Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 28 21:52 #3922

Nézegettem a külföldi oldalakat. Skala Marionban van a Lia . egy szem kis csillaggal. a neten a netprice: 2 or 4 person 25 Eur. ez szinte hehetetlenül olcsó. Na nem is válaszoltak az érdeklődésemre. Hú, van aki úgy lehúzta. Pedig első ránézésre nekünk megfelelő lenne. Az én.. a mi elvárásaink elsősorban: meleg víz, használható minimálisan a konyha és az ágy, kis tengeri kilátás..... Voltam én már sok puccos 5 *-os szállodában. ( study tour). Az olyan gépies művilág. ( persze azért egy hétre kibirnám valahol a Török Riviérán...... :roll: )

Kedves Pamag! Már alakulunk csendes helyek tekintetében. Kezdésnek megnézzük a Liát, azután körjáratozunk. Toroniban is így voltunk, bár ott a tudatalatti vezérelt. Azon imádkoztam útközben hogy ne kelljen órákat eltölteni a keresgéléssel. Szóval az első házban megszálltunk amit felfedeztünk 2007.ben. 2008-ban ugyanoda vissza. Nagyon jó volt, de azt kívánom magunknak, hogy ez még jobb legyen. Szerintem csodálatos lehet a sziget. Kicsit izgulok a két kis-nagy lány miatt. A párom gyerekei. Nem élnek velünk, de nagyon jóban vagyunk. Csak hát két kamasz lány..... Hajaj.... Ráadásul a nagyobbik, 16,5 éves, még soha sem volt külföldön. Nehogy teljesen megketyósodjon nekünk ott a sziget varázsától... :lol: :lol: :shock: :shock:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 27 20:52 #3907

................ Nálunk egy szálloda szóba sem jöhet. .................. Lehet vennünk kellene egy kisebb szigetet Görögországban.
:D

De minket azért ugye meghívnál a saját szigetre :?: :lol: :lol: :lol:

Thassoson nem igazán van olyan szálloda. Biztos akad pár, de nem jellemző. A jellemző a 10 szoba körüli apartmanház, de van kisebb is. Az a bizonyos AI-centrikus szemlélet itt hiányzik.
Mivel már szeptember lesz, (ha jól emlékszem, mit írtál), valószínűleg működne az a variáció, hogy mentek körbe, és ahol tetszik, kerestek szállást. Akadnak házak a települések szélén is, viszonylag különállóan. A sziget déli részén (Astris környékén) meg amúgy is ritkábban állnak a házak, úgy emlékszem.
A honlapon a linkek között van sok idegen nyelvű, amiken szintén van szállásajánlat. Mindenképpen olvasd át, hogy képben legyél, hol mit lehet találni.
De szezon végén talán Ági is tud ajánlani olyat, ami csöndesebb környéken áll.
:Keres:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 27 12:34 #3901

szia Szekalmi!

De korán keltél!
Hát nem lesz már nem szokványos út. Megyünk a pályán. Egyébként mi is debreceniek vagyunk, igaz kiköltöztünk a Vekeri tó környékére, ember sehol. Ezért is gondoltam egy délfelé csorgó útra. De sok szivató lehet. A lányok miatt nem kockáztatunk. Az antiszociság persze maradt. Nálunk egy szálloda szóba sem jöhet. Egyszer Krk-en Malinskán (utazási irodai berkekben az nyugis helyhek számít), a párom beszólt, hogy ez neki túl civilizált. Majdnem otthagytam a p....ba. Lehet vennünk kellene egy kisebb szigetet Görögországban.

Fdunddy!

Mi Skala Potamián voltunk az Ifigéniában,az erdő szélén van ,nagyon tetszett,csendes nyugott,lehet,hogy egy próbát megér ha megnézitek!

Jupppí, szia földi...! És nem vagytok ám messze, mert mi meg a Bayk András kertben vagyunk. Tudom... én is nomád...

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 27 10:35 #3895

szia Szekalmi!

De korán keltél!
Hát nem lesz már nem szokványos út. Megyünk a pályán. Egyébként mi is debreceniek vagyunk, igaz kiköltöztünk a Vekeri tó környékére, ember sehol. Ezért is gondoltam egy délfelé csorgó útra. De sok szivató lehet. A lányok miatt nem kockáztatunk. Az antiszociság persze maradt. Nálunk egy szálloda szóba sem jöhet. Egyszer Krk-en Malinskán (utazási irodai berkekben az nyugis helyhek számít), a párom beszólt, hogy ez neki túl civilizált. Majdnem otthagytam a p....ba. Lehet vennünk kellene egy kisebb szigetet Görögországban.

