Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Autóval Thassos-ra 2010 aug. 27 17:08 #6256

....,kihagytam valami fontosat? :?:

IGEN!
Engem is vigyél!!!!!

Na nézd a telhetetlenjét... :lol: :lol: :lol:

Kati, nagyon jó utat, nagyon jó szórakozást, és ki nem fogyó jókedvet! :pompomlány: :kutyasétáltató:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2010 aug. 27 13:18 #6253

....,kihagytam valami fontosat? :?:

IGEN!
Engem is vigyél!!!!!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2010 aug. 27 13:13 #6252

Nos'.Autó felkészítve, biztosítások megkötve, euro a zsebben, utiterv (macedónián át) térkép megvan.Kaja, pia , jókedv.Gyerekek ,kihagytam valami fontosat? :?:

Re: Autóval Thassos-ra 2010 aug. 20 20:26 #6170

Ja! Amiben egy hang mondta végig az összes szereplő szövegét! :)
Ha fejreállítom a monitort, azt elfogadod lefordításnak?

Re: Autóval Thassos-ra 2010 aug. 20 17:53 #6169

Vagy inkább szinkronizálhatnád :)
A végére meg kiírod, hogy A szinkron a magyar Thassos-fanok megbízásából a Balazsh stúdióban készült :D

Ha lefordítod szinkronizálom. :)
Olyan lesz, mint a nagyon régi szinkronos filmek. :D

Re: Autóval Thassos-ra 2010 aug. 20 14:41 #6168

Vagy inkább szinkronizálhatnád :)
A végére meg kiírod, hogy A szinkron a magyar Thassos-fanok megbízásából a Balazsh stúdióban készült :D

Re: Általános 2010 aug. 19 14:12 #6162

Balázs! Ha lemented akkor már feliratozhatnád :P

Majd meglátom mit tehetek. :)

Re: Általános 2010 aug. 19 12:07 #6161

Vagy csak nekem volt világos, aki már járt arra?

Én még nem jártam arra felé,csak a túlvégen.
Nekem ez a filmecske elég sokat mondott.
Remélem mások is így lesznek vele,már ha nem lesznek lusták végignézni.
Balázs! Ha lemented akkor már feliratozhatnád :P

Re: Általános 2010 aug. 19 10:58 #6160

Túlvégről hoztam!
www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/RTS+1/716998/SAT.html - www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/R ... 8/SAT.html

Köszi Robi!
Mentem le és felteszem valahova.
Annak aki még nem volt arra, érdemes végignézni.
A képek alapján is sokat megtudhat belőle.
Vagy csak nekem volt világos, aki már járt arra?

Re: Általános 2010 aug. 19 09:45 #6157

Re: Általános 2010 aug. 18 16:19 #6153

.........Szeptember elején mi is megyünk autóval Thassos szigetére.................

Isten hozott! Körünkben is meg a szigeten is! ciao
Van egy Autóval Thassosra topik is, meg a honlapon is van ilyen információ:
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=category&id=47:a-sziget-megkoezelitese&Itemid=77&layout=default

De nyugodtan kérdezz is ám, ha valamit nem találsz vagy nem világos.
Juj de jó lesz Neked Thassoson!
:Thassos-fan:

Re: Általános 2010 aug. 18 14:13 #6152

Sziasztok,

Nagyon örülök, hogy ezt az oldalt létrehoztátok és karbantartjátok....ügyesek vagytok. :D
Szeptember elején mi is megyünk autóval Thassos szigetére...közületek akik szintén autóval voltatok mostanában meg tudjátok mondani, hogy mennyi a díj a kapuknál?

3 éve Sartiban voltunk és előrekészítve tudtuk nyújtani a pontos összeget mindenhol, így nem volt semmi félremagyarázás, átvágás, értetlenkedés...jó lenne ezt újból megvalósítani.

előre is köszi mindenkinek.

Re: Autóval Thassos-ra 2010 aug. 09 16:52 #6073

Még valamit. Hiába figyelsz Te, ha a másik nem. Akkor max. a frontálist tudod elkerülni, de a balesetet nem biztos hogy lesz helyed, illetve időd ..... :(

Milyen igazad van! Nem arra hajtok, hogy baleset érjen bennünket, de ez már nem is ide tartozik.

Re: Autóval Thassos-ra 2010 aug. 09 15:37 #6072

Nekem megéri ez a kis szenvedés, ha görögországaban lehetek.Csao

Nekem meg nem is szenvedés. :)
Én jól bírom a monotonságot. Szól a zene, dobolok, dúdolok, nézem az iGO-t, .... A tempomat azért sokat segít a kocsiban.
Mondjuk nekem könnyű és sokat éjszakázok egyedül.

Még valamit. Hiába figyelsz Te, ha a másik nem. Akkor max. a frontálist tudod elkerülni, de a balesetet nem biztos hogy lesz helyed, illetve időd ..... :(

Re: Autóval Thassos-ra 2010 aug. 09 10:57 #6071

Én azt mondom, döntsön mindenki maga!

