Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Hovátország irányából 2010 jún. 10 12:56 #5562

Szervusztok!

Van valaki aki Horvátország irányából lépett be Szerbiába? Főleg a horvát-szerb határral kapcsolatos tapasztalatok érdekelnének.
Pl: Mennyire terhelt török vendégmunkásokkal a Horvát A3-as pálya (azon mennék ráadásul pont pénteki napon Július elején)
A Szerb szakaszon a pálya jónak tűnik, találtam MOL és ÖMV kutat is, Belgrádtól pedig már az ismert út Keramotiig.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2010 jún. 10 07:36 #5551

........ez elég nagy szívás lenne ha egész lámpát kellene cserélni :) :) :)
................

Hát mikor nekünk eltört a búra, akkor bizony az egészet kellett cserélni... :-(
Nekem egyébként mondhatják, kénytelen vagyok elhinni a férjemnek meg a szerelőnknek... és tőlük így hallottam.... :roll:

Az is más ha a fényszóró búra törik el vagy csak egy izzó csere!!!!Ennyi erővel minden alkatrészt lehet vinni a kocsihoz nem-e elromlik :D
Na most már nem feszegetem tovább a témát, szép napot!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2010 jún. 09 21:52 #5547

A Hellászon tette fel egy hozzászóló:

Szerbiába június 12-től lehet új típusú, kártya formátumú személyi igazolvánnyal belépni.
www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/YU/hu/Konzuliinfo/beutazasi_feltetelek.htm

Re: Autóval Thassos-ra 2010 jún. 09 19:42 #5545

óóóóh,milyen lámpa-lavinát indítottam itt el szerény kérdésemmel!..:)

Ma vettem vontatókötelet,az hiányzott.Ja meg poroltóm sincs még..:(

Egy nagyon lényeges kérdés: melyik városban legyen a szállásunk???? Segítsetek. Köszi (júl 8-..)

Re: Autóval Thassos-ra 2010 jún. 09 19:18 #5543

........ez elég nagy szívás lenne ha egész lámpát kellene cserélni :) :) :)
................

Hát mikor nekünk eltört a búra, akkor bizony az egészet kellett cserélni... :-(
Nekem egyébként mondhatják, kénytelen vagyok elhinni a férjemnek meg a szerelőnknek... és tőlük így hallottam.... :roll:

Re: Autóval Thassos-ra 2010 jún. 09 19:09 #5542

(de az újabbakon már csak az egész lámpát egyben lehet cserélni)===
Drága Magdika, ez elég nagy szívás lenne ha egész lámpát kellene cserélni :) :) :)
Maradjunk annyiban, hogy izzót kell csak cserélni de viszont van, hogy csak szervíz tudja!
Nekünk Lacettink van, ahoz is ki kell venni a fényszórót és csak úgy lehet cserélni, benne az izzót!
BOCSÁNAT A KÖTÖZKÖDÉSÉRT! :örül:
Tavaly sok infót köszönhettem nektek!!!
Aki idén is tud menni nyaralni, azoknak jó nyaralást kívánok!!!
Tomi :Thassos-fan:

Re: Autóval Thassos-ra 2010 jún. 08 19:54 #5531

Ja és más fórumokon úgy tudják, a Szerbiába való személyi igazolványos (de csak az új kártyaigazolvány jó) belépés július 1-től lép életbe. De hivatalos közlést még nem olvastam.

Re: Autóval Thassos-ra 2010 jún. 08 12:16 #5528

..................... Mi a véleményetek ezzel kapcsolatban? ..............

Alaposan nézz körül a honlapon! A költségekről is van ott cikk. Az autópályadíjak idén nem nagyon változnak, a benzinárak viszont az egekbe csaptak. De ezt ,gondolom , beleszámolja az utazási iroda is. Vannak linkek is, ahol más országok benzinárait is meg tudod nézni. És olvasd el az élménybeszámolókat is.

Autóval, magánúton - vagy irodával, busszal?
Ezt mindenki maga tudja magának. Szerintem a költségek nagyjából azonos szinten vannak. Akinek ez nagyon lényeges szempont, számoljon utána alaposabban.
A különbség tehát nem ebben van. Hanem hogy vállalom-e, hogy buszon zötykölődöm, olyan útitársakkal, amilyenek összejönnek (van aki kifejezetten szereti az ilyen társaságot, van akinek feláll a szőr a hátán tőle), milyen az egészségem, meg kell-e aludnom útközben.... stb.... és főleg, hogy mennyire vagyok kalandvágyó. Szólnak érvek mindkét változat mellett. Nekem kell döntenem a saját szempontjaim szerint.
Aki busszal megy (vagy mondjuk valahova máshova repülővel), az vagy az iroda által szervezett fakultatív kirándulásokra szorítkozik, vagy idegen nyelven tömegközlekedik, vagy bérel autót vagy motort. Ennek újabb költsége van, az elhasznált benzin árán felül. De mindenki maga tudja, ő mennyire mozgékony, meg tud-e ülni egy hétig a parti homokban, vagy megy föl-alá, mint a mérgezett egér, hogy minél többet lásson az adott helyen.

