Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Autóval Thassos-ra 2014 jún. 30 22:57 #14491

.......................... szeretnének ren des házban aludni. ...........................

Hát hiszen azt is ki kell próbálni :D

Ja és Szófiánál is épült új elkerülő autópálya a város szélén Kulata irányába, nem azon a borzalmas lyukas úton kell kivergődni a városból.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2014 jún. 30 22:06 #14490

Köszi PAMAG az infókat, döntöttem, az Irány Románia, Bulgária, Görögország. Korábban jártam mindkét útvonalon, a Szerb Macedón a gyorsabb, drágább és nem túl szép. A másik rövidebb, lassabb, olcsóbb, és szép az út, kb 2 órával töbet autózunk majd.

Sajnos Pamag most először nem kempingezünk a csajok leszavaztak, mint egyedüli hímet azt mondták szeretnének ren des házban aludni. Az úti cél Vrasna egy közvetlen tengerparti apartman. Na szóval nekem mindegy csak Görög legyen meg sós a víz. :Mythos

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Autóval Thassos-ra 2014 jún. 30 09:43 #14489

Ne célozgassssááááááááááááááá Magdika! :lol:
............................................................

Jaj bocs!
Nem célozgatás volt :lol: ... nem jutott eszembe... :lol:
De ha nem volt semmi fennakadás az utatok során - szerencsére -, akkor persze minek szaporítsd a szót... :D

Re: Autóval Thassos-ra 2014 jún. 30 08:27 #14488

Ne célozgassssááááááááááááááá Magdika! :lol:
Na jó, reggeli gyorsban:
Délután 4 órakor indulás Budapestről autóval, Szerbián, Macedónián keresztül, hihetetlen gyors határátlépések.
Mi ahogy szoktuk Belgrád elkerülő, ott sem volt se dugó, se semmi...Felújítások Szerbiában Leskovác után és Macedóniában is voltak.Az autópálya nekünk odafelé gyakorlatilag kihalt volt, visszafelé kicsit nagyobb forgalom, bulgárok, románok, törökök....Akkor 9-es komppal át Keramotiba, éjjel fél 12-es érkezés Budapestre...határokon egyedül Röszkénél vártunk 1.5 órát, a többi rendben volt.
Mindent...autópálya díjat, tankolást bankkártyával fizettünk Szerbiában és a Macedónoknál is..
Rendőr volt, de nem ránk utazozz :D
Ha van kérdés szívesen válaszolok , ennyi jutott eszembe hirtelen

Re: Autóval Thassos-ra 2014 jún. 29 22:07 #14487

.............
2 hét múlva indulunk és azon tűnődöm, hogy Szerbián, Macedónián át vagy Románia, Bulgárián át. ............................ biztos vannak változások. ................

Szia kempingező!
Most is kemping lesz? :D

Valahogy a rendszeresen írók közül mintha idén még nem ment volna senki. Most ment Balázs, de ő meg épp 2 hét múlva jön vissza :D
Aki meg már volt, az nem veszi magának a fáradságot, hogy a saját információját is megossza a többiekkel... :(

Szerbiában Belgrád körül megépült az elkerülő. Azóta ádáz vita folyik a Hellászon, hogy a városon át vagy az elkerülőn vergődés inkább... mert az elkerülő állítólag még nincs egészen kész, keskeny, hosszabb az út...
Azt hiszem, azért én (szeptemberben) az elkerülőre szavazok. A Nis táblázás az elkerülőre visz (már 2 éve is).

A szerb-magyar határon épült új határátkelő (Ásotthalom), de természetesen az is csak nappal van nyitva... és erről is a Hellászon lehet többet olvasni.

Nis és Szófia között autópálya épül (2 éve Pirot és a határ között láttam az építkezést), azt írják az Indexen, hogy sok az építőanyagos teherautó azon a szakaszon.

Macedóniáról személy szerint nem tudok semmit, a szomszédvár fórumán taglalják az útépítéseket stb.
Ja annyit: változott az autópályadíj fizetése. Nem fogadják el (eddig se volt hivatalos) az euró aprópénzt, hanem vagy dénárral, vagy bankkártyával lehet fizetni, vagy 5-10 eurós papírpénzzel, amiből dénárban adnak vissza és az jó a következő kapunál.

Bulgária:
- megépült a Calafat-Vidin Duna-híd
- Kardjali bolgár és Komotini görög városok között ősszel megnyílt az új bolgár-görög határátkelő

Az új határátkelő látszik a GoogleEarth-ön. Többen jártak már arra (főleg erdélyiek), nagyon dicsérik az új utat. Rendesen ki van táblázva. Személyesen csak szeptemberben fogom megvizitálni.

