Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 dec. 13 18:02 #4545

Még ugyan nagyon odébb van a nyár, de tervezni jó dolog

Most találtam, érdemes megjegyezni :

...Csütörtökön lép életbe Szerbiában az új KRESZ. Az új közlekedési előírások szigorú büntetéseket szabnak ki a szabálytalan sofőrökre. Nemcsak magas pénzbírságra, hanem börtönre is számíthatnak az ámokfutó autósok. ....

index.hu/kulfold/2009/12/09/kemenyen_buntetik_a_szerb_gyorshajtokat_is/ - index.hu/kulfold/2009/12/09/keme ... jtokat_is/

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 szept. 08 09:38 #4039

Az előzőhöz, a hosszú úthoz még annyit :
érdemes lassabban csavarogva menni, és olyan 2in1 módra megnézni azt is, ami az útbaeső helyeken található. Pár méter, esetleg pár kilométer kitérőt megér az, hogy szép és érdekes dolgokat látunk, és oldja az út monotonitását.
Érdemes a felfedezésre : Szabadka, Palicsi tavak, Újvidék, Belgrád, Nis, Macedónia felé talán nem, nem ismerem, de görög területen már ismét vannak felfedezésre érdemes helyek - Bulgárián át Szófia, a rilai kolostor, az útbaeső városok, Melnik....

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 szept. 07 10:21 #4037

.......................Jó volt!!!!!
Az utazás katasztrófálisan hosszú, .........................

Isten hozott itthon!
Várjuk kíváncsian a kalandjaidat!
Hosszú út - hát nem vagyunk egyformák, ezt is különbözőképpen bírjuk, akit jobban megvisel a hosszú út, jól teszi, ha tranzitszállást iktat közbe. És hát mindenki saját magát ismeri legjobban.
A lényeg, hogy jól érezted magad! :lol:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 szept. 07 09:30 #4036

A szerb és macedón szavakat (bolgárt is kerestem hozzá) föltettem a honlapra, a Sziget megközelítése cikkei közé.

Eszünkbe juthatott volna már a szezon elején is - de majd jövőre milyen jó lesz!
Kösz az ötletet, Tomi!
:labdazos:

Az ötletért szívesen, de már tegnap este óta itthon is vagyok :)
Jó volt!!!!!
Az utazás katasztrófálisan hosszú, nem jött annyira be! A határőrök leszarták, hogyan köszönök nekik , így a szavak feleslegesek :))))))))))))))
Majd próbálok valami velős lényegretörő beszámolót is írni.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 szept. 02 22:18 #4020

A szerb és macedón szavakat (bolgárt is kerestem hozzá) föltettem a honlapra, a Sziget megközelítése cikkei közé.

Eszünkbe juthatott volna már a szezon elején is - de majd jövőre milyen jó lesz!
Kösz az ötletet, Tomi!
:labdazos:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 31 20:10 #3992

........... megyünk Románián és Bulgárián. .................

www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=955 - www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=955
Stevie wonder leírása.
Gondolom, ezt már megtaláltad, de ha nem, akkor segítség. Hirtelen ezt a linket találtam, de a szöveg alján vannak az egyéb utazási variációk linkjei.
<!-- ia0 -->görögzászló.gif<!-- ia0 -->

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 31 19:41 #3989

................ Ha valaki tud kérem vigasztaljon meg bennünket, hogy azért nem olyan borzasztó a helyzet. .............

Nem olyan borzasztó! Egyébként kár.... mert így sokkal fárasztóbb lesz. De nem olyan rossz a helyzet. Egy titka van : maximálisan be kell tartani a közlekedési szabályokat. Ok nélkül nem állítják meg az autókat! (Régen igen, de az a világ elmúlt.)
Akkor nézd meg a Bulgáriába utazások között a Románián át vezető utat. Költségben nagyjából azonos, mert a Dunán átvezető híd díja is akkora, hogy mindegy, merre mész - ha a pénzt nézed. Román útdíj is van, minden útra.
Onnan Szófiáig nem tudom, milyen az út. Szófia körül a körgyűrűn érdemes menni, akkor nem lehet eltévedni, csak döcögni kell sokat, de a belvároson át csúcsforgalomban nem ajánlom... max. hajnalban.
Legalább szép és más tájakat láttok! Én pl. amúgysem nagyon szeretem az autópályát, mert unalmas. Sok helyen korlát van és nem lehet kilátni, merre jár az ember... meg álmosító is.
:roll:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 31 15:55 #3980