Fdunddy!

Mi Skala Potamián voltunk az Ifigéniában,az erdő szélén van ,nagyon tetszett,csendes nyugott,lehet,hogy egy próbát megér ha megnézitek!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 27 07:23 #3893

szia Szekalmi!

De korán keltél!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 27 06:38 #3891

Helló fdunddy!
Várunk mostmár egy jó kis nomád, és antiszoci beszámolót is. Bár számomra ez a nyaralási forma már nem reális, de nagyon kíváncsi vagyok egy ilyen nyaralás kulisszatitkaira is. Csendben jegyzem meg: asszem Pamagnak és Balázsnak van a legtöbb autós ismerete a nem-szokványos útvonalakról, án bátran rájuk hagyatkoznék.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 26 20:54 #3885

Köszi mindenkinek a segítséget. Nagyot változott nálunk egy nap alatt a helyzet. Elhatároztuk, hogy elvisszük magunkkal a párom leánykáit is. (16, 12). Nagy volt az öröm. Kiderült a nagyobbiknak nincs is útlevele. Intézkedés ezerrel. 2-án startolni akarunk. A kempingben történő alvást is elvetettük ma este. Kinyomoztam, hogy van néhány csendesnek mondható település: Astris, Kinira, Skala Rachoni, Skala Primos, Skala Sotiros. Ha valaki lakott ezek közül valamelyik helyen, jó lenne, ha megosztaná velünk a látottakat. Mi vagyunk az antiszocik......
Már kétszer voltunk Toroniban. Pontosabban A falu szélén. CSodás öböl, tenger pár lépésnyire, házak, emberek alig. ezt keresnénk most is.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 26 09:40 #3855

Mi úgy voltunk vele, nem akarunk Görögországnál előbb megszállni sehol, így a legegyenesebb megoldásnak a jól bevált főutat választottuk. Mi sem rohantunk. Szerbia Nis után kezd szép lenni, Macedónia meg nagyon szép és hamar átlehet hajtani rajta.
Nekünk egyébként nem volt semmi rossz tapasztalatunk a Macedónokkal sehol. Szerencsénkre. :D

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 26 09:13 #3854

..........Vettem ma egy Európa térképet ............

Nem elég részletes.
Ha tényleg valami kerülő útvonalat választasz, akkor vegyél újabb kiadású országtérképet.
(Ráadásul Bulgáriában át vannak keresztelve a városok is, a régi szoc. időből való térképpel a frász jött rám, mert más helységnév volt kiírva...)
De a Nis-Szófia-Kulata-Seres-Kavala útvonal főútvonal, jó minőségű, jól táblázott, gyönyörű tájakon megy át, és km-ben még rövidebb is valamivel, mint Macedónia felé.
:labdazos:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 25 21:33 #3848

Most nekem nem teszi be a szmájlit... :-(

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 25 21:32 #3847

........ Szerintem rövidebb úton is le lehet csorogni mint a hagyományos Belgrád - Nis - Skopje stb. Ha jól ki vannak táblázva, el sem tévedünk. Valaki ment már így? Illetve mi újság a Bulgároknál?

Rövidebb úton? nem hiszem. Azért az autópálya elég egyenes, és nem száguldva is a leggyorsabb.
Ha más útvonalon megy az ember, akkor mindenképpen jó megszállni útközben.
Szerbiában nem ismerem a mellékutakat. Lehet, hogy nem igazán jók, és ha esetleg csak cirill betűkkel van kitéve tábla (ha van egyáltalán, de biztos van), akkor az körülményesebb megoldás.
Bulgáriában vannak jó utak, és vannak, amiket még csak talán ezután építenek meg tisztességesre. A táblázást jónak találtam.
Mi eddig még mindig Bulgárián keresztül közlekedtünk. Nistől Szófiáig most már jó az út, ott nincs is más út, mint a folyó mellett a völgyben futó. Szófiától délre Kulata felé (bolgár-görög határ) szintén jó, megcsinálták. Lehet még menni erről az útról úgy is, hogy Szimitlinél föl a hegyekbe Banszko felé, és a Meszta völgyében Exochinál átlépni a görög határt, onnan délre Kavalának, gyakorlatilag egyenesen. (Van határátkelő, kétszer is átmentem rajta - a térképek még nemigen jelölik.)
Ezeken kívül lehet csemegének beiktatni egyéb útvonalakat - Románián át, vagy a Vaskapu felé és ott át a Dunán, vagy délebbre egy másik szerb-bolgár határátkelőnél -, de ezek lassúak és nem kellően dokumentáltak, nagyon kevesen mennek arra.

