Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Autóval Thassos-ra 2013 jún. 25 08:07 #12607

Balázs!!! Görögben Thessalonikitől kétszer kell autópálya díjat fizetni, ára 2,40x2 euro,ha jól emlékszem akkor a leírásban egy kaput írtál és 2 eurot.És még jó hír!!! Ágit megkérdeztük és fellehet menni az Ypsariora saját autóval Maries felől mert letolták az utat.Na de ezt majd ha már felmentünk akkor megerősítem!!!
Üdv: Tamás

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2013 jún. 24 15:40 #12604

A vár alatt, a kompkikötő parokolója miért praktikus. Onnan felsétálsz a római viadukt felé és beindulsz gyalog a jobb oldali óvárosba ez erődhöz. ... Ez most kínaiul hangzik neked, de mikor helyben leszel, minden adja majd magát. Mindenki így tesz, tehát te követed őket. Ennyi...

Köszönöm magam és gondolom még jópár társam nevében.
Nem is annyira kinai :), ez volt az egyik terv, de úgyis felborul minden, mikor mát ott vagyunk...

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2013 jún. 24 13:17 #12603

Gyerekek, a törvényen belül, ha a szabadságot megtaláljátok, akkor lesztek teljesek.
A kötelékek levetkőzése a nyaralás legfőbb szempontja kell, hogy legyen!!!

Ez nagyon tetszik! Nagyon igaznak hiszem én is!
Szerintem ezután ez lesz a szállóigém. :D

Re: Autóval Thassos-ra 2013 jún. 24 05:28 #12600

Hm... Mindig megdöbbenek rajta, hogy milyen tervezéseket végeztek. Egy görög és én soha ezt nem tettem. Beindultunk, leültünk és ami elébünk esett azt megnéztük. Majd helyi üldögélőkkel pletyizni kezdünk és azok tanácsát meghallgatva amit tudunk megtalálunk. Olyan céltalan kóborlást teszünk mindig. Minden váratlanul ér így. Olyan, mint mikor még a szülő anya a gyermek nemét nem ismerte. Csak jött a baba és örül neki, hogy egészséges.
Benneteket olvasva és hallva, sokszor elhatározom, hogy én is kidolgozok egy tervet, ha valahová beindulok. De aztán mindig marad a spontánság, meg az ösztönünk. Így természetesen mindig kiderül, hogy a leghíresebb dolgokat épp kihagytuk. De így legalább tervezünk, hogy ha legközelebb ott járunk, majd azt is meg nézzük. Legközelebb, persze megint elfelejtjük, vagy lehet, hogy nincs is legközelebb oda...
Az is gondom a tervekkel, hogy nem találom a rendetlenségemben még a térképet sem, nem hogy egy feljegyzést. Ha nem tervezek, nincs mit elveszítenem, így nem szomorkodom és nem idegeskedek. Pihenek és örülök annak, amit találok. / Bazsi és Pamag? Hüha... Ők született ellentéteim. Zsigerükben a precizitás. Hogy hogyan csinálják, ez számomra olyan érthetetlen, mint ahogy hiába tudom, még is megcsodálom miért nem esik le a repülő, miért nem süllyed el a hajó, és hogy megy velem a doboz, amibe ülök és nyomom a gázpedált... Most hogy írok, és belétek gondolok, megijedek egy ilyen útiterv tervezés feladatának nagyságától. De épp, beindították a locsolást a házunk körüli kis kertekbe. A Potámia patak a teraszom alatt csobog mint egy vízesés. Ez megnyugtat, hogy van, még amit értek. Hogyan folyik a folyó... A kelő nappal a patakunk csobog, és hűs levegővel járja át a házunkat. Tehát minden a legnagyobb rendben. Nem kell terveznem, csak útnak indulni, és minden vár , minden finom és lassú tempójú.
Ilyen volt valahogy a világ, mikor még nem volt az informatika ilyen fejlett.
Reggel van még nagyon, talán ezért ötlött fel ez a filózofiai gondolat bennem, most hogy átolvastam írásotok.
A szervezett kirándulásaimban is mindig vannak ilyen improvizált dolgok. Nem szeretem a robotszerű napirendet. Annyira, hogy nem is tűröm. Mindig hajlamos vagyok elcsábulni ide, oda, ha valami felém kacsingat. Ma sziget túrán leszünk. Van a normál program, de biztos találok ma is valami rendkívülit...
Gyerekek, a törvényen belül, ha a szabadságot megtaláljátok, akkor lesztek teljesek.
A kötelékek levetkőzése a nyaralás legfőbb szempontja kell, hogy legyen!!!
Kívánok mindenkinek nagyon szép napot és hetet!