Én személy szerint autópárti vagyok. Egyszer - először - voltam busszal, abból számomra elég volt. (De mondom, van, aki ragaszkodik hozzá.) Egészségügyi szempontokat figyelembe véve akkor állunk meg, amikor akarunk. Útközben látunk egy csomó érdekes és szép helyet, és kis kitérőkkel nagyon szép látnivalókat csíphetünk meg. (Kiskoromban megőrültem, mikor földalattival vittek el az Állatkertbe - nem láttam, merre megyünk!!! hrrrrhhrrr...) Amikor meg megérkezünk az úticélunkra, ott rögtön van a fenekünk alatt jármű. Olyan, amit megszoktunk, aminek a működését ismerjük.

Tehát mindenképpen magadnak kell ezt eldöntened. Számolj, vegyél figyelembe minden költséget, és gondolkodj el a többi szemponton is - aztán irány Thassos!
:Thassos-fan:

Re: Autóval Thassos-ra 2010 jún. 08 11:50 #5527

Kb. mennyibe kerül Thessaloniki-ig az út? (autópályamatrica,kapuk,stb..) Egyébként kocsival terveztük eredetileg..de tegnap bementünk egy utazási irodába Szegeden,és rákérdeztünk a buszos témára. Meg nem tudom mennyivel lenne olcsóbb a busz. Megéri-e. Köszi!
Lengyel Zoli ,Szeged

Szia Zoli !

Szerbia autópályadíja: kb:4000 dínár. Macedónia: kb:6-9 euró.(oda-vissza)Görögországban , Thassos felé szerintem még nem kell fizetni az autópályáért.
Autótól függő az üzemanyagköltség.
Talán az autóval történő utazás valamivel drágabb, de függ a személyek számától is.
Én mindenképpen az autós utazásra szavazok ! Szabadságot jelent ha az ember saját autóval megy ,akkor és ott áll meg ,ahol és amikor akar. Az üdőlőhelyen kedvére mozoghat.
Persze neki kell megtervezni az útvonalat, az esetlegesen felmerülő problémákat megoldani, erre fel kell készülni, amennyire lehetséges. ez nem kis idő.
Van aki nem szeret vezetni ,fél,hogy baj történik az autóval. stb.Nekik egyértelmúen a buszos utazás a nyerő, de akiben van elég vállakozó kedv ,az bátran menjen autóval.
Üdv. Ildi

Re: Autóval Thassos-ra 2010 jún. 08 08:50 #5526

Köszönöm!! Így már tisztábban látok. Kb. mennyibe kerül Thessaloniki-ig az út? (autópályamatrica,kapuk,stb..) Egyébként kocsival terveztük eredetileg..de tegnap bementünk egy utazási irodába Szegeden,és rákérdeztünk a buszos témára. Azt mondta a Hölgy,hogy felnőtteknek 55.000 ft. egy hétre az utazás,és a szállás díja. Mi a véleményetek ezzel kapcsolatban? Annyi hátrányát látom,hohy nem leszünk annyira mobilok ott. Meg nem tudom mennyivel lenne olcsóbb a busz. Megéri-e. Köszi!
Lengyel Zoli ,Szeged

Re: Autóval Thassos-ra 2010 jún. 07 20:40 #5524

... Tudna valaki pontos útvonalleírást Röszkétől?? ....

Böngészd a honlapot!
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=category&id=47:a-sziget-megkoezelitese&Itemid=77&layout=default

Egyébként nagyon egyszerű. Majdnem végig autópálya, és minden, de minden rendesen, pontosan ki van táblázva. (Mondjuk nem árt előtte nézegetni a térképet.)
Röszkétől a Belgrád feliratot kell követni, Belgrád után a Nis feliratot, aztán Thessaloniki az irány, onnan meg Kavala, Kavala után Xanthi. Kavala után le kell térni Keramoti felé, a komphoz.

Valahol foglalkoztunk már az idei kompdíjakkal is, most nem tudom, hol, de keresd meg.
És ha még felmerül benned kérdés, akkor ne kímélj minket!
:dumcsi

Re: Autóval Thassos-ra 2010 jún. 07 20:34 #5523

Sziasztok! Tudna valaki pontos útvonalleírást Röszkétől?? Köszönöm!!

Üdv. az oldalon!

A honlapot átnézted? Az nem elég????

Mi kell még? Kérdezz konkrétumot és megy a válasz.....

Re: Autóval Thassos-ra 2010 jún. 07 20:06 #5522

Sziasztok! Tudna valaki pontos útvonalleírást Röszkétől?? Köszönöm!!

