Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Autóval Thassos-ra 2012 jan. 12 21:07 #8940

Köszönöm Balázs, így már érthetőbb! :wink:
Még valami, ha jól tudom a Jotának nincs kimondottan parkolója...Csak előtte lehet parkolni vagy a mellette lévő telken, ugye?
A párom kicsit aggódik emiatt...

A kocsit ne féltsétek! Nem lesz semmi baja! Mint már mondtam, a helyiek a kulcsot is bentfelejtik a kocsikban. Sokkal kevesebb veszélynek lesz kitéve, mint ha itthon bárhol megállnátok vele....
Igen, a mellette lévő üres telken lehet parkolni.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2012 jan. 12 20:31 #8937

Köszönöm szépen mindenkinek a reagálást.:)
Mi is viszünk majd nyomtatott verziót...és a navi is ott lesz segítségnek.
Reméljük minden rendben lesz. :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2012 jan. 12 20:28 #8936

Köszönöm Balázs, így már érthetőbb! :wink:
Még valami, ha jól tudom a Jotának nincs kimondottan parkolója...Csak előtte lehet parkolni vagy a mellette lévő telken, ugye?
A párom kicsit aggódik emiatt...

Re: Autóval Thassos-ra 2012 jan. 12 19:58 #8934

Mi mindig papír navigációval megyünk görögországba. Nem is tévedtünk el,csak akkor, ha valakivel együtt mentünk és neki volt navija.Egyszer Thessalonikiben keringtünk, aztán az autópályán a másik irányba sikerült navigálnia. Amikor a férjem vezet én olvasom a térképet. Nagyon jól ment. Egyszer csak azt vettem észre, hogy nem jó helyen vagyunk ( rájöttem, hogy elnéztem a kavala táblát és csak a Halkidikire koncentráltam. Persze elég fáradt voltam már akkor. 100 km-t kerültünk mire visszataláltunk oda ahol eltévedtünk. Ott a párom azt mondta, hogy akkor most te vezetsz. Aztán aludt mellettem majdnem a kompig.De azért mindig minden rendben volt.

Re: Autóval Thassos-ra 2012 jan. 12 19:41 #8933

Sajnos a mi navigációnk a szigeten nem működött,de egy tipp:

Jelentem nekem tökéletesen működött a navigációm!
Az utolsó földút is rajta van. iGO 8.3, csak megfelelő térkép kell!

Re: Autóval Thassos-ra 2012 jan. 12 19:03 #8932

Igen, olvastam
Viszont kérhetnék tőled még valamit?
Olvastam a cikkedet arról hogy juthatunk el Limenasból Potámiába, de számomra kicsit érthetetlen...Lehet, hogy én vagyok az egyetlen de számomra bonyolult és már az elején elvesztettem a fonalat.:)
Le tudnád írni számomra érthetőbben? :wink:
Egyébként gondolom a navigációnk is oda irányítana minket ha nem lenne más választásunk...

Sajnos a mi navigációnk a szigeten nem működött,de egy tipp:
Én két éve az apartman képeinél lévő müholdképen, lépésről-lépésre végig jártam az apartman és kompkikötő közti utat.
Amikor megérkeztünk a szigetre és elindultunk a kikötőböl olyan volt,mintha már jártam volna arra korábban :D Nem tévedtünk el !
A Jota melleti Villa Almyrában laktunk.Szép volt,jó volt!
Előtte rengetek hasznos infót gyűjtöttem erről a fórumról! Neked is hasonlókat kívánok!

Re: Autóval Thassos-ra 2012 jan. 12 15:35 #8929

Igen, olvastam
Olvastam a cikkedet arról hogy juthatunk el Limenasból Potámiába, de számomra kicsit érthetetlen...Lehet, hogy én vagyok az egyetlen de számomra bonyolult és már az elején elvesztettem a fonalat.:)
Egyébként gondolom a navigációnk is oda irányítana minket ha nem lenne más választásunk...

Nekem is az volt, már 4 éve készült, azóta biztosan elromlott. :D
Kicsit javítottam rajta.
Lényeg, hogy a kompról lejövet ki kell jutnotok a főútra, ami körbe megy a szigeten. Ezt úgy tudjátok megtenni, hogy a kompról lejövet jobbra indultok (legtöbben arra mennek), és követitek az utat. Az első táblás kereszteződésen átmentek egyenesen, majd az utca beletorkollik a főútba. A főútnál balra fordultok és mentek fel a hegyre. Panagia előtt és után az útról gyönyörködtök a kilátásban. :) Az utánhoz az kell, hogy átmenjetek a szűk Panagián. Lekanyarogtok Potámiáig, annak a szélén elmentek és az 1. számú kereszteződésnél, közvetlenül a nagy bolt után balra lefordultok. Ez már a célegyenes! Ami persze nem egyenes, mert van benne egy két kis kanyar. Mikor azt látjátok, hogy az útban egy derékszögű bal kanyar van, akkor fejeteket balra fordítva meglátjátok a Jota Apartmant. Parkolni úgy tudtok, hogy a nagy balkanyart beveszitek és a következő jobbost nem, hanem itt mentek egyenesen le a parkolóba.
Ha ott lesztek tuti, hogy világos lesz mit írtam, így olvasva nem biztos.