Gyerekek!
Lehet jobb lett volna ha édes kettesben indulunk el a párommal. Eddig az egyik gyerek útlevelére vártunk 1 hetet. Most meg észrevettem, hogy a másik kislányának 2,5 hónaig érvényes az útlevele. Még jó, hogy megnéztem. Sajnos az anyukája tudta, de nem szólt, mert nem gondolta, hogy ez kevés a szerbekhez és a macedónokhoz. Nincs más hátra, megyünk Románián és Bulgárián. Ezeknél nincs útlevél érvénnyességi korlátozás. Már előre be vagyok totál sz....va. Ma éjjel álmomban biztosan bokorból kiugró román és bulgár éjjeli leszedős rendőröket fogok csak látni. Ha valaki tud kérem vigasztaljon meg bennünket, hogy azért nem olyan borzasztó a helyzet. Pedig olyan szépen elhatároztuk már, hogy mégis autópályán megyünk végig.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 30 17:30 #3955

Bocsánat, az előzőhöz.
Másik böngészővel kiadja az árat, valóban 25 eurót ír.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 30 17:22 #3954

......... Skala Marionban van a Lia . egy szem kis csillaggal. a neten a netprice: 2 or 4 person 25 Eur. .................

Hm. Ennek megtaláltam a saját honlapját, de árat nem ír. Az a 25 euró gyanúsan kevés - bár adja isten, hogy igaz legyen. Ha van saját honlapja, akkor drágább... Azt viszont írja, hogy 300 m-re van a parttól. És ha jól látom, tavernájuk is van.
studios-lia.com/ - studios-lia.com/

Ági választékából mit szólnál ehhez pl.?
Skala Potamián :
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=180:apartman-spitakia-&catid=59:skala-potamia-centrum-es-a-nagy-strand-koezoetti-p&Itemid=130 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Itemid=130
Igaz, hogy nem a vízre néz, de egész a parton van. És ott kevesebben szoktak fürdeni.
vagy :
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=271:panagiotis-louvoulusdis-apartmanhaz&catid=57:skala-potamia-nagy-strand-koernyeke&Itemid=131 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Itemid=131
100-150 m-re van a parttól, most látom, hogy nem látszik a térképe, de majd elküldöm külön a helyét. Ez szerintem nagyon jó lenne nektek. (ha üres...)
Vagy :
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=221:faros-studio-kinira-&catid=63:egyeb-helyek-a-szigeten&Itemid=133 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Itemid=133

Szerintem kérdezd meg Ágit, tud-e nagy kertben lévő, csöndes szállást nektek. Erre az időszakra már vannak szabad helyek, nincs zsúfoltság.
Mindenképpen mentsd el Ági telefonszámát, jól jöhet.

(És jobb lett volna a szállásos topikban tárgyalni ezt... )

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 30 10:24 #3948

[..................MEG AUTÓS VENDÉGEKTŐL KAPTAM EGY KÁRTYÁT EGY FILLÉREKBE KERÜLŐ NAGY SZÁLLODÁBA.
KIBETŰZÖM NEKTEK.
MÁSOK IS KIPRÓBÁLTÁK MÁR ÉS IGAZ A HÍR.
HOTEL MISEL
VASJA MIHALOVA JIEVA
2640 KOCERUOVO
ISKAR 1.
E-MAIL:alpin@mbox.infotel.bg
<!-- e --><a href="mailto:tones@abv.bg-tones@abv.bg
www.mishel@infotours.org - www.mishel@infotours.org
tel.07053/20-44

A fürdőkről mit tudsz?
HA AZ IDÉN TÉLEN MEGYÜNK HAZA, ESETLEG EGY ILYEN PIHENŐT BERAKNÁNK...

KARÁCSONYKOR NAGYON LEHANGOLÓ. SZEGÉNYSÉG, NINCS EGY KARÁCSONYRA UTALÓ FÉNY, ...................