Re: Autóval Thassos-ra 2013 jún. 24 05:19 #12599

Nem tudom, Kavalában mennyit számít, hogy hétvége, vagy sem. Lehet, szezonban semmit...
Mi is nehezen találtunk parkolót, de végül a kikötő túloldalán lévő, jó nagyba álltunk be. De itt is több sorban álltak a autók, és nem mertük ott hagyni a kocsit, nehogy beszorítsanak.
Felsétáltunk a várba, és meglepő módon, sok-sok üres hely volt. Lehet, mindenki azt gondolja, hogy úgysincs hely. Szerintem, érdemes megnézni, hátha... És arra emlékszem, hogy fizetős volt, viszont itt nem lett volna az a veszély, hogy ráparkolnak a kocsira. :wink:

Számítanak a napok és az órák. Vasárnap csak a turisztikai üzletek üzemelnek.
8.00-14.00 óráig majd 17.00-22.00 óráig vannak nyitva az üzletek. Kivéve hétfő és péntek délután. Akkor sok nem nyít ki. Szombaton teljes őrület nap van, mert heti piac a kikötő mentén. Délután 15.00 óráig tart a bolondéria, majd csönd van a városon.

Re: Autóval Thassos-ra 2013 jún. 24 05:16 #12598

A vár alatt, a kompkikötő parokolója miért praktikus. Onnan felsétálsz a római viadukt felé és beindulsz gyalog a jobb oldali óvárosba ez erődhöz. Sok fotótéma van. Az erődhöz feljutás után a zeg zugus kis utcáról a vár lépcsős lejáróját választanám visszaútnak. majd a kikötő előtti öbölrészre leérve a várból egyet fürödnék is a helyedbe. Ott lehet pancsizni. Majd újból beindulnék akkor már a papucádikóba, tehát a vásárló negyedbe, hol kiülnék egy törökös tavernába csípni valamit, és sétám bevégeztével valahol nyüzsiben megkávéznák. Ez most kínaiul hangzik neked, de mikor helyben leszel, minden adja majd magát. Mindenki így tesz, tehát te követed őket. Ennyi...

Re: Autóval Thassos-ra 2013 jún. 18 13:40 #12523

A várnál lévő parkoló legális, fizetős. Nem fognak megbüntetni...
Előnye, hogy nem kell megmászni a dombot, hátránya, hogy a török negyed séta közben sokkal látványosabb. :lol:

Re: Autóval Thassos-ra 2013 jún. 18 11:18 #12522

Ági, Melus16, Pamag

Köszönöm mindannyiótoknak a hasznos válaszokat.
Kezd körvonalazódni a Kavalai kirándulás is. Mostmár tudom hogyan tervezzem a délelőttünket.

Ági infója az általános fórumon hangzott el, de fontos ezért megismétlem itt is:

Kavala komp kikötőjének parkolójába csak úgy tudsz beállni, ha a kapuban fizeted az 1,70 Eurót. Ez 3-4 órára van, ha jól emlékszem.
Sehol másutt ne parkolj, mert komoly büntetést rónak ki az ide oda leálló járművekre. ...

Re: Autóval Thassos-ra 2013 jún. 18 09:35 #12521

Ettől, több hely volt, mint ami a képen látszik...
És felfelé vezető utcán is parkoló autók álltak, köztük hézagokkal.

Re: Autóval Thassos-ra 2013 jún. 18 09:28 #12520

Nem tudom, Kavalában mennyit számít, hogy hétvége, vagy sem. Lehet, szezonban semmit...
Mi is nehezen találtunk parkolót, de végül a kikötő túloldalán lévő, jó nagyba álltunk be. De itt is több sorban álltak a autók, és nem mertük ott hagyni a kocsit, nehogy beszorítsanak.
Felsétáltunk a várba, és meglepő módon, sok-sok üres hely volt. Lehet, mindenki azt gondolja, hogy úgysincs hely. Szerintem, érdemes megnézni, hátha... És arra emlékszem, hogy fizetős volt, viszont itt nem lett volna az a veszély, hogy ráparkolnak a kocsira. :wink:

Re: Autóval Thassos-ra 2013 jún. 17 23:07 #12516

Akkor itt:

................
tudtok-e jó parkolóhelyet a belváros - kikötő környékén? ......................