Re: Autóval Thassos-ra 2012 jan. 12 14:42 #8928

Igen, olvastam

Re: Autóval Thassos-ra 2011 dec. 15 16:54 #8793

...............
Én megértelek, de ha mi elindulunk, akkor mihamarabb Görögországba és a sós vízben szeretnénk lenni. :)
.........................

Én értelek téged is ! :pápá:

Re: Autóval Thassos-ra 2011 dec. 15 16:51 #8792

............
a környékbeli nézelődést ( mondjuk Bulgária) nagyban befolyásolja a pénztárcánk tartalmának mérte és a szabadságunk hossza is. Magyarországot is járjuk az első tavaszi naptól kezdve gyakorlatilag a tél beköszöntéig.(Mátra,Pilis,Tisza-tó,Vértes etc.)
..................

2. De jóóóóóóó nektek..... :D ... valaha régen nekünk is volt motorunk... :motorozós:
1. Bulgária pl. olcsóbb... :igen: (mármint az ország belseje, nem a tengerpartja - az drága, meg aki Görögországban érzi jól magát, annak nem jön be)

Re: Autóval Thassos-ra 2011 dec. 15 08:19 #8789

Ühm... szóval aki érti ezt, az érti... aki meg nem, az úgyse fogja megérteni, mert másképp van berendezve a lelke.

Én megértelek, de ha mi elindulunk, akkor mihamarabb Görögországba és a sós vízben szeretnénk lenni. :)
S nekünk még nem okoz gondot a 14-18 óra autókázás. De majd mi is elérjük azt, hogy már igen.

Re: Autóval Thassos-ra 2011 dec. 15 08:18 #8788

December még a tervezgetés ideje,meg az informálódásé ...
a környékbeli nézelődést ( mondjuk Bulgária) nagyban befolyásolja a pénztárcánk tartalmának mérte és a szabadságunk hossza is. Magyarországot is járjuk az első tavaszi naptól kezdve gyakorlatilag a tél beköszöntéig.(Mátra,Pilis,Tisza-tó,Vértes etc.)
köszönöm a tájékoztatást

Re: Autóval Thassos-ra 2011 dec. 14 22:16 #8787

Szia! Köszi az infókat! :)
............

A bookingot csak azért említem, mert az valamennyire biztosíték a minőségre. De amelyik rajta van, annak rendszerint van saját honlapja is, érdemes azt is kikeresni. És az ember rájön, hogy nem mindig a booking a legolcsóbb... csak akkor, ha adott időpont előtt kicsivel el kell sózni a megmaradt szobát.
Én végig szoktam nézni az összes létező online hálózatot. Sokszor mások a fényképek is a másik honlapon, az is ad valami infót, főleg a környezetről.

Van sok útmenti fogadó, de azoknak nemigen van honlapjuk, meg vsz necces a minőség, ha abból élnek, hogy a török roham alatt altatják a vándornépet... meg a parkolójuk se biztos, hogy őrzött.

A Niska Banja-i szállás címét körözik, voltak ott már többen magyarok különböző fórumokról, még mindenki dicsérte.
De onnan azért még van távolság...

Az útvonallal meg én úgy vagyok, hogy ha el akarok jutni X helyre, akkor odáig keresztül kell mennem a közbeeső részeken. És az a rész is kinéz valahogy - vagy ugyanúgy, mint az otthoni táj, vagy egészen másképpen - , és az már önmagában is érdekes. Ahol elhaladok, ott is van szép természeti látnivaló meg műemlék - minek rohanjak el mellette, mikor egyúttal meg is nézhetem? Hát hogy egy kicsit lassabban haladunk? na és? de láttam Y meg Z helyet IS ! Bele kell számolni az út idejét is... legfeljebb a végcélnál egy-két nappal kevesebbet töltünk, ha a többi időt és pénzt felemészti az út. És olyan érdekes, hogy mindig másfelé mehetek (na már amennyire...), és mindig mást látok...
Ühm... szóval aki érti ezt, az érti... aki meg nem, az úgyse fogja megérteni, mert másképp van berendezve a lelke.

Re: Autóval Thassos-ra 2011 dec. 13 18:24 #8779

Szia! Köszi az infókat! :)
Igen motorral mennénk, de lehet mégis az autópálya mellett maradunk a gyorsaság miatt, mert inkább Görögországban motorozgatunk fel-le :D
Nem ártana valóban , ha biztonságos lenne a környék, mert a motort, ha mellette vagyunk is simogatják, nem szeretnénk ha reggelre meglovasulna :D
p.s. nézem én a bookingot, meg a limbát meg mindent , de tutibb az első kézőből infó:-)

Re: Autóval Thassos-ra 2011 dec. 12 19:52 #8776

............... olcsó szállást tud- e valaki.
..................