Ági!
Hol van ez a szálloda? Mit mondtak, akik adták a névjegyet? A Google nem talál rá való utalást, a www. utáni cím meg nem jó, mert kukac van benne. Pedig valószínűleg érdemes lenne utánajárni, lehet, hogy tranzitszállásként is funkcionálna.
Bulgária mintha kevésbé lenne Európa (de zárkóznak föl rendesen), gondolom, az ortodox karácsonyt ünneplik a miénkhez képest később, és a nyugati karácsonyi dátumot figyelmen kívül hagyják. De tényleg nagy a szegénység. De olyan kedves bolgár embereket ismertem meg, őket szívesen támogatom azzal, hogy költök valamennyi pénzt az országukban.
A gyógyfürdőkről majd összeszedem, amit lehet.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 30 10:06 #3947

......... Még valami: élelmiszer árakról van fenn valahol valami. ....................

Az árak Magyarországon is eléggé szórtak. Ha általában olcsóbb árfekvésű helyeken szoktunk/tudunk vásárolni, akkor a görög árak úgy 20-30%-kal magasabbak. De ha itthon is flancos helyre tévedünk be, akkor nagyjából ugyanaz.
A kenyér finom, ált. félkilósok vannak, ami kb. 80-90 cent. A tej (1 l-es doboz) tavaly már 1,4-1,5 euró volt. Gyümölcsöt-paradicsomot stb. úgyis ott vesztek. SZŐLŐ !!! Isteni finom! Nemhiába Dionüszosz hazája. Az is igaz, a szárazföldön olcsóbban vettünk gyümölcsöt.
Nagyon jól lehet bevásárolni a Lacurisz Marketban, Sk.Rachoni közelében, nemrégen volt is róla szó. De minden településen vannak kisebb és nagyobb boltok, bőséges árukészlettel, nem érdemes kisebb tételekért utazni. Annyival nem drágább. Szokás dolga, nekünk az vált be, hogy csavargás közben álltunk meg az autóval a nagy boltnál, és a szomszédos kisboltba csak akkor mentünk be, ha valami hirtelen hiányzott.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 30 08:31 #3945

Köszönöm megint csak a tájékoztatást. Még valami: élelmiszer árakról van fenn valahol valami. Mi eléggé felpakolunk, annak ellenére, hogy valahol olvastam, hogy nem olyan drága Görögország. Azért mégis csak egy szigetről van szó. Tavaly mi is általában a Lidl- be jártunk Halkidikin, de szerintem jobb felpakolni.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 30 07:12 #3943

Húha, lehet az én térképem tényleg régi. Én Kavala után a barna úton szeretnék menni Hrisoupoliba. ............

Barna ???? az milyen?
Nézd meg a honlapon az útvonal ismertetését. Akár Thessaloniki felől, akár más irányból érkezel Kavalába, a NY-K autópályán (Egnatia Odosz) haladsz tovább. Ott még nem kell fizetni.
Kavalából nem érdemes a komppal foglalkozni, mert ritkán jár, és keresztül kéne verekedni magatokat a belvároson. Keramotiból félóránként jár, és minden ismertetés erre az útvonalra épül.
Kavala után még kell menni jócskán az autópályán (mikor már éppen dühöngeni kezdesz, hogy biztos túlmentél, na akkor még nem értél oda...), aztán ki van táblázva a repülőtér és Keramoti. Arról is írtunk már itt, hogyan kell megközelíteni a kompot.

Ha Bulgárián át utaztok : Bulgáriában is kell útdíjat fizetni, 6 euróról tudok, ez egyhetes. És euróban kérték. A határ után (Dragoman falunál) talán a Szófia felé vezető út egyharmadánál van egy kanyarban egy 60-as tábla, és pár méter után egy rendőrörs. Ott mindig kint vannak a fakabátok, vigyázni kell! És már a táblánál az adott sebességgel szabad csak menni, ez érvényes Szerbiára is. Szófia szélén nincs településnév-tábla, csak 60-as tábla (félig-meddig ipari övezet), ott mindig lesben állnak a rendőrök. Egy idő után baloldalon látszik egy METRO áruház. (Most már van egy csomó más áruház is.) Nemsokára jön egy lámpás kereszteződés, ahol jobbra kell fordulni, Kulata felé. A körgyűrűn is elég sokat kell menni, idővel jobbra kell menni itt is, ki van írva Kulata. Ez az út elég vacak volt, nem tudom, mikor javítják ki. Szófia után vannak elővárosok, egy idő után jön a Pernik felé vezető út - itt a jobboldali sávban kell haladni és Kulata felé jobbra menni, mert aztán ez a sáv elmegy a másik út alatt. Szép tájakon visz el a határig. (Az a rész egyébként tele van gyógyfürdővel. És Szandanszkiban született Spartacus.) Vannak már kész autópályarészek, de csak 90-nel szabad menni.
Kulatánál a két határ közti részen jobboldalon van a vécé. Ja, a szerb-bolgár határon is a két határ között van, de ott kérnek 50 centet.

