Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 18 05:44 #7928

Már csak 1. nap és gurulunk Thassosra!!! :D :D :D

Jó utat kívánok! Nagyon jó lesz!

Köszönjük szépen,remélem nem lesz semmi probléma!!!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 17 14:21 #7926

Jó utat kívánok! Nagyon jó lesz!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 17 11:22 #7924

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 17 11:06 #7923

Ha valaki megy autóval júl.2-a előtt, és van lehetősége, kérem írjon egy pár sort az útról.(Balázs, fidorr, ha jól értem ti előttünk indultok :bicaj: )Elsősorban a alább említett elterelés érdekel, üza. árak, kompdíjak, hogy változtak, elég hideg-e a mythos sör. Ági Neked Jobbulást kívánok 15 nap múlva indulunk!!! :P

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 08 07:55 #7902

Erre akkor készüljön mindenki.
Ha 3 hét múlva is így lesz, akkor megerősítem! Ugyanis 3 hét múlva ilyenkor már Thassoson ébredek. :)

Sajnos a Szerb Autóklub honlapján azt írják, hogy 2011-11 hó a tervezett befejezés!! Nem kizárt hogy így lesz egész nyáron, ami a török invázióval együtt utazóknak lesz leginkább kellemetlen, mert gondolom nem kis dugok fognak ki alakulni miatta!!

Re: Autóval Thassos-ra 2011 jún. 05 07:42 #7886

Bejegyzés az INDEX Fórumról!

Most érkeztem vissza, friss info, hogy Belgrádban útfelújítás miatt az autópályára Nis felé NEM lehet felhajtani a Stevie leírásában megadott módon!!
www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=333 - www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=333
Az Előrejelző tábla... képen látható felhajtóról van szó. Érdemes ELŐTTE, felhajtani Zagreb irányába, mert néhány 100 méter után jobbra lehajtva visszafordulhatunk - teljesen szabályosan !!! - az eredeti irányba NIS felé. Nem kell megijedni, készülni kell rá.
Visszafelé jövet változatlan az útvonal.
Üdv és jó utat!

Erre akkor készüljön mindenki.
Ha 3 hét múlva is így lesz, akkor megerősítem! Ugyanis 3 hét múlva ilyenkor már Thassoson ébredek. :)

(Amúgy a buszosok szerint semmi változás nem volt még 3 hete. Vagy nem tudták, mi volt tavaly, vagy nem emlékeztek rá, vagy....? De szerintük minden a régi. Hiába mondtam, hogy én olvastam új autópálya szakaszokról, mindent tagadtak. :( Azért nem is írtam semmit.)

Re: Autóval Thassos-ra 2011 máj. 22 07:00 #7712

Az első csoport tegnap délben szerencsésen megérkezett.
Délben kötöttek ki nálam. Már elérhették volna az előző kompot is, de 1 ' késéssel becsúkodott az orruk előtt a komp ajtaja.
Az útról rögtön feltett kérdéseimre több féle választ kaptam. Tehát a pontos preciz választ majd aki az általam hazaküldött csomagot átveszi a sofőröktől hétfőn este kérdezi meg. Érkezéskor mindig sietünk és nem szerettem volna zaklatni a sofőröket.
Bazsi tehát kifaggatja majd a sofőrjeinket az általam feltételezett újonnan átadott autópálya szakaszokról a szerb és a Skópjai szakaszon.
A szállások beszámolóját valószínűleg csütörtökig írom majd meg. Úgy néz ki rendben lesz minden.
Az Achilleonsok idáig nagyon elégedettek voltak. Az Aethrionosokról tudtuk tökéletes úgy a gazda úgy a szállás. A Pontios környezetéről és a fogadtatásról is az első benyomás rendkívül jó volt. A további részleteket részben azért szeretném később írni, mert mindent lakva lehet tudni, ill. remélhetőleg szerdáig közös kirándulásaink vannak
.
Tudjátok az első hét teljes napjai kellenek ahhoz, hogy mindenki mindenhol jól beolajozottan működjön. Értem ezalatt magam is!

Re: Autóval Thassos-ra 2011 máj. 10 14:54 #7593

Re: Autóval Thassos-ra 2011 ápr. 27 16:40 #7484

.....................a Görög szakaszon mennyit kell fizetni az autópálya használatért!
...................

Egyelőre nem kell fizetni.
(Pár rövid szakasz még hiányzik a keleti autópályából -a Keramoti felé menő elágazás után- , ha az is elkészül, majd csak akkor kezdenek díjat szedni.)

Re: Autóval Thassos-ra 2011 ápr. 27 15:49 #7483

Sziasztok!
Még új vagyok a fórumon, azt szeretném megtudni, a Görög szakaszon mennyit kell fizetni az autópálya használatért!
Köszi előre is.

Re: Pihenő félúton 2011 ápr. 08 19:40 #7366

Azt vallom már az utazás is a nyaralás része, tehát az is legyen kellemes.