A román-bolgár útvonallal másik topikban foglalkoztunk:
A címe: Thassos Románián és Bulgárián keresztül - autóval

Illetve a Macedónián át menő útvonalról tanulmányozd át Balázs előző évekbeli beszámolóit, mindig nagyon precízen följegyez mindent. Ha nem is Thassosra ment, de kb. Thessalonikiig ugyanaz az út :D

Jó tervezgetést, készülődést!

Re: Autóval Thassos-ra 2014 jún. 29 21:11 #14486

Üdv minden Olvasónak!

2 hét múlva indulunk és azon tűnődöm, hogy Szerbián, Macedónián át vagy Románia, Bulgárián át. Érvek, ellenérvek biztos segítene a döntésben. Korábban már mentünk itt is ott is, de pár éve már nem voltunk biztos vannak változások. A segítségeket előre is köszönöm. :Mythos

Re: Autóval Thassos-ra 2014 jún. 05 23:03 #14357

Off - Tegnap Pécsett jártunk - off
Off - az M6 még mindig meglehetősen üres - off

On
Attól függően, ki honnan indul, alternatíva lehet az is, hogy Magyarországon az M6-on menni dél felé, Mohácstól délre, Udvar határátkelőhelynél átmenni Horvátországba, majd Eszéktől vagy kisebb utakon át Szerbiába (mi úgy mentünk, mikor egyszer ezen az úton mentünk, és csak Szerbiában csatlakoztunk rá az autópályára) , vagy az Eszéktől már megépült autópálya-szárnyvonalon elmenni a Zágráb-Belgrád közti autópályára.
A horvát autópályadíjakat nem tudom, de hát nagyjából hasonló lehet, mint Szerbiában. A neten meg lehet találni...
Bár a törökök vakációs inváziója nem kizárólag Magyarországon zúdul keresztül, hanem jönnek-mennek Horvátország felől is, a magyar utazók jószerivel csak a röszkei várakozásra szoktak panaszkodni. Ezt esetleg lehetséges kiváltani a Horvátországon keresztül menő utazással. Udvarnál (és esetleg más határátkelőn) unatkoztak a határőrök, és mióta Horvátország is EU-tag, gondolom, itt is csak az egyik oldalon van ellenőrzés.

Ha valakinek van (lesz) konkrét friss információja erről az útvonalról (autópályadíjról meg törökök számáról), ossza meg velünk!

Re: Autóval Thassos-ra 2014 máj. 19 10:42 #14265

Re: Autóval Thassos-ra 2014 máj. 04 10:17 #14203

Szerintem Macedóniában is nyugodtan tankolhattok gázolajat az autóba ismertebb, nagyobb benzinkutaknál. Ott is
szaladgálnak hasonló autókkal. Esetleg még ezt az oldalt nézd meg a szűrővel kapcsolatban.

www.rigotech.hu/chiptuning-dpf-javitas.html - www.rigotech.hu/chiptuning-dpf-javitas.html

Mi is megyünk júliusban :örül: :túra:

Re: Autóval Thassos-ra 2014 máj. 02 13:49 #14192

Az újtipusu személyivel átjöhettek a szerb illetve a maci határon is, nem lényeges az útlevél.

Re: Autóval Thassos-ra 2014 máj. 02 13:11 #14191

Sziasztok!
Az idén végre újra Thassos lesz a nyaralásunk helyszíne.(2011-ben voltunk.)Azt kérdezném, hogy a Macedónok is el fogadják már az új típusú személyit vagy még mindig kell az útlevél.
a másik kérdésem az volna kinek milyen friss tapasztalata van, a Szerb ill. Macedón diesel üzemanyaggal kapcsolatban.Egy modern DPF szűrős géppel megyünk.Azt tudom, hogy a Szerbeknél az OMV és a MOL kutakkal nincs gond,de mi a helyzet Macedóniával, mert számításaim szerint elég lenne ott tankolni, ráadásul itt a legolcsóbb is.
Előre is köszönöm a válaszokat.Szép hétvégét mindenkinek.

Re: Autóval Thassos-ra 2013 aug. 13 11:13 #13236

Köszönöm a tájékoztatást. Tavaly tavasszal még nem volt gond. Majd figyelem a honlapot még péntekig, hátha addig még valaki addig ír valami okosat.

Köszönöm, köszönöm

Re: Autóval Thassos-ra 2013 aug. 13 10:59 #13233

Úgy van, ahogy Pamag írta, 5 és 10 euróst elfogad, de denárban ad vissza, vagy bankkártya.