AZ OKOS PAMAG.
MI MINDIG ERRE JÖVÜNK PÁNOSSAL. TÉRKÉP ÉS NYELVTUDÁS NÉLKÜL. MONDHATOM VAKON MEGYÜNK A FŐUTON. IL. NEM VAKON GYÖNYÖRKÖDÜK A TÁJBAN ÉS CSAK A SÓFIA TÁBLÁT FIGYELJÜK. SÓFIA UTÁN MEG NIST. TÖBB HELYEN MEGÁLLUNK VÁSÁROLNI. SÓFIA ELŐTT DÉLRE JOBB OLDALON VANNAK KOSÁRFONÓ ÁRUSOK MEG KERÁMIÁSOK. FILLÉREKÉRT. ES JÓMINŐSÉGÜEK, ÉS SZÉPEK.
MEG AUTÓS VENDÉGEKTŐL KAPTAM EGY KÁRTYÁT EGY FILLÉREKBE KERÜLŐ NAGY SZÁLLODÁBA.
KIBETŰZÖM NEKTEK.
MÁSOK IS KIPRÓBÁLTÁK MÁR ÉS IGAZ A HÍR.
HOTEL MISEL
VASJA MIHALOVA JIEVA
2640 KOCERUOVO
ISKAR 1.
E-MAIL:alpin@mbox.infotel.bg
<!-- e --><a href="mailto:tones@abv.bg-tones@abv.bg
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.mishel@infotours.org-

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 29 22:55 #3942

Makedón szótár:
Megkerestem emailben Stevie W-t, hogy lenne szíves megnézni, jók-e a köszönések, ő sokat utazik mindenfelé. Válaszában kicsit javított a kiszótárazott kifejezéseken :

Makedón

jó reggelt dobro utro

jó napot dobar den

jó estét dobar vecser

üdvözlöm dobredojde (ez a welcome makedón megfeleloje)

viszontlátásra prijatno >>> do viduvanye

jó utat dobar pat

igen da

nem ne

kérem molam

köszönöm blagodaram

nem érteni neszfati >>> ne razbiram

Szerb:

jó reggelt dobro jutro

jó napot dobar dan

jó estét dobro vecse

viszontlátásra do videnya >>> prijatno

igen da

nem ne

kérem molim,

köszönöm hvala, hvala púnó

nem értem ne razumem

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 29 22:49 #3941

Húha, lehet az én térképem tényleg régi. Én Kavala után a barna úton szeretnék menni Hrisoupoliba. ............

Barna ???? az milyen?
Nézd meg a honlapon az útvonal ismertetését. Akár Thessaloniki felől, akár más irányból érkezel Kavalába, a NY-K autópályán (Egnatia Odosz) haladsz tovább. Ott még nem kell fizetni.
Kavalából nem érdemes a komppal foglalkozni, mert ritkán jár, és keresztül kéne verekedni magatokat a belvároson. Keramotiból félóránként jár, és minden ismertetés erre az útvonalra épül.
Kavala után még kell menni jócskán az autópályán (mikor már éppen dühöngeni kezdesz, hogy biztos túlmentél, na akkor még nem értél oda...), aztán ki van táblázva a repülőtér és Keramoti. Arról is írtunk már itt, hogyan kell megközelíteni a kompot.