Ebben teljesen igazad van. Mi eleve a határ mellöl indulunk, igaz a horvát határ mellől :) . Így egy kényelmes ebéd utáni indulással 7-8 óra között érünk félútra.
Ha megállunk aludni, kihagyhatom a horvát autópályát ezzel kilométert és autópályadíjat spórolok, de időt és fáradságot vesztek. Hatvan kilométerrel rövidebb az út de az útvonaltervezők azonos, vagy hosszabb menetidőt írnak pálya használat nélkül. Tavaly a pályán mentünk, Belgrádig alig volt forgalom. Nem tudom az M6-os megépítése mennyit változtat ezen, mivel idéntől a törökök programja is tervez erre....Km-

Re: Pihenő félúton 2011 ápr. 08 16:03 #7364

Egyébként mi volt a tavalyi tapasztalat? Hosszú az út, sok egyben a 14 óra?

Odafele éjszaka mentünk, ez nekem volt sok (másnap csak szédelegtem). Visszafelé nappal jöttünk, ez meg a kisfiamnak (Tesszaloniki előtt közölte, hogy ennyi elég volt a hazaútból, most menjünk vissza a szállásra).
Jó kompromisszumnak tűnik, kettéosztani az utazást, így marad időnk másnap reggel ráérősen nézelődve, meg-meg állva utazni.

Ötleteket adni nem nagyon tudok, de azt el tudom mondani, mi hogyan mentünk.
Előre bocsátom, mi éjjel aludni szeretünk, utazni pedig nappal.
Budapest környékéről indultunk. A mi adottságainkkal a sebesség is erősen korlátozott. Ezért úgy döntöttünk, egyik este lemegyünk a határig és ott alszunk. Másnap hajnali 4-kor indultunk. Ennek hála Belgrádon még a reggeli csúcs előtt átjutottunk.
Szép kényelmes tempóban, néhány megállóval jutottunk a görög tengerpartig. A Chalkidiki félsziget utáni részen töltöttük az első éjszakát.
Másnap reggel kényelmesen értük el a 9-es kompot és mentünk át Thassosra.
Azt vallom már az utazás is a nyaralás része, tehát az is legyen kellemes.

Re: Pihenő félúton 2011 ápr. 08 15:17 #7362

Odafele éjszaka mentünk, ez nekem volt sok (másnap csak szédelegtem). Visszafelé nappal jöttünk, ez meg a kisfiamnak (Tesszaloniki előtt közölte, hogy ennyi elég volt a hazaútból, most menjünk vissza a szállásra).
Jó kompromisszumnak tűnik, kettéosztani az utazást, így marad időnk másnap reggel ráérősen nézelődve, meg-meg állva utazni.

Re: Pihenő félúton 2011 ápr. 08 14:26 #7361

............
A hotel amit kinéztem:
............................

Hát úgy tűnik, Te leszel az úttörő.

A berendezéssel biztos nincs semmi baj, európai szállások vannak Szerbiában. Viszont ha a parkoló zajos, akkor vsz a szobákba is behallatszik a zaj. De ez így lehet az összes útmenti panzióban. Ha csöndesebb helyre vágysz, akkor többet kell kutakodni.

Személy szerint csak a Bulgárián át vezető útról és szállásokról tudok információt mondani.

Re: Pihenő félúton 2011 ápr. 08 12:52 #7358

Szervusztok!

Tavalyi tapasztalataim alapján idén megállunk tranzit szálláson. Tavaly az alábbi hotelnél álltam meg tankolni, pihenni. A hotel tetszik, de a parkoló eléggé zajos volt. Amennyiben valaki már megszállt itt, kérem meséljen pár szóban tapasztalatairól, ha esetleg kirándult is a környéken, ez irányú infóknak külön örülnék!
A hotel amit kinéztem:
www.motel-predejane.com/indexe.htm
Leskovac után kb 5 kilóméterrel találtam a gyönyörű hegyes szakasz előtt. ( Ha ezen a tájon más jó szállást talált valaki az is érdekelne. )

Üdv közöttünk!
Én ebben nem sok segítséget tudok adni :( , de lehet, hogy másnak van tapasztalata.

Pihenő félúton 2011 ápr. 08 11:27 #7357

Szervusztok!

Tavalyi tapasztalataim alapján idén megállunk tranzit szálláson. Tavaly az alábbi hotelnél álltam meg tankolni, pihenni. A hotel tetszik, de a parkoló eléggé zajos volt. Amennyiben valaki már megszállt itt, kérem meséljen pár szóban tapasztalatairól, ha esetleg kirándult is a környéken, ez irányú infóknak külön örülnék!
A hotel amit kinéztem:
www.motel-predejane.com/indexe.htm
Leskovac után kb 5 kilóméterrel találtam a gyönyörű hegyes szakasz előtt. ( Ha ezen a tájon más jó szállást talált valaki az is érdekelne. )

Re: Autóval Thassos-ra 2011 márc. 23 09:20 #7274

Kicsit átalakítottam az A sziget megközelítése autóval - Macedónián keresztül (Ajánlott) cikket.
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=259:a-sziget-megkoezelitese-autoval&catid=47:a-sziget-megkoezelitese&Itemid=77 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... &Itemid=77

Re: Autóval Thassos-ra 2011 márc. 12 19:08 #7227

..............................
Vagy ez rossz gondolat?