A kikötőnél van egy nagy parkoló, a kikötő mögött a várhegy aljában. Mi ott parkoltunk. Fizetősnek tűnt, de mikor ott voltunk, nem volt sehol senki, aki pénzt szedett volna. Mintha közvetlen ott kellett volna bemenni, ahol a kikötőhöz is, csak egy másik nyíláson :-)
Megnézem még térképen is, hátha tudok valami pontosabb infót is mondani.
Hm... Street Wiev műkszik ott vajon?

Tehát:
Kavala:
GoogleEarth - a parkoló közepébe tettem egy P betűt. Hogy hogyan kell bemenni meg kimenni... hát az majd a helyszínen kiderül... :D
Jobbra a kikötőhöz vezető csapás van, attól balra kell hogy legyen a parkoló bejárata.

<!-- ia0 -->Kavala parkoló.jpg<!-- ia0 -->

Re: Autóval Thassos-ra 2013 jún. 16 20:18 #12497

Akkor még egyszer írom, a kapukat, ahogy mi fizettünk 2011-ben.
Csak addig írom, amíg nekünk kell...

1. 2,4€
2. free
3. 3,1 - Katerini
4. 2,3 - Tempi előtt
5. 1,0 - után
6. 2,9 -Larissa
7. 2,6
8. 1,55 - Thermopüle
9. 2,4 -Lamia
10. 2,5 - Thiva
11. free - Chalkida
12. 2,05
13. 2,8 -Athén előtt
Látszik, hogy kissé magasabbak az árak, a te listád szerint. :( Azt meg csak remélni lehet, hogy azóta nem adtak át újabb kapukat....

Re: Autóval Thassos-ra 2013 jún. 16 20:05 #12496

A Görög határig, már tapasztalati megállók. Mindig így állunk meg.
Persze, ha valakinek sürgős tennivalója akad, akkor máshol is. :)

Nos, nálunk nem mindegy, hányan utazunk. Ha ketten, akkor tovább bírjuk a tempót. :D
A szerb megállásokról annyit, hogy kinézzük a helyet, aztán Apukám megszólal, itt ne álljunk meg füst van! Jó, megyünk tovább... A következőnél... sem állunk meg, mert szintén füst van. Amikor már nem bírjuk tovább: Apu, nem látod, hogy itt mindenhol füst van, itt ilyen füstölős népek laknak!! És a végén csak megállunk... a füstben. :(

Re: Autóval Thassos-ra 2013 jún. 16 20:00 #12495

Hmmmm, mérges vagyok, mert rittyentettem egy kis összefoglalót az általam ismert kapukról, a jegyzeteim alapján. És elszállt az egész :( Ha lenyugszom, majd megírom újra...

Re: Autóval Thassos-ra 2013 jún. 16 19:46 #12494

Balázs, nagyon köszi, és azt is, hogy áthoztad ide. :)
Szuper a táblázat, bizony jól jön ez! :)
Valamikor délután 2 óra környékén szándékozunk most elindulni, hogy kora reggelre kint legyünk. Ezért kezdtem el nézegetni a kompmenetrendet, és úgy látom, hogy 6.45-kor indul az első komp Keramotiból. Azt hittem van korábbi...:)
Bár tervezni lehet, ki tudja hogy érünk ki, mondjuk most direkt keddre tettük az indulást, a tavalyi pénteki menet katasztrófa volt. :)

Re: Autóval Thassos-ra 2013 jún. 16 19:15 #12493

A Görög határig, már tapasztalati megállók. Mindig így állunk meg.
Persze, ha valakinek sürgős tennivalója akad, akkor máshol is. :)
Az 5. görög kapu utáni csak sacc. Általában max. kb. 300 km-t szoktunk megállás nélkül menni, 3 óránként megállunk egy kicsit mozogni.

Re: Autóval Thassos-ra 2013 jún. 16 17:38 #12489

Balázs!

Ez egy kiváló /ismét :wink: / táblázat, és még nekem is jól jöhet.
Mindössze cirka 30km-t kell hozzáadnom... :lol:
Bár, mi nem vagyunk ilyen precízek, és nem tervezem/-zük el előre hol állunk meg. A tankolás részt, azt jobban, ha egy időbe esik a pihenés, mellékhelyiség felkereséssel, akkor úgy lesz. Ha, nem akkor nem.
Látom, sikerült a görög kapukat is számba venned. Ezeknél majd kíváncsi leszek, hogy mind működik-e?
Tolo felé, anno, volt pár, ami nem működött...