Mindenképpen javaslom, hogy olvasd át a következő topikokat az Indexen :
Autoval Gorogorszagba - forum.index.hu/Article/showArticle?t=9021260 - forum.index.hu/Article/showArticle?t=9021260
és a Bulgária mint uticél vagy tranzit címűt, az évek folyamán egyesek foglalkoztak ilyesmivel, egy ember többször is járt a Vaskapu felé. Ezeken kívül (az említett helyen megtalálod a linkjét) Stevie Wonder leírását, nemcsak a görög vonatkozásút, hanem a Bulgáriába irányuló útvonalat is nézd át.

A magam részéről nagyon szeretek csavarogni addig is, amíg elérek a célig, rengeteg látnivalót föl lehet fedezni útközben is. Én előre fel szoktam készülni rá, mit keressek. Így találtam rá Bulgáriában Rupitére (a 2007-es beszámolómban és képek között). De meg lehet nézni a rilai kolostort, sőt egyéb helyeket is.

Hát jó kutatást a neten! Gondoljatok ki egy jó kis eredeti útvonalat!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 25 19:51 #3846

Újabb őrült ötlet Krokodil Dunddyéktól!
Vettem ma egy Európa térképet és elgondolkodtam az útvonalon. Vannak nemzetközi utak. Mi nem szoktuk űzni az autónkat. Általában 95-100-al repesztünk. Autópályán is. ( Úristen, lehet öregszünk?) Szerintem rövidebb úton is le lehet csorogni mint a hagyományos Belgrád - Nis - Skopje stb. Ha jól ki vannak táblázva, el sem tévedünk. Valaki ment már így? Illetve mi újság a Bulgároknál?

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 24 09:03 #3817

Na, ide is belekotyogok.
Láttunk vadkempingezőket úton a sziget felé még a szárazföldön. Mi is így tettünk. Aztán láttunk ilyent az egyik legforgalmasabb részén a szigetnek S.Potámiában és S.Panagiában is. A parti sétány lakatlan részén voltak.
Bár ha igazán eldugott helyre vágytok, találtok erre alkalmas öblöket, akár naponta másikat.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 23 21:10 #3814

.......................... Létezik e valóban eldugott hely a szigeten, vagy legalábbis csendes környék. .................Szivesen kipróbálnánk kempinget is. Vadkempinget méginkább, bár biztosan tilos ott is. Előre is köszönöm a választ!

Szia!
Létezik... de úgy tudom, a vadkempingezés tilos. Biztosat majd Ági mond.
Kempingekről van egy külön topik - vannak kisebb kempingek is, de a törzsgárda nemigen fog arról tudni semmit...
Ha alváshoz megalkusztok a szabályos hellyel, fürdeni lehet találni egészen kicsi, eldugott öblöket is.
Nézd meg a szigetet! Biztosan a szívedbe zárod te is!
Amúgy meg tanulmányozd a honlapot, a térképet, a GoogleEarth-öt...
:Thassos-fan:

Köszönjük gyors válaszodat!
Reméljük azért szeptember eleje már csendesebb lesz. Sajnos vagy ben sajnos eléggé Krokodil Dunddyék vagyunk. Mindenesetre nagyon be vagyunk már sózva a mehetnékünktől.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 23 21:04 #3813

.......................... Létezik e valóban eldugott hely a szigeten, vagy legalábbis csendes környék. .................Szivesen kipróbálnánk kempinget is. Vadkempinget méginkább, bár biztosan tilos ott is. Előre is köszönöm a választ!

Szia!
Létezik... de úgy tudom, a vadkempingezés tilos. Biztosat majd Ági mond.
Kempingekről van egy külön topik - vannak kisebb kempingek is, de a törzsgárda nemigen fog arról tudni semmit...
Ha alváshoz megalkusztok a szabályos hellyel, fürdeni lehet találni egészen kicsi, eldugott öblöket is.
Nézd meg a szigetet! Biztosan a szívedbe zárod te is!
Amúgy meg tanulmányozd a honlapot, a térképet, a GoogleEarth-öt...
:Thassos-fan:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 23 20:49 #3812

Sziasztok!