1. www.velickovic.info/index.htm - www.velickovic.info/index.htm - személyesen majd csak jövőre fogom megismerni, ha minden jól megy, de a neten körözik a címet, mint megbízhatót, árat nem tudok
2. www.thegarden.rs/ - www.thegarden.rs/ - itt voltunk, a szobával nem volt semmi gond, csak a környék nagyon külvárosi (az autóval beálltunk az udvarba)
3. Bulgáriában tudok még szállásokat, ha esetleg arrafelé mennétek
4. Szerbiában létesülnek szállások újak is, és megbízhatónak tűnnek, és egyre olcsóbbak (eleinte eszetlenül drága volt). Ha rajta van a booking.com-on, akkor biztosan megfelelő. Magunknak néztem pl. a www.hotel-sinkom.com/ - www.hotel-sinkom.com/ -t, ők is rajta vannak a booking.com-on (a saját honlap még nincs angolul, a Smeštaj a szállásos rész)
5. Görögországban a macedón határ utáni első városban is megszállt többször egy ismerős

Emlékszem, hogy egyszer már fölvetetted a témát, és én meg is ígértem, hogy foglalkozom vele.... csak a jövő nyár olyan messze van még....

Ugye motort említettél? és hogy elkerülnétek az autópályákat.
Néhányan mentek a Vaskapu felé is. Az látványos lehet. Erről leginkább az Index Autoval Gorogorszagba topikjában volt szó, esetleg a bulgáriásokban is.
Szerbiában más, autópályát elkerülő utat nem tudok, vagy nagyon kacifántos.
Bulgáriában szép az út.

Re: Autóval Thassos-ra 2011 dec. 12 17:29 #8775

Sziasztok! Elkészült a sablon 2012-es nyaraláshoz:-) segítséget abban szeretnék kérni, hogy Nisben vagy Macedóniában olcsó szállást tud- e valaki.
(meggyőztük egymást párommal, hogy ne egy ülésből motorozzuk le az utat)
Bármilyen okos tanácsot és segítséget nagy szeretettel megköszönünk!

Re: Autóval Thassos-ra 2011 szept. 17 10:20 #8453

Hol találtad ezt a gyöngyszemet?

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9021260 - forum.index.hu/Article/showArticle?t=9021260
itt keresd: 2011.09.16 15:24:35 © (12567)
A válaszok is jók. :) Szegény ember .....

Re: Autóval Thassos-ra 2011 szept. 16 21:11 #8452

Hol találtad ezt a gyöngyszemet?

Re: Autóval Thassos-ra 2011 szept. 16 19:34 #8451

Ez szörnyűűűűűű!

Re: Autóval Thassos-ra 2011 szept. 16 19:19 #8450

Lehet, hogy jobb helyen lenne a poénok közt!
De ide teszem, mégis csak autós téma. :) :D

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=112793133&t=9021260 - forum.index.hu/Article/viewArtic ... &t=9021260

Re: Autóval Thassos-ra 2011 aug. 10 11:05 #8286

Ez tényleg jó hír. Bár az idén nem utazunk, jó lenne, ha senkinek sem lenne gondja az utazással.

Re: Autóval Thassos-ra 2011 aug. 10 08:49 #8285

Én is találtam jó hírt :örül: .
FELOLDOTTÁK A BLOKÁDOT!!!!!

Re: Autóval Thassos-ra 2011 aug. 10 05:42 #8284

Jó reggelt!

Találtam egy másik hírt az útlezárásról. Ez már azért egy kicsit máshogyan mutatja be a lezárást.

www.magyarszo.com/fex.page:2011-08-10_Ujabb_utlezarasi_kaland.xhtml - www.magyarszo.com/fex.page:2011- ... land.xhtml

Így már nem tűnik annyira rossznak a helyzet. Bízom benne, hogy pénteken már járhatóak lesznek az utak, főleg éjszaka.

Re: Autóval Thassos-ra 2011 aug. 09 20:07 #8282

Üdv Mindenkinek!

Remélem hamar megoldódik a szerb autópálya lezárás.

Ha valaki esetleg péntek előtt menne Görögországba a szerbeken keresztül, megköszönném, ha valami infót kaphatnék. Mi péntek délután 4 körül indulnánk, és éjszaka megyünk. Telefonszámom: +36209889601

Köszönöm mégegyszer

ÜDv Anna

Re: Autóval Thassos-ra 2011 aug. 09 16:50 #8280

index.hu/kulfold/2011/08/09/torlaszok_a_szerbiai_autopalyan/

Talán hamar megegyeznek.
Ebből a hírből egyébként nem lehet megítélni, mekkora a probléma az utazók szemszögéből.

A vajdasági szakaszon nem nagyon tudok kerülőutat elképzelni.
Nyugat-Magyarországról (Bp.-ről is) alternatíva az M6-Horvátország-Belgrád útvonal. Jól járható.
Kelet-Magyarországról (de csak Thassosra, esetleg Halkidikire) megoldás lehet a Románia-Bulgária útvonal.

Aki utazás előtt áll, figyelje a híreket.

Oldalmegjelenítési idő: 0.163 másodperc