Re: Autóval Thassos-ra 2013 aug. 13 10:07 #13232

.......................
Most hallottam, hogy a Macedonok nem fogadják el az EUR-t??? Kell váltani MAC dínárt???
......................

Nekem nem személyes tapasztalat, hanem napi fórumböngészés

Azt írják mindenütt (leginkább a Hellászon), hogy a régebbi gyakorlat szerinti kikészített fém eurós érméket nem fogadják el.
Lehet fizetni kártyával, lehet fizetni dénárral (állítólag lehet váltani a határon), és lehet fizetni úgy, hogy az ember az első kapunál odaad egy öteurós bankjegyet és abból dénárt adnak vissza, ami elég aztán a többi kapura (egy irányban). A tízeurósból állítólag egy öteuróst meg dénárt adnak vissza... de az már lehet, hogy nem hivatalos.
Remélem, jönnek majd, akik személyesen jártak arra idén ...

Re: Autóval Thassos-ra 2013 aug. 13 08:42 #13231

Üdv Mindenkinek!

Most hallottam, hogy a Macedonok nem fogadják el az EUR-t??? Kell váltani MAC dínárt???

Pénteken indulunk, jó lenne tudni mi a helyzet.

Köszönöm, Anna

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 22 14:47 #12924

Köszönöm a megnyugtató hozzászólásokat.

Azon mosolyogtam magamnak, hogy én azon morfondírozok, hogy a gyerek hogy fog aludni, feleségem meg azon morfondírozik majd, hogy én hogyan NE aludjak :lol:

Mi is tervezzük már, hogy mi mindenfélét viszünk neki - az én listámon van két nadrág, néhány póló, meg fürdőruha - neki meg majd válogatunk a plüss kutyák-macskák serege és egyebek közül, hogy elférjünk :D
Az tuti, hogy lapát és vödör lesz, az kell nekem is :wink:

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 22 13:56 #12921

Sziasztok Mindenki,

Lehet, hogy egyszerű a válasz a kérdésemre, de még nem tudom igazán összerakni a puzzle darabkákat.
Adott egy kétéves gyermek és adott az autózás. Viszont hogyan oldjátok meg az alvását menet közben :?: :?:
Tegnap jöttünk haza Zamárdiból és annyira ki volt ütve, hogy elindítottuk az autót már aludt is.
Gyerekülés kényelmesnek tűnik, de azért én is láttam, hogy egy pozícióban van félúton az ülő és fekvő állapot között.
A Sasadi úton felkelt, szerintem eléggé elmacskásodhattak a tagjai, vagyis kb 1-1,5 óra telt el.

Éjjel megyünk többet majd (indulás du. 16), de azért vannak kétségeim, hogy miként tudja majd aludni a szokott 7-8 óráját.

Tanácsokat, javaslatokat szívesen fogadom :)

Köszönöm

Szia!

Nálunk is két éves volt a lányom, amikor Görögországba mentünk. Hasonlóan Balázsékhoz mi is Bulgárián keresztül, viszont 24 órát autóztunk. Mi is mindig 16.00 órakor indulunk. Mire a picur unná magát, addigra jön az alvásidő. Reggelig nincs gond. Mi akkor tartottunk egy kicsit hosszabb szünetet, rohangált egyet, és utána megint elvolt. Vittem rengeteg játékot Neki.
Mi még azt csináltunk, hogy az egyik hűtőtáskát elé tettük, és arra ráért a lába, kevésbé zsibbadt el. Thassosra 16 óra alatt kiértek, reggelre már ott vagytok. Nem lesz semmi gond.
Hidd el a nagyobb gyerekekkel néha több a probléma, most 13 évesen nyűgösebb a lányom, mint picinek volt. Már most aggódik, mit fog éjszaka csinálni mikor megyünk.

Jó utat Nektek

Üdv Anna

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 22 13:35 #12920

Sziasztok Mindenki,

Lehet, hogy egyszerű a válasz a kérdésemre, de még nem tudom igazán összerakni a puzzle darabkákat.
Adott egy kétéves gyermek és adott az autózás. Viszont hogyan oldjátok meg az alvását menet közben :?: :?:
Tegnap jöttünk haza Zamárdiból és annyira ki volt ütve, hogy elindítottuk az autót már aludt is.
Gyerekülés kényelmesnek tűnik, de azért én is láttam, hogy egy pozícióban van félúton az ülő és fekvő állapot között.
A Sasadi úton felkelt, szerintem eléggé elmacskásodhattak a tagjai, vagyis kb 1-1,5 óra telt el.