Már kétszer voltunk autóval Görögországban. Harmadjára is Toroniba akartunk menni, de én már úgy gondoltam ideje lenne látni valami újat. ekkor fedeztem fel Thassost. ( -ben jegyezném meg, anti reklámnak magamnak, hogy jó pár éves utazási irodai múlttal, nem nagyon ismertem a szigetet. Sőt nem is volt a mi utas körünkben népszerű.) Abban kérném a segítségeteket, hogy mi egy kicsit antiszociális pár vagyunk. Itthon is erdőben lakunk, pár km-re a várostól. Toroniban is a falucska mellett találtunk egy szuper jó helyet a parttól 30 mre laktunk. Volt úgy, hogy a közel 1 km-es parton csak 3-4 en voltunk. Létezik e valóban eldugott hely a szigeten, vagy legalábbis csendes környék. Szeptember 2-án fogunk indulni. Szivesen kipróbálnánk kempinget is. Vadkempinget méginkább, bár biztosan tilos ott is. Előre is köszönöm a választ!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 23 12:19 #3810

A fene egye meg, hiába formázom meg, hogy egymás alá kerüljenek a szavak, csak nem veszi figyelembe a masina... de ez legyen a legnagyobb baj...

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 23 12:17 #3809

Szerb szavak:

jó reggelt - dobro jutro
jó napot - dobar dan
jó estét - dobro vecse
viszontlátásra - do videnya
igen - da
nem - ne
kérem - molim, proszim
köszönöm - hvala
nem értem - ne razumem

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 23 12:07 #3808

Makedón szavak:

jó reggelt - dobro utro
jó napot - dobar den
jó estét - dobar vecser ( lehet, hogy dobro...?)
üdvözlöm - dobredojde
viszontlátásra - do gledanye, prijatno
jó utat - dobar pat
igen - da
nem - ne
kérem - molam
köszönöm - blagodaram
nem érteni - neszfati

Akinek van madzagja hozzá, bővítheti!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 23 11:55 #3807

Makedón szótárra találtam:
(csak német-makedón akad az interneten)
www.makedonisch.info/index.app?lang_de=True - www.makedonisch.info/index.app?lang_de=True

Cirill betűkkel írnak, és természetesen nagyon hasonlít a szerbre. De a köszönöm pl. a bolgárra.
Mindjárt csinálok táblázatot.
<!-- ia0 -->számgép egér.gif<!-- ia0 -->

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 23 09:42 #3806

újab dolog jutott eszembe! Valahol mintha olvastam volna Szerb és Macedón szavakat pl. hogyan köszönhetnék nekik a határon, jó estét, jó reggellt :)))
Nem-e elfelejtik a gyönyörtől hogy bactassanak!! :dohányzós:

Tomi:
itt találsz szerb szótárat:
startlap.dicfor.hu/szotar/srp/eng-srp - startlap.dicfor.hu/szotar/srp/eng-srp
igaz, hogy angol-szerb, de alap dolgokat biztos lehet találni.

Én szerbül köszöntem, nem hatotta meg. Én azt hiszem a macedónoknak még mindig a szerb a nyelvük, mert azon kívül max. a görög vagy az albán lehetne, de nem hinném. Így némi orosz tudással el lehet velük csevegni. Bár ha már csevegni kell, annak úgyis ten euro lesz a vége...

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 22 20:12 #3805

újab dolog jutott eszembe! Valahol mintha olvastam volna Szerb és Macedón szavakat pl. hogyan köszönhetnék nekik a határon, jó estét, jó reggellt :)))

Tomi:
itt találsz szerb szótárat:
startlap.dicfor.hu/szotar/srp/eng-srp - startlap.dicfor.hu/szotar/srp/eng-srp
igaz, hogy angol-szerb, de alap dolgokat biztos lehet találni.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 22 13:58 #3801

Hm. Igazad van.
De nem tudom, hol találsz ilyen szótárat. Mondjuk ha a régi vastag Panoráma útikönyvek sorozatból a Jugoszláviát megszerzed, ott biztos van szógyűjtemény az elején vagy végén. De persze szerb-horvátul... macedónul nem.
Na majd próbálok utánanézni egyszer.
:Keres:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 22 09:56 #3799

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 19 09:02 #3787

.......................
Jövőhét végén indulok, 29.-én szombaton este!
...............................

Húúúú, de jó lesz neked! :örül:

Más.
Aki teheti, próbálja úgy szervezni az errefelé utazását, hogy lehetőleg ne hétvégén utazzon. A törökök miatti torlódások miatt elsősorban. Az autónak mindegy, mikor gurul, aki nem utazási irodán keresztül, hanem személyesen foglal szállást, annak is mindegy a kezdő időpont - az embernek nem mindegy, mikor kap szabadságot... :)

Oldalmegjelenítési idő: 0.260 másodperc