Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 18 16:18 #12872

A probléma a gázolajjal volt, a benzinnel nekem sehol semmi problémám nem volt.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 18 16:03 #12871

Akkor Macedóniába is jó az üzemanyag....
:(

Tankoltam Macedoniában a Dorjani tó- előtt valami kis útmelléki kúton. 95-ös benzint.
Semmi baj nem volt vele. Körbejártuk vele A Kerkini tó környékét, Thasoszt, és Bulgáriában tankoltunk újra 61 litert.
A 60 literes tankba. :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 18 13:21 #12869

Akkor Macedóniába is jó az üzemanyag....
:(

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 18 13:00 #12868

Sziasztok mindenkinek !

Csak a megnyugtatás kedvéért, az öreg 20-éves Opel Astrával jártuk meg ismét az utat, probléma mentesen.

Mellékelten jegyzem meg, a kutakkal kapcsolatban, hogy Tfildék, RT-petrolnál tankoltak Macedóniában üzemanyagot és Belgrád előtt egy 100-as sal köpködött a Zafira, majd egy Gazprom kútnál tankoltak rá és utána semmi baj nem volt, szépen ment a járgány !

Szerintem egyébként tisztaságra (WC) is vetekedik a Gazprom kút a MOL kutakkal, sőt !! :wink:

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 18 12:24 #12867

Mindenkinek figyelmébe ajánlom,hogy Szerbiában csak OMV kúton tankoljon.Vagy MOL kúton.
Különösen dizel üzemanyagot. A többi kutakon olyan rossz minőségű az üzemanyag,hogy rövid időn belül totálkárossá teheti az autót.

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 18 10:04 #12866

Kati, nem lesz gond, tudod a pozitiv hozzállás! Nekünk anno iyen meg sem fordult a fejünkben, hogy most hoztuk ki a szervizből a kocsit, otthagytuk érte gatyánkat is, és bármi probléma lehetne. :) Most erre rácáfoltál, de azért nem hiszem, hogy az lenne az általános, hogy nem húzzák meg rendesen a csavarokat...
Kedden indultok?

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 18 06:13 #12865

Kati, hát tényleg szerencse a szerencsétlenségben, hogy most történt, és nem útközben...bosszantó tud ám lenni, nekünk két éve ugyanigy volt, csak nekünk a szervó ment tönkre, nem kevés pénzünk bánta.

A férjem rám hozta a frászt. Ha hétfőre kész is lesz előtte nem tudjuk itthon próbálgatni, hogy tényleg jó e. Elég, ha csak egy csavart nem húznak meg rendesen. Jártunk már így, amikor Erdélyben voltunk 6 éve és szegény Renault megnézte az ottani Dácia szervizeket. Hazafelé jövet mégis egy újabba be kellett menni, mert egy csavart rosszul húztak meg és könnyen elszállhattunk volna.
nem is bánt, hanem hogy most. :(

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 17 22:26 #12864

Mi még soha nem indultunk ilyen korán, nappal, kiváncsi leszek könnyebb lesz-e igy az út. Főleg a páromnak, ő a sofőr. Nekem csak beszélnem kell hozzá, hogy ébren tartsam. :) Az útvonaltervező és a mi kalkulációink szerint valamikor éjfél környékén lépünk be Macedóniába - ez mondjuk a határoktól függ, remélem keddi indulással ezzel nem lesz gond. A másik felem a szerb szakaszt akarja még éjfél előtt mindenképp letudni, az a leghosszabb.

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 17 21:44 #12863

Szia Messi! :D

Köszönöm, akkor megnyugodhatok. Sokan utaznak éjszaka, gondoltam, hogy ez nem lehet probléma, de a magam megnyugtatása miatt inkább rákérdeztem. :)

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 17 20:54 #12861

Kati, hát tényleg szerencse a szerencsétlenségben, hogy most történt, és nem útközben...bosszantó tud ám lenni, nekünk két éve ugyanigy volt, csak nekünk a szervó ment tönkre, nem kevés pénzünk bánta.

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 17 20:36 #12860

Jajj, elromlott az autónk indulás előtt 5 nappal. A váltó.. hát bizony így egy százassal többe kerül a nyaralás. Bár, még jó, hogy nem útközben ért minket.

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 17 20:35 #12859

Szia Mindy! (itt is :) )
Nyugi, fogtok tudni tankolni, tavaly mi is este 8-kor indultunk, és éjjel bárhol megálltunk akár tankolni, akár wc-t keresni, minden nyitva volt! :)

Még a makpetrol kutaknál is volt angol Wc, és kártyával fizettem, rendes volt a benzinkutas is.

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 17 20:30 #12858

Szia Mindy! (itt is :) )
Nyugi, fogtok tudni tankolni, tavaly mi is este 8-kor indultunk, és éjjel bárhol megálltunk akár tankolni, akár wc-t keresni, minden nyitva volt! :)

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 17 20:11 #12857

Sziasztok!

Új vagyok itt a fórumon. A segítségeteket szeretném kérni. Augusztusban indulunk Thassos szigetére. Késő esti indulást tervezünk. Szerbiában illetve Macedoniában van éjszaka nyitva benzinkút? Gondolom a nagyobb kutak nonstop üzemelnek. Előre is köszönöm a segítséget.
mindy

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 16 19:20 #12839

szerintem marad az elkerülő, Belgrádot már láttam párszor a buszból :D
így az autómosós alakokat sem kell elhajtani :D

de ettől függetlenül kíváncsi vagyok a régi útra is, hátha jövőre benézünk autót mosni :)

úgy látom ahányan annyi napon indulunk, majd lehetne összesíteni esetleg egy táblázatba (indulás helye, ideje; várakozás ideje egyes határokon; érkezés, stb...) - elnézést, munkahelyi ártalom az excel tábla...

