal mondta, hogy a tizest hajtsam bele az útlevélbe. Addig csak szerbül értett, pedig rákérdeztünk.

Hogy ezek mindig kitalálnak valamit.
Én kinyomtattam stevie fényképét a korrupcióról, arra gondoltam, hogy azt hajtom bele az útlevélbe. :)
Menjenek a ..........., hogy lehetnek ilyen parasztok.
De az is lehet, hogy nyomtatok 10 Euróst papírra és azt adom neki. :)
Ha az ország kérné, az átutazásért akkor azt mondom, hogy legyen (hisz a Bulgárok is kérnek), de hogy egy paraszt határőrt támogassak, azt nem szívesen veszi be a bögyöm. :(

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 31 11:20 #2550

Azt írja, link, vagy warez van a lapon. Nem tom, én csak írtam, és semmi más. Ha van ott valami, nem az enyém, ne nyissátok meg, ha melléklete van!!!

Ez mire is vonatkozik?

Más: A kártyás dolog, hogy is volt pontosan?

Amikor bepötyögtem a szöveget, elküldés után írta ki, hogy link, vagy warez van a fájlban. Nem tudom, mire gondolt a kütyü, azért írtam, ha nektek valami csatolmány is megjelenik, az nem az én művem.
A kártyával az volt, hogy visszafelé a macedón kérte, és azt mondta, kifelé jövet kapnunk kellett, mert abba pecsételnek, nem az útlevélbe.
Természetesen kifelé semmit nem kaptunk. Amikor megkapta a tíz €-t, már nem érdekelte a dolog. De azt szép angolsággal mondta, hogy a tizest hajtsam bele az útlevélbe. Addig csak szerbül értett, pedig rákérdeztünk.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 31 08:50 #2544

Azt írja, link, vagy warez van a lapon. Nem tom, én csak írtam, és semmi más. Ha van ott valami, nem az enyém, ne nyissátok meg, ha melléklete van!!!

Ez mire is vonatkozik?

Más: A kártyás dolog, hogy is volt pontosan?

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 30 15:40 #2538

Re: Autóval Thassos-ra 2009 máj. 30 15:36 #2537

Szegeden tankoltam utoljára, azzal mentünk Szalonikiig. Hazafelé Evzoniban telenyomtam, de olyan viharos szembeszélben jöttünk, hogy Röszkénél már porzott a tank

Oldalmegjelenítési idő: 0.381 másodperc