Éjjel megyünk többet majd (indulás du. 16), de azért vannak kétségeim, hogy miként tudja majd aludni a szokott 7-8 óráját.

Köszönöm

Ne aggódj, jobban bírják, mint a felnőttek!
A fiam 2,5 éves volt, mikor először mentünk Görögországba. Akkor még Bulgária fele kellett menni (Macedón 20$ vízum/fő). Semmi baja nem volt, pedig emlékeim szerintem kb. 20 órát autóztunk. 2 év múlva Korfu, szintén Bulgária felé.........
Fekvő pozícióba kell állítani az ülést, és alszanak végig.

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 22 07:56 #12911

Sziasztok Mindenki,

Köszönöm

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 20 17:14 #12890

Tegnap estére összerakták az autónkat. Ma teszteltük, apró dolgok még mindig szakemberre várnak. Nem részletezem, de el kell vinnünk még egy futóműbeállításra is még hétfőn, indulás előtt.Drukkoljatok!

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 19 16:35 #12880

Tegnap este megérkeztünk. Háztól-házig 5556 km-t mentünk.

A saját véleményem az útról:
- Éjszaka jobb menni, mint nappal. Lefele az 1510 km nem viselt meg sokkal jobban, mint a tegnapi 1060 (Paralián aludtunk egyet). Lefele este 9-kor indultunk, haza pedig reggel 8-kor.
- Belgrádon oda is, vissza is a régi úton mentünk. Mindkétszer 20 perc alatt átértünk. Tegnap du. 4-kor elég nagy volt a forgalom, de rendesen haladt 60-100 km/h között mentünk megállás nélkül (végig 80-as tábla).
- Üzemanyag: én benzines vagyok, azzal nem volt gondom eddig sehol. Oda-vissza a Lapovoi OMV kúton, illetve a Makedoniában a Görög határ elött lévő új RT Petrolon. Majd Görögországban Shel, Aegan, Bp kutakon. A diesel tudom, hogy kényesebb. (((Én mindig azt mondom, hogy amit mi benzinesek a tankoláskor részletekben kifizetünk, azt a dieselesek a gyakoribb javításokkor egy összegben teszik az autóba. A mai korszerű dieselek nagyon ki vannak hegyezve, nagyon érzékeny jószágok.)))

De mindenki úgy és arra menjen, ahogy biztonságosnak érzi!

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 19 10:58 #12877

Én is úgy értesültem,hogy a Makpetrol megbízható.
Egy hónappal ezelőtt komoly pénzeket fizettünk javíttatásra és állítólag a rossz dízel tette tönkre az autót(pumpát). Ezt mondták a szervízben.
Egy hét múlva indulunk,azaz 30-án. Már nagyon várjuk,remélem minden rendben lesz. Nekem is vannak olyan félelmeim,hogy nehogy felébredjen az a kisördög és megint baj legyen a pumpával,de a pozitív hozzáállás a lényeg.
Biztos minden ok lesz!
Mindenkinél :)

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 19 10:17 #12876

Mi tankoltunk makpetrolon dízelt, nem volt vele baj, én meg ezt tapasztaltam.

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 18 16:47 #12875

Sajnos a benzint is vízzel szokás hígítani egyes kutakon, de az még elmegy valahogy. Kiköhögi az autó.
A dízelüzemanyagot azonban érdemes a megbízható kutakon tankolni.
Mondjuk lehet, hogy egy úttal még nem vágjuk haza a járgányt,de ha már van lehetőség minőségesebbet tankolni mért ne élnénk vele?
Én csak egy javaslattal álltam elő .
Aztán mindenki azt tesz a kocsijába amit akar. :)

Macedóniában állítólag a Macpetrol a legjobb. Hát ebben nem vagyok túl jól informált,sajnos..

Re: Autóval Thassos-ra 2013 júl. 18 16:35 #12874

Kati, nem lesz gond, tudod a pozitiv hozzállás! Nekünk anno iyen meg sem fordult a fejünkben, hogy most hoztuk ki a szervizből a kocsit, otthagytuk érte gatyánkat is, és bármi probléma lehetne. :) Most erre rácáfoltál, de azért nem hiszem, hogy az lenne az általános, hogy nem húzzák meg rendesen a csavarokat...
Kedden indultok?

persze, igazad van. Nem általános, csak a kisördög nem alszik. De igyekszem pozitív lenni :D . Hétfőn késő délutaán szeretnénk indulni. Most szólt a szerelő, hogy nem fér hozzá a váltóhoz, így ki kell venni az egész motort. nagy munka. Renaulték nál már csak így van.

Oldalmegjelenítési idő: 0.194 másodperc