Re: Autóval Thassos-ra 2010 jún. 02 10:44 #5481

Már érvényes, a kihirdetés napjától érvényes. Már akár most is indulhatsz személyivel. Viszont csak az új típusú kártyást fogadják el :!:

Re: Autóval Thassos-ra 2010 máj. 31 10:35 #5470

Hm. De még nincs meg az időpont, amikortól érvényes.
De ha már elhatározták, hogy engedik az utasokat útlevél nélkül, mindjárt kitűzhették volna azt is, milyen dátumtól kezdve érvényes.

Túl nagy problémát szerintem nem okoz senkinek, mert aki a nyár elején készült utazni, az már gondoskodott magának érvényes útlevélről. (Kivéve minden évben azt a pár embert, aki a határon jön rá, hogy lejárt... :wink: )

Re: Autóval Thassos-ra 2010 máj. 31 09:12 #5469

Akkor lassan egyáltalán nem kell útlevél annak aki Görögországba akar utazni :D A szerbek is rövidesen elfogadják a személyit. Azért kíváncsi leszek ki próbálja meg először :D

Re: Autóval Thassos-ra 2010 máj. 31 08:43 #5468

Re: Autóval Thassos-ra 2010 máj. 31 08:42 #5467

Felkészülés a külföldi utazásra

A Magyar Köztársaság Alkotmánya, 69. § (3) bekezdés
A konzuli védelemről szóló 2001. évi XLVI. számú törvény, 1.§ (1) bekezdés

A Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának tapasztalatai szerint az utazásra való alapos felkészüléssel és előzetes tájékozódással a külföldön bajba került magyar állampolgárok jelentős része elkerülhette volna a kellemetlenségeket, vagy azok következményeit csökkenthette volna. A magyar konzulok segítsége legfeljebb enyhíteni tudja a káreseteket és a személyes megpróbáltatásokat, meg nem történtté azonban nem teheti azokat.

Mi a teendő a külföldre utazás előtt?

Ellenőrizze útlevelét, nézze meg, hogy érvényes-e! Külföldre utazáshoz érvényes útlevélre van szükség. Útlevél nélkül – érvényes személyi igazolvánnyal – ez idő szerint az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamaiba, Andorrába, Svájcba, Horvátországba, Macedóniába és Bosznia-Hercegovinába lehet utazni. Az elfogadható személyi igazolványok típusairól a vízummentességi megállapodások táblázatban lehet bővebben tájékozódni. Utazás előtt tájékozódjon a célország Magyarországon akkreditált nagykövetségén az útlevél érvényességére, illetve az úti okmányok típusaira vonatkozó helyi követelmények felől! Szükség esetén előzetesen szerezzen be vízumot! Számos országba csak vízummal lehet belépni. A vízummentes országok listája itt olvasható.

Re: Autóval Thassos-ra 2010 máj. 29 11:13 #5458

De időközben azt is olvastam a többi fórumon, hogy Macedónia már eddig is beengedett útlevél nélkül, személyi igazolvánnyal. (Ennek valahol utána kéne nézni hivatalos helyeken.)
Ezek szerint csak a szerb útlevéligény miatt volt szükséges eddig az útlevél.
Hát úgy legyen! Menjenek minél többen a napfényes Hellászba!

Re: Autóval Thassos-ra 2010 máj. 28 23:13 #5457

Ja, de az is ott van, hogy nyáron lép életbe. De hogy pontosan mikor? A mostanában indulókat vsz még nem érinti.

Re: Autóval Thassos-ra 2010 máj. 28 23:10 #5456

Hozzászólás a Hellászon - cikk az Indexen:

index.hu/kulfold/eu/2010/05/28/utlevel_nelkul_utazhatunk_szerbiaba/

Útlevél nélkül utazhatunk Szerbiába !

De Macedónia még nem adta ezt meg, tehát oda kell útlevél. Bulgárián keresztül viszont ezek szerint nem kell.

:autóvezető:

Re: Autóval Thassos-ra 2010 máj. 25 17:31 #5424

Pamag aki mindíg figyel!!

Re: Autóval Thassos-ra 2010 máj. 25 17:20 #5423

Török inváziós naptár idénre:
(Index fórumon találtam, az írás az utikalauz.hu -n jelent meg)

www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=1079

Re: Autóval Thassos-ra 2010 máj. 14 12:01 #5369

Idén mi is korábban indulunk, mert ritkán jár a komp Kefaloniára.
Így remélhetőleg a napfelkelte minket is már Görögországban ér.
Vasárnapi nap 17-18 óra között lesz a magyar határátlépés (valószínűleg nem Röszkénél) és hajnali 3-ra már a görög határon szeretnék lenni. :)

Oldalmegjelenítési idő: 0.141 másodperc