Nem, nem rossz gondolat....
Csak...
1. A kötelező látnivalók fel vannak már tüntetve az előbb említett linkeken.
2. A sziget belsejébe nem mindenki hajlandó saját autóval menni, azt gyötörni a földutakon. A sziget körül vezető úton meg ki vannak alakítva a nézelődő helyek, másutt meg se lehet állni a kanyarok miatt. Ezért aztán mindenki ugyanazt látja.... :wink:

3. És a felfedezés élménye ????? az hol marad ????? :)

Ettől függetlenül ha valaki be tud azonosítani egy-egy érdekes pontot (akár utólag a GoogleEarth-ről), az bizony nagy segítség lenne másoknak! Tehát én is kérek mindenkit, hogy jelezze az ilyen helyeket!

Re: Autóval Thassos-ra 2011 márc. 12 18:13 #7226

Jó-nak jó gondolat, de megmondom neked őszintén én a navinak szentelem már 5 éve kb az életemet,
de ha nyaralok, akkor nyaralok, és nem az jár az eszem, hogy mit mikor mentsek el.
El is feledem mindig sajnos. :(

Re: Autóval Thassos-ra 2011 márc. 12 18:05 #7225

Kedves Fórumozók, Utazók!

Én speciel arra gondoltam, hogy aki navigációval jár Thassoson és valami különleges, érdekes, szép, vagy nevezetes helyre keveredik, akkor a navin rögzíti az adott hely koordinátáját és azt a fórumon természetesen az erre a célra nyitott topikba bejegyzi. Elég lenne a látvány rövid leírása + koordináta. A rövid leírásból mások eldöntik, hogy megnézik vagy látták már stb.

Vagy ez rossz gondolat?

Re: Autóval Thassos-ra 2011 márc. 10 18:29 #7208

Embörök!
Ezt láttátok? www.thasos.hu/index.php?option=com_phocadownload&view=section&id=8:navigcihoz&Itemid=176 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Itemid=176
Tavaly júniusban töltöttem fel.
Az aktuális házak is megvannak, de azok időnként változnak, ezért nem teszem fel.
Szerintem annak az egy háznak a koordinátáját, ahova megy valaki, azt ki tudja olvasni a GoogleMaps-ból.
De ha mégsem, akkor írjon ide, és majd valaki megmondja neki.

Re: Autóval Thassos-ra 2011 márc. 10 18:01 #7207

...A navigációval utazóknak nagy segítség lenne, ha a szigeten lévő látványosságokat, érdekes helyeket GPS koordináta formában közzé tennétek. ...

Ha nem is koordinátával, de a honlapon googlemapson meg van jelölve egy csomó hely. (Kb.két éve.)
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=55:google-maps&catid=51:jol-joen-ha-mar-megerkeztuenk&Itemid=88
Ezt vsz át tudjátok tenni koordinátákra.
A szállások is ábrázolva vannak térképen a szálláskereső részen.
Ha hibát találtok, jelezzétek, kérlek! Meg ha újabb pontot lenne érdemes megjelölni, azt is!

Re: Autóval Thassos-ra 2011 márc. 10 17:45 #7205

Sziasztok!
Köszönöm szépen az információkat! :)
Egyébként a Dias-zeusz katalógusáan olvastam azt hiszem....

Re: Autóval Thassos-ra 2011 márc. 10 16:51 #7204

Vihar66!
Erre van is egy jó oldalam!
www.tothgeza.hu/Koordinata.html - www.tothgeza.hu/Koordinata.html
Hozzáteszem ehez nagyon sok türelem kell és tudás hogy mi hol van.
Hát ezt max Ági tudná megcsinálni szerintem.
Egyszer ezt Én is felhoztam Balázs-nak,hogy a házakat meg kellene csinálni koordináta szerint is ,mivel sokan utaznak PDA-PNA-val a szigetre.
Akkor ez el lett vetve és az is nagy meló lenne.
Hátha valaki kedvet kap a dologhoz.!
De van egy ötletem,összeteszitek a zsetont ,hogy kint lehessek egy évig és megcsinálom. :örül: :örül: :örül:
Ez csak vicc volt!

Re: Autóval Thassos-ra 2011 márc. 10 15:25 #7202

A navigációval utazóknak nagy segítség lenne, ha a szigeten lévő látványosságokat, érdekes helyeket GPS koordináta formában közzé tennétek. Ez időt és pénzt takarítana meg másoknak. Ha ez korábban már leírásra került, akkor bocsánat, utána nézek. Én 2010 - ben vettem egy gépéest, de sajnos nem volt alkalmam eljutni a szigetre. Idén ha kölcsönt is kell felvennem akkor is elmegyek.

Oldalmegjelenítési idő: 0.369 másodperc