Két hét, és már huss, indultok is! :P

Re: Általános 2013 jún. 16 13:01 #12484

Sziasztok!
Igaz, hogy még nekünk bőven van időnk az aug. 6-i indulásig, de már filozunk rajta, hogy mégis pontosan hány órakor vágjunk neki az útnak.
Szeretnénk minél korábban most kiérni, hogy az első napunk is úgymond teljes legyen.
Jól látom, hogy az első komp 6.45-kor indul Keramotiból?
Csupán mergerősítést kérek. :)

Áthoztam az autós részbe, mert ide való. :)

Én azt mondom, hogy Röszke - Keramoti kényelmesen 13-14 óra.

De nézd meg az élménybeszámolóimat! Mindig az autós út részletes leírásával kezdem.
2006-2012 közt az összes út dokumentálva van. A 2010-es és 2012-es csak Evzoniig jó neked.
Jó tervezgetést!

Nekünk már csak 14 nap és egy pár óra az induláshoz.
Én idén egy ilyen útitervvel készülök:
<!-- ia0 -->utiterv2.jpg<!-- ia0 -->

Egy Excel tábla, mely számol mindent újra, ha változtatok valamin......
Az egyszínű szakaszokat szoktuk egy seggel lenyomni...

Re: Általános 2013 jún. 16 09:20 #12481

Sziasztok!
Igaz, hogy még nekünk bőven van időnk az aug. 6-i indulásig, de már filozunk rajta, hogy mégis pontosan hány órakor vágjunk neki az útnak.
Szeretnénk minél korábban most kiérni, hogy az első napunk is úgymond teljes legyen.
Jól látom, hogy az első komp 6.45-kor indul Keramotiból?
Csupán mergerősítést kérek. :)

Re: Autóval Thassos-ra 2013 ápr. 30 17:48 #12048

Re: Autóval Thassos-ra 2013 ápr. 25 19:00 #12038

Én úgy gondolom, hogy ha nem akarunk kártyázni, akkor a határon kell váltani.
Mikor először lehetett menni Macedónia felé (2006-ban) még én is váltottam a határon denárt. 5 euró kevés, 10 pedig sok. De fém pénzt nem váltanak. Én akkor 10 Euróért kaptam annyit, hogy még a következő évre is maradt bőven. Van aki hazafelé vesz csokit a maradékból.

Én valószínűleg kártyázni fogok. Csak el ne felejtsem átállítani a napi max. kártyahasználatot. :)
4 szerb, 3 macedón kapu, 3 tankolás....
Na jó ez pont 10, és lesz ami még éjfél előtt lesz. Akkor lehet nem is kell. :)

Re: Autóval Thassos-ra 2013 ápr. 25 16:40 #12037

A Hellászon írtak már, akik mostanában jártak arra. Azt mondják, vagy dénár vagy kártya. Tehát személyes tapasztalatot osztanak meg.

Re: Autóval Thassos-ra 2013 ápr. 25 15:38 #12036

Ildi!
Ha ezen múlik veszünk, és visszük a találkozóra!! Ezért ne gyere pestre. Szerintem a Macedón határon is van váltó.

Re: Autóval Thassos-ra 2013 ápr. 25 11:49 #12035

Index:

Érdekesség, hogy a Macedon fizetőkapuknál visszafelé semmi áron nem akartak elfogadni eurot. Csak dénárt, vagy kártyát fogadtak el. Nálam nem volt egyik sem...ezért simán elengedtek fizetés nélkül!

Mit tudtok a Macedon fizetőkapukról? Én is úgy gondoltam ,lehet kártyával fizetni, de itt,mást írnak:

www.microsofttranslator.com/BV.aspx?ref=IE8Activity&a=http%3A%2F%2Fwww.dalnicni-znamky.com%2Fen%2Fhighway-toll-macedonia.html - www.microsofttranslator.com/BV.a ... donia.html

Pedig nem szeretnék Pestre utazni,hogy dénárt vegyek.

Re: Autóval Thassos-ra 2013 ápr. 12 22:17 #11955

A másik topikba írtam részletesen a román-bolgár útvonal lehetséges új határátkelőjéről. A legeslegújabb istenbizony ígéret az, hogy két hónap múlva... :roll:

Viszont találtam egy kompmenetrendet is, amit eddig nem ismertem :
www.thassosinfo.gr/en/ferries
:matróz:

Oldalmegjelenítési idő: 0.602 másodperc