Utazásnál a biztonság nálam jelenti a közlekedést és közbiztonságot is. Szerintem mindkettő fontos.Lehet, hogy az autópálya valamivel biztonságosabba főútnál,de ha én itthon kimegyek a 47-es főútra, hát.... Szóval mindig mindenhol figyelni kell.Viszont az autópályán könnyed lankad a figyelem a monotonosság miatt.Így mi négy szemmel szoktunk közlekedni, sohasem alszik a másik míg a párja vezet.Nem mondom ez is elég fárasztó.Nekem megéri ez a kis szenvedés, ha görögországaban lehetek.Csao

Re: Autóval Thassos-ra 2010 aug. 09 10:05 #6070

nos , igen. Én is arra gondoltam, ha nem válik be valamiért az egyik út ,még mindig van másik.Annak idején volt egy részletes útleírásunk, amiben mindent leírtak( azt a rendőrőrsöt is).Hasznosak ezek az infok.Aug. 31-én este indulunk, az egy keddi nap, úgyhogy valószínűleg nem lesz nagy tumultus.tíz napot töltünk Thassoson, Scala Potamiában.Ha hazajövünk majd megírom a tapasztalatainkat.Lehet, hogy még lesz kérdésem,igaz még van időnk az indulásig. :

Re: Autóval Thassos-ra 2010 aug. 09 09:58 #6069

azért kérek információkat, hogy változtassunk e vagy maradjunk a beváltnál. A 2004-es úthoz viszonyítva a tényleg biztonságosabb a macedón útvonal.Azóta viszont eltelt néhány év,hátha változtak bolgárok is.

A biztonságot szigorúan az autópályán való közlekedésre értettem, nem a közbiztonságra!
Az autópályán sokkal nagyobb eséllyel nem jön szembe senki, aki szabálytalan előzésbe kezdett (sajnos azért szembejövő forgalom előfordulhat, lásd Kecskemét nem oly rég... :(). Nem kell előzgetésekbe belemenni. Nem fogy el a türelem, a lassú kocsisor mögött.......
Szóval Macedonia felé sokkal több az autópálya. Akkor még Görögországban is autópályán mehetsz, míg Bulgária felé marad a főút....
Egy biztos, a látvány főutakon szebb.
Én azt mondom, döntsön mindenki maga!

Re: Autóval Thassos-ra 2010 aug. 09 09:41 #6068

változtassunk e vagy maradjunk a beváltnál. ..............

Ön dönt! (Iszik vagy vezet) Macedónia v. Bulgária

Változtak a bolgárok, előnyükre.
Mi 2004-ben sem láttunk Bulgáriában koldust - viszont a határ után úgy 10 km-rel, Dragoman falu előtt, egy enyhe, beláthatatlan balkanyarban van egy hatvanas tábla, és a kanyar után közvetlenül egy rendőrörs, ott ismeretséget kötöttünk. Azok ott nonstop mérnek. És Szófia elejénél is vigyázni kell, mert csak 60-as tábla van, településnévtábla nem volt, viszont a rendőrök a bokrok közt lesben állnak. Pedig nálunk ilyen ipari övezetnél 70-80-at engednének.
2008-ban még ugyanolyan volt a szófiai elkerülő, mint 2004-ben... illetve a kivezető úton némelyik gödör nagyobb lett... viszont az elkerülőn valamit javítottak, kíváncsi vagyok rá én is, mennyit. Az elkerülő kulatai elágazás utáni részéről egész polgári fényképeket találok.
Bulgáriában már nem autópályadíj van, hanem útdíj, ami minden útra vonatkozik. Régebben a határon bevasalták, most, az Index bulgáriás topikjait olvasva, úgy látom, megszűnt a határon a kötelező vétel, viszont közvetlen a határ után mindenféle alakok zsebből árulják, na tőlük nem szabad venni, mert lehúznak, hanem pár méterre (nem ismerem, mert új) van benzinkút, ott lehet kártyával is venni. Vagy a következő benzinkúton. Hogy eurót hogy fogadnak el, nem tudom, vsz elfogadják... de aki nem áll meg az országban időt tölteni, kártyával nagyon jól elboldogul a benzinkutakon, nem muszáj levát váltani.
Törökinvázó idején a szerb-bolgár határ is zsúfolt. Viszont a bolgárok még mindig körülményesek, azaz váltás idején nem jó a határra érni...
Mi meg akarunk aludni Bulgáriában, olcsóbbak a szállások, mint Szerbiában. És nézelődni is. Nyaralás 2in1...
Összességében : ha a kalandvágy nem visz, akkor nem biztos, hogy érdemes változtatni a szokott útvonalon. Ha kíváncsi vagy, akkor pl. egyik úton erre, a másik úton visszafelé... Semmi szörnyű nincs Bulgáriában... :D ... viszont én a túl sok autópályát se szeretem, mert unalmas és álmosító... :wink:
De mindenképpen nagyon jó utat és nagyon jó nyaralást!
:igen:

Re: Autóval Thassos-ra 2010 aug. 09 06:55 #6067

sziasztok.Mii már voltunk a szigeten.Arra gondoltunk, hogy most újra megpróbálnánk Bulgária felé menni.Ha van valakinek élménye, szívesen venném.2004-ben még arra kellett utazni.most milyen lehet?