Ha Bulgárián át utaztok : Bulgáriában is kell útdíjat fizetni, 6 euróról tudok, ez egyhetes. És euróban kérték. A határ után (Dragoman falunál) talán a Szófia felé vezető út egyharmadánál van egy kanyarban egy 60-as tábla, és pár méter után egy rendőrörs. Ott mindig kint vannak a fakabátok, vigyázni kell! És már a táblánál az adott sebességgel szabad csak menni, ez érvényes Szerbiára is. Szófia szélén nincs településnév-tábla, csak 60-as tábla (félig-meddig ipari övezet), ott mindig lesben állnak a rendőrök. Egy idő után baloldalon látszik egy METRO áruház. (Most már van egy csomó más áruház is.) Nemsokára jön egy lámpás kereszteződés, ahol jobbra kell fordulni, Kulata felé. A körgyűrűn is elég sokat kell menni, idővel jobbra kell menni itt is, ki van írva Kulata. Ez az út elég vacak volt, nem tudom, mikor javítják ki. Szófia után vannak elővárosok, egy idő után jön a Pernik felé vezető út - itt a jobboldali sávban kell haladni és Kulata felé jobbra menni, mert aztán ez a sáv elmegy a másik út alatt. Szép tájakon visz el a határig. (Az a rész egyébként tele van gyógyfürdővel. És Szandanszkiban született Spartacus.) Vannak már kész autópályarészek, de csak 90-nel szabad menni.
Kulatánál a két határ közti részen jobboldalon van a vécé. Ja, a szerb-bolgár határon is a két határ között van, de ott kérnek 50 centet.
Görög földön kb. 10 km (? így most nem tudom...) után egy lámpás T- kereszteződés van, ez már Serres határa, itt balra kell fordulni, aztán 10-20 méter után jobbra, szintén jól van táblázva. Idővel ki van írva az is, hogy Kavala felé.

Ha meg Macedónia felé mentek, az egészen jól van dokumentálva a honlapon, meg másutt is.

Na lehet, hogy most még jobban megzavartalak - kérdezz, ha nem világos valami!
:conf

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 29 19:45 #3939

Húha, lehet az én térképem tényleg régi. Én Kavala után a barna úton szeretnék menni Hrisoupoliba. amiket írtál azt én nem is látom ezen a tavalyi Teco-s térképen. De nem vagyunk Betojva.sokat vezetünk itthon is. azt hiszem én az E90 -es útról beszélek....
Fórumozók , thasosiak, nálunk van elég hely egy buli rendezésére. Erdőben élünk, de 4300 m2 -en. sátortáborhoz és főzőcskézéshez ideális. Komolyan gondolkodom egy közös-hullámhossz és érdeklődés bulin. Görög zenénk is van. most is az szól és bográcsozunk. na oké. Ttomi75-nek jó utat. Pamag! köszi!

fdunddy!!
Merre éltek?

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 29 19:40 #3938

Húha, lehet az én térképem tényleg régi. Én Kavala után a barna úton szeretnék menni Hrisoupoliba. amiket írtál azt én nem is látom ezen a tavalyi Teco-s térképen. De nem vagyunk Betojva.sokat vezetünk itthon is. azt hiszem én az E90 -es útról beszélek....
Fórumozók , thasosiak, nálunk van elég hely egy buli rendezésére. Erdőben élünk, de 4300 m2 -en. sátortáborhoz és főzőcskézéshez ideális. Komolyan gondolkodom egy közös-hullámhossz és érdeklődés bulin. Görög zenénk is van. most is az szól és bográcsozunk. na oké. Ttomi75-nek jó utat. Pamag! köszi!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 29 17:26 #3932

Te Pamag! :lol:
Most nézem amit korábban írtál a Nis Szófia, Kulata,Serres, Kavala útvonalat. Az tényleg nagyon jó lehet. Ráadásul mér autópálya díjat is spórulunk! Seres után gondolom Drámán át menjünk ugye?

Én mindig ezen az útvonalon közlekedek. Biztonságos, gyors, és kirándulásnak érzem, mert csodálatos az útvonal!!!!
Ahogy beértek a görögökhöz: Seres_Dráma_Kavala, és ott ügyelj, hogy ne kerülj be Kavalába, hanem fennt maradj az autópályán Xanti felé. 38 km-re Kavalától lesz majd a lejáró Chrisopoli felé vagy a Megas Alexander reptér felé. Tehát még 18 km Keramoitiig. Bátran vállald be!!!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 29 17:23 #3931

Még nem néztem meg, de mindjárt... és ha nyertem a Skandinávon , akkor veszek egy kis szigetet és minden kedves itt fórumozót meghívunk!!!!

Mi is jönnénk!!!!

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 29 15:55 #3929

Szia fdunddy!