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 16 16:57 #12835

Messi,mi is 12-2 körül szoktunk indulni Heves megyéböl és reggel vagyunk a kompnál,ha nem is a legelsönél,a suzuki nem egy táltos,meg a férjem sem szeret hajtani :D

Én is azért örültem, hogy korán indulunk, mert akkor tulajdonképpen az első napunk is egész lesz, még egy kis alvással is. :) A párom szereti nyomni,főleg pályán, de mindig betartjuk a sebességet. :)

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 16 16:45 #12834

Egyszer mentünk szombaton , de a határok miatt azt mondtuk, soha többet. A kedd az jó, reméljük most is jó lesz, igaz, most hétfő lesz. 6 nap!!!Belgráddal kapcsolatban. Szerintem mindenki rágja meg magában mindkét útvonalat, és szíve szerint döntsön, nem volna jó azt mondani, hogy lám nem jó tippre hallgattam. Ha nem jön be, akkor , csak magamat szidhatom.

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 16 16:44 #12833

Mi az elkerülön mentünk,tavaly még lassitani is alig kellett :D

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 16 16:43 #12832

Szia Kati,

Köszönöm a megerősítést, így már tuti a 16ó körüli indulás :D
Ez jó ötlet, majd jól kifigyelem az autókat és szélárnyékban tapadok :lol:

Most jutott eszembe, hogy Belgrádnál elkerülő vs. városnézés a régi úton?
Olvastam pro és kontra érveket, viszont első balkáni turnénkon inkább a biztosra mennénk és vitetjük magunkat a pályán...

Én inkább a régi utat választom, aztán majd megírom milyen volt.

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 16 16:42 #12831

Messi,mi is 12-2 körül szoktunk indulni Heves megyéböl és reggel vagyunk a kompnál,ha nem is a legelsönél,a suzuki nem egy táltos,meg a férjem sem szeret hajtani :D

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 16 16:00 #12830

Sziasztok!
A Ti időpontjaitokból kiindulva mi is jól fogunk most indulni, a párom pont ma mondta, hogy délben el akar indulni, hogy nappal sokat le tudjon vezetni, igy könnyebb lesz. Mondjuk mi Borsodból indulunk, szóval még ezen a részen is át kell vergődnünk. :)
Így valószínű, hogy a reggel már Görögországban ér minket.
Már látni az augusztusi kompmenetrendet is, akárhogy nézem, az első komp 6.45-kor indul. Ha hamarabb odaérünk, akkor alszunk a kikötőben. :)

Andriska, minket tavaly a gps navigált, és automatikusan az elkerülő felé vitt. Semmi gond nem volt, hipp-hopp átjutottunk azon a szakaszon szombat éjjel. Mi most kedden indulunk, kipróbáljuk, hátha igy simább utunk lesz a a határokon. :)

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 16 15:31 #12828

Szia Kati,

Köszönöm a megerősítést, így már tuti a 16ó körüli indulás :D
Ez jó ötlet, majd jól kifigyelem az autókat és szélárnyékban tapadok :lol:

Most jutott eszembe, hogy Belgrádnál elkerülő vs. városnézés a régi úton?
Olvastam pro és kontra érveket, viszont első balkáni turnénkon inkább a biztosra mennénk és vitetjük magunkat a pályán...

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 16 13:53 #12826

Andriska!
Jól mondja Zelfi! Mi most is így indulunk, Szeged mellől megyünk. 18.00 körül indulunk, a napfelkelte Macedóniában ér minket, ami csodaszép. És reggel a görögök fogadnak minket.
A barátaink nem szeretnek éjjel menni, így külön inultunk el. A szerb határ után a bentinkútnál látjuk, hogy 3-4 magyar autó együtt van. Megkérdeztük őket merre mennek, és ha már arra mehetnénk e utánuk. Beleegyeztek. Nem is volt semmi gond jól összebarátkoztunk.Így is lehet, bár lehet, hogy most nem lesz ilyen . Egyedül is simán végigmentünk, de nagyobb az ember biztonság érzete, ha nem egyedül van.

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 16 13:32 #12822

Szia Zelfi,

Köszönöm a megerősítést - én is így gondolkoztam - kb. 16:00-ra tűztem ki az indulás idejét, így ebéd után még belefér a lazítás is.
Pont egy hónap és indulunk :D

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 16 12:49 #12819

Sziasztok,

Olvasom folyamatosan a hozzászólásokat és nagyon sok hasznos infót írtok - már csak rendszereznem kellene őket :)
Első autós utunk lesz Görögország eme csodás vidékére (3 éve busszal voltunk Thassos szigetén, meg előtte pár helyen szintén busszal), így igyekszem mindenhonnan szemezgetni.
Bp-ről történő indulás esetére van valami jól bevált tuti receptetek? :D (augusztus közepe, pénteken indulunk)

@Zelfi írtad, hogy 1,5 éves csemetétekkel keltetek útra, hogyan bírta az utazást, volna számomra valamilyen tanácsod?
Csenge lányunk 2 éves múlt júniusban.

Előre is köszönöm.

Szia!!!
A lényeg az sztem hogy úgy induljatok el hogy éjszaka tegyétek meg az út nagyobbik szakaszát és akkor aludni fog végig.
Mi Paksról indultunk 18:00 órakor ,szekszárdról fél hétkor ,igaz mi horvátországnak mentünk de ez most nem is érdekes.Szerintem nektek Pest megyéből olyan 17:00 körül kéne indulni.Ha jól tudtok menni,akkor pirkadat után nemsokkal görögben vagytok!
Üdv:Zelfi

Oldalmegjelenítési idő: 0.296 másodperc