2002-ben és 2004-ben még mi is Bulgária felé mentünk Görögországba, a tudott okok miatt, de azóta én nem mennék arra.
Macedonia felé Thassosra km-ben hosszabb, de időben gyorsabb.
Sőt, biztonságosabb is, mivel az autópálya alapból biztonságosabb.
Szóval, hacsak nem szeretnétek valamit Bulgáriában is megnézni valamit, akkor én nem mennék arra.....
De mindenki maga dönt!

azért kérek információkat, hogy változtassunk e vagy maradjunk a beváltnál. A 2004-es úthoz viszonyítva a tényleg biztonságosabb a macedón útvonal.Azóta viszont eltelt néhány év,hátha változtak bolgárok is.

Re: Autóval Thassos-ra 2010 aug. 09 06:50 #6066

köszönöm a tájékoztatást.Éjszaka indulnánk, de úgy szeretnénk a bolgár határra érni, amikor már virrad.2004-ben sem volt semmi gondunk, bár szófiai elkerülő kicsit félelmetes volt.Akkor azt mondták, hogy vigyázzunk a piros lámpáknál, mert elég agresszívan kéregetnek.A macedón útvonalon sem volt soha problémánk,igaz mindig betartottunk minden szabályt.A bolgár matricát levában vagy euróban vegyük?

Re: Autóval Thassos-ra 2010 aug. 08 20:32 #6065

sziasztok.Mii már voltunk a szigeten.Arra gondoltunk, hogy most újra megpróbálnánk Bulgária felé menni.Ha van valakinek élménye, szívesen venném.2004-ben még arra kellett utazni.most milyen lehet?

Javultak az utak, javult a rendőrök viselkedése. No persze még mindig vannak elég sokan, de ok nélkül nem állítanak meg és nem dolgoznak saját zsebre (ált.). At út minőségének a javulásával egyenes arányban csökkent a 40-es táblák száma. A táj még mindig szép.
2007-ben, 2008-ban is Bulgárián át utaztunk, nézd meg a beszámolóimat. És van egy bolgár tranzit c. topik is - bár annak a témája is inkább ide illik.
Idén is errefelé fogunk menni.
Kérdezz nyugodtan!
ciao

Re: Autóval Thassos-ra 2010 aug. 08 19:31 #6064

2002-ben és 2004-ben még mi is Bulgária felé mentünk Görögországba, a tudott okok miatt, de azóta én nem mennék arra.
Macedonia felé Thassosra km-ben hosszabb, de időben gyorsabb.
Sőt, biztonságosabb is, mivel az autópálya alapból biztonságosabb.
Szóval, hacsak nem szeretnétek valamit Bulgáriában is megnézni valamit, akkor én nem mennék arra.....
De mindenki maga dönt!

Re: Autóval Thassos-ra 2010 aug. 08 18:52 #6063

Re: a sziget megközelítése autóval 2010 aug. 06 16:34 #6048

Sziasztok!
Szeretném tudni, hogy Bulgáriában készen van-e az autópálya?

Milyen irányban?
Szófiától Kulata felé, Görögország irányában?
Úgy tudom, még csak egy darab van kész. (Majd szeptemberben leellenőrzöm. :) )
Jó minőségű az út végig, de vannak sebességkorlátozások (még az autópályás szakaszon is szintbeli kereszteződések vannak), és vannak rendőrök. Ami bizony nem árt, a bolgárok közlekedési kultúráját figyelve.
A Bulgáriáról szóló indexes topikokban volt arról szó, hogy Szerbia és Bulgária megállapodott a Nis-Szófia közti autópálya megépítéséről. De az most még talán tervezési szakaszban lehet...
Egy helyen volt elég vacak az út, a Szófiából kivezető szakaszon. De hátha azóta megjavították.
:autóvezető:

Re: a sziget megközelítése autóval 2010 aug. 06 13:33 #6047

Sziasztok!
Szeretném tudni, hogy Bulgáriában készen van-e az autópálya?

Szia!

Bocs, de áthelyeztem a hozzászólásodat az autós témába, kár lenne ezért külön témát indítani.
A választ én sajnos nem tudom, de lehet, hogy valaki tudja.
Ha szabad érdeklődni milyen ok miatt cél Bulgária?

Oldalmegjelenítési idő: 0.161 másodperc