1. Tésztagyár : gasztronómia topik! Van itt sok hasát szerető görögszerelmes.

2. Útvonal : Komotini felé most ne akarj menni, még nincs kész az épülő határátkelő, jövőre talán kész lesz, akkor arra szeretnék menni. De ott volt régen is valami határátkelő, hogy a régi működik-e, azt nem tudom kihámozni a netről.
Jól bejárt útvonal Bulgárián át a Szófia-Kulata útvonal. És Dramán át se kell menni, mert van keresztirányú út Kavala felé. Ki van táblázva. De ha Dramán át közelíted meg, akkor kapásból meg lehet állni útközben Philippit megnézni.
Ha elolvasod mindkét beszámolómat (2007-2008, sőt a nem thassosi 2004-est is), mindannyiszor Kulata felé mentünk, és egy kisebb határátkelőn át, Exochinál jöttünk ki Görögországból (Bulgáriában Goce Delcev irányában). Ez az út érinti Banszkot, és aztán rácsatlakozik a főútra.
Bulgárián át km-ben valamivel rövidebb, de kicsit lassabb, mert nem autópálya.
GPS nem kell, mert minden rendesen ki van táblázva.
A bolgár határőrök kicsit körülményesek, de már megszüntették a tavaly divatban volt hülyeséget, amikor egy pendrive-szerűséget kellett hurcolni vagy hat ablakon keresztül.
Úgy emlékszem, tavaly is írtam itt elég sokat a Bulgárián át való haladásról, keresd meg, és majd még írok róla.
Ami változás van Bulgáriában tavaly óta (olvasom rendszeresen), az az, hogy már nem a határállomáson adják az útdíjmatricát (nemcsak autópályára, minden útra kötelező), hanem a határállomás után kell megvenni, de rengeteg nepper próbál nyerészkedni rajta.
:)

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 29 13:09 #3926

Te Pamag! :lol:
Most nézem amit korábban írtál a Nis Szófia, Kulata,Serres, Kavala útvonalat. Az tényleg nagyon jó lehet. Ráadásul mér autópálya díjat is spórulunk! Seres után gondolom Drámán át menjünk ugye?

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 29 12:49 #3925

Köszönöm Pamag, hogy ennyit segítessz! Tegnap lefőztem 4 kg darált husiból paradicsomos , padlizsános, kertből származó friss bazsalikomos univerzál kajánkat. ( még a rántottába is ezt tesszük :lol: :wink: ). Sajna 1 vagy 2 étterem fog nálunk beleférni. Bár én nagy konyhatündér vagyok, szívesen főzöm akkor is ha nyaralunk. Pl.: csináltam már kint husilevest is cérnametélttel . A tésztát sörös üveggel nyújtottam ki és bicskábal vágtam cérnásra. K. jó lett. Tavaly előtt esküszöm, hogy konzerv szardíniát sütöttek át nekünk Toroniban a hires Lionban. Tuti. a tintahal pedig meg volt csiccsanva. még jó, hogy nem kaptunk gyomor rontást. Hála a Metaxának. Ja igen, hogy a fórum témájánál maradjak. ( ki a fenét érdekli a én tésztagyáram... :mrgreen: ): Azt gondolom, hogy mégis csak a Nis Szófia, Plodvin, Haskovo Komotini útat kellene választanunk, bár így igaz vagy 60km-t visszafelé kellene menni, de szerintem ez sokkal kevesebb km lenne. Csak a fránya útvonal kereső nem akarja nekem ezt megtervezni. GPC ünk meg nincs. Ki szeretném számolni, hogy tényleg igazam van e. De lehet, hogy nem éri meg bevállalni az esetleges eltévedések őrületét.

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 28 22:16 #3924

..... akkor veszek egy kis szigetet és minden kedves itt fórumozót meghívunk!!!!

:taps: :taps: :taps: :taps: :taps:

Biztos sikerül csendes házat találnotok. A Thassos szélén körbefutó út 99 km pontosan.
A sziget ÉNY-i részét célozzátok meg elsősorban, az jóval csendesebb. Sk.Marion és attól északra. Limenaria és Potos zsúfolt és nyüzsis (mi meg se álltunk bennük). Vagy a déli rész, Astris környéke vagy Kiniránál... de nem létezik, hogy Sk.Rachoni és Sk. Marion között ne találjatok egyet se.
:igen:

Re: Autóval Thassos-ra 2009 aug. 28 21:53 #3923

Még nem néztem meg, de mindjárt... és ha nyertem a Skandinávon , akkor veszek egy kis szigetet és minden kedves itt fórumozót meghívunk!!!!

Oldalmegjelenítési idő: 0.484 másodperc